2016-11-16

MFL finišas: Stulbinantis "El Dorado" sezonas be pralaimėjimų

MFL A divizione dar prieš prasidedant paskutiniam turui žinojome visų trijų medalių komplektų savininkus. Reikėjo tik išsiaiškinti, kurie - "Juventus.lt" ar "Mėgėjų sporto centras" - leisis į B divizioną. O stipriausia MFL komanda "El Dorado" sezoną baigė kaip tikri čempionai - be pralaimėjimų ir pelnydami net 131 įvartį.

REZULTATAI. "El Dorado" - "Eagle Team-Frega" 6:3 (3:1); "FK Riešė-Lindab" - "SKK Oniksas" 4:6 (1:3); "FK Fortitudo" - "FK Užupis" 3:0 be kovos; "Mėgėjų sporto centras" - "FK Juventus.lt" 1:3 (0:2).

UŽTIKRINTAI. Paskutinis "El Dorado" ir "Eagle Team-Frega" susitikimas jau nieko nelėmė, tačiau šių komandų akistatose kovos ir intrigos niekuomet netrūksta. Tai yra lietuviškasis minifutbolo "El Clasico". Šiuose susirėmimuose A divizione visus tris kartus pranašesni buvo "El Dorado". 21 ture jie triumfavo 6:3. Mačo pradžioje "Ereliai" pataikė į skersinį ir turėjo dar vieną gerą progą, bet vėliau dominuoti ėmė čempionai - 14 min. jie jau buvo priekyje 3:0 ir visa intriga išgaravo. Kaip vėliau pasakojo "Eagle Team" atstovai, jie tą vakarą sužaidė tik tris geresnes trumputes atkarpas. O gerai žaidžiant 15 minučių, kai mačas trunka 50, palankaus rezultato kovoje su pagrindiniais konkurentais tikėtis neverta.

"El Dorado" kapitonas Martynas Rašinskas po dar vienos pergalės akcentavo, kad kiekvienos rungtynės prieš "Eagle Team" yra tokios, kad tu nežinai ko laukti ir tikėtis. Galiausiai čempionų atotrūkis prieš artimiausius persekiotojus išaugo iki 8 taškų. Per visą sezoną buvo tik du mačai prieš "Riešę", pasibaigę lygiosiomis. Visais kitais atvejais "El Dorado" sugebėjo pasiekti 19 pergalių.

"Kas lėmė tai? Gera komandinė dvasia ir nusiteikimas, užsivedimas. Buvo kelios pergalės, kurias ištraukėme tik per plauką. Gaila tu dviejų lygiųjų su "Rieše", bet, antra vertus, gal ir gerai - kitu atveju atotrūkis tarp pirmos ir antros komandų būtų didžiulis. O dabar viskas dėsninga", - pasakojo M.Rašinskas.

Šiemet "El Dorado" iškovojo du titulus - rugsėjį laimėjo LMFA Turo per Lietuvą finalines varžybas bei tokiu būdu tapo stipriausia šalies minifutbolo komanda. Lygindamas šiuos titulus, "El Dorado" kapitonas sakė: "Turo per Lietuvą finalas yra vienadienis turnyras, kuriame viską lemia jėga ir ištvermė. Laimi - ir viskas. O MFL reikia sužaisti visą sezoną. Todėl šis titulas reikšmingesnis."


PRIEŽASTYS. "El Dorado" ir "Eagle Team-Frega" seniai yra principiniai varžovai, bet pastarosios vicečempionų komandos vadovas Aleksandras Dergačiovas nesibodėjo pasveikinti nugalėtojų: "Žiūrint į lentelę reikia pripažinti, kad jie buvo geresni ir nusipelnė aukso. Noriu juos pasveikinti dar kartą. Tačiau aš manau, kad mūsų komanda neišnaudojo viso savo potencialo ir tam įtakos turėjo trenerio praradimas. Likus be jo žaidimo kreivė ir žaidėjų motyvacija ėmė sukti į apačią."

Motyvacija ir drausmė buvo nemaža "Erelių" komandos problema. Ir tai buvo akcentuojama analizuojant šio nesėkmingo sezono priežastis. "Reikia pripažinti, kad ir mūsų skautai dirbo neidealiai. Svarbiau komandoje turėti draugišką kolektyvą ir gerą mikroklimatą, nei šimtą pajėgių žaidėjų. Esame komanda, kuri visuomet sau kelia aukščiausius tikslus ir tam turime resursų (kalbant apie asmeninį žaidėjų meistriškumą), tačiau kai kuriems žaidėjams šiemet trūko noro dalyvauti komandos gyvenime", - pripažino Aleksandras.

Apibendrindamas visą sezoną, jis savo komandai rašo 8 balus, kas pedagoginėje vertinimo sistemoje reikštų "gerai", arba "geriau nei vidutiniai gabumai". Be antrosios vietos MFL nuplaukė ir Turo per Lietuvą titulas, tačiau buvo ir teigiamų akimirkų - "Eagle Team" iškovovojo pirmąją MFL Taurę ir pirmieji iš Lietuvos minifutbolo bendruomenės išbandė, kas per daiktas yra EMF Čempionų lyga. O ten, galima prisiminti, sekėsi dvejopai.


PLANAI. Ambicingos komandos tik pasibaigus sezonui ima galvoti apie artėjančius metus. "Eagle Team-Frega" - ne išimtis. Jos vadovas įsitikinęs, kad 2017-ųjų sezonas MFL A divizione bus nepalyginamai stipresnis ir konkurencingesnis, o tuo pačiu padaugės ir atkaklių bei aukšta sparta pasižyminčių mačų.

"Mums nuo vasario laukia įtemptas pasiruošimas 2017 metų sezonui. Labai tikiuosi, kad pavyks sukomplektuoti komandą, kurios narių sezono lankomumas sieks 80 proc. Kitu atveju tokie žaidėjai mūsų nedomins. Prioritetu bus kokybė, o ne kiekybė. Keista, bet 2015 metais turėjome reikiamą dvyliktuką, kurio narių lankomumas buvo arti 100 proc. Šiemet turėjome 18 pajėgių žaidėjų, bet pusei rungtynių vos surinkdavome 8-10 žmonių", - skaičiavo A.Dergačiovas.

Pastaroji problema ypač išryškėjo antroje sezono dalyje, kai "Eagle Team" septyntukas keitėsi kone kiekviename ture. Tokia rotacija kenkė susižaidimui. "Noriu pabrėžti, kad mes pritraukėme ir labai gerų žaidėjų, kurie turi daug noro bei yra puikūs žmoės ir už aikštės ribų. Bet su kažkuo teks atsisveikinti, o kažką pasistengti išlaikyti komandoje", - tvirtino "Eagle Team-Frega" kapitonas.

PATENKINTI. A diviziono "bronzos" medalių likimas paaiškėjo jau 20 ture. Todėl paskutinio turo akistata tarp "SKK Onikso" ir "FK Riešės-Lindab" nebuvo tiesioginė kova dėl medalių. Vis tik "SKK Oniksas" dar kartą įrodė esąs vertesnis šios pozicijos ir nugalėjo varžovus rezultatu 6:4. "Rungtynės jau nieko nebelėmė, bet kaip jau įprasta, atėjome ir padarėme savo darbą. Nesinorėjo lengvai atiduoti taškų, o ir bendroje tarpusavio statistikoje dar nesame nei karto pralaimėję "Riešei", - akcentavo trečiosios vietos laimėtojai.

Pernai debiutuodamas MFL varžybose, "SKK Oniksas" iš karto užkopė ant aukščiausiojo laiptelio. Bet vėliau komandą supurčius permainoms, apie panašų pasiekimą šiemet jau nebuvo galvojama. Tad trečioji vieta komandos viduje sutikta labai palankiai ir džiugiai.

Pasakoja "SKK Onikso" vadovas Edvardas Ruskan: "Rezultatas labai džiugina, nes jau kaip minėjau anksčiau, mums visiems šis sezonas buvo ypatingas. Dėl traumų negalėjo žaisti geriausias praeitų metų mūsų snaiperis Tomaš Bedulskij ir dar porą žaidėjų. Komandos vadovą Eugenijų bandėme pakeisti kartu ir aš, ir naujas (senas) mūsų treneris Tadas Kasiukevičius. Tadas yra mūsų klubo nariu nuo pat jo įkūrimo ir tik dėl traumos jau negali prisijungti ir pakovoti aikštelėje. Užtat atsitikus nelaimei jis nedvejodamas sutiko padėti komandai šalia "brovkės". Kaip jis mums padėjo byloja 2 iškovoti medaliai dvejuose MFL turnyruose vadovaujant Tadui! Tad pasikartosiu, kad trečia vieta esame labai patenkinti, juolab, kad prieš sezoną nemelavau, jog pirmas komandos tikslas yra išsaugoti vietą A divizione, o tik po to siekti kitų horizontų. Buvau tikras, kad dėl medalių visų pirmą kovos "El Dorado", "Eagle Team" ir "Užupio" komandos. "Užupiui", atrodo, pakišo koją susirinkimas į varžybas, o "El Dorado" šiemet buvo be konkurencijos, todėl naudodamasis proga sveikinu juos su pirmąją vieta. Šiemet jie buvo geriausi - žiūrėsime, kaip bus kitais metais."

PAGAL GALIMYBES. "Riešės" komanda buvo ta vienintelė, du sykius atėmusi taškų iš "El Dorado". Tačiau tų dviejų taškų jiems nepakako bronzinei pozicijai užimti. Riešės futbolininkai šiemet nemažai bangavo. Padedami žinomo trenerio Stasio Danisevičiaus, jie neretai demonstruodavo labai solidų futbolą. Bet buvo ir tokių rungtynių, kurias jie pralaimėdavo dar pirmame kėlinyje. Vis tik savo šansą jie turėjo. Tik viską nubraukė pralaimėjimas šešių įvarčių skirtumu "Fortitudo" komandai 20 ture. "Visą sezoną kopėme, bėgome, plaukėme kaip galėjome ir pasiekėme tai, ką galėjome. Manau, kad pasiekėme pakankamai ir kitais metais mėginsime siekti dar daugiau", - trumpai apibendrino Riešės ekipos atstovas Tomas Guiskis.

PAGIRIOS. Po paskutinio turo "Riešė" smuktelėjo į penktąją vietą, o į ketvirtąją pakilo "FK Fortitudo". Paskutiniame ture jie vietoje rungtynių apturėjo lengvą treniruotę - varžovai iš "Užupio" šį kartą vėl nesusirinko, tad viskas baigėsi technine pergale rezultatu 3:0. "Visai neblogai, o galbūt tiksliau - gerai", - apie savo sezoną kalbėjo "Fortitudo" vadovas Gabrielius Butkevičius, pasidžiaugęs konkurencingu diviziono sezonu.

Antra vertus, "Fortitudo" prieš sezoną laikyti tarp pretendentų į apdovanojimus. Ir čempionato pradžioje šį statusą pateisino. Bet labai nesėkmingai jiems susiklostė rudens rato pradžia, kai per 6 rungtynių atkarpą buvo pelnytas tik 1 taškas. Tuo metu komandai teko pakovoti net dėl išlikimo, tad 4-oji vieta galutinėje įskaitoje yra geriausia, kas tokioje situacijoje galėjo nutikti.

"Gaila, kad vėjais paleidome keletą svarbių rungtynių. Todėl manau, kad bronzos buvome verti. Aišku ne ką labiau vertesni buvo ir "Oniksas" ar "Riešė", bet kaip sakant kamuolys apvalus ir šį kartą reikia sveikinti "Oniksą". Labai sunkiai įsivažiavome po vasaros, - prisiminė Gabrielius. - Po kelių skaudžių rungtynių buvo moralinės pagirios ir po jų atsigavome per vėlai. Tai ir lėmė, kad užsikabinome medinius, o ne bronzinius medalius."

Tuo metu "Užupis", perfrazuojant "Fortitudo" vadovą, iš tų pagirių taip ir neatsigavo. Komanda buvo konkurencinga ir surinkusi stipriausią sudėtį galėjo kovoti su visais. Tačiau labai dažnai to susirinkimo nebūdavo. Kelios triuškinamos nesėkmės, du techniniai pralaimėjimai - daugiau nei akivaizdu, kodėl užupiečiai keliasi į B divizioną.

MĖGĖJAI. Drauge su "Užupiu" į žemesnį divizioną kraustytis ir "Mėgėjų sporto centras". Čia galima konstatuoti, jog 1 taškelis per 11 rungtynių atkarpą rudenį yra per mažas "Mėgėjų" argumentas išlikti stipriausiame aštuntuke. Ir vis dėlto, neblogą šansą jie turėjo. Paskutiniame ture reikėjo dar bent vieno taškelio akistatoje su "FK Juventus.lt". Nepavyko - pralaimėjimas rezultatu 1:3. Trys nesėkmės mačuose su "Juve" ir tragiškas rudens ratas byloja, kad MSC nusipelnė iškritimo. Rezultatai, puikiai atspindintys tikrąjį komandos pavadinimą.

"Sezonas būtų buvęs velniškai įdomus, jei ne antra jo pusė. Spėju, kad nestabilesnės komandos nerastume visoje lygoje, - sakė "Mėgėjų" vadovas Adomas Kripas. - Iškritimo nusipelnėme, nes kitos komandos labiau stengėsi ir kovojo. Apmaudu dėl tų komandos narių, kurie visą sezoną sąžiningai stengėsi. Ir gėda dėl tų, kurie metė viską vidury kelio."

MOTYVACIJA. Po paskutinio turo kovų kas nors galėjo pagalvoti, kad tai "Juventus.lt" nurovė kurią nors prizinę vietą. Tačiau buvo kiek kitaip - Juodai balti linksmai ir garsiai paminėjo išlikimą lygoje. Šventės būtą dvigubos - dar ir komandos vadovo Andžejaus Polinskio jubiliejus išpuolė. Tad tai ir tapo papildoma motyvacine priemone komandai susitelkti ir laimėti išlikimo rungtynes prieš "Mėgėjų sporto centrą".

Ir vis dėlto, Andžejus prisiminė, kad prieš sezoną buvo keliami kitokie tikslai: "Neslėpsiu, kad galvojome apie prizines vietas, blogiausiu atveju norėjosi būti bent Top 4. Bet kaip paaiškėjo sezono eigoje, pirmame rate mums nepavyko rasti tinkamos ir motyvuotos pamainos prieš sezoną komandą palikusiems svarbiems žaidėjams.

Todėl po pirmo rato tikslai kardinaliai pasikeitė, svarbiausia buvo visada turėti bent porą keitimų rungtynėse, jausti malonumą žaidžiant futbolą ir išlikti A divizione."

Tikslą "Juventus.lt" pasiekė per kančias. Jie ilgai ir kantriai vijosi "Mėgėjus", nepalūžo po dviejų beviltiškų pralaimėjimų "Fortitudo" bei "El Dorado" ir galiausiai užsikabino už 6-osios vietos.

"Apibendrinant, čempionatas mums susiklostė iš dviejų dalių - juodos ir baltos. Gerai, kad antra dalis buvo balta, nes pasilikome divizione, turėjome tikrai smagių rungtynių, daug "comeback'ų"  ir sezoną baigėme pakiliomis nuotaikomis, o tai labai svarbu žvelgiant į ateitį. Dėl juodos dalies, visa kaltę prisiimu ant savęs, nes prieš sezoną nepavyko sukomplektuoti tinkamai sudėties", - konstatavo A.Polinskis.

SNAIPERIAI. Rezultatyviausių žaidėjų įskaitoje B ir C divizionai turėjo aiškiai išreikštus lyderius. O snaiperis A divizione taip ir nepaaiškėjo. Todėl "Auksinį batelį" pasidalins "El Dorado" lyderiai Martynas Rašinskas ir Darius Pupliauskas, abu per 19 rungtynių pasižymėję po 34 kartus. Nuo jų atsiliko Arminas Lapinskas ("SKK Oniksas", 30 įv.) ir Ignas Kirsnys ("FK Fortitudo", 25 įv.). Geriausias D.Pupliausko mačas buvo gegužę ir 6 įmušti kamuoliai į "Juventus.lt" vartus, M.Rašinskas spalį mušė 5 įvarčius "Užupiui". Snaiperių įskaitos atomazga tarsi simbolizuoja tą kolektyvinę vienybę, kuri viso sezono metu tvyrojo "El Dorado" komandoje.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Eimantas Skendelis Komanda:FK Rytas
0 2
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: