2016-10-19

A divizionas: Trys pretendentai į trečiąją vietą

MFL A diviziono 17-asis turas kardinalių permainų neatnešė: "El Dorado" išlaikė 5 taškų pranašumą prieš "Eagle Team-Fregą", o abi komandos šventė užtikrintas pergales. Tad "El Dorado" toliau tvirtai kontroliuoja situaciją savo rankose. Linksmesnė intriga mezgasi varžytuvėse dėl trečiosios vietos: čia tris pretendentus į medalius "SKK Oniksą", "Riešę-Lindab" ir "FK Fortitudo" skiria tik 4 taškų intervalas.

REZULTATAI. "FK Riešė-Lindab" - "FK Juventus.lt" 2:2 (1:0); "El Dorado" - "FK Užupis" 8:1 (3:0); "Eagle Team-Frega" – “SKK Oniksas” 5:1 (2:0); "Mėgėjų sporto centras" - "FK Fortitudo" 2:7 (1:5).

ŠKVALAS. A diviziono 17 ture vėl lijo įvarčiais - per rungtynes buvo atliekami vidutiniškai 7 tikslūs smūgiai. Prie turo įvarčių vidurkio nemažai prisidėjo "El Dorado" komanda, nutraukusi "Užupio" ketverių nepralaimėtų rungtynių seriją. Ir nutraukusi "su muzika" - 8:1. MFL lyderiai šiame mače surengė tikrą varžovų vartų apgultį, škvalą puolime, kai įmušė 8 įvarčius ir galėjo įmušti dar maždaug tiek. Bėdos "Užupį" ištiko antroje mačo dalyje, nes pirmas kėlinys nebuvo labai tragiškas - 3:0. O toliau rungtynės priminė vienos komandos treniruotę.

"Bent jau pirmas kėlinys nebuvo panašus į treniruotę, - paprieštaravo "El Dorado" kapitonas Martynas Rašinskas. - Beveik visas 25 minutes turėjome kiekybinę persvarą, bet jos ilgai neišnaudojome. Dėl to pykomės tarpusavyje, darėme daug klaidų. Tačiau įmušus kelis įvarčius tapo lengviau."

Pats M.Rašinskas į "Užupio" vartus pasiuntė penkis kamuolius ir taip pakartojo praėjusio turo "Eagle Team Frega" žaidėjo Artiomo Barinovo užfiksuotą pasiekimą. "Tikrai nežinojau, kiek Barinovas buvo įmušęs. Tiesiog visada stengiesi, bandai įmušti ir tiek. Gaila, kad išnaudojau tik pusę savo progų. Yra kur tobulėti", - savikritiškai žvelgė Martynas. Antra vertus, toks pasirodymas leido jam su 28 įvarčiais tapti rezultatyviausiu diviziono žaidėju ir 1 tiksliu smūgiu aplenkti komandos draugą Darių Pupliauską bei Arminą Lapinską iš "SKK Onikso".

Šios rungtynės buvo išskirtinės ir tuo, kad "El Dorado" pirmieji lygoje perkopė šimto įvarčių ribą (104). Eilėje laukia "Eagle Team-Frega" (90).

ĮVARČIAI NESMIRDA. "Eagle Team-Frega" tuo tarpu 17 ture įtikinamai įrodė savo pranašumą prieš "SKK Oniksą" - 5:1. Vis tik rungtynių eiga "Ereliams" nebuvo labai lengva. Po dviejų įvarčių pirmo kėlinio viduryje jie pirmavo 2:0, bet prasidėjus antram kėliniui, iš vartininko į aikštės žaidėją persikvalifikavęs "SKK Onikso" narys Edvardas Ruskan atkūrė intrigą - 2:1. Vėliau Edvardas pasakojo, kad primirštus puolėjo įgūdžius teko prisiminti gelbstint komandą po traumų ir ligų epidemijos. Šiame mače intriga gyvavo iki paskutinių dvikovos minučių. Bet tuomet "Eagle Team-Frega" per trumpą atkarpą (44, 46, 48 min.) sumušė net tris įvarčius ir nugalėjo 5:1.

"Eagle Team" vadovas Aleksandras Dergačiovas skaičiavo, kad pastaruoju metu jo komanda prastai renkasi į Fanų stadioną - per paskutines trejas rungtynes turėdavo tik 1-2 lygiaverčius keitimus. Dar kartą Aleksandras akcentavo ir šlubuojančią komandos realizaciją, kuri trukdo pelnyti daugiau įvarčių: "Progų išnaudojimas lieka mūsų Achilo kulnu, visiems kažkodėl galvoje "Barcelona". Kartais pavyksta įmušti po reto grožio kombinacijų, bet ir varžovai būna ne vienodo pajėgumo. Reikia tiesiog įmušti, nesvarbu, kokia prieš tai kombinacija būna. Yra toks posakis, kad "įvartis nesmirda". Juk tai priemonė laimėti rungtynes. Svarbiausia yra pergalė. Ne asmeninė, o komandinė."

Šį sezoną "Eagle Team-Frega" įrodė, kad yra verta bent antrosios vietos. Ar verta pirmosios - parodys paskutinieji turai. "Ereliams" belieka viltis, kad "El Dorado" dar išbarstys savo pranašumą ir lyderių susirėmimas lapkritį taps sezono puošmena. Tuomet komandos žaistų 200 proc. savo pajėgumo.

NULIS. Tiek taškų tarpusavio dvikovose prieš "Eagle Team" šiemet surinko "SKK Onikso" komanda - 2:5, 4:8 ir 1:5. Be to, dar buvo skaudus pralaimėjimas MFL Taurės varžybose 0:6. Akivaizdus meistriškumo skirtumas?

"Tik kartą žaisdami su jais surinkome beveik optimalią sudėtį, kai pralaimėjome 2:5. Visus kitus kartus žaidėme rezervine sudėtimi, o praėjusį turą buvo to nesusirinkimo apogėjus. Net 9 žaidėjai, dažniausiai patenkantys į starto sudėtį, dėl traumų, ligų ir kelionių negalėjo žaisti pastarųjų dviejų rungtynių prieš "Eagle Team", - keblią komandos situaciją paaiškino "SKK Onikso" narys E.Ruskan.

Prie viso to praėjusio ketvirtadienio mače prisidėjo ir pirmame kėlinyje patirta Jono Šimonio trauma. Tuomet "SKK Oniksas" liko be keitimų. "Todėl faktą, kad rezultatas iki 44 min. išliko 1:2, galima laikyti stebuklingu. Belieka tik spėlioti, kaip atrodytume prieš Erelius, jei pavyktų surinkti pajėgiausią sudėtį. Galbūt kitą sezoną", - svarstė Edvardas.

PAGALIAU. "Kas ten įvartį įgrūdo? "Fortitudo"!" - šūkis, kurį "Fortitudo" komanda panaudoti progos laukė labai ilgai. 7 turus tęsėsi "Fortitudo" nesėkmių serija, per kurią buvo surinktas tik 1 taškas. Bet atėjo mačas su "Mėgėjų sporto centru" ir "Vanagai" pagaliau prisiminė pergalės skonį. Karolis Zairys anksti išvedė "Fortitudo" į priekį, bet tuoj pat Aringas Streckis atsakė išlyginamuoju įvarčiu. Tuomet dešimt minučių vyko lygi kova dėl iniciatyvos, o besibaigiant pirmam kėliniui "Fortitudo" susikrovė lemiamą pranašumą. 4 įvarčiai per 10 minučių leido šiai komandai pirmauti 5:1. Po tokio pirmo kėlinio antrame beliko nesusigadinti padėties. Persvarą "Fortitudo" išlaikė - 7:2.

Ilgai lauktą pergalę nulėmė keli faktoriai. Pirmiausiai, "Vanagai" vienodai gerai sužaidė abu kėlinius, o ne vieną jų. Antras faktorius - jėgų paskirstymas. "Mėgėjai" žaidė aktyviai ir bandė spausti oponentus, todėl galiausiai pavargo. Be to, MSC neturėjo ir pagrindinio vartininko.

"Patys nežaidėme tobulai ir darėme klaidų. Tačiau vyrai buvo ištroškę pergalių ir ją pasiėmėme varžovams nepalikdami vilčių. Pirmą kartą po vasaros pertraukos sužaidėme kaip tikra komanda. Ir toliau esame ištroškę pergalių. Kitas varžovas "El Dorado" - kietas riešutėlis. Bet gi kamuolys apvalus", - džiaugėsi "Fortitudo" vadovas Gabrielius Butkevičius.

PASTANGOS. Tuo metu "Mėgėjų sporto centro" komandos atstovas Adomas Kripas įsitikinęs, kad rezultatas 2:7 buvo per žiaurus: "Jis neatspindi mūsų žaidimo. Turėjome progų, bet jų neišnaudojome. Spaudėme "Fortitudo" nuo pat jų baudos aikštelės. Tad realiai varžovams nelikdavo nieko kito, kaip mesti kamuolį į priekį ar kontratakuoti."

Šis pralaimėjimas nustūmė MSC komandą į 6-ąją vietą. Vietą, už kurios šviečiasi bilietas į B divizioną. Tačiau nuo jo dar skiria 4 taškai. Todėl "Mėgėjams" teks dėti visas pastangas siekiant išlikti elite.

"Darome viską, kad išsilaikytume. Lieka 4 rungtynės. 2 - prieš lyderius ir 2 - prieš  komandas, kurias privalome įveikti, ar bent jau rinkti taškus. To ir sieksime. Manau, kad galime žaisti su visais varžovais. Ypač su tais, kurie žaidžia praktiškai be kamuolio, o viską meta į priekį", - įsitikinęs Adomas.

LYGIOSIOS. Vienintelės lygiosios A diviziono 17 ture užfiksuotos rungtynėse tarp "Riešės-Lindab" ir "Juventus.lt" - 2:2. Tokia rungtynių baigtis Riešės komandai sutrukdė sugrįžti į 3 vietą, "Juventus.lt" - priartėti iki saugios 6 pozicijos. Lygiosiomis nebuvo patenkinti nei vieni, nei kiti, bet didesnio apmaudo neslėpė "Riešė-Lindab". Jie pirmavo 2:0, tačiau iššvaistė savo pranašumą.

"Baisiai apmaudu. Šios lygiosios prilygsta pralaimėjimui, - atviravo Riešės komandos atstovas Tomas Guiskis. - Dabar siekiant prizinės vietos teks dar labiau pasistengti."

Įdomu tai, kad šiose rungtynėse išlyginamąjį įvartį "Juventus.lt" komandai pelnė Artur Pileckij, kuris pirmoje sezono dalyje žaidė "Riešėje".

"Labai džiugu dėl Arturo Pileckij, jam tai buvo ypatingos rungtynės. Ketvirtadienį savo geru žaidimu jis tikrai nusipelnė to įvarčio, tai buvo apskritai jo pirmas įvartis mūsų komandoje ir dar įmušė būtent savo buvusiai komandai, šaunuolis. Tikiuosi, kad kuo toliau tuo daugiau bus tu įvarčiu, ir "Riešė" pasigailės praradusi šį žaidėją", - teigė "Juventus.lt" vadovas Andžejus Polinskis.

Pabaigai siūlome trumpą pokalbį su A.Polinskiu apie "Juventus.lt" komandos susiformavimą, jos vertybes ir neformalius reikalavimus klubo nariams.

18 TURAS. Ateinantį ketvirtadienį pergalės džiaugsmą prisiminę "FK Fortitudo" (19 tšk.) kops į kalną mače prieš "El Dorado" (47 tšk.). Pastarųjų kluptelėjimo belaukianti "Eagle Team-Frega" komanda (42 tšk.) susitinka su "Mėgėjų sporto centru" (17 tšk.). Ereliai neturėtų manyti, kad trys taškai į kišenę įkris nededant pastangų - galima prisiminti, kad gegužę "Mėgėjams" jie pralaimėjo 1:3, o rugsėjį įveikė 5:3, nors likus žaisti 5 minutes atsilikinėjo 2:3. Dėl trečios vietos kovojantis "SKK Oniksas" (23 tšk.) kausis su sau draugiška komanda "Juventus.lt" (13 tšk.), kurios vadovas "Oniksui" pergalių linki tik nuo 19 turo. Į bronzą taip pat besitaikanti "Riešė-Lindab" (22 tšk.) tikrins "Užupio" (12 tšk.) gynybos tvirtumą. Ir, aišku, sieks keršto už tragišką pralaimėjimą prieš mėnesį 0:4. Mačai prasideda nuo 19.30 val.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Eimantas Skendelis Komanda:FK Rytas
0 2
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: