2016-05-10

B divizionas: Kas pagaus "Rytą"?

MFL pirmenybių B diviziono vienvaldžiais lyderiais po 4 turo tapo "Ryto" komanda. Visas ketverias rungtynes laimėję rytiečiai įveikė ir pagrindinius savo konkurentus - "Žvėryno bulls" bei "IndEx", todėl pelnytai mėgaujasi pirmąja vieta.

REZULTATAI. "VSG United" - "FK Spartakas" 2:7 (0:3); "Žvėryno bulls" - "FK Barbakanas" 2:0 (0:0); "FC IndEx" - "FK Rytas" 3:5 (2:3); "Perkūnas" - "Signalizacija.lt" 0:1 (0:0).

TURO MAČAS. Esminis B diviziono 4 turo mačas vyko tarp "IndEx" ir "Ryto" komandų. Susitiko lyderiai, iki tol laimėję po trejas rungtynes ir praleidę mažiausiai įvarčių. Tai buvo gera, vyriškai kieta, bet pakankamai korektiška kova su daug komentarų ir pastabų. Garsus dažniausiai skleidė abiejų komandų vadovai ir atsarginiai žaidėjai. Bet reikia pažymėti, kad nepasitenkinimą dažniausiai jie reiškė saviškių veiksmais, rečiau - teisėjo ir varžovų.

O nugalėtojas sprendėsi tik paskutinėmis mačo minutėmis. Lyderių mače "Rytas" išsiverždavo į priekį, bet kantrybę demonstravę "IndEx" vis lygindavo rezultatą. Ir taip - tris kartus. Bet 42 min. Valdemaras Šaveiko technišku smūgiu į apatinį kampą realizavo 9 m baudinį, dar po poros minučių Albertas Šaveiko pridėjo įvartį ir rezultatas tapo 5:3. "IndEx" dėjo visas pastangas rezultatui išlyginti, metėsi į puolimą, bet per likusias minutes "Rytas" išsaugojo pranašumą.

"Ryto" vadovas pergalę aiškino pagerėjusia komandos sportine forma ir susižaidimu, gerai "vaikščiojančiu" kamuoliu. Tačiau jis nepuolė džiaugtis pirmąja vieta, siūlydamas palaukti I rato pabaigos ir konkretesnes išvadas daryti tuomet.

Taip "IndEx" pralaimėjo pirmąsias savo rungtynes ir per vieną mačą praleido penkis kartus daugiau įvarčių, nei iki tol per tris turus. Sužinoti pralaimėjimo priežasčių nepavyko. "Komentuojame tik kai laimime", - ranka numojo treneris.

"IndEx" tikriausiai surenka gausiausią sudėtį į rungtynes tarp visų MFL komandų. Pas juos greta aikštės stovi ne 3-4, o bent 7-8 žaidėjai. Kita vertus, tai veikiausiai daro ir meškos paslaugą, nes treneriams nelengva paskirstyti minutes, atliekant dažnus keitimus išsiderina žaidimas. Apie tai "IndEx" trenerių paklausime, kai laimės.

KRITIKA. Kaip jau galėjote pastebėti, "Žvėryno bulls" nariai po pergalių niekada nešokinėja iš laimės ir vis ieško variantų žaidimui gerinti. "Rezultatas džiugina, bet žaidimas tikrai ne", - ir šį kartą po pergalės 2:0 prieš "Barbakaną" tarstelėjo Žvėryno komandos treneris Rimgaudas.

Ne pajėgiausios sudėties "Žvėryno bulls" komanda praėjusį ketvirtadienį turėjo vargo su "Barbakanu", nepriskiriamu prie B diviziono sunkiasvorių. Nė vienai komandai ilgai nepavyko "atrakinti" varžovų vartų. Kai įpusėjus antram kėliniui švieslentėje vis dar degė skaičiai 0:0, tapo aišku, jog nugalės komanda, kuri pirmoji įmuš. Įmušė "buliai". Du kartus 37 ir 45 min. tą padarė komandos lyderis Aleksandras Jegorovas (4 įv.). Aleksandras porą kartų sėkmingai priėmė perdavimus, šaltakraujiškai susitvarkė su kamuoliu, išlaukė ir pelnė lemiamus įvarčius.

"Visiškai nekontroliavome žaidimo, pavykdavo daugiausiai 2-3 perdavimai. Varžovai taip pat nerodė gražaus žaidimo. Aikštėje vyravo chaosas, pasistumdymai, nervingumas. "Barbakano" žaidėjai jaunesni, greičiau bėgo, daugiau smūgiavo, tačiau nelabai taikliai. Jei pataikydavo į vartus, juose labai patikimai stovėjo Vladimiras Tolkačiovas. Ko gero, jam labiausiai turime būti dėkingi už 3 taškus", - sunkią pergalę apibendrino Rimgaudas.

GYNYBA. Pagal panašų scenarijų klostėsi ir "Signalizacija.lt" bei "Perkūno" dvikova, o čia viską nulėmė vienintelis įvartis. 37 min. įmušė Antanas Paulauskas, nulėmęs minimalią saviškių pergalę rezultatu 1:0.

"Signalizacija.lt" gynyba pastaruoju metu tampa tvirta it plienas. 4 ture ši komanda tapo ketvirta po "IndEx", "Ryto" ir "Žvėryno bulls", kuriai per rungtynes pavyko išsaugoti savo vartus sausus. Per pirmus 2 turus "Signalizacija.lt" gynyba priminė atvirų durų dienas, kai "Barbakanas" su "Spartaku" drauge įmušė 10 įvarčių. Tačiau per paskutinius du ketvirtadienius ši komanda praleido tik 1 įvartį.

Ekipos atstovas Simas Sakaitis kalba apie patobulėjusią gynybą: "Žinoma, mus gelbėja ir vartininkas, bet tai yra ir gero darbo gynyboje nuopelnas. Gynėjai ėmė rinktis į varžybas ir turime rezultatą. Pirmuose dviejuose turuose mūsų žaidimas gynyboje buvo baisus. O dabar vaizdas visai kitoks - palaikome kamuolį, gindamiesi žaidžiame be panikos."

DOVANA. Po serijos skaudžių pralaimėjimų šventė pagaliau atėjo į "Spartako" kiemą. Jie ketvirtadienį įspūdingu rezultatu 7:2 nukovę "VSG United" ekipą, įsirašė pirmąją pergalę ir iš karto šoktelėjo į 5 poziciją. Galbūt tai reiškia, kad visos "Spartako" bėdos jau praeityje?

"Bėdos niekur nedingo. Ne mes geriau žaisti pradėjome. Labiau "VSG United" mums pergalę padovanojo", - pareiškė komandos vadovas.

REALYBĖ. 0:1, 1:4, 1:6, 2:7. Tokie yra "VSG United" rezultatai B divizione. Šiame ture jie neturėjo variantų netgi žaisdami su "Spartaku". Per pusvalandį spartakiečiai sumušė 4 įvarčius ir likusi rungtynių dalis virto formalumu. VSG dar pabandė kabintis į rungtynes (2:4), bet greitai gavo atsakomuosius smūgius.

Visaginiečiai yra vieninteliai MFL lygoje dar neiškovoję taškų, tad juos galima vadinti labiausiai vilčių nepateisinusia komanda. Arba prasčiausiai išnaudojančia savo potencialą.

"Pagrindinė pralaimėjimų priežastis yra ta, kad nesusirenkame. Vieni traumuoti, kiti išvykę, tretiems - darbo reikalai, - atskleidė "VSG United" žaidėjas Michailas Rukinas. - Ir manau, kad toliau bus dar sunkiau. Man pačiam teks išvykti, kiti taip pat negalės žaisti."

Ne tokio pasirodymo VSG tikėjosi MFL lygoje. "Prieš sezoną atrodė, kad B divizione viskas bus lengviau, bet realybė pasirodė kitokia. Beliaka pakovoti ir įrodyti, kad kažką sugebame", - pridūrė Michailas.

V TURAS. Ateinantį ketvirtadienį "VSG United" turės dėkingą progą kilti iš dugno rungtynėse su "Perkūnu". Jei neįveiks šio varžovo, vadinasi, reikalai tikrai prasti. B diviziono lyderis "Rytas" egzaminuos "Spartaką", kurį MFL Taurės varžybose nugalėjo 5:2. Ko galima tikėtis šiame mače? "Spartakas" neabejotinai priešinsis, tačiau visą pasipriešinimą gali nugesinti du trys greiti "Ryto" įvarčiai.

Ne itin pavydėtinoje padėtyje atsidurs "Barbakanas" - jiems teks "sugerti" sportinį "IndEx" pyktį. Pastarieji po "Ryto" antausio tikrai pasistengs įmušti kuo daugiau. Tuo tarpu "Žvėryno bulls" patikrins, ar tikrai "Signalizacija.lt" gynyba tokia tvirta. Tiesa, buliams reikėtų paieškoti naujų variantų puolime, mat pagal pelnomus įvarčius jie lenkia tik tris apatines diviziono komandas.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FC Žalia Raudona210168-23
7FK Dinamika210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: