2016-06-23

A divizionas. Nuo "El Dorado" iki "Juventus.lt"

Dešimt turų MFL A divizione išryškino vienos komandos dominavimą. Tai - "El Dorado", iki šiol laimėję visas žaistas rungtynes, o jų įvarčių santykis - net +50. Ginklų dar nesudeda ir rudens rate pakovoti dėl pirmosios vietos mėgins "Eagle Team-Frega". Tuo metu kitoms komandoms teks varžytis jau tik dėl "bronzos".

REZULTATAI. "FK Riešė-Lindab" - "FK Fortitudo" 7:0 (7:0); "Mėgėjų sporto centras" - "SKK Oniksas" 2:2 (1:1); "El Dorado" - "FK Užupis" 9:1 (5:0); "FK Juventus.lt" - "Eagle Team-Frega" 0:14 (0:7).

Ateinančių atostogų bei poilsio nuotaikos, vasariškas karštis persismelkė ir į A divizioną. 10 ture vėl nebuvo išvengta triuškinamų rezultatų ir tokių buvo net trys. "Eagle Team-Frega" negailestingai 14:0 pervažiavo demoralizuotą "FK Juventus.lt" komandą. "El Dorado" aštuonių įvarčių skirtumu sutriuškino "Užupį". Užupiečiai prašė rungtynes pradėti anksčiau, tačiau... patys nesusirinko ir žaisdami be keitimų nieko negalėjo pasiūlyti lyderiui. Ir vėl nesusirinko "FK Fortitudo". Todėl jų varžovai - "FK Riešė-Lindab" mače su jais visus reikalus išsprendė per pirmą kėlinį.

Ir tik "Mėgėjų sporto centro" bei "SKK Onikso" mače mes išvydome atkaklią ir įnirtingą kovą, pasibaigusią lygiosiomis. Keitimų neturėję mėgėjai sugebėjo efektyviai paskirstyti jėgas ir po įvarčio paskutinėmis rungtynių minutėmis išplėšė lygiąsias 2:2.

"MSC" ir "Onikso" komandų vadovų komentarai apie šias atkakliausias turo rungtynes:


Taigi, po eilinės pergalės MFL toliau užtikrintai pirmauja "El Dorado" komanda, surinkusi maksimalius 30 taškų.

"Eldoradas (isp. El Dorado – „paauksuotas“) – legendinė aukso pilna šalis Pietų Amerikoje, kurios ilgai ir nesėkmingai ieškojo europiečiai. Vardas El Dorado ispaniskai reiškia paauksuotas <...> Tarp Pietų Amerikos užkariautojų iš Ispanijos sklido kalbos, kad yra tokia turtinga žemė, kur karaliaus kūnas puošiamas aukso dulkėmis <...> Konkistadorai ieškojo to Eldorado po visą Pietų Amerikos šiaurinę dalį. Ir nerado. Iki šiol. Nei ispanai, nei dar kurie nors europiečiai", - štai tokį padavimą mums siūlo visažinė interneto enciklopedija.

Komanda "El Dorado" sėkmingai pateisina savo pavadinimo kilmę. Kol kas ji sėkmingai siekia būti auksine komanda, o kiti A diviziono dalyviai, kaip kokie konkistadorai, bergždžiai mėgina ją užkariauti.

Daugumoje rungtynių "El Dorado" visus klausimus išspręsdavo dar joms įpusėjus. Sunkiausiai buvo žaisti su "Mėgėjų sporto centru", kai pergalę pavyko užsitikrinti tik likus žaisti 7 minutes (4:3). "Eagle Team" palaužti 4:2, bet šiame mače "paauksuotieji" pirmavo 4:0, o problemų susikūrė netekę pašalinto vartininko. Atrodė, kad be pagrindinio vartininko "El Dorado" degs kitame mače, tačiau varžovas pasitaikė ne iš stipriųjų - "Juventus.lt" - ir problemos buvo sprendžiamos perkeliant žaidimą prie varžovų vartų (13:5).

"Džiaugiamės tuo, ką jau esame nuveikę, bet kaip ir minėjau anksčiau, mūsų laukia dar daug varžybų ir viskas priešakyje. Žaidime visada galima rasti spragų kurias tikrai reikia taisyti, ne išimtis ir pas mus, - santūriai pasirodymą vertino komandos atstovas Martynas Rašinskas. - Esame šiek tiek traumuoti, laukėme pertraukos. Pailsėsime ir kovosime toliau."

"El Dorado" paraiškoje čempionatui - vos 13 žaidėjų. Bet svarbiausia kokybė, o ne kiekybė - praktiškai visi šie žaidėjai visada renkasi į rungtynes. "El Dorado" komandoje lyderių vaidmenimis dalinasi Darius Pupliauskas ir Martynas Rašinskas, pasižymėję atitinkamai 18 ir 17 kartų. Nikita Juščenka yra įmušęs 10 įvarčių. Visos komandos kraityje - net 67 įvarčiai. Su tokiais tempais rugsėjo pabaigoje galime tikėtis 100-ojo įvarčio.

 

Antroje vietoje rikiuojasi "Eagle Team" (24 tšk.)komanda, prieš kelias savaites prie savo pavadinimo prisilipdžiusi ir rėmėjo "Frega" pavadinimą. Prieš čempionatą "Eagle Team" laikyti pagrindiniais favoritais. Bet jų kortas sumaišė pralaimėjimai, patirti žaidžiant su "El Dorado" ir "MSC".

"Pirmoji dalis, vertinant pagal poziciją lentelėje, būtų gera, jei su "El Dorado" turėtume surinkę po 28 taškus. Tačiau pagal įgytą patirtį pavasario ratas buvo geras. Pamatėme savo klaidas ir sužinojome, kur turime dirbti, tobulėti. O dirbti dar reikia sunkiai ir intensyviai, - vertino šios komandos atstovas Aleksandras Dergačiovas. - Taip pat norėtųsi padėkoti visiems varžovams už puikias emocijas pirmame rate. Kai kurioms komandoms linkime išspręsti visas problemas, trukdančias žaisti pilna jėga; kai kurioms - neužriesti nosių, nes dar niekas nebaigta."

Visas pergales "Ereliai" pasiekdavo praleisdami tik 1-2 įvarčius, o tai byloja apie patikimą šios komandos gynybą (vid. 1,7). Geriau ginasi tik "El Dorado" (1,8). Visgi surinkti daugiau taškų jiems trukdė nesibaigiantys eksperimentai. Net prasidėjus II sezono ratui, "Eagle Team" tęsė optimalios sudėties ir derinių paieškas, eksperimentavo ir per svarbias rungtynes su tiesioginiais konkurentais. Visa tai - siekiant produktyviai pasiruošti rudenį vyksiančiam EMF Čempionų lygos turnyrui.

Vasarą "Eagle Team" taip pat laiko veltui nešvaistys ir kol daugelis kitų mėgausis atostogomis, jie toliau tobulins savo žaidimą.

"Planuojame rengti treniruotes, jei leis galimybės ir susirinksime, ketiname dalyvauti maksimaliame turnyrų skaičiuje. Antrame rate norėtųsi turėti pagrindinį 12-tuką ir toliau jį šlifuoti", - vasaros planus atskleidė Aleksandras.

 

Į trečiąją poziciją po 10 turo įšoko spalvingiausia A diviziono komanda "Mėgėjų sporto centras" (16 tšk.). Kaip galima būti trečioje vietoje praleidus 55 įvarčius? - paklausite. Pasirodo, galima. MSC viskas galima.

"Jei po pirmųjų kelių turų kas nors būtų išpranašavęs, kad pasibaigus pavasario ratui turėsime 16 taškų, būtume puolę į euforiją", - atviravo komandos vadovas Adomas Kripas.

Sugrįžkime į balandį. Po dviejų, atkaklioje kovoje patirtų nesėkmių, MSC trečiame ture tėškė ant stalo įspūdingą kozirį. Žaisti prieš "Oniksą" susirinko vos penkiese ir pralaimėjo regbio rezultatu 3:17. Tada po 17 praleistų įvarčių apie 16 taškų niekas nesapnavo.

Bet įdomiausia, kad komandoje niekas nelaidojo sezono ir nepanikavo. Mėgėjai nurijo šią karčią piliulę ir sugebėjo pakilti iš, atrodytų, beviltiškos bedugnės. Daugiausiai Aringo Streckio (15 įv.) ir Pavelo Smolkovo (8 įv.) pastangų dėka "Mėgėjų sporto centras" pradėjo skinti pergales, o kas svarbiausia - parodė, kad ir gintis moka. Žaliai juodi nugalėjo "Riešę", "Fortitudo" ir "Eagle Team", vos neatėmė taškų iš "El Dorado". Tad po tokio sprinto šie pokštininkai pakilo iki trečiosios vietos.

"Buvo duobė, bet po to viskas susiklostė gerai. Po poros sėkmingų rungtynių žaidimas kaskart vis gerėjo. Kaip bus rudenį - matysime. Reikia atsigauti po traumelių ir vėl rinktis į rungtynes", - sakė Adomas.

 

Judame toliau. Ketvirtoje vietoje įsitaisė "FK Fortitudo"komanda su 15 taškų.

Jei jau prakalbome apie "El Dorado" lotyniškąją reikšmę, tad pakalbėkime ir apie "Fortitudo" pavadinimo kilmę. Lotyniškai šis žodis reiškia stiprybę, tvirtybę ir drąsą. O jį simbolizuoja plėšrusis erelis. Lietuviškojo "Fortitudo" emblemoje matome kumštį. Tai - taip pat tvirtybės simbolis.

Negali pasakyti, kad "Fortitudo" MFL A divizione kol kas pasižymėjo tvirtybe ar drąsa. Antraip užimama pozicija būtų tikrai geresnė. Tačiau tam yra objektyvių priežasčių.

"Pilna komplektacija nebuvome susirinkę nė vienose rungtynėse. Manau, daugiau nieko ir sakyti nereikia", - pažymėjo šios komandos vadovas Gabrielius Butkevičius.

Pavasario ratas "Fortitudo" ėjosi neblogai, tačiau jo finišas nebuvo sėkmingas - per paskutines keturias dvikovas patirti trys pralaimėjimai.

"Nors ir pabarstėme taškų, viskas yra ganėtinai neblogai. Sezonas įdomus ir konkurencingas. Realiai žiūrint, bet kuri komanda, apart pirmų dviejų vietų, vis dar gali keliauti į silpnesnį divizioną. Tas pats "Juventusas", jeigu susirinktų  pilna sudėtimi, galėtų įkąsti bet kuriam varžovui. Tą patį galima pasakyti ir apie "Užupį", - svarstė Gabrielius.

Pagrindine "Fortitudo" nesėkmių priežastimi būdavo lyderių neatėjimas į rungtynes ir akį badantis keitimų trūkumas. Spręsdama šią problemą, komanda jau įregistravo kelis naujokus.

"Pasipildėme keletu žaidėjų, kurie turėtų sustiprinti komandą. Jeigu jiems ir visai komandai netruks motyvacijos, manau į trečiąją vietą galime drąsiai kabintis!", - ryžtingai kalbėjo G.Butkevičius.

 

Penktojoje vietoje mes randame praėjusių metų MFL čempionus "SKK Onikso" komandą (13 tšk.). Ir šioje vietoje galime prisiminti vieną iš labiausiai nuvalkiotų sporto pasaulio klišių. Ji byloja, jog titulą yra lengviau iškovoti, negu jį aginti.

Taip ir su "SKK Onikso" komanda. Čempionai tarpsezonio metu išgyveno nemažai perturbacijų, keitėsi ir klubo sudėtis, ir vadovybė. Tad natūralu, kad "Oniksas" naują sezoną pasitiko prastai pasirengęs. Jie iš karto nusėdo lentelės viduryje ir bėgant čempionato turams tapo vis labiau aišku, kad tą titulą apginti bus beveik neįmanoma.

"Sezono pradžia buvo banguota ir labai sunki. Susiduriame su esmine mėgėjiško futbolo problema, jog kiekvienose rungtynėse nepavyksta surinkti tos pačios pajėgiausios sudėties. Nebuvo taip, kad viena sudėtimi sužaistume du turus iš eilės. Tai ir lemia bangavimą" - aiškino "SKK Onikso" vadovas ir vartininkas Edvardas Ruskan.

"Ieškosime rezervų ir kovosime toliau", - žadėjo jis. Kad rezervų ieškoti reikia, parodė pavasario rato pabaiga, kai per 3 mačus su pagrindiniais konkurentais buvo pelnytas tik 1 taškas ir komanda pateko į turnyro lentelės vidurio mėsmalę.

"Onikso" žaidėjas Arminas Lapinskas su 17 įvarčių rezultatyviausių žaidėjų įskaitoje įsimaišė tarp dviejų "El Dorado" snaiperių. Tačiau Arminui praverstų panašaus kalibro puolėjo pagalba.

 

"FK Riešė-Lindab" (12 tšk.) pagal praleidžiamus įvarčius (vid. 3,1) A divizione yra trečia, tačiau pagal sukauptus taškus - tik šešta. Dėl to kalti keli pralaimėjimai minimaliais skirtumais.

Minifutbolo rinktinės trenerio Stasio Danisevičiaus vadovaujama Riešės komanda ilgokai ieškojo savojo žaidimo. Po pirmųjų 5 turų jie turėjo tik 3 taškus. Kurį laiką ir nesisekė - pralaimėjimai prieš "Eagle Team" (2:3 ir 3:4), "Fortitudo" (2:4), "Oniksą" (3:4) patirti tik paskutinėmis minutėmis, pritrūkus šaltų nervų ir jėgų.

Tik vasaros pradžioje "Riešė-Lindab" parodė nagus ir įstojo į klubą, rudenį kovosiantį dėl prizinių vietų.

"Pirmasis ratas buvo gana įdomus. Susipažinome su komandomis, pamatėme, ką jos gali, supratome, ką galime patys. Taip, mes darome klaidų. Bet kas jų nedaro?", - retoriškai klausė Riešės komandos atstovas Tomas Guiskis.

Kaip teigiamą dalyką jis įvardino 10 ture pasiektą tvirtą revanšą prieš "Fortitudo" (7:0) ir optimistiškai žvelgė į ateitį: "Manau, kad dar patobulėsime ir įkąsime ne vienai komandai."

 

Priartėjome prie komandų, apie kurių pasirodymą daug gero, kad ir kaip norėtum, pasakyti nelabai išeina. Lentelės apačioje yra dvi komandos - "FK Užupis" ir "FK Juventus.lt", surinkusios po 4 taškus. Tik dėl minimaliai geresnio įvarčių santykio (-46 prieš -47) aukščiau kotiruojasi užupiečiai. Vienintelė šių komandų tarpusavio akistata šiemet baigėsi visiška lygybe - 4:4.

Pirmosiose sezono rungtynėse užupiečiai sensacingai 3:1 nugalėjo "SKK Oniksą" ir... Ir viskas. Toliau buvo tik blogiau. Posakis, kad tikrasis "Juventus FC" irgi prastai pradėjo sezoną, jau nebetinka "FK Juventus.lt" komandai. Vienintelė jų pergalė taip pat buvo pirmame ture prieš MSC (7:6). Taigi, abu autsaideriai pergalingai pradėjo sezoną, bėt vėliau rezultatai buvo tragiški.

Priežasčių šių komandų prastam žaidimui pateisinti toli ieškoti nereikia. Problema esminė - nesusirenka žaidėjai, nebūna keitimų. Net varžovai pažymi, kad "Užupio" ir "Juventus.lt" potencialas didelis, ir rezultatai būtų kitokie, jei tik pavyktų susirinkti. Tačiau dar liko pusė sezono ir autsaideriams palinkėsime rudenį išgyventi renesansą.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FC Žalia Raudona110062+43
2FK Fortitudo110064+23
3FK Dinamika110042+23
4El Dorado00000000
5FK Eagle Team - Setaltas00000000
6FK Alytis00000000
7FM Vilniaus Vytis00000000
8FK Grija100146-20
9VU MIF100124-20
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 1

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:1
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
1 Varžybų:1
Deividas Maculevičius Komanda:FK Fortitudo
1 Varžybų:1
Daniel Šaputko Komanda:VU MIF
1 Varžybų:1
Benas Lučiūnas Komanda:FK Fortitudo
1 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: