2016-06-07

B divizionas: "IndEx" išsigelbėjo, "Žvėryno bulls" - ne

Po aštuntojo turo kovų vienvaldis B diviziono lyderis "Rytas" prieš persekiotojus turi jau 8 taškų pranašumą. Iki tol antroje vietoje žengę "Žvėryno bulls" patyrė pralaimėjimą, o "IndEx" iškovojo sunkią pergalę ir susigrąžino antrąją poziciją.

REZULTATAI. "FK Spartakas" - "Signalizacija.lt" 4:1 (1:1); "FK Rytas" - "Barbakanas" 2:1 (1:0); "Žvėryno bulls" - "VSG United" 1:3 (1:3); "FC IndEx" - "Perkūnas" 3:2 (2:0).

SPAUDIMAS. Įdomiausia B diviziono 8 turo kova turėjo būti tarp "FK Spartako" ir "Signalizacija.lt" komandų, kurios kol kas grumiasi dėl 4-5 pozicijų, bet turi realių vilčių pakovoti ir dėl prizinės vietos. Tokia ir buvo, o "Spartakas" palaužė varžovus po drąsių taktinių manevrų. Spartakiečiai jau 2 min. po Sergejaus Podubno tikslaus smūgio išsiveržė į priekį ir po to atsitraukė atgal. O Signalizacijos komanda perėmė iniciatyvą ir kantriai rezgė atakas. Ne visos buvo pavojingos, bet 18 min. "Signalizacija.lt" vadovas Simas Sakaitis atsidūrė atakos smaigalyje ir antruoju bandymu nuginklavo varžovų vartininką - 1:1.

Linksmai prasidėjo antras kėlinys. "Spartakas" turėjo tik vieną keitimą, tačiau savo atakų banga užgriuvo varžovus, o šie kurį laiką tik atsimušinėjo. Kaip po rungtynių sakė "Spartako" kapitonas Dmitrijus Raksa, toks buvo sumanymas per pertrauką - buvo nuspręsta, kad rezultatas 1:1 yra per daug slidus ir rizikingas, todėl būtina atakuoti ir įmušti. O įmušus, atsivertų erdvių kontratakoms. Sprendimas pasiteisino. "Signalizacijos" komandą antrame kėlinyje gelbėjo vartininkas ir virpstas, tačiau "Spartakas" spaudė toliau ir Ruslanas Bykovas 37 min. persvėrė rezultatą. O tuomet "Signalizacija.lt" buvo priversta atsiverti, tačiau gynėjai darė pozicines klaidas. "Spartakas" tuo naudojosi, pelnė dar du įvarčius ir nugalėjo 4:1.

TIKSLAI PAGAL "SPARTAKĄ". "Rezultatas geras, bet žaidimas toli nuo gero. Visi atrodėme pavargę, apsunkę, sunkiai susirinkome", - kaip visada reiklus savo komandai buvo D.Raksa.

"Spartakas" sezoną pradėjo prastai, tačiau po to įsivažiavo ir dabar iškovojo tris pergales iš eilės. Komandos vadovai yra užsiminę apie kovą dėl vietos ketvertuke. D.Raksa, žinoma, turi kitokių tikslų: "Šitai komandai 3 ar 4 vieta neegzistuoja. Mes žaidžiame arba dėl pirmos, arba dėl paskutinės vietos. O pergalių bus ir daugiau."

GYNYBA. Tuo metu "Signalizacija.lt" sužaidė visą seriją nesėkmingų rungtynių gynyboje. Jie per pastaruosius 4 turus praleido net 17 įvarčių - vidutiniškai po 4,25 per rungtynes.

"Gynyboje žaidėjams stinga koncentracijos, gal turėtume gintis labiau asmeniškai. Rungtynėse su "Spartaku" rinkomės kontratakų taktiką, nes varžovai yra labiau techniški. Tačiau vis tiek nesugebėjome deramai išsirikiuoti gynyboje, praleisdavome lemtingus perdavimus už nugaros. Trūksta užsivedimo", - pažymėjo "Signalizacija.lt" vadovas Simas Sakaitis.

Dar visai neseniai buvusi trečioje pozicijoje, ši komanda per kelias savaites nusmuko į penktąją. "Apmaudu, nėra ką ir kalbėti. Reikės daryti išvadas. Tik klausimas, kaip vasaros metu pavyks surinkti žaidėjus. Bet kautis reikia", - teigė Simas.

SUNKIAI. Prieš pusantro mėnesio "Rytas" nušlavė "Barbakaną" net 9:0, tačiau šį kartą vos ne vos palaužė varžovus koviniu rezultatu 2:1. "Barbakanui" pavyko įrodyti, kad jie nėra tokie prasti, kaip byloja turnyro lentelė. Sunki, darbinė "Ryto" pergalė, pareikalavusi daug jėgų ir energijos. O tam yra kelios priežastys.

Pirmoji - keitimai. Lyderiai šį kartą turėjo vos du keitimus. Todėl negalėjo dažnai kaitalioti žaidėjų ir palaikyti aukštos spartos. Antroji - efektyvi "Barbakano" taktika. Jie šį kartą žaidė taip, kaip prieš "Rytą" žais dauguma komandų - antru numeriu ir nuo gynybos, sėkmingai ir žaibiškai pereinant į kontratakas, o varžovus tai vertė eikvoti jėgas grįžtant gintis ir vėl bandant užpulti. Trečioji - nebuvo varžovų gynėjų siaubo Valdemaro Šaveiko. Tačiau jį deramai pavadavo kitas Šaveiko Albertas. Du jo tikslūs smūgiai leido "Rytui" pratęsti pergalių seriją iki aštuonių.

NESUSIRINKO. "Žvėryno bulls" šiame ture liko be ragų. Tiksliau savo ragų neturėjo ir mače su vienais autsaiderių "VSG United" buvo priversti susimokėti trijų taškų kaina, kuri išstūmė juos iš antrosios pozicijos.

Dar prieš rungtynes Žvėryno komandos vadovas perspėjo, kad nieko gero iš jų tą dieną tikėtis neverta, nes nesusirinko visas būrys pagrindinių komandos žaidėjų. Todėl bucus teko autis bulių senjorams, kurie dažniausiai lieka šalia užribio linijos. Nepaisant to, Andrius Rakštys jau pirmoje atakoje išvedė Žvėryno komandą į priekį. Vis tik Visagino komanda greitai apsiprato su šiuo šaltu dušu, atakavo ir dar pirmame kėlinyje persvėrė rezultatą 3:1 savo naudai. Po pertraukos Buliai įvarčių daugiau nepraleido, bet ir patys atakuodami kalnų nevertė, jų puolime trūko aštrumo bei tikslumo. Visaginiečiai pasiekė pelnytą pergalę. Jau antrąją iš eilės.

PASIPRIEŠINIMAS. "IndEx" futbolininkai baigia pamiršti, ką reiškia lengvos pergalės. Šį kartą jiems teko prakaituoti bandant palaužti "Perkūno" pasipriešinimą (3:2). Jau 5 min. po Ernesto Česonio ir Vladimiro Zadneprovskio įvarčių "IndEx" pirmavo 2:0 ir atrodė, kad viskas eisis kaip per sviestą. Bet po pralaimėjimo I rate rezultatu 0:9 "Perkūnas" buvo kupinas ryžto įrodyti, kad gali žaisti kitaip. Juolab ir keitimų šį kartą turėjo visus penkis. Antrame kėlinyje "IndEx" išsaugojo pranašumą, tačiau Romo Vasiljevo įvartis paskutinę minutę (3:2) favoritams suteikė keliasdešimt nerimo sekundžių.

"Atsiliekant 0:2 jau rungtynių pradžioje, nuotaikos nebuvo geros. Bet komanda nenukabino nosies, - prisiminė "Perkūno" vartininkas Audrius Kuzas. -  Antras kėlinys lengvas nebuvo, darbo gynyboje netrūko. Bet ir puolimas nepasišiukšlino. Jei truputį sėkmės, būtume vieną taškelį įsirašę. Žaidėme gerai ir pasiaukojančiai."

Sunkią pergalę "IndEx" atstovai aiškino varžovų pasirinkta klampia gynybine taktika.

"Jie buvo susitelkę gynyboje, todėl mums sunkiai sekėsi atrasti progų tikriems smūgiams į vartus. Tačiau tris taškus pelnėme, o sunkios pergalės visuomet yra smagesnės nei tos, kurias pasieki lengvai", - vertino "IndEx" atstovas Georgijus Maksimovas.

ŠIMTAS. Ne, ne 100, o 94. Tiek įvarčių MFL varžybose jau yra įmušęs "IndEx" puolėjas Ernestas Česonis. Taigi, šimtasis jau visai ne už kalnų. Sezoną Ernestas pradėjo solidžiai ir per pirmus 4 turus pasižymėjo net 8 kartus. Bet vėliau pritilo - 3 mačai ir 1 tikslus smūgis. Gal "IndEx" komanda pasistengs padėti savo lyderiui greičiau pasiekti magišką ribą?

"Liko žaisti labai daug rungtynių, todėl neabejojame, kad Ernestas pasieks 100 ribą dar šį sezoną, su komandos pagalba, žinoma", - statistikos mėgėjus ramino Georgijus.

IX TURAS. Ar "Rytas" ateinantį ketvirtadienį pratęs pergalių seriją iki 9? Varžovas - vertas pagarbos. Tai atkutusi "VSG United" komanda. Prisiminkime, kad prieš tris savaites tarpusavio kovoje "Rytas" sulaukė įnirtingo pasipriešinimo ir nugalėjo tik 7:6. Tuomet ir prasidėjo VSG kilimas aukštyn.

"IndEx" susitinka su ne geriausius laikus išgyvenančia "Signalizacija.lt" ir mėgins tuo pasinaudoti. "Perkūno" komanda Žvėryno buliams bus tarsi raudona skraistė. Šie bus kupini sportinio pykčio po nesėkmės prieš VSG. O "Spartakas" sieks pratęsti pergalių seriją per rungtynes su "Barbakanu". "Barbakanas" pralaimėjo jau 7 mačus iš eilės, bet praėjusiame ture parodė gyvybės ženklus.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Osvaldas Čipkus Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: