2018-04-17

A divizionas: taškų nepraradusi liko tik viena ekipa

Prieš trečiąjį MFL čempionato turą buvo spėliojama, kiek komandų ir toliau išliks pergalingame kelyje. A divizione iš dviejų klubų, toks liko tik vienas – FK „Rytas“, kuris dėl trečiosios pergalės iš eilės turėjo kaip reikiant paprakaituoti. Tuo metu VFM patyrė skaudžią nesėkmę, o apie viską plačiau – turo apžvalgoje.


3-ojo turo rezultatai:




24. B divizione per trečią turą buvo įmušta 42 įvarčiai, o A divizione šiuos skaičius reikėjo apkeisti vietomis – 24. Būtent tiek įvarčių buvo įmušta per penkis susitikimus – vidutiniškai po 4,8 įvarčio per rungtynes.

 

2 sekundės. Būtent likus tiek laiko FK „Rytas“ sugebėjo išplėšti pergalę prieš FK „Spartaką“ rezultatu 3:2. Šiose rungtynėse „Spartakas“ pirmavo du kartus, bet abu kartus „Rytas“ gan greitai išlygindavo rezultatą, o pergalingas įvartis visą komandą pakėlė į euforiją, nes vos po jo nuskambėjo finalinis rungtynių švilpukas.


„Rungtynės buvo nervingos, reikalavo daug darbo, o taip pat labai nesėkmingai pradėjome abu kėlinius. Pirmajame kėlinyje iškart į mūsų vartus buvo paskirtas 9 metrų baudinys, kai kamuolys „surado“ ranką, o antro kėlinio pradžioje po rikošeto krito antrasis įvartis“, – apie praleistus įvarčius kalbėjo komandos vadovas Olegas Miasniankinas,


Tiesa, labiausiai Olegui įsiminė ne varžovų, o jų pačių pergalingas įvartis: „Aišku, kad prisimenu trečiąjį mūsų įvartį paskutinėmis sekundėmis, kažkas nerealaus“.


Užbaigdamas O. Masniankinas pridūrė: „Visgi bendrai mes dominavome rungtynėse, tik kažkodėl su „Spartaku“ visada sunku žaisti, daug kovos, daug neapgalvotų sprendimų, todėl džiugu dėl trijų taškų. Tiesa, nepatiko tai, kad žaidėme labai individualiai ir nebuvo didelio komandinio žaidimo“.


Ateis. Tuo metu trečią pralaimėjimą iš eilės patyręs „Spartakas“ jautė, kad buvo labai arti bent jau pirmojo taško ir nors jo iškovoti nepavyko, „Spartakas“ jaučia, kad pirmoji pergalė netrukus ateis.


„Buvome labai arti pergalės, net arčiau nei „Rytas“, bet gavosi atvirkščiai. Emocijų buvo tikrai daug, ypač kai per paskutines dvi minutes sugebi neįmušti vienas prieš vieną ar išėjus trise prieš vieną, o likus dvejoms sekundėms gauni įvartį po rikošeto… ką čia ir bepridursi“, – kalbėjo „Spartako“ vadovas Dmitrijus Raksa.


„O šiaip rungtynės su „Rytu“ visada vienodai sunkios, daug pražangų, daug keiksmažodžių su pagrindiniu veikeju Eduardu Tučinskiu. Supratom, kad jis vienodai myli ir „Spartaką“ ir savo komandos draugus, ir teisėją. O pergalė ateis kitame ture arba dar kitame“, – užbaigė D. Raksa.


Kuriozas. Ypatingai įdomi dvikova vyko tarp VFM ir FK „Riešės“ ekipų. Šioje akistatoje pergalę rezultatu 1:0 iškovojo „Riešės“ futbolininkai, kurie pelnė tikrai kuriozinį įvartį. Komandos gynėjas Deividas Petravičius tiesiog išmušė kamuolį toliau nuo savų vartų, bet šis jo išmušimas pavirto įvarčiu. Aukšta trajektorija skriejusio kamuolio nesugavo VFM vartininkas, kuriam tikriausiai sutrukdė ir ryški stadiono lempų šviesa.


Toks tikrai netradicinis įvartis ir atnešė pergalę „Riešės“ ekipai. Panašių įvarčių „Riešės“ komandos istorijoje jau yra buvę. Komandos vadovas Tomas Guiskis prisiminė: „Atsimenu prieš porą metų MFL čempionate mūsų vartininkas Paulius pelnė panašų įvartį prieš „Fortitudo“.


VFM praleidę šį įvartį spaudė „Riešės“ ekipą, bet „Riešė“ drausmingai gynėsi, o T. Guiskis pabrėžė, kad gynyba ir buvo jų pagrindinis ginklas.


„Gynyba buvo superinė. Gynyba laimėjo šias rungtynes“, – teigė T. Guiskis.


Nepelnytai. Pirmąjį pralaimėjimą patyrė VFM futbolininkai nesijautė, kad buvo verti tokios rungtynių baigties. Komandos kapitonas Artūras Jeršovas po rungtynių teigė: „Sveikiname varžovus su trimis taškais, bet nesijaučiame, kad pralaimėjome pelnytai“.



 

Su tuo iš dalies sutiko ir pati „Riešės“ komanda. T. Guiskis po šios pergalės pridūrė: „Teisingiau būtų buvusios lygiosios. Tačiau žioplumas irgi turi savo kainą ir tai jiems kainavo taškus“.


Išlydėjimas. FK „Fortitudo“ šiame ture atsisveikino su savo komandos kapitonu Ignu Kirsniu. Emigruoti nusprendęs I. Kirsnys buvo išlydėtas pergalingai – „Fortitudo“ sugebėjo 4:2 įveikti MFL čempionus „Eagle Team - Žibintas“. ir iškovojo pirmąją sezono pergale. Vieną įvartį pelnė pats I. Kirsnys, sužaidęs galbūt paskutines savo rungtynes su „Fortitudo“ apranga, o dublį pridėjo Gabrielius Butkevičius. Būtent jis po rungtynių ir atskleidė, kad tai buvo paskutinės I. Kirsnio rungtynės ir ta proga visi žaidėjai buvo labai užsivedę, sužaidė labai geras rungtynes ir patiesė ant menčių „Eagle Team“. Tiesa, G. Butkevičius pabrėžė, kad komandos žaidimą pagerino ir prisijungę du nauji gynėjai.




Nustebino. Pirmą pralaimėjimą patyrę ir jau visomis baigtimis šiame sezone po kartą sužaidę „Eagle Team“ pripažino, kad „Fortitudo“ žaidimas juos maloniai nustebino.


Komandos vadovas Aleksandras Dergačiovas apie rungtynes sakė: „Pralaimėjimo priežastys – 50/50. Jei žaistume visas rungtynes kaip antro kėlinio antroje pusėje, tikriausiai būtume pasiekę pergalę ar bent jau lygiąsias. Taip pat „Fortitudo“ mus maloniai nustebino, žaidė labai korektiškai ginantis ir laukė savųjų šansų puolime. Deja, trys iš keturių praleistų įvarčių buvo įmušti po labai grubių klaidų gynyboje, o patys dar galėjome realizuoti kelias progas puolime, bet yra kaip yra. Sveikinu varžovus su pelnyta pergale“.


Užbaigdamas A. Dergačiovas dar pridūrė: „Iš savo pusės labai tikiuosi, kad po dviejų „skambučių“ iš eilės vyrai pradės žaisti nuo pirmos minutės“.


Primesti. Be pergalės šiame sezone vis dar yra A diviziono naujokai „Western Union“, kurie šįkart buvo arti taškų, bet 3:4 pralaimėjo FC „IndEx“ komandai. Ilgą laiką rezultatas laikėsi 3:3, o pačioje mačo pradžioje WU pirmavo net 2:0, tačiau 47 minutę Valdemaras Voiničius įmušė savo trečiąjį rungtynių įvartį, o šis „hat-trickas“ atnešė pergalę „IndEx“ vyrams. Nepaisant to, kad „Western Union“ ekipa dar yra be pergalių, ji džiaugiasi, kad A divizione komanda sparčiai progresuoja ir net sugeba primesti savo žaidimą varžovams.


„Žaidėme jau tris rungtynes ir dvi iš jų pralaimėjome vieno įvarčio skirtumu. Tokios rungtynės yra labai sunkios psichologiškai, o ypač paskutinės rungtynės su „IndEx“, kai įvartį praleidome rungtynių pabaigoje. Varžovai buvo geriau pasiruošę fiziškai ir rungtynių pabaigoje nesugebėjome pritaikyti mums įprasto ritmo, vėlavome grįžti į gynybą ir varžovai tokia proga pasinaudojo“, – konstatavo „Western Union“ vadovas Aurimas Andrulis.


Nors ir pralaimėję visus mačus, „Western Union“ jaučia A diviziono teikiamą nauda. A. Andrulis apie tai sakė: „Vienapusiškai galiu pasakyti, kad šiame divizione komanda progresuoja greičiau ir įgauna daugiau patirties.. Komandoje buvo keletas pakeitimų nuo žiemos sezonos pabaigos. Dar iki galo neatradome savo žaidimo, bet džiugu, kad sugebame primesti savo žaidima kitoms komandos ir neleisti jiems žaisti savojo“.


Įgyvendino. Antrą pergalę iš eilės iškovojo ir antroje turnyrinės lentelės vietoje įsitaisė „El Dorado“, kurie šįkart 4:1 palaužė vis dar be pergalių esantį SKK „Oniską“. Pirmajame kėlinyje komandos dar žaidė apylygiai ir įvarčių įmušta nebuvo, bet antrajame kėlinyje „El Dorado“ įrodė savo persvarą ir palaužė varžovus.


Komandos kapitonas Martynas Rašinskas po rungtynių buvo konkretus: „Džiaugiamės iškovota pergale. Ką buvome suplanavę prieš rungtynes, tą ir įgyvendinome. Esame geros nuotaikos, iškovojome tris taškus ir dabar jau laukiame kitų rungtynių“




Žino. Be pergalės esantis „Oniksas“ žino, kas lėmė tokią prastą sezono pradžią, todėl neketina sustoti ir judės į priekį bei gerins savo rezultatus.


Komandos vadovas Edvardas Ruskan pakalbintas po rungtynių tas priežastis atskleidė: „Niekam nesinori taip pradėti sezono, bet priežastis žinome ir bandysime gerinti savo rezultatus. Jau buvau minėjęs, kad šį sezoną negali žaisti vienas geriausių mūsų puolėjų Jonas ir keitimo jam dar neradome. Dar keli žmonės negali žaisti dėl traumų ir sveikatos“.


„Oniksui“ šiose rungtynėse nepadėjo ir tai, kad rungtynių metu jų vienas žaidėjas patyrė traumą, o rungtynių pabaigoje raudoną kortelę prieš save išvydo Paulius Lekarevičius, kuris turės praleisti ketvirtojo turo mačą su „Western Union“.




#JūsŽaidžiate

 

#MFL

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: