2016-05-09

C divizionas: Išryškėjo trys lyderiai

MFL pirmenybių C divizione po keturių savaičių išsikristalizavo trys lyderiai. Tai - po 9 taškus surinkusios "Western Union Foundation", VDA ir "FC Rabobank" komandos. Joms ant kulnų lipa dar du persekiotojų kolektyvai.

REZULTATAI. "FK Volcano" - "FK Stickers" 5:2 (2:1); "Western Union Foundation" - VDA 4:3 (1:1); "FK Eksperimentas" - "FC Rabobank" 1:5 (0:3); "FK Perkūnas" - "WorldOne United" 2:3 (2:1).

AMBICIJOS. "Western Union Foundation" C diviziono sezoną pradėjo pralaimėjimu "Rabobank", bet vėliau eina tik pergalių keliu. Ši komanda laimėjo tris kartus iš eilės ir tapo diviziono lydere. Praėjusiame ture kantriai žaisdami "Western Union" kietose rungtynėse 4:3 nugalėjo VDA komandą, kuriai tai buvo pirmoji nesėkmė po trijų pergalių. VDA rungtynių vertinimas buvo labai trumpas ir aiškus: "Pritrūko daugiau įmuštų ir mažiau praleistų įvarčių." Tikriausiai pritrūko ir į aukštesnes lygas persikėlusių žaidėjų.

Gana įprasta, kad B ar C diviziono komandos retai deklaruoja ambicingus tikslus. Bet "Western Union Foundation" jų turi didelių. "Po trijų pergalių iš eilės atradome savo žaidimą, todėl tikslas yra užimti 1-2 vietas. Manau, pagrindiniai konkurentai bus VDA", - sakė komandos atstovas Aurimas Andrulis. Pasak jo, "Western Union Foundation" yra B diviziono lygio komanda ir tą pasiryžusi įrodyti aikštėje.

ĮVARČIAI. Kol vieni iš lygos debiutantų "Stickers" vis dar pratinasi prie minifutbolo subtilybių, jų oponentai tuo naudojasi ir raško taškus. Šį kartą eilė į veikti juos atėjo "Volcano" komandai. Nors sakyti "atėjo eilė" gal per drąsu, kadangi "Volcano" pirmieji praleido įvartį, o savo pranašumą ir pergalę rezultatu 5:2 įtvirtino tik per paskutinį dvikovos laiko penktadalį. Nugalėtojų atstovai kalbėjo, kad pergalę pasiekti padėjo anksčiau padarytos tinkamos išvados ir įvarčiai, įmušti tada, "kada reikia".

"Volcano" kol kas spjaudosi įvarčiais į visas puses. Pagal rezultatyvumą (17) jie nusileidžia tik "Western Union" (21) ir "Eksperimentui" (18), tačiau praleidžia tiek pat, kiek ir muša (17). Taigi, "Volcano" rungtynėse vidutiniškai krenta 8,5 įvarčio - daugiausiai iš visų C diviziono komandų.

"Aš manau, kad progresas juntamas. Treniruojamės savaitgaliais ir žaidimas gerėja. Kol kas praleidžiame per daug. Turime išmokti pradėti žaisti nuo gynybos, o ne nuo puolimo", - tvirtino "Volcano" saugas Tomašas Derkač.

PASAULIS VIENAS. MFL lygoje beveik nebeliko nelaimėjusių komandų. 4 ture pirmąją pergalę šventė "WorldOne United". Jie 3:2 nugalėjo Juozo Liesio aktyviai inspiruojamą "FK Perkūno" komandą. Tačiau paprasta nebuvo. Po pirmo kėlinio "WorldOne" atsiliko 1:2, o antroje mačo dalyje du Stasio Anusevičiaus įvarčiai leido jiems triumfuoti 3:2.

"Mes ir nesitikėjome, kad prieš "FK Perkūną" bus lengva. Vis dar tobulėjame. Progų per rungtynes susikuriame, bet trūksta baigiamųjų smūgių. Laimėti smagu. Gerėja ir pats žaidimas - gynyboje sugebame palaikyti kamuolį, atlikti perdavimų", - pasidžiaugė "WorldOne United" narys Donatas Tarakanovas.

Jo kolega Victoras Cachay pridūrė, kad tobulėti ir gerinti žaidimą padeda kiekvieną ketvirtadienį "atsirandantis" vienas kitas papildomas komandos futbolininkas, kuris anksčiau į Fanų stadioną neužsukdavo.

KAS BŪTŲ, JEI... Ketvirtasis turas virto neišnaudotų galimybių turu "Eksperimento" komandai. Jie 1:5 pralaimėjo "Rabobank" - tiesioginiam varžovui dėl prizinių vietų, dėl to iškrito iš pirmojo trejeto ir per šią dvikovą dar prarado šansą viską apversti aukštyn kojomis.

Kalba eina apie atkarpą antro kėlinio pradžioje. Kai "Eksperimentas" atsiliko 0:3, Pavelas Sinkevičius sušvelnino santykį. Dar po kelių minučių "Eksperimentas" uždirbo 9 m baudinį, bet P.Sinkevičiui nepavyko jo realizuoti ir grąžinti komandos į kovą dėl taškų. O dvikovos pabaigoje "Rabobank" įmušė du kartus ir šventė įtikinamą pergalę 5:1.

"Tokio rezultato nelabai nusipelnėme, tačiau atsitiko, kaip atsitiko. Jie realizavo visas savo progas, o mes - tik vieną iš daugelio", - pripažino pralaimėjusiųjų komandos narys Stasys Kvietkauskas.

Tačiau jis nebuvo linkęs kalbėti apie neįmuštą baudinį ir burti "kas būtų, jei būtų": "Kelti tokias versijas būtų nerimta ir nepriimtina mums. Dar galima svarstyti kas būtų, jei mums būtų padėjęs rezultatyviausias žaidėjas Marius Volodka. Vienas žaidėjas gali daug, bet visa komanda - dar daugiau. Tą ir įrodė "Rabobank" žaidėjai. Norėčiau juos pagirti už taktišką, gražų ir komandinį žaidimą. Jie tikrai nusipelnė pergalės. Todėl revanšo rungtynės bus dar įdomesnės ir atkaklesnės."

SANTŪRŪS. "Rabobank" po truputį įgauna pagreitį. Iškovota antra pergalė iš eilės, leidusi pakilti į Top 3. Varžovų pagirtas už taktinį sumanumą, "Rabobank" atstovas Fabio Sagliocco pasidalino savo įspūdžiais apie susitikimą: "Rungtynės prasidėjo labai gerai mums. Per pirmąsias 11 minučių įmušėme du kartus ir mūsų žaidimui tai suteikė labai reikalingos ramybės bei pasitikėjimo. Sugebėjome išlaikyti pranašumą, nes gynėmės gerai. Tačiau atakuoti galime tikrai geriau."

Po gražios pergalės - santūrus vertinimas. Pasiteiravus, ar "Rabobank" pajėgūs kovoti dėl vieno iš dviejų kelialapių į B divizioną, Fabio taip pat išliko kuklus: "Mums svarbiausios - kitos rungtynės ir trijų taškų siekimas. MFL sezonas labai ilgas, dar laukia daug mačų..."

Štai ką kalbėjo komandų atstovai po rungtynių:

V TURAS. Taip jau susiklostė, kad ateinantį ketvirtadienį penktame ture pirmasis C diviziono ketvertas susitiks su apatiniu ketvertu. Daugiausiai galimybių iš kol kas žemiau reitinguojamų komandų turi "Volcano" (6 tšk.), žaisiantys su "Eksperimentu" (7 tšk.). "Rabobank" laukia iššūkis pavadinimu "WorldOne United"; "Western Uninion Foundation" mėgins nukauti sunkiai prognozuojamą "FK Perkūną". Pernai su juo kartą sužaidė lygiosiomis, kitą kartą laimėjo tik 1 įvarčiu.

VDA ir "Stickers" komandas turnyro lentelėje skiria 8 taškai. Tačiau Akademijos ekipai tai tikrai neturėtų būti lengvas pasivaikščiojimas. Pirmiausiai dėl to, kad "Stickers" ginasi pakenčiamai gerai, ko negalėtum pasakyti apie kitų divizionų autsaiderius. Bet akivaizdžiai šlubuoja puolimas. Ir jei "Stickers" pradės mušti daugiau įvarčių, VDA laukia sunkus vakaras Fanuose.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Osvaldas Čipkus Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: