2016-06-14

B diivizione aštrėja kova dėl antrosios pozicijos

MFL pirmenybėse yra dvi komandos, per 9 turus nepraradusios nė taško. Tai - "El Dorado" ir "FK Rytas". B divizione visus toliau šluoja "Ryto" komanda. Tuo metu 2-4 vietas užimančias komandas skiria tik 3 taškai.

REZULTATAI. "FK Barbakanas" - "FK Spartakas" 2:5 (0:2); "Signalizacija.lt" - "FC IndEx" 0:5 (0:1); "FK Rytas" - "VSG United" 4:2 (3:2); "Perkūnas" - "Žvėryno bulls" 2:5 (1:3).

9/9. "Rytas" laimėjo visas devynerias žaistas rungtynes, nors pastaruoju metu skinti pergales jiems sekasi vis sunkiau ir sunkiau. Vieni neparankiausių varžovų "Rytui" yra "VSG United". Pirmame rate juos įveikti pavyko tik 7:6 ir tai buvo prasčiausios B diviziono lyderių rungtynės gynyboje šį sezoną. Nemalonumų visaginiečiai jiems kėlė ir praėjusį ketvirtadienį.

Tiesa, rungtynės "Rytui" prasidėjo įspūdingai. Valdemaras Šaveiko sužaidė neįtikėtiną atkarpą ir vos per tris minutes sugebėjo atlikti "hat-tricką". VSG komandos tai neišmušė iš vėžių ir jau po penkių minučių rezultatas tapo 3:2. Visi reikalai sprendėsi antrame kėlinyje. "VSG United" komanda tvarkingai gynėsi ir kantriai laukė savo šansų puolime. Vis tik įmušti jiems nepavyko, o "Ryto" pergalę likus žaisti keturias minutes įtvirtino Tadas Jakubynas (4:2). Šiose rungtynėse nutrūko visaginiečių dviejų pergalių serija, be to jie po keturių savaičių pertraukos pelnė mažiau nei 3 įvarčius.

DOMINAVIMAS. Turnyrine prasme "Signalizacija.lt" ir "FC IndEx" susitikimas turėjo didelę svarbą. Prieš 9 turą abi komandas skyrė 5 taškai, tad "IndEx" buvo svarbu iškovoti pergalę ir atitrūkti nuo persekiotojų. Užduotis įvykdyta su kaupu - pergalė rezultatu 5:0.

Rungtynių pradžioje aktyvesnė buvo "Signalizacija.lt" jie turėjo kelias progas pasižymėti, taip pat baudos smūgį, tačiau šių galimybių įvarčiais nepavertė. Pažymėtina, kad "IndEx" vartuose stovėjo aikštės žaidėjas, tačiau su neįprastomis pareigomis jis susitvarkė pagirtinai. Atrėmusi pirmąsias varžovų atakas "IndEx" komanda neilgai trukus išsiveržė į priekį - 15 min. pasižymėjo Jaraslavas Markovskis. Įvarčio persvarą leido "IndEx" komandai kontroliuoti situaciją - pora tikslių smūgių pirmo kėlinio pabaigoje bei antro pradžioje iš esmės nulėmė dvikovos baigtį. Per likusį laiką "indexai" kontroliavo situaciją ir savo persvarą įtvirtino dar dviem tiksliais smūgiais - 0:5.

"Mes labiau įpratę žaisti kontratakų taktika. Jei pelnome įvartį pirmi, tuomet kabinamės į kovą. O jei praleidus reikia kurti patiems - tuomet susiduriame su sunkumais", - paaiškino "Signalizacija.lt" komandos vadovas Simas Sakaitis.

"IndEx" treneris Artūras Steško teigė, kad laimėti padėjo ne tik patikimas netradicinio vartininko žaidimas, bet ir lygesnė sudėtis, keitimai, sustiprinę komandos žaidimą.

"IndEx" išsaugojo antrąją vietą B divizione, nors atstumas iki lyderio "Ryto" išliko 8 taškai. "Stengiamės negalvoti, kiek "Rytas" atitolęs, nežiūrime į lentelę bei kitas komandas. Labiau rūpinamės savo žaidimu. Ir jei taip žaisime visada, manau, dar turėsime šansų pakovoti dėl aukštesnės vietos", - sakė A.Steško.

REGBIS. Šiame mače netrūko kietų susirėmimų, aštresnių dvikovų ir fizinės kovos. Kietesnį futbolą propagavo "IndEx" vyrukai, ir tai nepatiko "Signalizacijos" komandai. Jie kelis kartus replikavo, kad aikštėje vyrauja ne futbolas, o regbis. Tiesa, "Signalizacijos" gretose žaidžia keli Lietuvos ledo ritulio lygos žaidėjai, tad prie kietesnių dvikovų jie yra įpratę.

"Žaidimas iš tiesų buvo grubokas. Varžovai "dirbo" alkūnėmis, teisėjas ne visada fiksavo pražangas. Bet aišku, pralaimėjome ne dėl to", - kalbėjo S.Sakaitis.

Kitos nuomonės buvo A.Steško: "Nemanau, kad žaidėme kietai. Buvo keli momentai, kai kažkas kažką pastūmė ir varžovai reagavo emocingai. Bet tai futbolas. Visi kontaktai nebuvo piktybiniai. Manau, kad reikia kovoti ir žaisti iki galo."

"IndEx" ir "Signalizacija.lt" komandų atstovų komentarai:


PASTIPRINIMAS. Jo vasaros metu žada dairytis "Žvėryno bulls" komanda, nes dabartinė padėtis ir žaidėjų nusiteikimas rungtynėms jų netenkina. Be to, žaisti solidžiai įpareigoja ir turnyrinė padėtis - Buliai su 18 taškų turnyre žengia treti. "Iš pradžių nekėlėme sau jokių tikslų, tik pasižaisti. Bet dabar kartelė iškelta aukštai ir reikia tą lygį išlaikyti", - sakė Žvėryno komandos vadovas Rimgaudas Vaitkus.

Šį kartą jam pačiam nereikėjo mautis bucų ir eiti į aikštę. "Žvėryno bulls" pagaliau susirinko padoriai ir nors ne pačia pajėgiausia sudėtimi, bet 5:2 nugalėjo "Perkūną". Prie pergalės daugiausiai prisidėjo Aleksandras Jegorovas, atlikęs "pokerį" - įmušęs keturis įvarčius. Pagyrimų nusipelnė ir "Bulių" vartininkas, ištraukęs ne vieną mirtiną "Perkūno" smūgį. Ypač pavojingai "Perkūnas" atakavo antrame kėlinyje, kol komandas dar skyrė du įvarčiai. Tačiau vartininkas pasidarbavo puikiai ir po rungtynių sulaukė ne vieno komandos draugo pagyrimo.

NUSITEIKIMAS. Šio komponento šį kartą pristigo "Spartako" komandai. Prieš tris savaites jie 8:3 nušlavę "Barbakaną", veikiausiai tikėjosi lengvo pasivaikščiojimo ir antrame tarpusavio mače. Tačiau teko rimtai padirbėti - nelengva pergalė 5:2.

"Šį kartą nusiteikimas buvo nekoks. Gal dėl tos lengvos pergalės pirmame mače, gal dėl to, kad "Barbakanas" žaidė be trenerio", - sakė "Spartako" vedlys Dmitrijus Raksa. Kaip ten bebūtų, jo komanda pirmame kėlinyje pelnė du įvarčius, o antro pradžioje išsiveržė į priekį 3:0. Tačiau leido autsaideriams pelnyti du įvarčius ir turėjo pasinervinti. Pats D.Raksa tik 44 ir 45 min. įmušė du lemiamus įvarčius, kurie jo komandai leido lengviau atsikvėpti - pergalė 5:2.

"Turėtume atsakingiau žiūrėti į varžybas, bet svarbiausia, kad iškovoti trys taškai. Tačiau tai buvo vienos prasčiausių sezono rungtynių. Ir tokio futbolo, kokį demonstravome prieš "Barbakaną", tikrai nepakaks žaidžiant su "Rytu" ateinantį ketvirtadienį", - tvirtino D.Raksa.

PAŽINTIS. Tęsiami pažintį su MFL komandomis. Šį kartą - pasakojimas apie vieną seniausių lygos komandų "Signalizacija.lt", kuri iš pradžių vadinosi "Futbolistais". Apie šios komandos įsikūrimo aplinkybes, sudėtį ir linksmas marškinėlių pirkimo aplinkybes:


X TURAS. "Rytas" su "Spartaku" susitiks ateinantį ketvirtadienį vidurinėje turo sesijoje, 19.30 val., ketvirtame ketvirtyje. Po kelių sėkmingų turų "Spartakas" su 16 taškų pakilo į ketvirtąją poziciją ir įsijungė į kovą dėl medalių. Raudonieji pamėgins tapti pirmaisiais sustabdžiusiais "Rytą". Bet tam prireiks ne tik sėkmės, o ir kantraus žaidimo ginantis ir laukiant savo šansų kontratakose.

"Signalizacija.lt" užduotis mače su "Žvėryno bulls" - sugrįžti į pergalių kelią. Paskutinė pergalė iškovota žaidžiant su tais pačiais buliais (6:4). Vėliau per 4 dvikovas pelnytas tik 1 taškas.

"Perkūno" ir "VSG United" pirmoji dvikova šį sezoną baigėsi 3:3 ir tomis lygiosiomis tada nebuvo patenkinti nė vienos komandos atstovai. Po sąlyginai gero žaidimo prieš Bulius "Perkūnas" šį kartą sieks laimėti ir į kovą dėl išlikimo įtraukti "VSG United".

"IndEx" ir "Barbakano" akistata bus įdomi dėl dviejų buvusių žalgiriečių, pridėjusių ranką ant šių komandų pulso - Artūro Steško ir Nerijaus Vasiliausko. Kol kas geriau sekasi A.Steško. N.Vasiliauskas ne visuomet gali diriguoti "Barbakanui". O be dirigento "Barbakanas" groja silpnai - patirti devyni pralaimėjimai iš eilės...

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: