2016-10-10

C divizionas: VDA laive - artėjančio triumfo nuotaikos

Jau šį ketvirtadienį galime sužinoti pirmuosius 2016 metų MFL sezono laureatus. C diviziono nugalėtojų titulą gali užsitikrinti Vilniaus dailės akademijos komanda. O jei ne šį kartą, tai kitą, arba dar kitą ir t.t. Tai - tik laiko klausimas. Titulo iš šios komandos tikriausiai jau niekas neatims.

REZULTATAI. "FK Eksperimentas" - VDA 0:1 (0:0); "FK Perkūnas" - "Western Union Foundation" 0:1 (0:0); "FC Rabobank" - "FK Volcano" 3:1 (1:0); "WorldOne United" - "FK Stickers" 2:5 (1:2).

1-0 (I). Vilniaus dailės akademijos futbolininkai tiesiausiu keliu skrieja link C diviziono aukso. Praėjusį ketvirtadienį jie iškovojo 12-ąją (!) pergalę iš eilės. Tiesa, ta pergalė buvo kukliausia per pastarąsias savaites ir turbūt sunkiausia per visą sezoną. Atkakliame, įtampos kupiname mače VDA minimaliai 1:0 palaužė "FK Eksperimento" komandą, o lemiamą įvartį įmušė tik priešpaskutinę minutę.

"Eksperimentas" nėra parankus varžovas VDA, taip buvo ir šį kartą. Rungtynės vyko visiškai lygiai. Abi komandos retkarčiais turėdavo galimybių įmušti, tačiau kamuolys arba pataikydavo į vartų konstrukciją, arba nuostabiai sužaisdavo vartininkai. Bet sėkmė nusišypsojo VDA komandai. Rezultatyvi jų ataka 49 min. baigėsi pergalingu įvarčiu.

"Prasileidome įvartį, dėl kurio net nėra ką kaltinti. Tik futbolo dievus, kurie nusprendė apdovanoti VDA už viso sezono nuopelnus", - sakė "Eksperimento" vadovas Stasys Kvietkauskas.

O įmušė VDA kapitonas Paulius Kutniauskas, lemtingu metu ištraukęs komandą. Įvarčio būta gana kurioziško. Kamuolys atšoko nuo besiginančiųjų žaidėjų, Paulius iš poros metrų atstumo pirmu bandymu šovė į skersinį, bet netrukus pasitaisė kamuolį ir tuoj buvo užgriūtas komandos draugų.

"Tokia pati situacija prie pat vartų šį sezoną man pasitaikė antrą kartą. Pirmą įmušti nepasisekė. Ir dabar pataikius į skersinį galvojau bus taip pat, bet įmušti pavyko", - epizodą komentavo VDA kapitonas.

SĄSKRYDIS. Tai dalykas, šventė, į kurį suvažiuoja ir sulekia visi vienos organizacijos ar bendruomenės nariai. Tokį tarp 15 ir 16 turų organizavo VDA komanda. Sąskrydžio būta netrumpo - einamieji bendruomenės klausimai ir problemos gvildenti net tris dienas. Būtent tai, pasak kapitono, ir lėmė tokias sudėtingas VDA rungtynes su "Eksperimentu".

"Tikrai sunkus mačas. Dar jautėme nuovargį po sąskrydžio, kuris jėgų nepridėjo, todėl buvo nelengva žaisti. Be to, "Eksperimentas" rudens rate pasistiprinęs ir atrodo daug geriau", - tvirtino Paulius.


SITUACIJA. Ji tokia, kad tik stebuklas gali sutrukdyti VDA laimėti. Per likusias 5 pirmenybių rungtynes jiems pakanka pelnyti vos 1 tašką. Ir viskas - "Western Union Foundation" jų nebepavys.

"Nemanau, kad komanda jaučia kokią nors naštą ar spaudimą", - tvirtino Paulius.

Visus reikalus VDA žada išspręsti jau ateinantį ketvirtadienį, kuomet susitiks su "FK Perkūnu". Pergalės 7:1 ir 9:1 pirmuose tarpusavio mačuose leidžia manyti, kad po 17 turo Fanuose pamatysime čempionišką C diviziono nugalėtojų šokį.

Prieš būsimą kovą VDA spaudos tarnyba prisiminė ligšiolinių sezono kovų akimirkas, kurias įamžino garsus fotomenininkas Saulius Čirba. Komandos emocinei būklei pakelti vaizdus lydi ir įkvepiantis amerikiečių roko grupės "Dropkick Murphys" gabalas "Rose Tattoo".


1-0 (II). C diviziono lyderiai praėjusiame ture įvarčių fontanais nesispjaudė. VDA minimalia persvara įveikė "Eksperimentą", lygiai taip pat su "FK Perkūno" komanda vargo ir "Western Union Foundation", pagrindiniai pretendentai į antrąją vietą.

"Western Union" pastarąjį mėnesį stebuklų nerodo ir taškus renka sunkia bei atkaklia kova: per 5 rungtynes - 3 pergalės minimalia persvara ir 2 lygiosios. Taip buvo ir šį kartą. "FK Perkūnas" nebe pirmą kartą gausiai susirinko į rungtynes, todėl išvengė jėgų netekimo atvejų ir visą laiką sėkmingai grūmėsi su varžovais. Iki 37-osios min., kai jų gynybą pagaliau pramušė Robertas Ionescu. Tai 17-asis Roberto tikslus smūgis šį sezoną ir pagal šį rodiklį jis susilygino su Denisu Govorkovu ("Stickers") bei Romualdu Andruškevičiumi ("Volcano") bei baigia pavyti 18 kartų įmušusį "Eksperimento" lyderį Marių Volodką.

"FK Perkūnas" kovojo iki pat pabaigos ir pralaimėjo pakeltomis galvomis. Todėl po rungtynių žaidėjai sustojo ratu ir vieningai sušuko komandos pavadinimą. Buvo matyti, kad dėl nesėkmės jie per daug neliūdi.

"Pripažinkime, kad "Western Union Foundation" yra truputį kitokio kalibro komanda, kuri įsitaisiusi antroje vietoje, o mes esame antri nuo galo. Tad skirtumas akivaizdus, - paaiškino "FK Perkūno" vadovas Regimantas Letukas. - Rungtynėse atidavėme tikrai daug jėgų ir turėjome dvi geras progas, galėjome pelnyti du įvarčius. Tačiau varžovų vartininkas buvo nepramušamas."

ATOTRŪKIS. "FC Rabobank" ir "FK Volcano" rungtynės buvo svarbios turnyre prasme kovojant dėl vietos pirmame diviziono trejete. Prieš turą "Rabobank" turėjo 5 taškų pranašumą, bet įveikė "Volcano" 3:1 ir faktiškai eliminavo juos iš kovos dėl prizinių vietų. O taip pat - neprarado vilčių pavyti 4 taškais atitrūkusių "Western Union". Savo ruožtu "Volcano" liko 6 vietoje ir šios komandos ambicijos gerokai sumenko.

"Žaidėme ne pajėgiausia sudėtimi ir turėjome mažai keitimų. Sunkiai sekėsi pralaužti varžovų gynybos gniaužtus. Kovoti dėl prizinių vietų dabar bus labai sunku", - pripažino "Volcano" vadovas Tomašas Derkač.

Nereikia nė sakyti, kad šią pergalę "Rabobank" atstovai vadino "itin svarbia". "Dabar neturime kito pasirinkimo - tik laimėti likusias rungtynes, o tuomet pamatysime", - teigė šios ekipos atstovas Fabio Sagliocco.

19 min. "Rabobankus" į priekį išvedė po diskvalifikacijos į komandos gretas sugrįžęs Matteo Danieli. Vos prasidėjus antram kėliniui, Pavelas Andruškevič rezultatą išlygino, bet "Rabobank" netrukus persvėrė ir perėmė iniciatyvą. Po devynių minučių Albertas Ibarsas pelnė trečiąjį saviškių įvartį ir įtvirtino rezultatą 3:1.

"Pirmame kėlinyje vyravo fizine kova paremtas futbolas. Mums buvo sunku kontroliuoti kamuolį, bet sugebėjome pirmi įmušti. Labai pasisekė, kai praleidus išlyginamąjį įvartį tuoj pat pavyko atstatyti persvarą. Tuomet perėmėme iniciatyvą ir išlaikėme savo persvarą", - įspūdžiais dalinosi F.Sagliocco.

DOMINAVIMAS. "Rabobank" žada vytis "Western Union", bet turi nepamiršti dairytis į galinio vaizdo veidrodėlius - taip pat 4 taškais nuo jų atsilieka 4-oje vietoje esantys "Stickers". Jie praėjusiame ture nesunkiai 5:2 įveikė absoliutų turnyro autsaiderį "WorldOne United", patyrusį ketvirtąjį pralaimėjimą iš eilės.

"WorldOne United" šansų šiame mače beveik neturėjo. Nors pirmieji pelnė įvartį, tai buvo viskas, ką tą vakarą sugebėjo išspausti. "Stickers" greitai perėmė žaidimo kontrolę ir primušė įvarčių. Taip buvo todėl, kad "WorldOne United" 16 ture nesusirinko ir žaidė šešiese. Tokiame rungtynių kontekste "Stickers" nepersistengė - sunku žaisti maksimaliai susikaupus, kai varžovų mažiau ir jautiesi stipresnis už juos. Galutinis rezultatas - 5:2

17 TURAS. Čempionišką prieskonį turinčios rungtynės tarp VDA (45 tšk.) ir "FK Perkūno" (11 tšk.) ketvirtadienį prasidės 20.30 val. pirmame Fanų ketvirtyje. Įdomi kova vyks tarp "Western Union Foundation" (32 tšk.) ir "Stickers" (24 tšk.). Šiemet abi komandos apsikeitė po pergalę, laimėtose rungtynėse mušdamos 4 įvarčius. "Stickers" privalo laimėti, nes "Rabobank" (28 tšk.) susitinka su "WorldOne United" (4 tšk.) ir bus aiškūs favoritai nugalėti. Kovoje dėl 5 vietos grumis "FK Eksperimentas" (21 tšk.) bei "FK Volcano" (20 tšk.).


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: