2016-06-06

C divizionas: Lyderių lenktynėse "Rabobank" daro pertraukėlę

MFL C diviziono antrasis ratas prasidėjo eiline lyderių VDA pergale. 8 ture į pergalių kelią grįžo "Western Union Foundation", o "Rabobank" ima atsilikti, prie jų taip pat pavojingai artėja "Volcano".

REZULTATAI. VDA - "FK Perkūnas" 9:1 (6:0); "FC Rabobank" - "FK Volcano" 1:1 (1:0); "FK Eksperimentas" - "Western Union Foundation" 1:5 (1:2); "WorldOne United" - "FK Stickers" 1:3 (0:1).

ATSITIESĖ. Apžvalgininkas buvo nutaręs, jog 8 ture įdomybių galima tikėtis iš "Eksperimento" ir "Western Union Foundation" mačo. Kodėl? Pirmiausiai todėl, kad "Western Union" praėjusiame ture labai netikėtai, bet beveik "be variantų" pralaimėjo "Stickers". O "Eksperimentas" iki pat pabaigos draskėsi mače su VDA.

Ir iš tikrųjų - nepaisant gausios varžovų aistruolių armijos, "Eksperimentas" su sau tradiciniu vienu keitimu sėkmingai pradėjo rungtynes ir pirmieji pelnė įvartį. Favoritams prireikė laiko atsitiesti, bet tą jie padarė dar iki pertraukos persverdami rezultatą. Nors "Western Union" turėjo daug keitimų, antrame kėlinyje ilgai vargo su varžovais. Tik 36 min. Gražvydas Girniukaitis įtvirtino savo komandos pranašumą. O kai likus žaisti 5 minutes ketvirtąjį įvartį įmušė Robertas Ionescu, niekas jau neabejojo rungtynių baigtimi ir "Western Union" palaikytojai nedrąsiai užtraukė "We are the Champions".

"Sunkios, kietokos rungtynės. Bet prieš jas pralaimėjimą "Stickers" komandai palikome praeityje ir padarėme reikiamas išvadas. Šį kartą į aikštę ėjome nusiteikę tik laimėti ir atsitiesti. Turėjome keitimų, stengėmės palaikyti rungtynių tempą ir nuvaryti varžovus nuo kojų. Manau, tai pavyko", - sakė "Western Union Foundation" komandos vadovas Aurimas Andrulis.

NAUJOKAS. "Eksperimento" komandos gretose 8 ture debiutavo perspektyvus naujokas - 19-metis Edvinas Morozas, pažįstamas ir Vilniaus regiono salės futbolo žinovams. Debiutas nebuvo prisvilęs - "Eksperimentas" nors ir pralaimėjo, tačiau naujokas įmušė vienintelį savo komandos įvartį. "Nėra lengva prisijungus prie naujos komandos. Reikia apsiprasti, pažinti visus žaidėjus. Įmušiau įvartį ir galėjau pasižymėti daugiau, tačiau nepasisekė", - debiutą vertino Edvinas.

"Western Union" ir "Eksperimento" atstovų komentarai:

APIE PERKŪNUS. "Kažkiek - vienas", - paklausti kaip sužaidė su "FK Perkūnu", po rungtynių galvas suko VDA nariai. Tas "kažkiek" - tai 9:1. Prieš porą savaičių ta pati komanda buvo įveikta 7:1. Jei pamenate, tada "dailininkai" iškėlė smagųjį užrašą "Perkūno iš giedro dangaus nebūna". Ir tikrai - ketvirtadienis vėl buvo šiltas ir giedras, "FK Perkūnas" vėl neturėjo ką priešpastatyti diviziono lyderiams.

Aleksandras Krasauskas skaudžiausiai baudė varžovus, pelnydamas "pokerį". Savo įvarčiu pasižymėjo ir po traumos į ritmą įeinantis Gediminas Skrockas.

Tarp abiejų komandų yra nemenkas meistriškumo skirtumas, tačiau savo vaidmenį atliko ir keitimų skaičius bei šviežesnių jėgų santykis. VDA turėjo 10 keitimų, "FK Perkūnas" - vos 1. Esant tokiai situacijai autsaideris neturėjo jokių šansų.

DRAMA. MFL kai kurie dalykai keičiasi labai greitai. Gegužės 19-ąją vykusiame mače "Rabobank" sutriuškino "Volcano" komandą net 6:0. Prabėgo dvi savaitės ir abi ekipos susitiko dar kartą. Šį kartą jokiais "6:0" net nekvepėjo, o dvikova tapo dramatiškiausia šiame C diviziono ture. Pačioje pirmo kėlinio pabaigoje Fabio Sagliocco išvedė "Rabobank" į priekį. Ši komanda laikė trapų pranašumą ir po pertraukos, bet likus žaisti tik vieną minutę praleido išlyginamąjį įvartį - "Volcano" komandai lygiąsias išplėšė Romuald Andruškevič.

"Turint omenyje, kad išlyginamasis įvartis įmuštas priešpaskutinę minutę, nuotaikos tikrai neblogos. Buvome pasiruošę tokiam pirmo kėlinio scenarijui, todėl pavyko atsitiesti ir įmušti", - kalbėjo "Volcano" komandos vadovas Tomaš Derkač.

Liūdesys po tokios atomazgos tvyrojo "Rabobank" stovykloje. F.Sagliocco komentaras: "Be abejo, tokia pabaiga labai nuvylė. Nors tai ir nebuvo geriausios mūsų rungtynės šiemet, mes vis tiek kontroliavome situaciją ir labai gaila prarastų taškų, kai varžovams tiesiog pasisekė įmušti."

INTRIGA. Po šių lygiųjų situacija C divizione tapo dar labiau intriguojančia. Prieš kelias savaites turėjome tris vienvaldžius lyderius, tolstančius nuo persekiotojų. Dabar pirmauja VDA (21 tšk.), juos vejasi "Western Union" (18), o "Rabobank" (16) jau turi galvoti ne apie pirmąją vietą, o kaip apginti trečiąją nuo "Volcano" (13).

Tačiau "Rabobank" atstovas F.Sagliocco dar kartą pakartojo, kad viščiukus skaičiuosime rudenį: "Stengiamės nežiūrėti į turnyrinę lentelę. Iki sezono pabaigos dar 13 rungtynių ir yra potencialūs 39 taškai. Taigi, viskas bet kada gali pasikeisti iš esmės. Mes žiūrime tik į artėjančias rungtynes."

AUKŠTYN. "Stickers" komanda kurį laiką niekaip negalėjo išnaudoti savo potencialo. Prastas rinkimasis ir kitos problemos lėmė, kad jie po 5 turų turėjo tik 1 tašką. Tačiau dabar iškovojo 3 pergales iš eilės ir grįžta į veiksmą. 8 ture "Stickeriai" 3:1 nukovė "World One United" komandą. Tiesa, šį kartą "Stickers" turėjo tik tris keitimus ir rungtynės vyko apylygiai, likus žaisti apie 10 minučių rezultatas buvo 1:1. Bet lemtingi įvarčiai 39 ir 44 min. padėjo jiems švęsti pergalę 3:1.

"Buvome išsiblaškę ir gynyboje žaidėme labai neatidžiai, todėl leidome varžovams sukurti nemažai progų. Taip pat teisėjui buvo nelengva suvaldyti rungtynes, todėl buvo daug emocijų, - pasakojo "Stickers" vadovas Ruslanas Daškevičius. - Varžovai kovojo puikiai. Pergalingus įvarčius įmušėme tik pačioje pabaigoje, tad buvo gana įdomios rungtynės."

Pergalių serija kilstelėjo "Stickers" į penktąją poziciją, bet Ruslanas išlieka ramus ir be emocijų: "Manau, kad mūsų trečia pergalė iš eilės nelabai ką reiškia. Turime ir toliau taip žaisti, o jau pasibaigus trečiam ratui bus aišku, kas ir kaip".

ŽEMYN. Po pralaimėjimo "Stickers" komandai kepurę prieš varžovus nukėlė "WorldOne United" narys Victoras Cachay: "Galime pagirti varžovus, nes jie žaidė gerai, pasinaudojo savo šansais, kai jų turėjo. Mes - ne. Futbolas toks žaidimas, kai nepasinaudoji savo progomis, praleidi pats."

Pasveikinti varžovus reikia nemažai valios, ypač kai tau taip nesiseka. C diviziono dugne atsidūrusi "WorldOne United" komanda pralaimėjo ketvirtas rungtynes iš eilės ir lieka paskutinėje vietoje. Ekipa atsidūrė žaidybinėje krizėje, o to priežastis - traumų epidemija.

"Taip, panašu, kad esame didelėje duobėje ir bus labai sunku iš jos išlipti. Pagrindinė problema ta, kad daug žaidėjų traumuoti ir negali atvykti žaisti. Kiti rungtyniauja pusiau traumuoti, pusiau sveiki, nes sudėtį surinkti kažkaip reikia. Tikiuosi, kad jau kitame ture prisijungs daugiau žaidėjų ir rezultatai ims gerėti. Nes kol kas mūsų pasirodymą pavadinčiau siaubingai prastu", - neslėpė V.Cachay.

IX TURAS. "WorldOne United" jau kitame ture atsivers neblogas šansas vėl pajusti pergalės, arba taškų skonį. Jų varžovas - taip pat stipriai buksuojantis "FK Perkūnas". Prieš juos ir buvo iškovota kol kas vienintelė pergalė (3:2). Penkis taškus per du pastaruosius ketvirtadienius praradę "Rabobank" surems špagas su "Eksperimento" komanda.

Lyderių mače susikaus VDA ir "Western Union Foundation". Tai bus taip vadinamos "šešių taškų" rungtynės - Akademijos pergalės atveju komandas skirs jau šeši taškai, jei laimės "Western Union" - ekipos susilygins. VDA kol kas vienintelį pralaimėjimą patyrė žaisdama būtent su "Western Union" (3:4), tačiau pastarieji tuo nepasinaudojo ir klupo prieš "Rabobank" bei "Stickers",

Nemažiau įdomi žada būti "Stickers" ir "Volcano" dvikova. I rate pralaimėję 2:5, šį kartą sėkmės atveju "Stickers'ai" pavytų "Volcano". Pergalės reikia ir pastariesiems, nes juos nuo trečioje pozicijoje esančio "Rabobank" skiria tik tie patys trys taškai.

 

 

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: