2016-06-08

A divizionas: Kamštis turnyro lentelės viduryje

MFL pirmenybių A diviziono viršūnėje nieko naujo. "El Dorado" išlieka viena iš dviejų lygoje taškų dar nepraradusių komandų ir tvirtai laikosi pirmoje vietoje. Lyderiai toliau 6 taškais lenkia "Eagle Team" komandą. Toliau - tik karščiau. 3-6 vietas užimančias komandas skiria tik 3 taškų intervalas.

REZULTATAI. "FK Juventus.lt" - "FK Riešė-Lindab" 3:7 (0:2); "El Dorado" - "SKK Oniksas" 6:0 (3:0); "FK Užupis" - "Eagle Team-Frega" 1:10 (0:3); "Mėgėjų sporto centras" - "FK Fortitudo" 5:4 (2:2).

BE PASIPRIEŠINIMO. Nuo savo kelio viską šluojanti "El Dorado" komanda praėjusiame ture susitiko su "SKK Oniksu". Visi tikėjomės, kad praėjusio sezono čempionai gali mesti iššūkį lyderiams, tačiau nutiko priešingai. Jei pirmąją tarpusavio dvikovą šiemet "El Dorado" laimėjo 5:2, tai per šią jie nesutiko jokio pasipriešinimo.

"El Dorado" rungtynes pradėjo rimtai ir susikaupę, iš karto ėmė spausti varžovus. Tuo metu "SKK Onikso" gynyba, jei tai buvo gynyba, žaidė labai atsainiai. Gynėjai nepasitikdavo varžovų, neatkirsdavo jų nuo kamuolio ir leisdavo smūgiuoti iš toli. Todėl du Dariaus Pupliausko įvarčiai per pirmąsias 8 minutes atrodė logiška ir dėsninga mačo pradžia.

"Su komandos draugais iš karto sutarėme, kad spausime nuo pat pradžių ir nemažinsime tempo. Nes būna, kad kartais pirmieji praleidžiame įvartį, o po to jau sunku kabintis į rungtynes", - po rungtynių "El Dorado" agresyvų žaidimą paaiškino D.Pupliauskas.

Prabėgus 10 minučių dar viena "SKK Onikso" klaida gynyboje virto trečiuoju įvarčiu, kurį pelnė kitas "El Dorado" lyderis Martynas Rašinskas.

"Tikėjomės, kad pavyks pasipriešinti rimčiau, tačiau trūko dviejų svarbių žaidėjų, kurie sustiprintų gynybą. Sunku po tokių rungtynių įžvelgti ką nors pozityvaus. Nesugaudėme varžovų ir leidome jiems žaisti gražų futbolą. Niekas neišėjo. Po dviejų anksti praleistų įvarčių gavosi ne ne rimtos rungtynės, o tik lengva treniruotė", - pripažino "SKK Onikso" vartininkas Edvardas Ruskan.

Antrame kėlinyje čempionai ėmė rodyti gyvybės ženklus ir suklijavo kelis pavojingesnius išpuolius. Tačiau jų entuziazmą atšaldė ketvirtasis įvartis, kurį 35 min. pelnė Tadas Paplauskas. Po to - tik formalumai, o rungtynės baigėsi rezultatu 6:0.

"SKK Onikso" komandos žaidime nemačiau nieko ypatingo. Tad gal tai ir parankus varžovas", - teigė D.Pupliauskas.

ATKARPA. Porą svarbių pergalių ir "Mėgėjų sporto centras" įsimaišė į kovą dėl prizinių pozicijų. 8 ture jie 5:4 nugalėjo problemų spaudžiamą "FK Fortitudo" komandą. Prie žaidybinės drausmės pagaliau pripratę MSC futbolininkai vėl laikėsi disciplinos ir aklai nepuolė į priekį. Pirmiausiai buvo bandoma sugriauti varžovo ataką ir tik po to regzti savąją. Prireikė ir kantrybės. Net tris kartus MSC atsiliko nuo varžovų (0:1, 1:2, 2:3), tačiau tuoj pat lygindavo rezultatą ir tęsdavo kovą.

O lemiama rungtynių atkarpą buvo nuo 32 iki 48 minutės, kai Mėgėjai pelnė tris įvarčius be atsako ir atitrūko 5:3.

"Susikurdavome progų, kai paspausdavome jų gynėjus ir suregzdavome greitas kontratakas. Įmušus apsigindavome. Kai išsiveržėme į priekį 5:3, tapo aišku, kad laimėsime, nors paskutinę minutę ir praleidome įvartį, - dėstė MSC vadovas Adomas Kripas. - Žaidimas jau džiugina. Komanda nusiteikusi pozityviai, visi žino, kad reikia kovoti iki paskutinio teisėjo švilpuko."

Adomas pastebėjo, kad antrame kėlinyje "Fortitudo" atrodė pavargę. Ir tą netiesiogiai pripažino pastarosios komandos atstovas Gabrielius Butkevičius. Pasak jo, susirinko ne visi gynėjai, o puolime labai trūko Igno Kirsnio paramos.

"Ketvirtadienį, nors ir trūko pagrindinių gynėjų, gynėmės visai gerai ir praleidome ne tiek daug įvarčių. Vienas įvartis buvo mano - "pamečiau" vartus ir varžovams tai tapo lengvu grobiu po baudos smūgio. Be to, gynėjams priekaištų neturiu. Netgi tai buvo puolėjų problema - jie buvo atkertami nuo komandos ir gynyboje likdavome nelygiomis jėgomis", - aiškino G.Butkevičius.

PYLA. "Riešės" komanda gali lengviau atsikvėpti, nes bent kuriam laikui pabėgo iš pavojingos iškritimo zonos. Tokią "prabangą" jiems suteikė užtikrinta pergalė 7:3 prieš "FK Juventus.lt". Šias rungtynes galima skelti į dvi dalis - pirmuosius 75 proc. laiko ir paskutinį ketvirtadalį. 38 minutes "Riešė" žaidė beveik nepriekaištingai. Siuntė vieną kamuolį po kito į varžovų vartus ir užtikrintai pirmavo 7:0. Žaidime jautėsi užtikrintumas. Bet per paskutinį mačo ketvirtadalį ši komanda sustojo, pagalvojusi, kad darbas baigtas. "Juodai balti" tai pajuto ir atsakė trimis įvarčiais - 7:3. Riešės laimei, persvara buvo per didelį jai iššvaistyti. Tačiau toks atsainumas gerokai sunervino komandos trenerį Stasį Danisevičių ir žaidėjams jis išrašė nemažai pylos.

"Na, trenerio pareiga yra mus išmokyti žaisti taip, kad daugiau nebūtų tokių rungtynių pabaigų. Ir kol to neišmoksime, treneris turės pilną teisę pykti, - pripažino "Riešės" komandos atstovas Tomas Guiskis. - Antrame kėlinyje, kai jau visiškai palaužėme varžovus, staiga atsipalaidavome ir buvome nubausti trimis įvarčiais. Taip žaisti neturėtume."

REPLIKA. Kai "Riešė" paskutinėmis dvikovos minutėmis varžovams rengė atvirų durų minutes prie savų vartų, treneriui trūko kantrybė. "Negaliu, žaidžiam kaip merginos", - supykęs rėžė jis. Rungtynes stebėjusi viena "Riešės" gerbėja turėjo savo pastabų: "Treneri... Merginos kartais dar netaip sukovotų." Taigi, vyrai, kitą kartą susiimkit.

BE DVASIOS. Kalbai pasisukus apie "FK Juventus.lt" komandą, apima toks nesmagumo jausmas. Nėra malonu skaičiuoti jos praleidžiamus įvarčius. O skaičiai yra tokie - per paskutinius 7 taškus pelnytas vos 1 taškas. Na, o pagal praleidžiamus įvarčius (57) ši komanda netrukus gali aplenkti "Užupį" (58). 8 turo pradžia juodai-baltiems lyg ir nieko blogo nežadėjo, jie susirinko ir turėjo keitimų, tačiau "Riešė" juos tiesiog pribloškė savo atakomis.

"Kažkur išgaravo komandinė dvasia, prastai renkamės. Daug "juventinių" išėjo į kitas komandas, todėl ir nesiseka. Prieš "Riešę" pradėjome žaisti tik gale, bet buvo per vėlu", - komentavo šios komandos vartininkas Mantas Šumskis.

Jis taip pat priminė, kad ir tikrasis "Juventus" sezoną pradėjo labai vangiai. Tačiau tikrasis "Juventus" po trečdalio sezono jau rodė visiškai kitokią formą bei rezultatus.

TRENIRUOTĖ. Vienos A diviziono rungtynės buvo ypač nuobodžios. Jose "Eagle Team" 10:1 nukovė "Užupį". Apie tokias rungtynes ką nors papasakoti nelabai yra ką. Nebent tai, kad "Ereliams" gavosi visai nebloga treniruotė.

"Tikėjomės, kad "Užupis" kiek pasitemps, pasistiprins ir duos gerą kovą. Bet tikriausiai šioje komandoje yra savų problemų, kurias spręsti būtų pats laikas, jei jie nori išlikti A divizione. Linkime užupiečiams išspręsti tas problemas ir kuo greičiau atsistoti ant abiejų kojų", - sakė "Eagle Team" atstovas Aleksandras Dergačiovas.

Tai nebuvo rungtynės, kuriose "Eagle Team" žaistų pilna jėga. Žaidėjai tiesiog pramogavo aikštėje, bandė kažkiek paišsidirbinėti ir realizavus visas progas, rezultatas galėjo būti dar didesnis.

NAUJOKAS. "Eagle Team" stiprinasi. Į savo gretas jie įliejo puolėją Žygimantą Kirsį, kuris su Naujosios Vilnios "Granito" sėkmingai rungtyniauja III lygos Vilniaus zonos pirmenybėse. Tiesa, rungtynėse prieš "Užupį" Žygimantas dar nepasirodė.

A.Dergačiovas naujoko perspektyvas vertino atsargiai: "Vertinant "ant popieriaus", tai tikrai pastiprinimas mūsų komandai, bet realybėje kartais būna priešingai. Juk tai didžiojo futbolo žaidėjas, o mes rungtyniaujame kiek kitokiu formatu, kitokie ir greičiai. Bandėme "pajungti" ne vieną didžiojo futbolo žaidėją ir ne visuomet tai pasiteisindavo. Bet su Ž.Kirsio pagalba labai viliamės pagaliau pradėti realizuoti susikuriamas progas."

ONIKSAS. MFL pradeda rubriką "Pažintis su lygos komandomis". Šį kartą kviečiame pasižiūrėti interviu su praėjusio sezono stipriausios MFL komandos "SKK Oniksas" vadovu Edvardu. Jame sužinosite kaip susikūrė komanda, ką reiškia raidės "SKK" ir kitų įdomesnių detalių.


IX TURAS. A diviziono devintame ture visų žvilgsniai turėtų smigti į "Eagle Team" ir "Riešės" susitikimą. Abiem komandoms reikia 3 taškų - "Ereliams" kad vytųsi spurtuojančius "El Dorado"; "Riešei" - kad išsaugotų galimybes pakovoti dėl vietos trejetuke. I rato tarpusavio mače "Eagle Team" šventė sunkią pergalę 3:2, o paskutines minutes praleido mažumoje atmušinėdami varžovų atakas. Atrodo, "Riešė" turi sėkmingo žaidimo prieš "Eagle Team" receptą.

"SKK Oniksas" prieš "Fortitudo" - tai bus kova dėl įsitvirtinimo trečiojoje vietoje. Lyderis "El Dorado" egzaminuos vieną autsaiderių "Juventus.lt". Jį pirmame rate net žaisdami be pagrindinio vartininko sutvarkė 13:5. O galbūt juodai-balti dar suspurdės ir iššaus? Iššauti norėtų ir "Užupis", kurio varžovai šiame ture - "Mėgėjų sporto centras".


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Osvaldas Čipkus Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: