2017-07-18

Vasaros MFL: Pergalės kodas - septyni įvarčiai

Įsibėgėjančiose Vasaros MFL pirmenybėse ėmė ryškėti dviejų lygos senbuvių "Riešės-Lindab" ir "FK Spartako" pranašumas. Šios komandos per pirmąsias dvejas rungtynes dar neprarado taškų.

Trečiame varžybų ture nugalėtojai pergales iškovojo pelnę net po septynis įvarčius. "Riešė-Lindab" 7:0 sutriuškino "Funk Soul Brothers" komandą, o "Top Kickers" netikėtai lengvai 7:2 įveikė "FK Barbakaną".

NAUJOKAI. "Right about now, the funk soul brother <..> Check it out now, the funk soul brother", - sukasi šie žodžiai vienoje kultine tapusia dainoje. Grupelė futbolo entuziastų nutarė šiuos žodžius perkelti ir į futbolo aikštę, Vasaros MFL kovoms užsiregistravę komandą būtent tos dainos pavadinimu. Praėjusioje apžvalgoje rašėme apie "Funk Soul Brothers" komandos įsikūrimo aplinkybes, dabar trumpame vaizdo interviu apie tai plačiau papasakojo ekipos vadovas Igoris Saksonovas. Beje, komandos pavadinimo rinkimuose "Funk Soul Brothers" vardas paskutinę minutę nurungė "Cosmos" variantą.

PRANAŠUMAS. "Funk Soul Brothers" startas Vasaros MFL kol kas nepateisina lūkesčių. Naujokai pralaimėjo visas trejas žaistas rungtynes, o trečiame ture 0:7 neatsilaikė prieš "Riešės-Lindab" komandą. Prieš dvikovą komandoms teko pakeisti savo dislokacijos vietą - dėl stadiono administracijos ir lygos vadovybės nesusikalbėjimo rungtynės buvo perkeltos į mažesnę aikštę greta pagrindinio stadiono. Prie tokių sąlygų greičiau adaptavosi Riešės futbolininkai, rungtynių nugalėtojo klausimus išsprendę dar pirmame kėlinyje, kurį laimėjo 5:0.

"Tai tikrai gera komanda, puikiai sutarianti aikštėje, perdengianti ir uždaranti visas aikštelės zonas. Solidžiai jie žaidžia ir puolime. "Riešė" sėkmingai vykdė trenerio nurodymus ir tikrai buvo geresni už mus. Belieka juos pasveikinti su pergale", - varžovų pranašumą pripažino I.Saksonovas.

Siurprizą "Funk Soul Brothers" gavo jau pirmomis sekundėmis - nelauktai prasileidę Ričardo Čiepos smūgį iš aikštės centro. Netrukus krito antras, trečias, ketvirtas įvarčiai ir prasidėjo vienos komandos dominavimas.

"Pats neišnaudojau geros progos ir komandai tai būtų buvusi proga atsikvėpti po 2-3 įvarčių bei parodyti, kad galime žaisti. Vis tik "Riešė" buvo stipresnė. Girdėjome, kad tai gera komanda, bet nesitikėjome, kad gali taip greitai pereiti iš gynybos į puolimą", - stebėjosi "Funk Soul Brothers" vadovas.

NAUJOKAI-2. MFL varžybose debiutuoja ir komanda, pasivadinusi pokerio terminu, tinkamu ir futbolui - "Top Kickers". Savo istoriją jie skaičiuoja beveik pusantrų metų, bet mažajame futbole yra debiutantai. Šią nišą "Top Kickers" skirs sportinės formos palaikymui ir suteiks progų mažiau rungtyniaujantiems ekipos nariams. Vilniečių ir panevėžiečių žaidėjų "miksas" turi ambicingų planų kada nors palikti mėgėjišką futbolą bei praverti profesionalaus futbolo duris. Apie tai pasakoja šios komandos vadovas Mantas Urbonas.


APŠAUDYMAS. "Top Kickers" turnyrą pradėjo įdomiai. Iš pradžių sunkiai, 3:2 įveikė "Funk Soul Brothers, vėliau 0:4 neprilygo "Riešei-Lindab", o praėjusią savaitę netikėtai lengvai 7:2 įveikė "FK Barbakaną".

"Vertinant tai, kad "Riešė" planuoja tapti šio turnyro čempione, tas pralaimėjimas lyg ir logiškas. O rungtynės su "Barbakanu" buvo, kaip sakė lygos žinovai, dėl trečios vietos. Todėl smagu laimėti", - vertino M.Urbonas.

Po pirmo kėlinio rezultatas buvo tik 3:2, bet antrame "Top Kickers" atsakė keturiais įvarčiais be atsako ir nukovė varžovus 7:2. Tiesa, reikia pastebėti, kad "Barbakanas" šiame turnyre išrikiavo ne galingiausias savo pajėgas.

"Vasaros lyga mums yra gera proga ritmingai judėti ištisus metus bei galimybė suteikti progą pasireikšti žaidėjams, kurie gauna mažiau žaidimo laiko pagrindiniame MFL sezone, - paaiškino vienas "Barbakano" vadovų Romualdas Laurinavičius. - Iš tiesų, tai net ne antros sudėties apšaudymas, o galimybė trečiai sudėčiai."

"Barbakanas" neatmeta, kad ateityje komandai padėti rinkti taškų ateis ir pagrindiniai žaidėjai. Bet kol kas jie tausoja jėgas MFL rudens ratui.

"Bet kokiu atveju, "Top Kickers" paliko gerą įspūdį. Jie turi individualiai pajėgių žaidėjų. Būtų įdomu sužaisti su jais pagrindine sudėtimi", - sakė Romualdas.

LYDERIAI. Ketvirtame ture "FK Barbakanas" susitiks su "Funk Soul Brothers". Kol abi rinko tik pralaimėjimus, tad kažkuri iš jų šioje akistatoje pelnys pirmuosius taškus. O gal abi. Centriniame ketvirtadienio mače išvysime turnyro lyderių "FK Riešės-Lindab" ir "FK Spartako" (po 6 tšk.) kovą. Per dvejas rungtynes su naujokais "Riešė" dar nepraleido įvarčių. Pratęsti šią seriją kovoje su "Spartako" vilkais bus sunkiau. Juolab galima prisiminti, kad MFL čempionate jiems patiems nepavyko pramušti spartakiečių gynybos - 0:1.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: Vasaros MFL
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FK Spartakas86114319+2419
2FK Riešė8611325+2719
3FC Top Kickers85033425+915
4FK Barbakanas82062350-276
5FSB Zenitas80081851-330

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: Vasaros MFL
Sezonas
Turas 10

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: Vasaros MFL
Sezonas
FotoInformacija
Dmitrij Raksa Komanda:FK Spartakas
15 Varžybų:8
Vytautas Stankūnas Komanda:FC Top Kickers
8 Varžybų:7
Deividas Mačiulis Komanda:FC Top Kickers
8 Varžybų:7
Jurij Diatlovič Komanda:FK Spartakas
7 Varžybų:7
Rolandas Jurkevičius Komanda:FK Spartakas
6 Varžybų:7
Artur Pileckij Komanda:FK Riešė
6 Varžybų:7
Deividas Petravičius Komanda:FK Riešė
6 Varžybų:7
Vaidas Garšvinskas* Komanda:FC Top Kickers
6 Varžybų:5
Marius Giedraitis Komanda:FK Barbakanas
5 Varžybų:3
Gleb Christoforov Komanda:FK Spartakas
5 Varžybų:8

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: Vasaros MFL
Sezonas
FotoInformacija
Deividas Mačiulis Komanda:FC Top Kickers
0 2
Deividas Petravičius Komanda:FK Riešė
0 2
Darius Silevičius Komanda:FK Barbakanas
0 2
Ruslan Bykov Komanda:FK Spartakas
0 2
Julius Lučinskas Komanda:FK Barbakanas
1 0
Dmitrij Raksa Komanda:FK Spartakas
0 1
Artur Pileckij Komanda:FK Riešė
0 1
Nikita Verbickij Komanda:FSB Zenitas
0 1
Mantas Urbonas Komanda:FC Top Kickers
0 1
Tomas Guiskis Komanda:FK Riešė
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: