2016-10-12

A divizionas: "El Dorado" prarado taškus. Bet esmės tai nekeičia

MFL čempionato A diviziono 16 ture nutiko neeilinis įvykis - "El Dorado" komanda prarado du taškus sužaisdama lygiosiomis. Nepaisant to, "Grynuoliai" toliau tvirtai kontroliuoja situaciją savo divizione - likus 5 turams turi solidų 5 taškų pranašumą prieš "Eagl Team". Šią savaitę galutinai tapo aišku, kad praėjusio sezono nugalėtojams "SKK Oniksui" šiemet geriausiu atveju pavyks užkabinti "bronzą". 16 ture lijo įvarčiais - kiekviename mače buvo atliekama bent po 8 tikslius smūgius.

REZULTATAI. "FK Riešė-Lindab" - "El Dorado" 4:4 (2:3); "Eagle Team-Frega" - "FK Juventus.lt" 8:3 (2:1); "FK Fortitudo" - "SKK Oniksas" 4:6 (3:2); "FK Užupis" - "Mėgėjų sporto centras" 4:4 (2:2); "Eagle Team-Frega" - SKK "Oniksas" 8:4 (5:1).

PING-PONGas. Tokiu epitetu "El Dorado" atstovai apibūdino savo rungtynes su Riešės komanda. Po mačo jie skirstėsi nepatenkinti ir net suirzę. Suprantama - tris kartus buvo iššvaistyta dviejų įvarčių persvara, nepasinaudota dėkingomis situacijomis "užbaigti" rungtynes, o kur dar klaidos gynyboje.

Mačą "Paauksuotieji" pradėjo idealiai - po Paplausko ir Pupliausko įvarčių jau 3 min. buvo priekyje 2:0. Bet "Riešės" treneris pergrupavo jėgas, komandai nurodė nepanikuoti ir kova tęsėsi. Po dešimties minučių klaidą padarė "El Dorado" vartininkas ir Denisas Vlasovas tolimu smūgiu sušvelnino skirtumą (1:2), o "Riešė" grįžo į rungtynes. Toliau viskas taip ir vyko - "El Dorado" muša įvartį, o "Riešė" švelnina. A diviziono lyderiai buvo arti pergalės, tačiau pirmaudami 4:3 neišlaikė persvaros. Likus žaisti 2 minutes Riešės žaidėjas Paulius Miežonis sugebėjo surasti kamuoliui kelią į vartus ir išlygino rezultatą - 4:4.

"Nežinau... Kaip ir gerai žaidėme, bet neišnaudojome progų, o gynyboje prasileidome "ping-ponginius" įvarčius. Kamuolys buvo metamas prie mūsų vartų ir čia įvykdavo kažkas keisto, - po rungtynių galvą kraipė "El Dorado" žaidėjas Darius Pupliauskas. - Nepasisekė. Turėjome laimėti ir įmušti dvigubai daugiau įvarčių. Bet buvo ir virpstų, ir netaiklių smūgių į tuščius vartus."


NEPARANKŪS. Per 16 rungtynių "El Dorado" tik du kartus prarado taškų sužaisdama lygiosiomis ir abu - su "Riešės" komanda. Ankstesnė komandų akistata rugsėjo 1-ąją baigėsi rezultatu 1:1.

"Tenka pripažinti", - paklaustas, ar "Riešė" yra neparanki komanda, nedaugžodžiavo Darius. O gal favoritų statusas ima slėgti? "Ne neslegia. Niekas komandoje apie tai nekalba", - atsakė.

"Riešės-Lindab" atstovas Tomas Guiskis apie varžovų parankumą ir neparankumą kalbėjo taip: "Mums visos komandos parankios, tik ne visada išeina sužaisti drausmingai taip, kaip pavyksta prieš "El Dorado". Šį kartą komanda buvo užsivedusi bet kokia kaina nugalėti "El Dorado". Ir įrodėme, kad galime tai, tik truputį pritrūko sėkmės. Bet komandos žaidėjai šaunuoliai."

Prie "Riešės-Lindab" sėkmės prisidėjo ir jos trenerio Stanislovo Danisevičiaus sugrįžimas po ligos. Treneris, sako, liko patenkintas komandos kovingumu.

35-15. Emocingose, daug kalbų ir pareiškimų sukėlusiose rungtynėse "Eagle Team-Frega" 8:3 nukovė "Juventus.lt" komandą. Rezultatas byloja apie aiškų vienos komandos dominavimą, tačiau rungtynių struktūra buvo labai įdomi. "Juve" pirmoji pelnė įvartį, bet po kurio laiko praleido du. Antro kėlinio pradžioje Gerardas Papinigis išlygino rezultatą (2:2) ir "juodai balti" toliau siekė sensacijos.

Visgi 35-osios minutės įvykiai šiose rungtynėse buvo lemtingi. "Eagle Team" pelnytai uždirbo teisę mušti baudinį. Po karštų diskusijų, koks gi atstumas turi būti iki vartų, prie kamuolio stojęs Artiomas Barinovas smūgiavo tiksliai - 3:2. "Ereliai" išskleidė sparnus ir nuskrido link pergalės. Per likusias 15 minučių jie dominavo aikštėje ir pribaigė varžovus.

"Po tos emocijų audros ir baudinio mes jau neatsigavome. "Eagle Team" laimėjo tikrai pelnytai, su tuo juos ir sveikiname. Mes nukritome į paskutinę vietą lentelėje, todėl dabar laukia rimta kova dėl išlikimo", - kalbėjo "Juventus.lt" atstovas Andžejus Polinskis.

Atskiro paminėjimo vertas A.Barinovo pasirodymas. Tas realizuotas baudinys pradėjo fantastišką jo įvarčių seriją ir solo pasirodymą. Vėliau jis pasižymėjo dar keturis kartus. 5 įvarčius A.Barinovas pelnė vos per 11 minučių atkarpą. Geriau gali tik šitas vyrukas:


"Mes ir patys nelabai supratome, kas ten įvyko", - nusistebėjo "Eagle Team" kapitonas Aleksandras Dergačiovas.

PRIEKAIŠTAI. A.Barinovo benefisas buvo vienintelis "Erelių" teigiamas bruožas tos dienos mače. A.Dergačiovo netenkino nei komandos žaidimas, nei rungtynių eiga. "Kol laimime tol gerai. Bet taip žaidžiant praėjusiame ture nebūtume įveikę "Fortitudo". Šį kartą turėjome įmušti dar 4-6 įvarčius. Kodėl nepavyko, šis klausimas skiriamas puolėjų trejetui, kuris išeidavo prieš 1-2 žaidėjus ir pradėdavo (lai atleidžia "Juve") burti kažkokią tiki-taką. Tai baigdavosi kamuolio praradimu ir šimtaprocentės progos nerealizavimu. Kartais reikėtų įmušti be jokių "fintų", paprastai", - svarstė jis.

Meistriškumo skirtumas tarp pirmųjų dviejų ir kitų A diviziono komandų tikriausiai yra priežastis, dėl ko ir atsiranda tokie priekaištai.

"A divizione stinga konkurencijos, todėl koncentracija svyruoja. Galbūt dėl to ir "El Dorado" sužaidė lygiosiomis. Bent šiokia tokia intriga atsiranda", - teigė Aleksandras.

IŠVADA. Pirmadienio vakarą įvyko vienos atkeltos 14 turo rungtynės tarp "Eagle Team-Frega" ir "SKK Onikso" komandų. Šį kartą "Ereliai" nejuokavo ir rungtynes pradėjo susikaupę bei iš karto ėmė draskyti varžovų gynybą. 5:0 pirmo kėlinio pabaigoje nesuteikė jokios intrigos. Antrame kėlinyje "Eagle Team" šiek tiek atleido vadžias ir leido varžovams pajusti įvarčių skonį, tačiau vis tiek pasiekė įtikinamą pergalę 8:4. Žygimantas Kirsis bandė taikytis į A.Barinovo praėjusio turo pasiekimą, bet šį kartą apsiribojo kukliais 4 įvarčiais, arba vadinamuoju "pokeriu". Po šių rungtynių galima daryti išvadą ir konstatuoti, kad "Eagle Team" šiemet žemiau antrosios vietos nenukris. Taigi, užsitikrino bent sidabrą. O "Onikso" kova dėl bronzos tik prasideda.

VIRSMAS. Dar vienas įvarčių fejerverkas 16 ture iššovė "FK Fortitudo" ir "SKK Onikso" rungtynėse. Atsilikdami 1:2, "Fortitudo" sugebėjo persverti rezultatą 3:2. Tačiau jų viltis po ilgos pertraukos iškovoti pergalę sužlugdė tragiška atkarpa nuo 33 iki 42 minutės. Šioje dešimties minučių pasiutpolkėje Arminas Lapinskas pelnė vieną, o Jonas Šimonis net tris įvarčius ir perlaužė rungtynes "SKK Onikso" naudai. Prieš pat finalinį švilpuką "Fortitudo" dar spėjo įmušti, bet tai jau nieko nelėmė - 4:6.

Galima prisiminti, kad birželio mėnesį tarpusavio mače "Oniksas" po pirmo kėlinio pirmavo 3:2, bet sugebėjo prapilti rungtynes 4:6. Dabar pasikartojo visiškai priešingas scenarijus. Visiškas virsmas.

"Iš pradžių mums trūko agresyvumo ir susitelkimo gynyboje. "Fortitudo" žaidė kietai ir greitai, todėl po pirmo kėlinio pirmavo. Situacija po pertraukos pasikeitė. Mes prisiderinome prie "Fortitudo" pasiūlyto tempo, o jie pavargo ir ėmė daryti klaidas. Jas mes vertėme įvarčiais", - pasakojo "Onikso" atstovas Edvardas Ruskan.

PALMYRA. "Fortitudo" apmaudžiai išleido iniciatyvą ir galbūt pergalę iš savo rankų, bet šios komandos vadovas Gabrielius Butkevičius rado jėgų pasveikinti varžovus už kovingumą ir charakterį. O po to atėjo eilė saviškių klaidų aptarimui. "Abu kėliniai - lyg diena ir naktis. Gali gauti vieną, dvi "kliurkas" per rungtynes, bet kai daromos keturios-penkios vaikiškos klaidos, tai laimėti mačą šansai tokie patys, kaip tikėtis Palmyros pranašysčių išsipildymo. Po tokių klaidų prasideda nervai ir pykčiai", - lygino Gabrielius.

6 rungtynės - 1 taškas. Štai taip liūdnai rudens rate rungtyniauja "Fortitudo" komanda, prieš kelias savaites laikyta realia pretendente į medalius. Dabar nuo prizinės vietos juos skiria 7 taškai, o nuo iškritimo zonos - tik 4. "Rungtynės prieš "Oniksą" buvo svarbios, nes turėjome galimybių pakovoti dėl prizinės vietos, bet deja. Dabar reikės stipriai pakovoti dėl išlikimo", - sakė "Fortitudo" vadovas.

BE SĖKMĖS. "Užupio" ir "Mėgėjų sporto centro" mače nugalėtojas nepaaiškėjo - 4:4. Jei mėgėjams toks rezultatas buvo šioks toks atsigavimas po kelių krizinių savaičių, tai dėl išlikimo divizione kovojančiam "Užupiui" ketvirtosios lygiosios iš eilės jau gali aukštą kraujospūdį iššaukti. "Sėkmės pritrūko. Pirmaudami 4:2 neišnaudojome 2-3 šimtaprocenčių progų. O kai neįmuši pats, įmuš tau", - rungtynes lakoniškai pakomentavo "Užupio" atstovas Povilas Ramašauskas.

"Mėgėjai" turėjo įžūlumo į šį mačą susirinkti net su dviem keitimais! Taigi, šį kartą buvo galima galvoti apie drausmingą žaidimą ir kombinacijas. Po aktyvaus pirmo kėlinio švieslentėje rezultatas degė 2:2. Antrosios mačo dalies pradžioje Ernestas Bublevič išvedė "Užupį" į priekį. Kaip tik tuomet išvykti turėjo MSC ramstis ir žaidimo organizatorius Pavelas Smolkovas. Kritiniu metu mėgėjai praleido dar vieną E.Bublevič įvartį - 2:4.

"Bet pagaliau sugebėjome pademonstruoti charakterį ir norą žaisti ir išlyginome rezultatą. Varžovai tikrai turėjo dvi geras progas, bet super sužaidė mūsų vartuose stovėjęs aikštės žaidėjas Edvinas Regelskis. Paskutinėje atakoje ir mes turėjome šansą išplėšti pergalę. Tačiau ir mums pritrūko sėkmės", - rungtynes apibendrino MSC vadovas Adomas Kripas.

17 TURAS. "Užupis" (12 tšk.) nepralaimėjo keturias savaites iš eilės, bet šį ketvirtadienį gaus stipriausią įmanomą varžovą - "El Dorado" (44 tšk.), kurie neleis sau prabangos prarasti taškus antrose rungtynėse iš eilės. "Eagle Team" (39 tšk.) ketvirtą kartą per keturias dienas žais su "SKK Oniksu" (23 tšk.). Per trejas ligšiolines komandų tarpusavio rungtynes lygoje ir taurėje šiemet "Eagle Team" muša vidutiniškai 6,3 įvarčio. Todėl "SKK Oniksui" teks gerai pasukti galvas ieškant naujų kozirių.

Jei "SKK Oniksas" pralaimi, šauti į trečiąją poziciją gali "Riešė-Lindab" (21 tšk.), susitinkanti su "Juventus.lt" (12 tšk.). Labai svarbi bus "Mėgėjų sporto centro" (17 tšk.) ir "FK Fortitudo" (16 tšk.) akistata. Tik laimėjusi komanda užsitikrintų ramesnį sezono finišą. Pralaimėję (o jei lygiosios - ir tie, ir tie) turės rimtai pakovoti dėl vietos A divizione.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Deividas Reimaris Komanda:El Dorado
0 2
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Eimantas Skendelis Komanda:FK Rytas
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: