2016-09-14

A divizionas: Du bėga, o kiti nepaveja

12-asias turas MFL A divizione išryškino paprastą dalyką: "El Dorado" ir "Eagle Team-Frega" komandos kol kas per stiprios visiems konkurentams ir jos išsiaiškins aukso medalių likimą.

O kova dėl trečiosios prizinės vietos bus įdomi. Į ją dabar pretenduoja net keturios komandos, užimančios 3-6 vietas, teorinių vilčių dar neprarado ir atgimimo ženklus palengva rodantys "FK Juventus.lt" vyrai.

REZULTATAI. "SKK Oniksas" - "Riešė-Lindab" 1:1 (1:1); "FK Užupis" - "FK Juventus.lt" 1:2 (0:1); "Eagle Team-Frega" - "Mėgėjų sporto centras" 5:3 (2:1); "El Dorado" - "FK Fortitudo" 7:1 (4:0).

KLAIDOS IR NUOVARGIS. 12 turo puošmena tapo "Eagle Team-Frega" ir "Mėgėjų sporto centro" susitikimas. "Erelius" įveikę pirmame rate, "Mėgėjai" ir šį kartą demonstravo kokybišką futbolą nepaisant to, kad tradiciškai turėjo tik vieną keitimą. Pirmame kėlinyje jiems du kartus teko vytis varžovus (0:1 ir 1:2), bet po pertraukos Aringas Streckis dubliu pasirūpino, kad MSC išsiveržtų į priekį - 3:2. Jie buvo labai arti dar vienos sensacijos, tačiau subyrėjo pačioje mačo pabaigoje - "Eagle Team" per tris minutes pelnė tris įvarčius ir išnešė sveiką kailį, varžovus palikdami be amo - 5:3.

"Pabaigoje pavargome ir padarėme taktiškai klaidingą keitimą - vietoje gynėjo išleidome atakuojančio plano žaidėją. Tuomet pametėme žaidimo ritmą. Trys klaidos ir už jas varžovai nubaudė trimis įvarčiais", - nesėkmės priežastis analizavo "MSC" vadovas Adomas Kripas.

Intrigą šiame mače padėjo palaikyti "Mėgėjų" vartininkas Julius Kiveris. Sėkmingas jo žaidimas ilgai neleido "Eagle Team" perlaužti mačo eigos.

"Jei ne vartininkas, galėjome praleisti 7-8 įvarčius", - pripažino Adomas.

Kaip ir pavasarį, taip ir dabar "Mėgėjų sporto centrą" pjauna prastas žaidėjų susirinkimas.

"Žaidimas nėra prastas, greitai turėtume pradėti skinti pergales. Kovosime ir rankų nenuleisime", - tikino A.Kripas.


TAKTIKA. Jau sunku būtų suskaičiuoti, kelintą kartą šį sezoną "Eagle Team" laimi atsilikdami nuo varžovų. Ir šią pergalę jie nagais išplėšė.

"Eagle Team" narys Aleksandras Dergačiovas papasakojo, kas padėjo pasiekti persilaužimą: "Jau tradiciškai dvikovą pradėjome vangiai. Tai tampa nemalonia mūsų rutina. Matėme, kad varžovai nesusirinko, todėl nusprendėme daug atakuoti. Tai pasiteisino ir je pavargo. "MSC" turi 3-4 tikrai gero lygio žaidėjus, kitiems sekasi sunkiau, jie daro klaidų."

Ketvirtadienį į akis krito ir prastoka "Eagle Team" progų realizacija. Ne tik dėl to, kad įspūdingai pasirodė "MSC" vartininkas. Buvo situacijų, kai "Ereliai" iš kelių metrų šovė virš vartų.

Tačiau Aleksandras paaiškino, kodėl taip nutiko: "Mes prieš rungtynes sakėme, kad kamuolys nepripūstas, todėl po smūgio lėkdavo į viršų. O labiausiai šį kartą trūko Žygimanto Kirsio ir Justino Zagursko."

PAPRASTA. 7:1 - tokiu rezultatu A diviziono lyderiai "El Dorado" nušlavė "Fortitudo" komandą, iš kurios nesulaukė rimtesnio pasipriešinimo.

"Galiu pasakyti, kad futbole kartais rezultatas visiškai neatspindi rungtynių eigos. Tačiau čia buvo ne tas kartas", - po pralaimėjimo geros nuotaikos neprarado "Fortitudo" vadovas ir vartininkas Gabrielius Butkevičius.

"El Dorado" tikino likę nustebę, kad viskas aikštėje klojosi taip lengvai ir paprastai. Prieš rungtynes jie tikėjosi sunkios ir atkaklios kovos.

"Komandą stipriai motyvavau, kad nuo pirmų minučių reikia žaisti visa jėga, kovoti dėl kiekvieno kamuolio. Tą ir darėme. O "Fortitudo" žaidime jautėsi baimė ir pasimetimas, jie skubėjo ir klydo. Tai ir lėmė tokį rezultatą", - stebėjosi "El Dorado" lyderis Martynas Rašinskas.

Mačas galėjo baigtis dar nepadoresniu rezultatu. Kaip ir pirmame rate, "El Dorado" galėjo įmušti kad ir 10 įvarčių, bet labai jau prastai tą vakarą progas realizavo.

KAIP BUSQUETSAS. Negana triuškinamo pralaimėjimo, "Fortitudo" kitam mačui liko be savo vartininko G.Butkevičiaus. Raudoną kortelę jis užsidirbo 46 min. pargriaudamas M.Rašinską.

"Labai gaila mūsų gerbiamo tėvo Gabrieliaus, kad versdamas mane užsidirbo pašalinimą ir jų komanda kitoms rungtynėms liko be pagrindinio vartų sargo. O juk "Fortitudo" kovoja dėl bronzos. Linkime sėkmės jiems", - apgailestavo M.Rašinskas.

Apmaudo dėl pašalinimo neslėpė ir pats G.Butkevičius, bet apie epizodą turėjo savo versiją: "Sučiupau vieną pabėgusį "El Dorado" kapitoną. Gal teisėjas ir būtų pasigailėjęs, bet M.Rašinskas įsikūnijo į Sergio Busquetsą ir padarė tokį salto, kad net sirgaliai tuo veiksmu patikėjo."

Kažkas iš šio repertuaro?


ŠIMTAS. Rungtynės tarsi ir nebuvo niekuo išsiskiriančios, bet jos "El Dorado" kapitonui M.Rašinskui (nuotraukoje) tapo ypatingos tuo, kad jis įstojo į MFL "100 įvarčių klubą". Šioje garbingoje kompanijoje kol kas tik trys žmonės - pernai ten pateko Simas Sakaitis, šiemet - Ernestas Česonis.

Prieš kovą su "Fortitudo" Martynas savo sąskaitoje turėjo 97 tikslius smūgius. Reikiamus tris ir pelnė šiame mače.

"Jei ne MFL statistai, pats tikrai nežinočiau, kiek tų įvarčių esu pelnęs, - prisipažino M.Rašinskas. - Priminimas, kad turiu 97 tik sukėlė norą kuo greičiau pasiekti 100. Tačiau žinojau, kad turiu neperdegti. Jausmas tikrai geras, istorinis, nes žinau, kad patekau į MFL archyvą."

BE TRENERIO. Vienintelės 12 turo lygiosios užfiksuotos mače tarp "SKK Onikso" ir "Riešės-Lindab" komandų - 1:1. Prieš dvikovą "Onikso" stovykloje buvo nerimo dėl dviejų faktorių - kiek susirinks žaidėjų, ir kaip atrodys Riešės komanda, savaite anksčiau vos nenukovusi "El Dorado".

"Todėl į aikštę ėjome susikaupę, nes žinojome, kad Riešei esame principiniai varžovai, kadangi jiems dar nepralaimėjome. Tenka pripažinti, kad jie buvo arti pergalės, o mus nuramino anksti pelnytas įvartis", - pasakojo "SKK Onikso" vadovas Edvardas Ruskan.

Arminas Lapinskas jau 4 min. išvedė Sporto ir kultūros klubą į priekį, o rezultatą 22 min. išlygino Vitalijus Fiodorovas.

Abi komandos susirinko gana gausiai, bet Riešės gretose nebuvo matyti vyriausiojo trenerio Stanislovo Danisevičiaus. Jis tą dieną negalėjo vadovauti komandai, tad nurodymus žaidėjams perdavė telefonu.

Šiame mače progų turėjo abi komandos, todėl lygiosios yra dėsningas rezultatas. "Tokioje penkių komandų mėsmalėje kiekvienas taškas yra labai svarbus", - pažymėjo Edvardas.

Taškas dalinai tenkino ir Riešės ekipos atstovą Tomą Guiskį. Tačiau jis žėrė priekaištus mačo arbitrui: "Viskas galėjo baigtis geriau, jei ne absurdiškos teisėjo klaidos. Pirmame kėlinyje buvo neskirtas baudinys už varžovų žaidėjo sąmoningą žaidimą ranka nukreipiant kamuolį nuo savų vartų. Antrame kėlinyje neįskaitytas įvartis dėl neaiškių priežasčių. Nepaisant to, taškas nėra blogai."

"Riešė-Lindab" šiame mače patyrė nuostolių - traumą gavo vienas jų žaidėjų. "SKK Oniksas" palinkėjo jam kuo greičiau sugrįžti į aikštę.

ATGIMIMAS. Kai vasaros pradžioje "FK Juventus.lt" vartininkas Mantas Šumskis tramdydamas šypseną į kamerą dėstė apie atrastą planą kilimui iš duobės, nežinojai - tikėti tuo ar ne.

Antrąjį sezono etapą "juodai balti" pradėjo dviem pergalėmis iš eilės prieš "Mėgėjų sporto centrą" ir "Užupį". Varžovai nors ir ne Top klasės, bet vis šis tas komandai, šiemet tris kartus praleidusiai dviženklį įvarčių kiekį.

Mače su "Užupiu" "Juventus.lt" nugalėjo rezultatu 2:1.

"Mums labai reikėjo šios pergalės, nes laimėjus du kartus iš eilės po tokio tragiško pirmo rato, tai labai pakėlė komandinę dvasią ir pasitikėjimą savo jėgomis", - akcentavo komandos vadovas Andžejus Polinskis.

Šios rungtynės buvo atkaklios. Pirmame kėlinyje "Juventus.lt" turėjo iniciatyvą ir kūrė progas, tačiau įmušė tik kartą (tiksliau, sau įsimušė užupiečiai). Po pertraukos "Juventus.lt" per giliai nusileido į gynybą ir leido "Užupiui" perimti mačo kontrolę. Šie tuo pasinaudojo ir Arnoldas Čepkauskas besibaigiant dvikovai išlygino rezultatą. Vis tik supykusi "Juventus.lt" komanda pasiekė savo - po minutės pranašumą grąžino Olegas Krasilnikovas.

A.Polinskis išsamiai papasakojo, kokios gerosios permainos vasarą teigiamai supurtė komandą: "Per vasaros pertrauką nesužaidėme nei vienų draugiškų rungtynių ir neturėjome nei vienos treniruotės kartu. Komandos sudėtį papildėme 6 naujais žaidėjais, bet tik tais, kurie patys norėjo atstovauti mūsų komandai. Toks buvo pagrindinis kriterijus naujokams. Dabar matome, kad tai išėjo į naudą, nes į rungtynes susirenka po 12-13 žaidėjų, apie tai galima buvo tik pasvajoti pirmame rate. Aišku, draugiškų rungtynių bei treniruočių stoka irgi pasireiškia, nes mums dar labai trūksta susižaidimo, savitarpio supratimo ir dar tik ieškome optimalios startinės sudėties. Bet tai nuteikia optimistiškai."

Optimizmo turėtų padaugėti ir panagrinėjus turnyrinę padėtį. Nuo trečiosios vietos "Juventus.lt" skiria ne tokie jau ir baisūs 7 taškai, o iki sezono finišo dar - 9 ketvirtadieniai.

"Eisime žingsnis po žingsnio, galvosime tik apie artėjančias rungtynes ir nežiūrėsime į turnyrinę lentelę, - Edgaro Jankausko filosofija remiasi A.Polinskis. - Tik lapkričio 10 dienos vakare pasižiūrėsime, kas iš to išėjo. Fino alla fine Forza Juventus!"

13 TURAS. Jis ateinantį ketvirtadienį A divizione prasidės 20.30 val. ir visos prožektorių šviesos turėtų krypti į 2-ąjį ketvirtį. Jame kausis "Eagle Tem-Frega" (30 tšk.) ir "El Dorado" (34 tšk.). Po emocingo ir raudonomis kortelėmis paįvairinto pirmojo komandų tarpusavio mačo, po baudinių serija pasibaigusio MFL taurės pusfinalio galima net neabejoti, kad ir šį kartą bus įdomus mačas. Net patys "Eagle Team" atvirauja, kad tik "El Dorado" paskatina juos kautis maksimalia jėga. Mačas, po kurio paaiškės, ar tarp lyderių liks 4 taškų skirtumas, ar jis padidės iki 7, ar sumažės iki 1. Nusimato puikus vakarėlis.

Be vartininko (trumpam) likusi "Fortitudo" (15 tšk.) gali pasidžiaugti, kad sekantis mačas - prieš autsaiderį "Užupį" (4 tšk.), tad tokie nuostoliai minimaliai skausmingi.

"SKK Oniksas" (17 tšk.) turėtų atsakyti į klausimą, prasidėjo "FK Juventus.lt" (10 tšk.) atgimimas ar ne, o "Riešė-Lindab" (14 tšk.) žais prieš nenuspėjamąjį "Mėgėjų sporto centrą" (16 tšk.). Štai dabar A divizione prasideda tikrosios linksmybės.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: