2016-11-08

B diviziono intriga: Ar pelnys "Spartakas" auksinį tašką?

Prizininkų trejetas MFL B diviziono varžybose jau seniai aiškus, dabar beliko sužinoti galutinį komandų išsidėstymą. Ar "Spartakas" išsaugos pirmąją poziciją? Ar ją stebuklingai nugriebs "IndEx"? O gal pastarąją komandą į trečiąją poziciją nusvies "FK Rytas"? Tokius klausimus uždavė kaip reta rezultatyvūs 20 turo mačai.

REZULTATAI. "FC IndEx" - "Signalizacija.lt" 8:3 (3:1); "FK Spartakas" - "FK Barbakanas" 4:1 (2:0); "FK Rytas" - "Perkūnas" 16:4 (8:2); "Žvėryno bulls" - "VSG United" 2:5 (1:1).

PATENKINTI. Apie žaidimą A divizione seniai svajojanti "IndEx" ekipa praėjusiame ture išsaugojo antrąją poziciją, kai užtikrintai nugalėjo "Signalizacija.lt" komandą. Pastarieji rungtynes pradėjo mažumoje. Tad "IndEx" nieko nelaukė ir Eduardas Grudinskis iš karto išvedė šią komandą į priekį. Vėliau prisijungė dar du "Signalizacijos" vyrukai, tačiau traukinys jau buvo nuvažiavęs. Tą dieną "IndEx" lošė nesulaikomai, E.Grudinskis pasižymėjo 4 kartus, o jo komanda nugalėjo 8:3.

"Nepasakyčiau, kad žaidimas buvo prastas. Tiesiog varžovai šį kartą buvo stipresi ir labiau norėjo pergalės. Antrame kėlinyje atsilikdami 1:3 ėjome lyginti, todėl ir praleidome daug įvarčių", - pasakojo "Signalizacija.lt" komandos vadovas Simas Sakaitis. Dabar jo komanda paskutiniame ture sieks išplėšti 4-ąją vietą iš "Žvėryno bulls".

"IndEx" strategas Artūras Steško po šios pergalės liko patenkintas ir komandos žaidimu, ir žaidėjų nusiteikimu: "Sužaidėme labai gerai ir ankstesnes rungtynes su "Barbakanu", ir šias su "Signalizacija". Mano žaidėjai rungtyniavo kūrybingai ir buvo atsidavę abejas rungtynes."

Šansus, kad "Spartakas" paskutiniame ture pralaimės Žvėryno buliams ir taip pavyks pakeisti pirmosios vietos likimą, A.Steško pavadino teoriniais. Ir pridūrė: "Mums lieka rungtynės su "Rytu" dėl antrosios vietos. Šios rungtynės nuspręs labai daug ir vainikuos visą sezono pasirodymą, atsakys į klausimą, kas verti vietos A divizione."


Praėjusį ketvirtadienį "IndEx" tapo išskirtinio pasiekimo autoriais - pirmieji B divizione perkopė 100 įvarčių ribą (104). Gali būti, kad ir vieninteliai. Kol kas šimtą įmušti buvo pavykę tik A diviziono karaliams "El Dorado" (125).

 

LYDERIS. Šeštąją pergalę iš eilės turnyro lyderis "FK Spartakas" iškovojo 4:1 nugalėdamas "FK Barbakano" komandą. Rungtynių eiga ir po du kiekviename kėlinyje pelnyti įvarčiai sufleruoja apie nesunkią "Spartako" pergalę. Tačiau ir "Barbakanas" žaidė aktyviai, surezgė daug atakų, tik niekaip jų nepavertė įvarčiais. O įmušė tik paskutinę minutę, kai oponentai jau buvo priekyje 4:0.

"Mūsų komandos progų realizacija buvo klaiki. Smūgių į vartus atlikome daugiau nei varžovai, bet viskas lėkė pro šalį, - prisiminė "Barbakano" vadovas Deimantas Vainilka. - Norint laimėti čempionatą reikia žaisti visus metus. Mes kaip žinia, pavasario rate buvome nukraujavę."

"Spartako" kapitonas Dmitrijus Raksa po šios pergalės vėl plačiai šypsojosi. Komanda vėl susirinko puikiai (buvo penki keitimai), rungtynės ėjosi pagal palankų scenarijų ir žaidimą kontroliuoti pavyko. Taigi, viskas dabar D.Raksos ir kompanijos rankose - paskutiniame, 21 ture reikia sukrapštyti bent taškelį mače su "Žvėryno bulls" ir nugalėtojų taurė atiteks jiems.

"Laukiam nesulaukiam ketvirtadienio, viskas priklauso tik nuo mūsų žaidimo. Mačas bus tikrai sunkus. Nes kiek girdėjau, "Žvėryno bulls" norės sugadinti mums šventę", - tvirtino "Spartako" kapitonas.

BROLIAI. Užuojautą reikėtų pasiųsti "Perkūno" komandai, kuriai praėjusį ketvirtadienį teko atlaikyti "Ryto" atakų škvalą. Rytiečiai po dviejų pralaimėjimų iš eilės pasiautėjo kaip reikalas ir ne pilnos sudėties žaidusius autsaiderius sudorojo net 16:4. Beje, abu kėliniai baigėsi vienodu rezultatu 8:2. Sunki dalia teko ir teisėjui Benui Kirkučiui. Kažin ar jam pakako vietos užrašuose žymėtis įvarčius.

O įvarčius mušė puikiai pažįstamos asmenybės. Broliai Šaveiko sprogdino "Perkūno" gynybą. Valdemaras Šaveiko įmušė net 10 (DEŠIMT) įvarčių ir užfiksavo MFL rezultatyvumo rekordą. Albertas Šaveiko pasižymėjo 5 sykius. Į brolių kompaniją pavyko įsiterpti tik Robertui Starkovskiui, lyg tarp kitko pelniusiam paskutinį, 16-ąjį įvartį.

Dabar jau galima neabejoti, jog Valdemaras Šaveiko taps rezultatyviausiu B diviziono žaidėju. 43 įvarčius pelniusio "Ryto" lyderio tikrai nepavyks "IndEx" snaiperis Ernestas Česonis (28).

Tuo metu "Perkūnas" po dviejų pergalių iš eilės sužaidė košmariškiausias sezono rungtynes. Šiemet perkūniečiai buvo praleidę ir 7,  ir 8, ir 9 įvarčius per mačą, bet dviženklio kiekio - niekada. Beje, kitas įvartis į "Perkūno" vartus būtų jubiliejinis, 100-asis.

VARGAI. Ir toliau vargsta "Žvėryno bulls" komanda, kuri sezoną pabaiginėja tik iš inercijos, kurios liko labai nedaug sužaisti paskutinėms rungtynėms. Sužaisti, per daug nesvajojant apie pergalingus rezultatus. 20 ture Buliai atsimušė į "VSG United" sieną - 2:5. Žvėryno žaidėjai pirmieji pelnė įvartį, tačiau vėliau išsikvėpė ir ėmė ryškėti aiškus jų varžovų pranašumas, kurie žaidė tiksliau ir aštriau, o oponentus baudė sėkmingose kontratakose. "VSG United" komanda buvo labiau motyvuota. Ji kovojo dėl išlikimo ir tą kovą po šios pergalės, regis, jau laimėjo.

"Žaidžiame iš paskutiniųjų, kad tik visiškai nesubyrėtume. Susirenkame sunkiai. Rungtyniaujame tai be gynybos linijos, tai be vartininkų. Neliko nei jėgų, nei užsivedimo", - atviravo "Žvėryno bulls" vadovas Rimgaudas Vaitkus.

Gali būti, kad po paskutinio turo "Buliai" praras ir 4-ąją poziciją. Bet kažin ar dėl to komandos viduje kam nors stipriai skauda galvą.

21 TURAS. Ateinantį ketvirtadienį pirmosios į Fanų aikštelę išbėgs "Signalizacija.lt" (25 tšk.) ir "VSG United" (19 tšk.) komandos. Pirmiesiems pergalė labai sustiprintų šansus pakilti į 4-ąją vietą. Antrieji, kaip besibaigtų rungtynės, liks 6-oje pozijoje. VSG dar gali pavyti "Barbakanas", tačiau visaginiečiai turi palankesnį tarpusavio mačų santykį.

Po šių rungtynių "Barbakanas (16 tšk.) mėgins pabaigti sezoną pakilia gaida dvikovoje su "Perkūnu" (13 tšk.). Taip pat 19.30 val. prasidės ir svarbiausia šio sezono B diviziono kova tarp "FK Spartako" (47 tšk.) ir "Žvėryno bulls" (27 tšk.). Tik taškas skiria spartakiečius nuo titulo. Tačiau minifutbole niekas dėl lygiųjų nežaidžia. Tad "Spartakas" aiškiai sieks kuo greičiau įrodyti savo pranašumą ir atsikratyti galimos įtampos.

B diviziono sezoną pabaigsime 20.30 val. rungtynėmis dėl antrosios vietos tarp "FC IndEx" (44 tšk.) ir "FK Ryto" (43 tšk.). Antroji vieta suteiks ir bilietą į aukščiausią A divizioną. Pastarojoje komandų dvikovoje rugsėjį 10:2 triumfavę "IndEx" pradėjo "Ryto" problemų ciklą - vėliau jie per 6 mačų atkarpą surinko tik 9 taškus iš 18 galimų ir prarado viltis tapti B diviziono nugalėtojais. Beliko pakovoti dėl antrosios pozicijos.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: