2017-07-29

Vasaros MFL: Atakuoja "Spartakas", laimi varžovai

Fanų stadione vykstančio Vasaros MFL turnyro kovos įpusėjo. Praėjusiame ture komandos pabaigė pirmą ratą, o ateinantį ketvirtadienį pradės antrą varžybų dalį.

Joje visų laukia nemenka intriga, kadangi šiuo metu net trys komandos - "Riešė Lindab", "FK Spartakas" ir "Top Kickers" - yra surinkusios po 9 taškus.

 

"Top Kickers" - "FK Spartakas" 5:1 (1:1)

M.Urbonas (3), V.Garšvinskas (32), D.Mačiulis (41, 45), A.Kitov (49); R.Bykov (23).

Žvelgdami į šių rungtynių rezultatą neturėtumėte apsigauti. "Top Kickers" tikrai neturėjo tokio akivaizdaus pranašumo. Priešingai - "Spartakas" stengėsi turėti iniciatyvą ir daugiau atakuoti. Bet jų varžovai sužaidė labai drausmingas rungtynes, patikimai gynėsi ir efektyviai kontratakavo.

"Rodos, iki šiol viskas buvo tvarkoje - visi gaudavo pažaisti, laimėdavome rungtynes. Turbūt dabar užmigome ant laurų ir pagalvojome, kad pergalė ateis pati. Mėginau pažadinti komandą, bet nieko neišėjo", - krimtosi "Spartako" flagmanu vadinamas Dmitrijus Raksa.

Neabejotinai spartakiečiams šį sykį koją kišo susirinkimas. Tiksliau žaidėjų perteklius - protokole jų buvo net 15. Kaip "Spartakui" tai yra beprotiškai didelis skaičius.

"Bent du žaidėjų šešetai tikriausiai ir nulėmė chaotišką žaidimą. Geriau turėti 12 žaidėjų, nei 5, bet šiuo atveju tai buvo labiau minusas nei pliusas. Antra vertus, tai rodo, kad žaidėjams komanda rūpi, jie ateina žaisti", - svarstė D.Raksa.


"Top Kickers" vadovas Mantas Urbonas prisipažino, kad toks rezultatas yra labai mielas: "Pergalė prieš lygos favoritus labai džiugina, nes nedaug kas to tikėjosi. Tikriausiai tik mes patys."

Lietui gausiai palaisčius Fanų stadiono aikštelę, joje buvo sudėtinga demonstruoti technišką futbolą. Todėl pirmiausiai nuo to kentėjo kamuolį laikyti mėgstantis "Spartakas".

Tuo metu "Top Kickers" planas buvo paprastas - perėmus kamuolį skubėti į kontrataką. Ir jau 3 min. komandos vadovas M.Urbonas išvedė saviškius į priekį.

Apsipratę su sąlygomis, spartakiečiai kėlinio pabaigoje rezultatą išlygino (Ruslanas Bykovas), o antro pradžioje patikrino varžovų vartų virpstą. Sunku pasakyti, kaip viskas būtų pasisukę, jei minėtas smūgiais būtų skriejęs į vartų plotą.

Tačiau taip nenutiko, o vėliau pabiro įvarčiai į kitus vartus. Viskas vyko paprastai - "Spartakas" su kiekviena minute stipriau spaudė, rizikavo ir atakavo, "Top Kickers" kontratakavo ir puikiai realizavo progas.

"Antrame kėlinyje varžovai vis labiau rizikavo, nes rezultatas jų netenkino. O mes žaidėme disciplinuotai - puolėjai grįždavo padėti gynėjams. D.Raksa iš gynybos persikėlė į puolimą, tad toje zonoje atsirado skylių. Pasinaudojome greitomis atakomis ir neleidome varžovams pagalvoti apie pergalę", - reziumavo M.Urbonas.

"Spartakas" šiame mače praleido tiek įvarčių, kiek anksčiau per tris turus. Ir prarado vienvaldžio lyderio poziciją, įgytą po ankstesnės pergalės prieš "Riešę".

"Varžovai labai norėjo laimėti, žaidė tvarkingai ir puikiai išnaudojo progas po grubių mūsų klaidų. Šaunuoliai, - pripažino D.Raksa. - O mes... Mes įnešėme daugiau intrigos prieš antrą varžybų ratą. Nuo to visiems bus tik įdomiau."

 

"FK Barbakanas" - "FK Riešė-Lindab" 1:2 (0:1)

G.Lansbergas (33); R.Jakavonis (23, 43).

Labi nedaug trūko, kad antrose turo rungtynėse "Barbakano" žaidėjai atimtų taškus iš favoritės "Riešės-Lindab". Tačiau labiau prityrusi Riešės sudėtis svarbiausiais epizodais sužaidė tiksliau ir užtikrinčiau, išnaudojo varžovų klaidas bei savo progas ir iškovojo labai svarbią pergalę.

Rytis Jakavonis buvo tas žmogus, kuris nulėmė Riešės ekipos pergalę. Jis pelnė abu komandos įvarčius, o pergalingą - likus žaisti vos 7 minutes.

"Barbakanas" šiame mače žaidė "antruoju numeriu", atsitraukęs atgal ir dažniausiai siųsdamas tolimus kamuolius į priekį. MFL bendruomenė žino, kaip vadinama tokia taktika ir kas yra jos išradėjai.

"Iš tiesų, "Barbakano" taktika priminė mūsų neseniai naudotą taktiką. Jie dirbo susitelkę ties gynyba ir laukė savo progos, o vienos ir sulaukė, - pripažino "Riešės" atstovas Tomas Guiskis. - Mes stengėmės dažnai smūgiuoti ir turėjome dar daugiau progų. Bet futbolo dievai tą vakarą nusisuko nuo mūsų."

"Barbakano" treneris Nerijus Vasiliauskas pasakojo, kad Vasaros MFL metu komandoje vyksta savotiški parengiamieji darbai: "Šis turnyras mums yra aktualus dėl žaidybinės praktikos suteikimo mažiau žaidžiantiems pagrindiniame MFL čempionate. Tad džiaugiamės galimybe analizuoti klaidas ir tobulinti žaidimą. Tikslas yra gerinti puolančiųjų žaidėjų galimybes mušti kuo daugiau įvarčių. Kol kas ši vieta "Barbakanui" aktualiausia. Nes įmušus vieną įvartį sunku tikėtis taškų."

"Bet kokiu atveju, rezultatas visuomet svarbus tiek sportiniu, tiek psichologiniu požiūriu. Puikiai žinojome, kas yra šio mačo favoritai. Todėl man patiko komandos nusiteikimas ir pasiaukojimas. Bet ir varžovai pademonstravo rimtą požiūrį, o rezultatas yra dėsningas", - reziumavo N.Vasiliauskas.

***

Antrasis Vasaros MFL ratas startuoja iš karto, rugpjūčio 3 dieną. Į pirmąją vietą besikabinanti "Riešė-Lindab" (9 tšk.) susitiks su taškų vis dar neturinčiais "Funk Soul Brothers" (0 tšk.). Pirmame rate naujokai gavo skaudžią pamoką 0:7, jau per pirmas 15 minučių praleidę penkis įvarčius.

Kitame dienos mače "Barbakanas" (3 tšk.) toliau eksperimentuos kovoje su "FK Spartaku" (9 tšk.). Bus įdomu stebėti, kokias išvadas padarė spartakiečiai po pastarojo turo ir kaip pagerins savo puolamuosius veiksmus. Pirmąją akistatą 4:2 laimėj "Spartakas".

Šeštame ture ilsėsis "Top Kickers". Jie galės gaudyti naujienas iš Strumicos, kur tuo metu Europos lygoje mėgins išlikti "Trakai".


Turnyrinė lentelė

Turnyras: Vasaros MFL
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FK Spartakas86114319+2419
2FK Riešė8611325+2719
3FC Top Kickers85033425+915
4FK Barbakanas82062350-276
5FSB Zenitas80081851-330

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: Vasaros MFL
Sezonas
Turas 10

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: Vasaros MFL
Sezonas
FotoInformacija
Dmitrij Raksa Komanda:FK Spartakas
15 Varžybų:8
Vytautas Stankūnas Komanda:FC Top Kickers
8 Varžybų:7
Deividas Mačiulis Komanda:FC Top Kickers
8 Varžybų:7
Jurij Diatlovič Komanda:FK Spartakas
7 Varžybų:7
Rolandas Jurkevičius Komanda:FK Spartakas
6 Varžybų:7
Artur Pileckij Komanda:FK Riešė
6 Varžybų:7
Deividas Petravičius Komanda:FK Riešė
6 Varžybų:7
Vaidas Garšvinskas* Komanda:FC Top Kickers
6 Varžybų:5
Marius Giedraitis Komanda:FK Barbakanas
5 Varžybų:3
Gleb Christoforov Komanda:FK Spartakas
5 Varžybų:8

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: Vasaros MFL
Sezonas
FotoInformacija
Deividas Petravičius Komanda:FK Riešė
0 2
Darius Silevičius Komanda:FK Barbakanas
0 2
Ruslan Bykov Komanda:FK Spartakas
0 2
Deividas Mačiulis Komanda:FC Top Kickers
0 2
Julius Lučinskas Komanda:FK Barbakanas
1 0
Nikita Verbickij Komanda:FSB Zenitas
0 1
Mantas Urbonas Komanda:FC Top Kickers
0 1
Tomas Guiskis Komanda:FK Riešė
0 1
Laurynas Šatas Komanda:FK Barbakanas
0 1
Dmitrij Gavrilov Komanda:FK Riešė
0 1
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: