2016-10-24

C divizionas: Tvirtas "Rabobank" komandos pareiškimas

Kai Vilniaus Dailės akademijos komanda užsitikrino MFL C diviziono pirmąją vietą, esmine intriga tapo klausimas, kas pelnys antrąjį kelialapį į B divizioną. Pagrindine favorite šiose lenktynėse tapo "Rabobank" ekipa. Ypač po labai svarbios pergalės praėjusiame ture.

REZULTATAI. "FK Perkūnas" - "FK Eksperimentas" 0:4 (0:0); "WorldOne United" - "Western Union Foundation" 5:3 (2:2); "FC Rabobank" – VDA 4:3 (3:0); "FK Volcano" - "FK Stickers" 1:5 (1:2).

PRIEŽASTYS. Esminiu 18 turo įvykiu C divizione tapo VDA pralaimėjimas. 13 savaičių besitęsusi dailininkų serija pasibaigė vos užsitikrinus nugalėtojų titulą. Juos sustabdė "Rabobank" virtuozai. Rungtynes VDA pradėjo labai prastai ir per pirmą kėlinį praleido tris įvarčius be atsako. Vėliau VDA sugebėjo atkurti intrigą, tačiau vis tiek pralaimėjo rungtynes rezultatu 3:4. "Rungtynes pradėjome vangiai ir nespėjus apsidairyti, pamatėme, kad jau atsiliekame trijų įvarčių skirtumu", - atsiduso VDA atstovai.

Tai, kad VDA pralaimėjo vos užsitikrinę diviziono nugalėtojų titulą, leidžia kurtis versijai, kad komandai ėmė stigti motyvacijos. Tačiau VDA atstovas Artūras Žarnovskis suskubo paneigti bet kokius įtarimus apie galimą rungtynių "atidavimą": "Sąmoningai rungtynių nepaleidome. Gerbiame lygą, varžovus ir save, todėl nesirengiame žaisti "viena koja". Tose rungtynėse iš tiesų vykdėme didelę rotaciją, norėjome, kad visi gautų progą pažaisti ir pasirodyti. Tačiau vien rotacijos kaltinti negalime, nes įvarčiai krito aikštėje būnant skirtingiems žaidėjams. Mūsų emocijos ir karštos diskusijos tik įrodo, kad visgi siekėme pergalės ir apie sąmoningą rungtynių paleidimą negali būti kalbos."

Vertindamas šio pralaimėjimo "Rabobank" komandai priežastis, Artūras išskyrė kelis pagrindinius niuansus. Visų pirma - greitai, dar pirmame kėlinyje praleisti trys įvarčiai, po kurių buvo sunku susikaupti psichologiškai. "Praradome šaltą protą ir ilgai užtruko, kol atsigavome".

Antra - sėkmė ir fortūna skirtingai globojo abi komandas. "Jiems sekėsi, o mums ne. "Rabobank" įmušė kelis įvarčius, kurių daugiau per savo karjerą nepakartos, o mums - priešingai. Neįmušėme tokių, kuriuos įmuštume devynis kartus iš dešimties. Tai virpstas, tai varžovo kištelėta koja... Antrame kėlinyje užkūrėme tokią pirtį, kad varžovai ne tik kad neperėjo vidurio, bet ir baudos aikštelės ribos, tačiau galiausiai kažko pritrūko. Labiausiai, matyt, šalto proto. "Rabobank" pažeisdami visus "fair play" ir mėgėjiško futbolo vertybes įžūliai vilkino laiką ir tiesiog atsisakė žaisti futbolą, o mes dėl to reagavome per daug emocingai ir nesugebėjome tiesiog išlikti susikoncentravę į žaidimą."

Ir trečia priežastis - pastebimas VDA vangumas. Jis atsiranda dėl intensyvaus pasirengimo salės futbolo sezonui, o rengiantis Futsalui, vienodai gerai žaisti minifutbole yra sunku.

Apibendrindamas A.Žarnovskis sakė: "Žvelgiant apskritai - šiame sezone net 7 kartus laimėjome vieno įvarčio skirtumu, dažnai paskutinę minutę ar net sekundę. Dalis tu rungtynių buvo elementarios sėkmės reikalas, ir laimėjimas taip pat galėjo pavirsti pralaimėjimu, todėl negalime kaltinti fortūnos šiame sezone, anksčiau ar vėliau turėjo taip nutikti, kad pritrūksime sėkmes."

ATSILAIKĖ. Tiek iš VDA komandos, o dabar galima į rungtynes pažvelgti iš "Rabobank" varpinės. "Žinojome, kad ši pergalė būtų labai svarbi kovoje dėl antrosios vietos divizione, nes manėme, kad "Western Union" įveiks savo varžovus. Pradėjome rungtynes labai gerai, bandėme spausti varžovus aukštai ir sunkiai dirbome gynyboje. Patys nepraleidome, nors varžovai progų turėjo nemažai. Progų turėjome ir mes, tad rezultatas pirmame kėlinyje galėjo būti didesnis nei 3:0", - įsitikinęs šios komandos vadovas Fabio Sagliocco.

Visgi "Rabobankų" tempas antrame kėlinyje sulėtėjo, o Fabio sako, kad problema buvo keitimų skaičius: "Tą dieną turėjome tik aštuonis žaidėjus ir ėmė stigti jėgų. O VDA pradėjo įrodinėti, kodėl yra stipriausia diviziono komanda. Mums buvo labai sunkios minutės, bet ir vėl puikiai sužaidė vartininkas Adrianas. Sunkiai, bet atsilaikėme ir iškovojome trys taškus."

Pats F.Sagliocco šiame mače pelnė "hat-tricką" ir nusipelno geriausio rungtynių žaidėjo prizo. "Visa komanda sužaidė gerai, - šlovės kratėsi Fabio. - Pagirtinai kovojo kiekvienas žaidėjas, todėl mvp prizą reikia skirti visai komandai. Einame tolyn."

PAGALIAU. 13 turų arba daugiau nei 5 mėnesiai - tiek laiko buvo priversta kentėti "WorldOne United" komanda, kad pagaliau pajustų antrosios savo pergalės džiaugsmą. Gegužės pradžioje jie 3:2 buvo įveikę "FK Perkūną". Po ilgos nesėkmių serijos autsaideriams pagaliau pavyko vėl laimėti - praėjusiame ture jie 5:3 nukovė ne geriausius laikus išgyvenančią "Western Union Foundation" komandą. Pirmieji pelnę du įvarčius, "WorldOne United" vyrukai vėliau leido varžovams išlyginti rezultatą. Tačiau dominavo po pertraukos ir antrame kėlinyje įrodė savo pranašumą. Tai nebuvo atsitiktinė pergalė. "WorldOne United" iš tiesų atrodė geriau, o "Western Union" žaidėjai antro kėlinio viduryje nuleido rankas ir tiesiog pabaiginėjo rungtynes.

"Pergalės laukėme labai ilgai. Prieš sezoną žinojome, kad bus labai sunku, bet niekada nepasidavėme, nenuleidome rankų. Visuomet kovojome ir siekėme pergalingo rezultato. Pagaliau jis atėjo", - džiaugėsi "WorldOne United" vadovas Victoras Cachay. Pasak jo, pagrindine pergalės priežastimi tapo jo komandos geresnė gynyba nei ankstesniuose mačuose ir kur kas aštresnis bei labiau organizuotas puolimas.

"Western Union Foundation" tai buvo antrasis pralaimėjims iš eilės. Jis komandą nuleido jau į trečiąją poziciją turnyro lentelėje.

TALISMANAS. Retos "WorldOne United" pergalės talismanu galima vadinti vartininką Eduardą Blinovą. Šį sezoną jis prie komandos prisijungė kątik ir praėjusį ketvirtadienį jam tai buvo pirmoji pergalė žaidžiant "WorldOne United" gretose. O jei būti tikslesniems – pirmosios rungtynės ir pirmoji pergalė.

"Gynėjai pasirodė puikiai, puolime padėjo sėkmė. Visi žaidė gerai, visi atidavė visas jėgas. Nusipelnėme šios pergalės ir labai džiaugiamės", - tvirtino E.Blinovas. Pasak jo, nors "WorldOne United" nuolat pralaimėdavo rungtynes, jų žaidimas vis gerėjo ir gerėjo. Ir iki sezono pabaigos autsaideriai dar tikisi prisirinkti taškų.


RAMIAI. 4 rungtynės - 1 taškas. Taip nesėkmingai pastarąjį mėnesį rungtyniauja "FK Volcano" komanda. Per šią nesėkmių seriją pelnyti vos du įvarčiai. 18 ture jie 1:5 neatsilaikė prieš "FK Stickers" komandą. Nors rungtynės prasidėjo "Stickersams" kritiniu laiku - 18.30 val. - jie sugebėjo surinkti visus savo darbuotojus ir išrikiuoti pajėgiausią kapelą. Jau 3 min. "Stickers" pirmavo 2:0 ir dominavo. "FK Volcano" vėliau sušvelnino santykį, tačiau po pertraukos "Stickers" lengvai bei ramiai įrodė savo pranašumą prieš varžovus bei nugalėjo rezultatu 5:1. Reikalus ketvirtadienį tvarkė du žaidėjai: "hat tricką" atlikęs Denisas Govorkovas bei dubliu pasižymėjęs Seimuras Alijevas. Pastarąsias trejas rungtynes santykiu 16:4 laimėję "Stickersai" yra ketvirti, bet tik 2 taškais atsilieka nuo "Western Union" ir 2 - nuo "Rabobank". "Kabinsimės", - smagią sezono pabaigą pažadėjo jie.

NOKAUTAS. "FK Perkūno" kolektyvas dar kartą įrodė, kad susikaupęs gali kovoti prieš visus C diviziono varžovus. Tą patį įrodinėjo ir 18 turo mače su "FK Eksperimentu". Tačiau tą sėkmingai darė iki 42-osios minutės, kol rezultatas dar buvo be įvarčių, 0:0. O tada nutiko kažkas sunkiai paaiškinimo. Per septynias minutes "FK Eksperimentas" sugebėjo sumušti net keturis įvarčius ir taip nokautuoti varžovus bei pasiekti įspūdingą pergalę rezultatu 4:0.

Tokia buvo mačo atomazga. O prasidėjo viskas, anot "FK Eksperimento" komandos vedlio Stasio Kvietkausko, kitaip: "Dėl ankstyvo laiko vos ne vos iki prasidedant rungtynėms surinkome septynis žaidėjus, teko kviestis rezervinius, taip pat neturėjome pagrindinio vartininko. Manau, kad įvertinę tai, varžovai nusprendė imtis iniciatyvos ir pelnyti porą greitų įvarčių. Visą kėlinį jautėme jų spaudimą."

Progų "FK Perkūnas" turėjo, bet įvarčio taip ir nepelnė. Antrą kėlinį jie pradėjo dar aktyviau. "FK Eksperimentas" atsitraukė atgal ir bandė kontratakuoti. "Kuo daugiau varžovai mus spaudė, tuo daugiau erdvės likdavo už jų gynėjų nugarų, dėl ko tik 42 min. buvo pelnytas pirmasis įvartis į jų vartus, kuris nuėmė įtampą mums, o varžovus palaužė. Ir vėliau pasiekėme dar tris įvarčius", - pasakojo Stasys.

Du kartus pasižymėjęs "FK Eksperimento" lyderis Marius Volodka išsaugojo rezultatyviausio C diviziono žaidėjo poziciją. Marius yra pasižymėjęs 21 kartą ir nežymiai lenkia "Stickers" snaiperį Denisą Govorkovą (20).

19 TURAS. Jo kovos prasidės nuo 19.30 val. Ir čia po praėjusio kluptelėjimo VDA komanda (48 tšk.) sieks reabilituotis mače prieš "Western Union Foundation" (32 tšk.), kurių laukia dar vienas sunkus vakaras. Pastarųjų nesėkmės atveju į priekį gali atitrūkti "Rabobank" (34 tšk.), žaisiantys prieš atsigavusį "FK Perkūną" (11 tšk.). Į prizines vietas nusitaikiusi "Stickers" ekipa (30 tšk.) susitiks su "FK Eksperimentu" (27 tšk.). Įdomu, kad abejos šių komandų akistatos iki šiol baigėsi lygiosiomis - 1:1 ir 3:3. O ar "WorldOne United" (7 tšk.) sėkmė nebuvo atsitiktinė, parodys dvikova prieš dabar ne pačios geriausios formos esančius "FK Volcano" (20 tšk.).

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Deividas Reimaris Komanda:El Dorado
0 2
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Eimantas Skendelis Komanda:FK Rytas
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: