2016-05-11

A divizionas: "El Dorado" pareiškimas ir "SKK Onikso" įvarčiai

Ketvirtasis MFL A diviziono turas mums pasiūlė tris atkaklias kovas ir vieną dvikovą be didesnės intrigos. Esminiu praėjusios savaitės įvykiu tapo "Eagle Team" pralaimėjimas. Tai užkūrė dar didesnę intrigą ateities kovoms.

REZULTATAI. "El Dorado" - "Eagle Team" 4:2 (3:0); "FK Juventus.lt" - "SKK Oniksas" 1:10 (1:5); "FK Fortitudo" - "FK Užupis" 8:3 (3:2); "Mėgėjų sporto centras" - "FK Riešė Lindab" 4:1 (1:0).

DĖMESIO CENTRE. Viso 4 turo dienos mačo nominacija priklausė "El Dorado" ir "Eagle Team" susirėmimui. Pasižiūrėti šios A diviziono favoritų akistatos prie pirmojo "Fanų" ketvirčio susirinko nemažai smalsuolių ir iš kitų komandų. Tai buvo kieta kova, kartais su ledo ritulio ir regbio varžybų elementais, joje netrūko įvarčių, apsistumdymų, ir, kaip priklauso lyderių mačui - pašalinimų.

"El Dorado" šiam mačui rengėsi iš anksto ir dar prieš savaitę kalbėjo apie pasirengimą būsimai kovai. Į aikštę jie išėjo užsivedę ir motyvuoti, o štai "Eagle Team" žaidėjams šitokio nusiteikimo trūko. Pasinaudoję varžovų mieguistumu "El Dorado" (Darius Pupliauskas) vos per 4 minutes pelnė du įvarčius. Prieš pat pertrauką trečiąjį įvartį įmušė "El Dorado" vadovas Martynas Rašinskas, o antro kėlinio pradžioje rezultatas tapo nepadorus - 4:0.

Sunkiai, bet "Eagle Team" dar sugebėjo pakilti į kovą. Rezultatui tapus 4:1, paskutinės mačo minutės buvo labai karštos. Kilus diskusijai tarp "El Dorado" vartininko Edgaro Fedorovičiaus ir "Eagle Team" žaidėjo Roberto Vrublevskio, kompromisas neatrastas, tad savo pozicijos sutvirtinimui buvo panaudoti ne tik žodiniai argumentai. Teisėjas abu peštukus išvarė iš aikštės. Tai buvo rimtesnis nuostolis "El Dorado", nes į vartus teko stoti aikštės žaidėjui. Jis praleido dar vieną įvartį (4:2), ir jei "Eagle Team" būtų įmušę dar kartą, galėjo tikėtis išplėšti lygiąsias. Tačiau "El Dorado" atsilaikė ir šventė pelnytą pergalę.

"Mūsų rungtynės su "Eagle Team" visuomet būna emocingos. Žinojome, kad taip bus ir šį kartą, bet nesitikėjome, kad bus tiek kovos, - sakė ne kartą "į kaulą" gavęs M.Rašinskas. - Mums tai principinė kova, kurią privalome laimėti."

Principinę kovą "El Dorado" laimėjo trečią kartą iš eilės. "Puikiai pažįstame jų komandą, žinome, ko iš jos tikėtis ir bandome tuo pasinaudoti. Ir patys nesitikėjome, kad taip greitai įmušime pirmus du įvarčius. Bet ir toliau nemažinome apsukų. Manau, pasirodėme neblogai", - vertino nugalėtojų vadovas.

Pasak jo, tą akimirką kai į vartus teko stoti aikštės žaidėjui, panikos komandoje viduje nebuvo justi. "Panika bus kitą ketvirtadienį, kai nežinosime ką statyti į vartus", - pridūrė Martynas.

(NE)NUSITEIKIMAS. Kovingumo ir troškimo laimėti ketvirtadienį labai trūko "Eagle Team" komandai. Tą pripažino ir ekipos žaidėjas Aleksandras Dergačiovas: "To nusiteikimo, kurį demonstravo varžovai, mes galėjome tik pavydėti. Mums to labiausiai trūko. Nežinau kodėl kai kurie žaidėjai manė, kad "El Dorado" apžais viena koja. Nieko panašaus. Tai gerai organizuota ir susižaidusi komanda. O mes neklausėme trenerio nurodymų."

Pradžioje gavę du įvarčius, po šio nokdauno "Ereliai" taip ir neatsibudo. "Sportinis pyktis atsirado per vėlai, kai laiko buvo likę mažai. Didžiausias privalumas tas, kad šis pralaimėjimas patirtas ankstyvu sezono metu. Nes visa kova dar prieš akis", - teigė Aleksandras. Jis taip pat atmetė versiją, kad įtakos tokiam žaidimui galėjo turėti pergalė prieš tai vykusiame minifutbolo "Turo per Lietuvą" etape. Neva laiko pasiruošti MFL varžyboms jie turėjo pakankamai.

Rungtynių El Dorado ir Eagle team apžvalga:


KONTRASTAI. Per vieną savaitę "FK Juventus.lt" patyrė du pralaimėjimus, bet sulošė dvejas kaip diena ir naktis skirtingas rungtynes. 3 ture įnirtingai besipriešinusi "Eagle Team" komandai, po savaitės "Senoji Senjora" 1:10 krito prieš "SKK Oniksą", o mačo baigtis buvo aiški jau po pirmojo jo trečdalio.

"FK Juventus.lt" šiame mače žaidė be keitimų. Maža to, vienas žaidėjas rungtynių metu patyrė traumą ir likusį laiką po aikštę ropojo šlubčiodamas. Viso to išdava - liūdnas rezultatas 1:10 ir nelinksma komandiruotė į paskutinę vietą. "Nustebinome ir patys save", - po juodojo ketvirtadienio bandė juokauti komandos žaidėjai.

LINKIME PASVEIKTI. Kontrastų kupinas ir "SKK Onikso" sezonas. Pralaimėję pirmas dvejas sezono rungtynes "Užupiui" ir "El Dorado", 2015-ųjų čempionai prisiminę seną kaip sportas tiesą, kad titulą lengviau iškovoti nei jį apginti. Kitos dvejos rungtynės laimėtos santykiu 27:4. Įspūdinga, bet galime prisiminti šių mačų aplinkybes - MSC žaidė penkiese, "Juventus.lt" - šeši su puse.

"Taip, reikia pripažinti, kad "Juventus.lt" neturėjo keitimų ir tai lėmė galutinį rezultatą. Antra vertus, mes jau pirmame kėlinyje išsprendėme visus to vakaro klausimus, - sakė "SKK Onikso" vadovas Edvardas Ruskan. - Su "Juventus.lt" vyrukais esame geri draugai, pažįstame vieni kitus labai gerai, todėl kiekvieną kartą, kaip tikrame juodai-baltame derbyje laukiame geros kovos. Deja, šį kartą jos nebuvo dėl varžovus užklupusių traumų, bet jie kovojo pagirtinai. Linkime jiems kuo greičiau pasveikti."

Naujame sezone prabėgo 4 turai, bet objektyviai įvertinti "SKK Onikso" potencialą taip ir neturėjome galimybės. Tikriausiai tą bus galime padaryti po kito turo kovos su "FK Fortitudo".

PALENGVĖJIMAS. Puikios nuotaikos ir palengvėjimo atodūsis nuvilnijo "Mėgėjų sporto centro" ekipos stovykloje. Ir dėl pirmosios pergalės, ir dėl atsitiesimo po beviltiško pralaimėjimo 3:17 "SKK Oniksui". Net du (!!!) keitimus turėję Mėgėjai 4:1 palaužė "Riešės-Lindab" komandą.

6 min. MSC išsiveržė į priekį po Aringo Streckio įvarčio. Riešės komanda atkakliai siekė išlyginti rezultatą ir dar pirmame kėlinyje porą sykių pataikė į virpstą. Po pertraukos Dominykui Stragiui pavyko atstatyti pusiausvyrą, bet netrukus Pavelas Smolkovas viską grąžino į vietas (2:1).

"Jei įmušime dar vieną - tikrai laimėsime", - mestelėjo vienas MSC žaidėjas. Žodžių būta pranašiškų. Mėgėjai įmušė dar ir dar bei nugalėjo 4:1. Pasiekti pirmąją pergalę "Mėgėjų sporto centrui" padėjo visų rungtynių metu palaikyta aukšta žaidimo sparta ir varžovų spaudimas bei atlikti namų darbai. O namų darbai buvo elementarūs: susirankioti klaidžiojančius savo žaidėjus ir turėti bent porą keitimų. Komandos nesugniuždė ir skaudus pralaimėjimas savaite anksčiau.

"Tokie skaudūs pralaimėjimai nesužlugdo, o netgi suteikia motyvacijos. Tuomet supranti, kad reikia atsigriebti už lengvai atiduotus taškus ir privalai laimėti", - pažymėjo MSC vadovas Adomas Kripas.

ŽEMYN. Į apačią darda "Užupio" komanda. Sezono pradžioje įveikę praėjusio sezono čempionus "SKK Oniksą" ir kalbėję apie aukščiausius tikslus, vėliau užupiečiai krito į duobę. Jie pralaimėjo trejas rungtynes iš eilės santykiu 5:22. Ketvirtame ture su "Užupiu" daug vargo neturėjo "FK Fortitudo" - 8:3. Prasidėjo užupiečiams viskas neblogai - jie pirmieji pelnė įvartį, o 15 min. rezultatas dar buvo lygus. Tačiau vėliau aikštėje žaidė tik viena komanda.

"Antrame kėlinyje pametėme žaidimo ritmą. Komandoje turime daug pasikeitimų, todėl turi praeiti nemažai laiko, kol žaidimas susistyguos", - apie kantrybės būtinybę kalbėjo Užupio komandos atstovas Povilas.

Kad nebuvo sunku, nepaisant atkaklios pradžios, pripažino ir "FK Fortitudo" vadovas Garbielius Butkevičius. "Rungtynės be didesnės intrigos. Antrame kėlinyje varžovai pavargo. Gal kaltas jų solidesnis amžius, o mums padėjo jaunystė ir energija, - svarstė jis. - Iš "Užupio" komandos tikėjomės daugiau."

NETEISYBĖ. Prisižiūrėjęs Čempionų lygos kovų tarp "Real" ir "Man City" komandų, "Fortitudo" žaidėjas Lukas Kukuraitis nutarė pamėgdžioti Cristiano Ronaldo. Gavęs aukštą perdavimą jis nusprendė sugrūsti kamuolį į vartus... rankomis. Budri teisėjo Regimanto Jasiūno akis tai užfiksavo ir Luko pastangas įvertino nepatenkinamu balu - geltonos spalvos stačiakampiu. Lukas irgi turėjo priekaištų teisėjui - juk C.Ronaldo Čempionų lygoje už tokį veiksmą įspėtas tai nebuvo. Neteisybė...

Komandų atstovų komentarai:
 

V TURAS. "SKK Onikso" ir "FK Fortitudo" susirėmimas ateinantį ketvirtadienį turėtų tapti savotišku lakmuso popierėliu, kuris mums atsakys į klausimą, ko iš tiesų vertos abi komandos. Tai centrinis A diviziono mačas ir belieka palinkėti, kad abi ekipos surinktų stipriausias sudėtis.

"Eagle Team" gaus šansą reabilituotis mače su "Rieše-Lindab". Čia ir pamatysime, ar "Erelių" pasyvumas mače su "El Dorado" buvo trumpalaikė nesusikaupimo pasekmė, ar šiai komandai jau reikėtų sunerimti. Susižaidimo vis dar ieškantis ir sezono pradžioje favoritu laikytas "Užupis" susitinka su "Mėgėjų sporto centru". Lyderis "El Dorado" egzaminuos "Juventus.lt" komandą. Nereikėtų skubėti "El Dorado" laikyti šio mačo favoritais. Prisiminkime, kad rungtynes dėl raudonos kortelės praleis jų vartininkas. Kaip žinome iš praktikos, į vartus pastačius aikštės žaidėją, galima turėti problemų.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Eimantas Skendelis Komanda:FK Rytas
0 2
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: