2017-03-30

Dėl OlyBet Supertaurės - senų MFL varžovų klasikinė dvikova

MFL čempionatas prasidės lygiai po savaitės, o balandžio 13 dieną paaiškės ir OlyBet supertaurės laimėtojai. Dėl pirmo sezono trofėjaus susirungs klasikiniai varžovai - praėjusio sezono lygos čempionai "El Dorado" bei taurės laimėtojai "Eagle Team-Žibintas". Abi šios komandos rengiasi dalyvauti ir šių metų EMF Čempionų lygos turnyre.

Mačo nugalėtojams atiteks OlyBet įsteigta taurė ir kvietimas praleisti vakarą OlyBet sporto bare su vaišėmis.

Čempionai žiemą neišsibėgiojo

Kaip jau žinome nuo seno, "El Dorado" formuodama savo sudėtį visad laikosi konservatyvios politikos. Tad ir šią žiemą jų sudėtis beveik nesikeitė, tik pasipildė vienu rimtu žaidėju - Edvinu Mučiniu. Kad komandai jis bus rimta paspirtis patvirtina ir tai, kad Edvinas šiuo metu vykstančiose žiemos 7x7 pirmenybėse per 14 mačų yra įkalęs 22 įvarčius.

"Įsigijome jį "už ačiū". Į komandą žaidėją atvedė Darius Pupliauskas. E.Mučinis atitiko mūsų keliamus standartus, mus tenkino jo žaidėjo CV, tad priėmėme", - pasakojo "El Dorado" kapitonas Martynas Rašinskas.

Tai, kad "El Dorado" visą žiemą žaidė Sportimos manieže, gali tapti nemenku privalumu prieš konkurentus.

"Nežinau, ką prieš sezoną veikia kitos komandos, bet mes tikrai reguliariai treniruojamės ir žaidžiame, šlifuojame įvairius derinius. Gal sportinė forma kol kas ne įspūdinga, tačiau ją palaikome", - teigė Martynas.

Praėjusiais metais "El Dorado" MFL čempionais tapo taip ir nepralaimėję, o taurės varžybose klupo pusfinalyje, po baudinių serijos nusileidę būtent "Eagle Team". Tad šiemet tikslai aiškūs - vėl laimėti MFL, atsigriebti taurės turnyre ir, žinoma, pasiimti OlyBet supertaurę.

"Tikslai bus aukščiausi visuose turnyruose - laimėti reikia. Ar pavyks pražygiuoti be pralaimėjimų - pažadėti negaliu. Tačiau kartelė iškelta aukštai ir nesinori jos nuleisti. Svarbiausia kovoti. Džiugu, kad žiemą neišsibarstėme po kitas komandas, kartu treniravomės ir žaidėme. Tad komanda po truputį lipdėsi", - sakė M.Rašinskas.

Jo komandos kovos prieš "Eagle Team" pernai suteikė daug emocingų ir įdomių akimirkų. Paklaustas, ar pasiilgo principinių varžovų, "El Dorado" kapitonas intrigos specialiai nekurstė: "Pasiilgome mažojo futbolo lauke. Jų - taip pat. Manau ši principinė kova išliks ir šį sezoną."

Solidus vicečempionų konsultantas

O štai susitikimų su principiniais varžovais "Eagle Team" vadovasAleksandras Dergačiovas laukia su dideliu nekantrumu: "Be abejo. Ar kas nors bent minutei gali įsivaizduoti MFL be šių komandų akistatų?"

Tikriausiai jau atkreipėte dėmesį į pakitusį "Erelių" pavadinimą. Šiemet prie "Eagle Team" pavadinimo kompaniją "Fregą" pakeitė "Žibintas". Tai - autoserviso paslaugomis užsiimanti įmonė. Taip yra todėl, kad komandos savininkas šiemet nusprendė reklamuoti kitą savo valdomą bendrovę.

Praėjusį rudenį "Eagle Team" palietė rimtos permainos - beveik trejus metus jos žaidimui dirigavęs treneris Nikolajus Sadovskis dėl didelio užimtumo nusprendė pasitraukti iš užimamų pareigų. Komandos vadovai ieškoti pamainos jam neskubėjo ir norėjo ramiai viską apsvarstyti. Kol kas "Ereliai" lieka be oficialaus stratego.

"Pastovaus trenerio neturime. Sezoną mėginsime pradėti taip, kaip yra ir I rato eiga parodys, ar tai buvo teisingas pasirinkimas. Kažko specialiai įkalbinėti nenorime. Visa tai turi gimti savaime - kad treneris pats norėtų ir būtų suinteresuotas vesti komandą pirmyn", - aiškino A.Dergačiovas.

Priešingai nei "El Dorado" stovykloje, "Eagle Team-Žibinto" gretose žiemą buvo atliekamas aktyvus selekcinis darbas. Komandos sudėtis vis dar dėliojasi. Akivaizdu, kad naujokų netrūks, bet bus ir netekčių.

Taip pat "Eagle Team-Žibintas", kaip komanda, nedalyvavo jokiame žiemos turnyre. Jos nariai rungtyniavo 7x7, futsalo ir net uždarų patalpų pliažo futbolo varžybose atstovaudami kitoms ekipoms. Tačiau dar nuo vasario antros dalies komanda rengia po dvi treniruotes per savaitę, o juos konsultuoja Minifutbolo rinktinės treneris Stasys Danisevičius, puikiai išaiškinantis visus trūkumus. Antra vertus, dalyvavimas kituose turnyruose "Eagle Team-Žibinto" žaidėjus kartais prispiria praleisti bendras treniruotes.

"Todėl neabejoju, kad "El Dorado" ir kitos komandos, kurios nuolat žaidžia kartu, prieš mus turės labai didelį pranašumą ir prireiks 3, o gal net 5 turų, kad susižaistume", - neabejojo A.Dergačiovas.

Nenustebino jis pabrėždamas, kad "Ereliai" 2017-aisiais sau kels aukščiausius tikslus. Tad pirmiausiai bus bandoma perimti MFL čempionų vardus. Taip pat - apginti taurės laimėtojų titulą. O prie to pridėjus ir OlyBet supertaurę, gautųsi vadinamasis "Treble" - trys titulai per sezoną. Ką "Eagle Team-Žibintas" į tokį pasiūlymą?

"Šiemet kaip niekad reikėtų rinkti žodžius, nes šis čempionatas bus ypač lygus vertinant komandų pajėgumą. "IndEx", "Spartakas", "Riešė", "Oniksas", "Rytas", "Fortitudo", "El Dorado" - visas šias komandas mes laikome savo konkurentais. Faktas, kad šiemet nepakaks maksimaliai susikoncentruoti 2-3 rungtynėms per vieną ratą, kaip buvo pernai", - įsitikinęs A.Dergačiovas.

Ką reikia žinoti

2017-ųjų MFL čempionate kovos 20 komandų, suskirstytų į A ir B divizionus. Tarpusavyje jos sužais du ratus, po 18 rungtynių. Į žemesnį divizioną krenta 2, aukštyn kyla taip pat 2 komandos.

Sezono startas bus duotas balandžio 6 dieną. Pirmo rato pabaiga - birželio 1 dieną. Tačiau tuo minifutbolo peripetijos nesibaigs - vėliau birželį vyks OlyBet taurėsaštuntfinalio ir ketvirtfinalio mačai. Po Joninių čempionate bus skelbiama dviejų mėnesių pertrauka.

Kita naujovė - viena valanda pavėlintas varžybų laikas. Nuo šiol kiekvieno turo rungtynės ketvirtadieniais prasidės 19.30, 20.30 ir 21.30 val. Tikimės, kad tai padės išvengti situacijų, kai komandos vėluoja į rungtynių pradžią arba rungtynes pradeda žaisdamos mažumoje.

O pabaigai lyga jums siūlo prisiminti svarbiausius minifutbolo taisyklių niuansus.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL Supertaurė
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1Prima Line00000000
2FK Eagle Team - Setaltas00000000
3El Dorado00000000
4SFK Novovileisk00000000

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL Supertaurė
Sezonas
Turas 1
DataŠeimininkaiRSvečiai

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL Supertaurė
Sezonas
FotoInformacija
Vladislavas Ravdanovičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
4 Varžybų:2
Artur Juchno Komanda:El Dorado
3 Varžybų:2
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
3 Varžybų:2
Nikita Juščenko Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
1 Varžybų:2
Robertas Vrublevskis Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
1 Varžybų:2
Deividas Linauskas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
1 Varžybų:2
Radoslav Rusecki Komanda:SFK Novovileisk
1 Varžybų:1
Vaidas Lileika Komanda:Prima Line
1 Varžybų:1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
1 Varžybų:2
Arsenij Buinickij Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
1 Varžybų:2

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL Supertaurė
Sezonas
FotoInformacija
Rafal Rusecki Komanda:SFK Novovileisk
0 1
Radoslav Rusecki Komanda:SFK Novovileisk
0 1
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: