2016-11-09

MFL karaliai - "El Dorado" futbolininkai

MFL A diviziono (o ir visos lygos) čempionai paaiškėjo likus vienam turui iki pirmenybių pabaigos. Jais tapo "El Dorado" futbolininkai, užtikrintai išsaugoję anksčiau susikrautą saugų pranašumą ir nepalikę šansų konkurentams. Antroje vietoje tikrai liks "Eagle Team-Frega", o trečiąją vietą praėjusią savaitę užsitikrino "SKK Oniksas".

REZULTATAI. "FK Juventus.lt" - "El Dorado" 0:12 (0:2); "SKK Oniksas" - "Mėgėjų sporto centras" 8:3 (3:1); "FK Riešė-Lindab" - "FK Fortitudo" 1:7 (1:4).

TVIRTAI. Šį sezoną įspūdingai žaidusi "El Dorado" komanda taškus prarado tik du kartus. Abu - lygiosiomis sužaidė su sau neparankia tapusia Riešės komanda. Visus kitus sykius "Paauksuotieji" (kokia taikli komandos pavadinimo etimologinė reikšmė!) skynė pergales ir dažniausiai tą darė užtikrintai. Apie tai byloja ir įvarčių santykis: +90 po 20 turų.

Auksą lėmusiose rungtynėse "El Dorado" 12:0 pervažiavo "FK Juventus.lt" komandą. Liūdna buvo žiūrėti į "juodai baltus" praėjusį ketvirtadienį - susirinko vos šešiese, o vienas žaidė dar ir "sulaužytas" bei sunkiai bejudėdamas. Pirmas kėlinys baigėsi tik 2:0, o antrame čempionai padirbėjo iš peties. Įmušė dar 10 įvarčių ir galėjo pridėti dar tiek pat.

Nepaisant dviejų skaudžių pastarųjų pralaimėjimų, "Juventus.lt" žada nepalūžti ir persigrupuoti prieš paskutines rungtynes dėl išlikimo su "Mėgėjų sporto centru".

Tuo metu "El Dorado" komandai lieka dvi intrigos. Pirmoji - kaip visuomet nenuspėjamas ir atkaklus mūšis su "Eagle Team". Antroji - kas taps rezultatyviausiu A diviziono žaidėju. Kol kas abu "El Dorado" lyderiai Martynas Rašinskas ir Darius Pupliauskas yra pasižymėję po 33 kartus. LMFA ta proga net konkursą savo skaitytojams pasiūlė.

BRONZA. Paskutiniame MFL ture viena intriga bus mažiau. "SKK Onikso" ir "Riešės" mačas vis tik nelems, kam atiteks bronzos medaliai. Bet tai visiškai nerūpi "SKK Onikso" komandai, kuri susiklosčius palankioms aplinkybėms, anksčiau laiko užsitikrino trečiąją vietą.

"Bronziniame" mače "SKK Oniksas" užtikrintu stiliumi 8:3 nukovė neužtikrintą "Mėgėjų sporto centro" komandą.

"Neslėpsiu - tikrai nesinorėjo viso sezono lūkesčių palikti paskutinėms rungtynėms. Atsiprašome, kad antrus metus iš eilės nepalikome intrigos paskutiniam turui, - šyptelėjo "SKK Onikso" vadovas Edvardas Ruskan. - Jaučiame didelį palengvėjimą, nes po viso 21 rungtynių maratono būtų labai apmaudu likti per žingsnį nuo medalių."

20 ture Sporto ir kultūros klubas buvo rimtai nusiteikęs pergalei ir žinojo, ką ji gali atnešti. Todėl net kai varžovai MSC pradėjo rungtynes ne pilnos sudėties, nebuvo jokio atsipalaidavimo ženklų, tik spaudimas ir nuolatinės atakos. Trimis įvarčiais prie įspūdingos pergalės prisidėjo Aurimas Baubkus, dviem - Almantas Tamulionis.

"Iš karto po šio turo dar ne iki galo supratome, kokį darbą nuveikėme. Arba sezonas pareikalavo per daug fizinių ir psichologinių jėgų, nes ketvirtadienį ypatingo džiaugsmo nebuvo. Todėl tikiuosi, kad šią savaitę apsiprasime su ta mintimi ir gerai atšvęsime", - komandos emocijas perteikė E.Ruskan.

INTRIGANTAI. Bandyti nuspėti "Mėgėjų sporto centro" rezultatus yra panašus iššūkis, koks tenka politologams bergždžiai prognozuojant įvairių rinkimų rezultatus. Taip ir šį kartą. Anksčiau mėgėjai atėmė taškų iš "Onikso", tačiau 20 ture neturėjo jokių šansų. Žinoma, labai daug įtakos tam turėjo tai, kad MSC dvikovą pradėjo tik šešiese, septintasis žmogus prisijungė vėliau, kai varžovai buvo įmušę du kartus. Į aikštę teko eiti netgi vienam "Mėgėjų" vartininkui.

"Mums "SKK Oniksas" šiemet yra užburta komanda. Šiemet nė karto prieš juos nesužaidėme viso mačo pilna sudėtimi, - atskleidė MSC vadovas Adomas Kripas.

Jis apskaičiavo, kad rudeniniame sezono etape "Mėgėjų sporto centras" per 10 susitikimų sukrapštė tik 1 tašką. "Mums tikriausiai labai patinka intriga. Tas taškas daug pasako apie mūsų žaidimą. "Juventus.lt" sužaidė dar prasčiau, todėl kitą ketvirtadienį mūsų laukia finalas dėl 6-osios vietos", - intrigavo Adomas.

SUSIMOVĖ. Paskutinio turo dvikova tarp "SKK Onikso" ir "Riešės-Lindab" mums galėjo dovanoti puikų mūšį dėl trečiosios vietos, bet taip neįvyks. Nes Riešės komanda paleido savo galimybę labai nesėkmingose rungtynėse prieš "FK Fortitudo".

Igoris Martinovas buvo tas žmogus, kuris šiame mače išvedė Riešę į priekį sužaidus 13 minučių. Bet "Fortitudo" jau po poros minučių išlygino rezultatą ir pradėjo totalų savo dominavimą. Septyni įvarčiai be atsako ir triuškinama pergalė rezultatu 7:1. Bei Igno Kirsnio "pokeris".

"Neturiu ką pasakyti. Tiesa sakant, net nesuprantu, kaip tai galėjo įvykti", - po tokio pralaimėjimo žodžius sunkiai rinko "Riešės-Lindab" vadovas Tomas Guiskis. Ir kaip čia neprisiminsi 14 turo rugsėjį, kai Riešės ekipa mistiniu būdu 0:4 pralaimėjo "Užupiui"? Tų prarastų taškų dabar labai trūksta.

FORTITUDO. Susipažinimo su A diviziono komandomis rubrikoje šį kartą siūlome pokalbį su "FK Fortitudo" idėjiniu vedliu, emociniu lyderiu arba tiesiog tėvu Gabrieliumi Butkevičiumi. Jis papasakojo, kaip studentai įkūrė komandą, kurios pavadinimas simbolizuoja drąsą, stiprybę ir ryžtą. Taip pat sužinosite, kas per projektas yra "Kalakutiena".


NEATVYKO. Vienos rungtynės 20 ture vėl neįvyko - popierinius tris taškus į savo taupyklę įsidėjo "Eagle Team-Frega". Jų varžovai "FK Užupis" pranešė, kad neatvyks. Motyvas - tą patį vakarą vykusios lemiamos III lygos rungtynės tarp "Granito" ir "Navigatorių". Pastarosios komandos nariai sudaro "Užupio" branduolį, tad prioritetu pasirinko III lygą. Šis techninis pralaimėjimas ir neatvykimas oficialiai sužlugdė užupiečių viltis kovoti dėl išlikimo A divizione. Antra vertus, sunku buvo tikėtis, kad jie nugalės "Eagle Team", kai ankstesnes tarpusavio dvikovas pralaimėjo 1:10 ir 1:8.

21 TURAS. Paskutinio sezono turo veiksmas prasidės nuo kovos dėl išlikimo - susikibs "Mėgėjų sporto centras" (17 tšk.) ir "FK Juventus.lt" (14 tšk.). Abi komandos žada kovą. Geresnė "Mėgėjų" padėtis - jiems pakanka lygiųjų. Tokiu atveju turėtume unikalų reiškinį, kai antrame varžybų rate per 11 turų taip ir nelaimėjusi komanda išlieka aukščiausiame divizione. Įdomu, kad šiemet abi tarpusavio dvikovas čempionate laimėjo "Juventus.lt" - 7:6 ir 5:3. MSC revanšavosi Taurės aštuntfinalyje (4:2). Tuo pat metu kitame ketvirtyje paskutinius formalumus atliks "FK Fortitudo" (25 tšk.) ir "FK Užupis" (12 tšk.).

20.30 val. į kovą stos "Riešė-Lindab" (25 tšk.) ir "SKK Oniksas" (30 tšk.). Abi komandos turės ką įrodinėti. "Riešė" - kad buvo verta trečiosios vietos, "Oniksas" - kad ne veltui ją užėmė. Tuo pat metu sezoną vainikuos principinių varžovų mūšis: "El Dorado" (56 tšk.) prieš "Eagle Team" (51 tšk.). Rezultatas neturės jokios įtakos turnyrinei lentelei, bet šių komandų akistatos visada būna karštos. Šį sezoną abu sykius buvo stipresni "El Dorado": gegužę jie "Erelius" įveikė 4:2, rugsėjį - 3:1. Pastarosios rungtynės iš esmės nulėmė čempionato baigtį. "Eagle Team" buvo pajėgesni MFL Taurės pusfinalio mače, varžovus įveikę po baudinių serijos.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Eimantas Skendelis Komanda:FK Rytas
0 2
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: