2018-04-10

A divizionas: neišbarsčiusios taškų liko tik dvi ekipos

Antrasis turas praskriejo ir pro MFL A diviziono kiemą. Jame taškų prarado keli lygos lyderiai, o lentelės viršuje bent jau laikinai įsitvirtino FK „Ryto“ klubas ir diviziono naujokai VFM, kurie abu turi po 6 taškus.


2-ojo turo rezultatai:




40. Tiek daug įvarčių buvo įmušta antrajame ture. Vidutiniškai net 8 įvarčiai per rungtynes, todėl „Fanų“ stadione susirinkę žiūrovai galėjo mėgautis tikru įvarčių lietumi, šildant maloniai saulutei.


Penki taškai. Iškovoję vieną tašką prieš „Eagle Team - Žibintas“, FC „IndEx“ žaidėjai jautėsi, lyg jų sąskaitą būtų papildė penki taškai. Bent jau taip visos komandos emociją apibūdino treneris Artūras Steško, kuris liko labai patenkintas „IndEx“ parodytu charakteriu ir tuo, kad tas charakteris pavirto trimis pelnytais įvarčiais per paskutines tris minutes. Šios įspūdingos rungtynės su „Eagle Team - Žibintas“ pasibaigė lygiosiomis 4:4, bet „IndEx“ ekipa jautėsi lyg laimėtojai.



Nulemti. Svarbius taškus praradę MFL čempionai „Eagle Team“ nebuvo itin geros nuotaikos, o tokį subyrėjimą komandos vadovas Aleksandras Dergačiovas aiškino žaidybiniu broku ir koncentracijos stoka paskutinėmis minutėmis.


„Nepasakyčiau, kad mintys yra pozityvios. Dažniausiai vienos komandos sėkmė yra kitos komandos aplaidumo ar klaidų pasekmė. Mes neišlaikėme koncentracijos iki rungtynių pabaigos ir priešininkai tuo pasinaudojo“, – sakė A. Dergačiovas.


Pirmajame ture „Eagle Team“ sužaidė tragiškas rungtynes, bet laimėjo, o šįkart komanda žaidė geriau, bet pergalės iškovoti nepavyko.


„Antrajame ture žaidėme tikrai geriau, bet dar yra ganėtinai daug broko. Labiausiai jis pasireiškia netiksliais perdavimais. Komanda dar adaptuojasi po sezono futsal pirmenybėse. Labai matosi, kaip tas kamuolys dar šokinėja ir trūksta žaidimo tiksliais žemais perdavimais“, – teigė A. Dergačiovas, kuris taip pat puikiai supranta, kad bet kurie prarasti taškai gali nulemti MFL lygos čempioną.


„Manau, kad bet kurie prarasti taškai gali nulemti sezono baigtį, bet kol kas dar per anksti kalbėti apie čempionato pabaigą. Visiems daugiau ar mažiau tas žaidimas banguoja, nes mes vieninteliai esame praradę taškus. Manau, kad rimtesnes prognozes galėsime teikti pirmojo rato pabaigoje, kai visi favoritai sužais tarpusavyje“, – užbaigė „Eagle Team“ vadovas.


Pirmoji. Pirmąją pergalę šiame sezone iškovojo FK „Riešė“ ekipa, kuri po pirmojo turo nulinių lygiųjų atsitiesė ir 7:2 sutriuškino FK „Fortitudo“ žaidėjus.


„Rungtynės su „Fortitudo" buvo labiau atviros. Daug buvo atakų, daug ivarčių, o mušame tiek, kiek leidžia varžovas“, – po šios dvikovos konstatavo „Riešės“ puolėjas Tomas Guiskis


Sausi. Po dvejų turų „El Dorado“ vis dar nėra praleidusi įvarčių į savus vartus. Pirmajame ture „Aukso miesto“ komanda be įvarčių sužaidė su „Riešės“ ekipa, o antrajame ture iškovojo triuškinamą pergalę – net 7:0 įveikdami FK „Spartakas“ ekipą. Po pirmojo kėlinio „El Dorado“ pirmavo tik 2:0, bet sugebėjo galingai užbaigti rungtynes ir pelnė dar penkis įvarčius be atsako.


„Rezultatas dėsningas, buvome tikrai stipresni ir greitesni. Antrajame kėlinyje „Spartako“ vyrukai pavargo, nesigynė ir tuo pasinaudoję įmušėme įvarčius“, – po rungtynių sakė „El Dorado“ vadovas Martynas Rašinskas.


Nors „El Dorado“ laimėjo daugiau nei užtikrintai, M. Rašinskas vis dar nėra patenkintas komandos žaidimu. Ekipos saugas taip pat padėkojo varžovams, kad šie kovojo iki galo.


„Žaidimas netenkina, vis dar yra daug broko. Tenkina tik 3 taškai. Taip pat ačiū „Spartako“ vyrams, kad ir esant tokiam rezultatui jie nenuleido rankų ir žaidė iki pat galo“, – pridūrė M. Rašinskas.


Vos. FK „Ryto“ ekipa iškovojo antrą pergalę iš eilės, bet turbūt ne daug trūko, kad tos pergalės ir nebūtų. Pirmavę 5:1, FK „Rytas“ prisnūdo ir vos neprisižaidė. Paskutinėmis minutėmis „Western Union“ ekipai pavyko įmušti tris įvarčius ir rungtynės pasibaigė 5:4 „Ryto“ naudai.


Po rungtynių „Ryto“ ekipos veidas Olegas Miasniankinas sakė: „Iš pradžių viskas buvo gerai, kontroliavome rungtynes, bet pabaigoje neužteko koncentracijos. Galėjome įmušti dar du įvarčius, to nepadarėme ir pradėjome klysti. „Wester Union“ buvo kovingi, žaidė iki galo ir pradėjo mušti įvarčius“.


Visgi O. Miasniankinas galvoja, kad varžovams su įvarčiais šiek tiek pasisekė: „Tikrai žaidėme nestebuklingai ir buvo vienos prasčiausių sezono rungtynių, bet varžovams su įvarčiais pasisekė. Jie mušė po rikošetų ir kitų nedėkingų situacijų. Mums patiems dar trūksta pirmo tikslaus perdavimo, todėl tai reikės gerinti“.



Charakteris. Jį tikrai pademonstravo VFM ekipa, kuri sugebėjo 4:3 palaužti SKK „Onikso“ klubą. Po pirmo kėlinio „Oniksas“ pirmavo 3:0 ir, atrodė, kad jie ramiai užbaigs rungtynes, bet VFM nepasidavė, per paskutines penkias minutes pelnė tris įvarčius ir iškovojo įspūdingą pergalę, kurią tradiciškai palydėjo „Marakana“ šūksniai.


Pats „Oniksas“ po tokios mačo baigties buvo priblokštas ir OlyBet Taurės laimėtojai vis dar yra be taškų. „Onikso“ vartininkas Edvardas Ruskan šias rungtynes apibūdino taip: „Po pirmo kėlinio kaip tik akcentavome, kad 3:0 dar nieko nereiškia. Patys esame „ištraukę“ rungtynes per paskutiniąsias minutes. Pirmas kėlinys atrodo buvo bene idealus. Kontratakų išpildymas veikė puikiai - VFM praktiškai neturėjo rimtų progų. Antrame kėlinyje gal kiek per daug atsitraukėme link savo vartų. Ploto kontratakoms buvo dar daugiau, bet nepramušėme VFM vartininko. Tuo tarpu gynyboje gal kiek pavargome ir nespėjome padėti vieni kitiems. VFM puolėjų meistriškumas žaidžiant nugarą nuo vartų varžybų pabaigoje tarė lemiamą žodį“.


Vieną kėlinį sužaidę puikiai, o kitą itin prastai, SKK „Oniksas“ toliau sieks gerą žaidimo lygį išlaikyti abejų kėlinių metu.


„Daugiau kalbėjome po pirmųjų rungtynių su FK „Rytas“, nes po tokios atomazgos buvo sunku rasti tinkamus ir cenzūrinius žodžius. Visgi taškus skaičiuojame turnyro pabaigoje. Ketvirtadienį daugiau nei vieną kėlinį sužaidėme puikiai, todėl dabar galvosime, kaip tokį žaidimą išlaikyti iki rungtynių pabaigos“, – konstatavo E. Ruskan.


Hattrickas. Šiame ture po du įvarčius pavyko įmušti Edvinui Mučiniui („El Dorado“), Gediminui Skrockui (VFM), broliams Albertui ir Valdemarui Šaveiko (abu FK „Rytas“), Giedriui Šablinskui („Eagle Team“), Vadimui Pinko (FK „Riešė“) ir Erikui Milašauskui (FC „IndEx“), bet geriausiai pasirodė FK „Riešė“ puolėjas Ričardas Čiepa, kuris antrajame ture pelnė net tris įvarčius ir tapo rezultatyviausiu turo futbolininku.




#JūsŽaidžiate 

 

#MFL

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Osvaldas Čipkus Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: