2016-10-05

A divizionas: "Mėgėjų sporto centras" puolė į duobę

MFL A divizione taškų skirtumas tarp pirmaujančių komandų išliko nepakitęs. Sunkią pergalę pasiekę "El Dorado" išlaikė 10 taškų pranašumą prieš "Eagl Team-Fregą", kuri yra sužaidusi rungtynėmis mažiau. Deja, ne visoms komandoms pavyksta čempionatą tęsti sklandžiai.

REZULTATAI. "Riešė-Lindab" - "Mėgėjų sporto centras" 3:0 (be kovos); "FK Fortitudo" - "Eagle Team-Frega" 2:4 (1:2); "SKK Oniksas" - "El Dorado" 3:4 (1:1); "FK Užupis" - "FK Juventus.lt" 2:2 (0:0).

NESUSIRINKO. Kol 15 ture trijuose Fanų ketvirčiuose A divizione užvirė įnirtingi mūšiai, pirmojoje aikštelėje "Riešės-Lindab" ir "Mėgėjų sporto centro" komandos pasidalino žaidėjais ir sužaidė treniruočių pobūdžio draugiškas rungtynes.

Oficialios taip ir neįvyko, nes Mėgėjai į rungtynes susirinko vos penkiese. "Jei norite - žaiskite. Bet kas iš to", - paklausė jų teisėjas. Mėgėjai nutarė nežaisti, nes nusprendė, kad tai būtų nekorektiška tiek varžovų, tiek kitų komandų atžvilgiu. Leisti pasigerinti varžovams ("Riešei") įvarčių santykį tokioje situacijoje nebūtų teisinga. Juolab turime penkių mėnesių senumo atvejį, kai žaisdami penkiese su "SKK Oniksu" "Mėgėjai" pralaimėjo 3:17 ir leido varžovams neįtikėtinai lengvai pasigerinti įvarčių santykį.

MSC komandos duobė gilėja. Kartu su šiuo techniniu pralaimėjimu jų sąskaitoje - jau penkios nesėkmės rudens rate, o kelios pastarosios patirtos "į vienos vartus". Ekipos vadovai viliasi, kad surankiojus visus traumas apsilaižiusius ir ligas apsigydžiusius žaidėjus pavyks garbingai sugrįžti į kovą A divizione.

SUGRĮŽIMAS. Praleidę 14 turą, 15-ajame po EMF Čempionų lygos kovų į MFL varžybas sugrįžo "Eagle Team-Frega" futbolininkai. Jie po nelengvų rungtynių 4:2 palaužė "FK Fortitudo" komandą.

Nors "Fortitudo" drąsiau pradėjo rungtynes, pirmieji įmušė jų varžovai. Ir net du kartus iš eilės. Jau 7 min. "Ereliai" po Artiomo Barinovo bei Žygimanto Kirsio smūgių pirmavo 2:0. Netrukus Ignas Kirsnys iššoko vienas prieš "Eagle Team" vartininką Jaroslavą Jotko, bet Jaroslavas toje mikrodvikovoje buvo pranašesnis. Po kelių minučių J.Jotko buvo bejėgis po tolimo Armino Butkaus smūgiu ir rezultatas tapo 2:1.

"Fortitudo" tuomet atkuto ir varžovams davė rimtą kovą. Toji kova tęsėsi iki pat rungtynių pabaigos. 37 min. "Eagle Team" sėkmingai atliko namų darbus, kurie pasibaigė Viačeslavo Rodevičiaus įvarčiu (3:1). "Fortitudo" nepasidavė. 45 min. Matas Venslauskas sėkmingai bei techniškai "apdorojo" kamuolį ir iš arti pelnė įvartį (2:3). Bet po minutės atsakomoje atakoje tašką padėjo A.Barinovas (2:4).

"Šios rungtynės buvo sunkios. Mūsų kortas sumaišė tai, kad Slovėnijoje Čempionų lygoje žaidėme 6x6 formatu, o čia tenka sugrįžti prie 7x7. Tai didelis skirtumas, žaidėme susispaudę, nepasinaudojome laisvu aikštės plotu", - pasakojo "Eagle Team" kapitonas Aleksandras Dergačiovas.

"Patys nepersiorientavome, vieni kitų aikštėje nesupratome, bet ir varžovai davė gerą kovą", - teigė Aleksandras.

PAŽADAI. "Kitą kartą tikrai imsime", - jau praėjusią savaitę prieš būsimas 15 turo kovas žadėjo "Fortitudo" vadovas Gabrielius Butkevičius. Nedaug trūko, kad pažadas virstų realybe. Praėjusį ketvirtadienį "Fortitudo" ne juokais pakuteno "Eagle Team" nervus.

"Rungtynėms buvome neblogai nusiteikę. Komandos nariai rodo atsigavimo ženklus. Iš šių rungtynių galėjome išspausti daugiau, reikėjo varžovus spausti labiau, bet pasirinkome taktiką gintis savoje aikštės pusėje. "Eagle Team" - stipri komanda", - rungtynes apibendrino G.Butkevičius.

Rudens rate "Fortitudo" niekaip negali laimėti, o per šią 5 nesėkmingų rungtynių seriją pelnė tik 1 tašką.

"Tikiu, kad kitose rungtynėse tikrai nugalėsime.  Nesvarbu, su kuo žaisime. Svarbu, kad komanda atsigauna, pas žaidėjus atsirado užsivedimas ir sportinis pyktis. Po pralaimėjimų pradėjome pykti ant savęs, atsirado užsivedimas. Taigi, dėl medalių tikrai pakovosime", - žadėjo Gabrielius.


KOVA. A diviziono lyderiams "El Dorado" 15 ture rimtą iššūkį metė "SKK Onikso" komanda. 2:5 ir 0:6 pralaimėję pirmąsias sezono tarpusavio rungtynes, jie šį kartą lyderiams ir pagrindiniams pretendentams į MFL čempionų vardus davė kovą.

Arminas Lapinskas buvo pirmasis, pasižymėjęs to vakaro mače ir išvedęs "SKK Oniksą" į priekį. Tačiau "El Dorado" labai greitai ėmė dėlioti reikalus į savo vietas. Kurį reikalą atakas užbaigdavę skubotais ir neparengtas smūgiais, lyderiai galų gale pralaužė varžovų gynybą. Nuo 20 iki 40 minutės sukrito net keturi įvarčiai ir "El Dorado", rodėsi, užsitikrino ramią rungtynių pabaigą - 4:1. Bet tai buvo tik iliuzija. Po šio epizodo "El Dorado" nurimo ir vos nebuvo nubausti. Tas pats A.Lapinskas "prigavo" varžovus kontratakoje, o dar po kelių minučių intrigą atkūrė Jonas Šimonis (3:4). Paskutinėmis mačo akimirkomis "SKK Oniksas" sukūrė neblogą galimybę pasižymėti, bet ja nepasinaudojo.

"Žaidžiant su tokia komanda, kaip "El Dorado", turi visas 50 minučių išlaikyti pilną koncentraciją ir nedaryti klaidų. Nepaisant visko, 15 ture sužaidėme vienas geresnių rungtynių šį sezoną, nes kovėmės iki paskutinės minutės", - teigė "SKK Onikso" vadovas Edvardas Ruskan.

"El Dorado" komandoje du įvarčius pelniusio Dariaus Pupliausko komentaras buvo toks: "Nors ir darėme daug klaidų, iš šių rungtynių išspaudėme maksimalų rezultatą, nes į virpstų konstrukcijas pataikėme daugiau kartų, nei pelnėme įvarčių."

TRAUMA. Rungtynės "SKK Onikso" komandai baigėsi nelinksmai ne tik dėl galutinio rezultato. Antrame kėlinyje jie dėl sunkios traumos prarado vieną pagrindinių savo gynėjų Nerijų Masėną ir liko žaisti be keitimų. Tačiau dar blogiau tai, kad Nerijui Fanų stadioną teko palikti greitosios pagalbos automobiliu. "SKK Onikso" komandos platesnis pasakojimas apie šį epizodą.


NEPATENKINTI. Po tarpusavio dvikovos nepatenkinti buvo "FK Užupio" ir "FK Juventus.lt" komandų atstovai. Jie savo rungtynes baigė lygiosiomis 2:2, tačiau tokia mačo baigtis netenkino nei vienos, nei kitos komandos. Labiau nepatenkinti buvo "Juodai balti", nes antrame kėlinyje du kartus išsiveržė į priekį, bet varžovai tuoj pat atsakydavo išlyginamaisiais įvarčiais.

Rungtynių rezultatas komandų ir negalėjo tenkinti, nes abi kovėsi tik dėl pergalės. Vis tik rezultatas "Žaliai baltų" ir "Juodai baltų" nepalieka beviltiškoje situacijoje. Nuo 6 vietos, garantuojančios išlikimą A divizione, "FK Juventus.lt" skiria jau tik 4 taškai, "FK Užupį" - 5.

16 TURAS. "Kitame ture jau tikrai laimėsime", - pasakė "Fortitudo" (16 tšk.) komandos vadovas prieš būsimas rungtynes su "SKK Oniksu" (20 tšk.). Pastarieji taipogi prarado tris taškus 15 turo kovoje, bet viską gali pataisyti jau šį ketvirtadienį. "Oniksas" - vis dar favoritas lenktynėse dėl trečiosios vietos. Šiemet abi komandos apsikeitė po pergalę tarpusavio mačuose.

Po poilsio neįvykusiame mače su MSC komanda "Riešė-Lindab" (20 tšk.) mes iššūkį "El Dorado" (43 tšk.). Riešės futbolininkai yra pirmieji ir vieninteliai, šiemet kol kas atėmę taškų iš "El Dorado" komandos - rugsėjo 1-ąją sužaidė lygiosiomis 1:1. "Mėgėjų sporto centras" (16 tšk.) šį kartą privalo susirinkti didelės svarbos mače su "Užupiu" (11 tšk.). "Eagle Team" (33 tšk.) šį kartą egzaminuos "FK Juventus.lt" (12 tšk.) ekipą.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FC Žalia Raudona110062+43
2FK Fortitudo110064+23
3FK Dinamika110042+23
4FM Vilniaus Vytis00000000
5El Dorado00000000
6FK Eagle Team - Setaltas00000000
7FK Alytis00000000
8FK Grija100146-20
9VU MIF100124-20
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 1

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:1
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:1
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Daniel Šaputko Komanda:VU MIF
1 Varžybų:1
Benas Lučiūnas Komanda:FK Fortitudo
1 Varžybų:1
Svajūnas Čyžas Komanda:FK Grija
1 Varžybų:1
Rolandas Leliukas Komanda:FK Fortitudo
1 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: