2018-04-23

B divizionas: FK „Polivektris“ tapo vienvaldžiu lyderiu

Ketvirtasis B diviziono turas ir toliau išlaiko rezultatyvumą bei intrigą MFL lygoje, o po šio turo B divizione atsirado vienvaldis lyderis – FK „Polivektris“, kuris vienintelis dar nėra praradęs taškų ir rikiuojasi pirmoje turnyrinės lentelės vietoje. Apie viską plačiau – turo apžvalgoje.


4-ojo turo rezultatai:



 

54. Tiek įvarčių buvo pelnyta šešiuose B diviziono mačuose ketvirtojo turo metu. Vidutiniškai net po 9 įvarčius per rungtynes, bet įspūdingiausia tai, kad vienoje šio turo dvikovoje buvo įmušta net trečdalis turo įvarčių – 18.


Lyderiai. Kaip jau buvo paminėta, vienvaldžiais B diviziono lyderiais tapo MFL naujokai FK „Polivektris“. Ši ekipa iškovojo ketvirtą pergalę iš tiek pat galimų, bet šįkart tik 4:3 palaužė „VSG United“ klubą.


„VSG United“ sugebėjo įmušti du greitus įvarčius ir pirmavo net 2:0, bet antrą kartą iš eilės „Polivektris“ sugebėjo ne tik pašalinti deficitą, bet rezultatą persverti savo naudai ir iškovoti pergalę. 


„Taip gavosi, kad pradėjome rungtynes labai atsipalaidavę ir gavome, kaip sakant, „šalto dušo“. Bet kaip ir rungtynėse su „Barbakanu“, mes daug atakavome ir galėjome pelnyti daug įvarčių, bet vis pritrūkdavo tikslumo. Tokiose rungtynėse dar kartą pamatėme, kad negalime atsipalaiduoti nei minutei, žaisdami prieš bet kokią komandą, kadangi net ir silpnesnis varžovas gali pridaryti bėdų“, – apie rungtynes kalbėjo „Polivektrio“ vadovas Valentinas Baranovskij.


Šiose rungtynėse ir dar kartą „Polivektrio“ puolime žibėjo Ruslanas Tamilinas, kuris įmušė du įvarčius (bei kartą kamuolį pasiuntė į savus vartus). Iš viso R. Tamilinas per 3 rungtynes jau yra įmušęs 7 įvarčius, bet V. Baranovskij ir toliau akcentuoja, kad jų ekipoje vieno lyderio nėra ir pergalės pasiekiamos komandiniu darbu.


„Kaip ir sakiau, „Polivektris“ yra komanda ir mes neskirstome žaidėjų į svarbius ar nesvarbius, kadangi kiekvienose rungtynėse atsiranda vienas ar kitas futbolininkas, kuris ištempia rungtynes. Mūsų įvarčiai yra visos komandos nuopelnas, o ne vieno konkretaus žmogaus indėlis, Visgi Ruslanas gerai užbaigia atakas, todėl ir pelno daug įvarčių“, – teigė V. Baranovskij.


Rimtas. Tuo metu rungtynes pralaimėję „VSG United“ per daug žemai nosių nenuleido ir džiaugėsi, kad varžovams suteikė rimtą kovą.


„Rungtynes pradėjome gana gerai, įmušdami 2 įvarčius. Turėjome galimybę įmušti ir trečią įvartį, bet suklydome puolime ir varžovai pabėgo 3 prieš 2 bei sušvelnino rezultatą. Taip pat „Polivektrio“ žaidėjų buvo apie 15, o mūsų buvo tik 10, iš kurių du patyrė traumas jau pirmajame kėlinyje. Taigi, antrajame kėlinyje tiesiog pritrūko jėgų“, – konstatavo VSG vadovas Michailas Rukinas.


„Pačios rungtynės buvo labai įdomios, tikrai parodėme pagrindiniams pretendentams į auksą, kad „VSG United“ yra rimtas varžovas, o antrajame rate bandysime prieš juos iškovoti taškų“, – pareiškė „VSG United“ vadovas.


Lietus. Nors oras futbolui buvo tikrai geras, bet per vienas rungtynes pradėjo lyti… įvarčiais. Tai buvo tas mačas, kuriame buvo įmušta net 18 įvarčių, o FK „Barbakano“ ir „MSC - Hilltown“ dvikova pasibaigė įspūdingomis lygiosiomis 9:9.


MSC gretose net keturis įvarčius pelnė Tomas Tubutis, o „Barbakano“ gretose lyderiavo Ramūnas Radavičius ir Tiago Seco, taip pat pelnę net po keturis įvarčius.


Po rungtynių „MSC - Hilltown“ vadovas Adomas Kripas, kuris taip pat šiose rungtynėse pelnė vieną įvartį, teigė, kad šįkart abi komandos žaidė be gynybos ir dominavo atakuojantis futbolas, kuris žiūrovams yra gražus.


A. Kripas pat pat sakė: „Gynyboje daug kur vėlavome ir, atrodė, kad visur atsiliekame vienu žingsniu, bet gerai, kad pavyko įmušti tiek įvarčių. Patys varžovai žaidė per Ramūną ir jis buvo pavojingiausias jų futbolininkas. Gaila, kad nebuvo galima padaryti „padkatų“ (juokiasi).



Teisėjas. Tuo metu „Barbakano“ ekipa po rungtynių turėjo pastabų rungtynių teisėjui.


„Nemėgstu daugžodžiauti, rezultatas išties įspūdingas, rodos lietaus ir nebuvo, bet įvarčiais tikrai lijo. Gražios, kovingos rungtynės, tik gaila, kad teisėjas jas pagadino. Buvau apstulbęs, kad teisėjas gali taip nesitvardyti ir nekontroliuoti rungtynių“, – sakė „Barbakano“ narys Romualdas Laurinavičius.


Apie patį žaidimą R. Laurinavičius kalbėjo: „Iš vienos pusės žiūrint, turėtume džiaugtis pelnytu tašku, kai matai įvarčių seką. Tačiau tas, kas matė rungtynes, turėtų pripažinti, kad mes praradome taškus. Keturi pelnyti varžovų įvarčiai buvo įmušti po tokių klaidų, kurių tokios komandos, kaip MSC, vėjais nepaleis.  žiūrint puslapyje į įvarčių seką. Tačiau tas, kas matė rungtynes, turėtų pripažinti, kad mes praradome taškus. 4 pelnyti varžovų įvarčiai tikrai po tokių klaidų, kurių tokios komandos, kaip MSC vėjais nepaleis. Pilnai esame patenkinti puolimu, atlikome daug smūgių, turėjome daug progų“.


Užbaigdamas R. Laurinavičius dar kartą pabrėžė R. Radavičiaus svarbą komandai, jos žaidimui ir kitiems nariams.


„Be abejo, kai turi komandoje tokį žaidėją, tai turi stengtis žaisti per jį. Varžovai labiau koncentruojasi kaip jį uždengti, tuo pat laisvės gauna kiti žaidėjai. Puikiai Tiago iššovė šiose rungtynėse. Na ir kiti kovojo iki galo ir tikėjo, kad galime išsikapstyti. Turėdami Ramūną stengiamės žaisti daugiau per jį, tai proga kiekvienam komandos nariui pažiūrėti ir suprasti tikrą futbolą. Kaip daugelis žino, mūsų klube dauguma žaidėjų niekada nėra praėję futbolo pagrindų ir dar tik mokosi perprasti jo subtilybes. Be abejo be Ramūno mūsų žaidimas visiškai kitas“, – pridūrė Romualdas.


Rezultatai ateina. Taip jau gali sakyti ir sako FK „Rotalio“ ekipa, kuri iškovojo trečią pergalę, o šįkart net 10:2 sutriuškino FK „Valčiūnų“ komandą. Atrodo, kad „Rotalio“ žaidimas vis gerėja ir ši ekipa tapo vienais iš diviziono lyderių. Iš didžiojo futbolo į mini futbolą perėjusiems „Rotalio“ vyrukams prireikė laiko priprasti prie 7 prieš 7 žaidimo subtilybių, o dabar jie tapo labai rimta jėga.


Žaidimas tikrai gerėja, pradedame suprasti kur turime stovėti ir kur turime judėti. Dalinamės kamuoliu, todėl komandoje yra gera atmosfera, o nuo jos ateina rezultatai“, – sakė „Rotalio“ vadovas Dainius Riškus.


Prie triuškinančios „Rotalio“ pergalės daugiausiai prisidėjo Paulius Sakalis, pelnęs net keturis įvarčius, o jo indėliu komanda yra labai patenkinta.


„Pauliaus darbas yra mušti įvarčius ir tai jis daro puikiai. Mes esame juo labai patenkinti“, – apie buvusį „Eagle Team“ narį kalbėjo D. Riškus.


Vartininkas. Su juo kol kas didžiausių bėdų turi FK „Valčiūnų“ komanda, skaudžiai pralaimėjusi „Rotalio“ futbolininkams. Tai pripažino ir „Valčiūnų“ vadovas Dainius Perednis.


„Tai buvo gal ir prasčiausios sezono rungtynės, o gal ir ne, kaip pažiūrėsi, bet faktas, kad tikrai negeriausios. Didžiausia mūsų bėda yra vartininkas. Įmušti kaip ir įmušam, bet apsiginti nuo varžovų smūgių ir nepraleisti įvarčių nepavyksta“, – po rungtynių teigė D. Perednis.


Arti. Labai arti pirmosios savo pergalės buvo MFL naujokai FC „Žalia Raudona“, kurie ilgą laiką pirmavo prieš „WorldOne United“ ekipą, bet per paskutines tris minutes praleido du įvarčius ir galiausiai pralaimėjo 2:3.


Nepaisant šio pralaimėjimo, „Žalia Raudona“ ir toliau išlieka optimistiški ir džiaugiasi savo, kaip komandos, progresu.


„Gaila, kad pralaimėjome, bet džiaugiamės, kad mūsų žaidimas pagerėjo. Turbūt atsipalaidavome, matydami, kad liko vos 5 minutės ir pagalvojome, kad pergalė jau čia pat“, – pagrindinę pralaimėjo priežastį įvardijo „Žalia Raudona“ vadovas Ignas Stasevičius.


Šįkart „Žalia Raudona“ turėjo nemažai atsarginių žaidėjų ir I. Stasevičius patvirtino, kad tai tikrai davė naudos ir pagerino komandos žaidimą.


„Ilgesnis suolelis tikrai padėjo, bet labiausiai pagelbėjo įdirbis per pirmus tris turus“, – pridūrė I. Stasevičius.


Pabudo. Tuo metu sunkią pergalę iškovojusio „WorldOne United“ vadovas Victor Cachay Grande šias rungtynes pavadino keistomis, bet džiaugėsi, kad komanda pabudo laiku ir sugebėjo laimėti.


„Rungtynės buvo tikrai keistos, praleidome kvailus įvarčius ir didžiąją rungtynių dalį atsilikinėjome. Manau, kad rimtai žaisti pradėjome tik likus 10 minučių iki mačo pabaigos. Iki to laiko žaidėme pasyviai ir sureagavome tik tada, kai pajautėme, kad galime tikrai pralaimėti. Tada pradėjome spausti varžovus, sunkiai stengtis ir taip mums pavyko laimėti. Manau, kad jei būtume žaidę visas rungtynes taip, kaip žaidėme per paskutines 10 minučių, rezultatas būtų buvęs kitoks“, – savo rungtynių analizę pateikė V.C. Grande.


Ruduo. Sunkią pergalę ketvirtajame ture iškovojo FK „Eksperimentas“, sugebėjęs 2:1 įveikti FC „Funk Soul Brothers“. Po rungtynių pakalbintas Stasys Kvietkauskas pripažino, kad rungtynės jiems prasidėjo sunkiai, bet įmušti galiausiai pavyko ir ta persvara buvo išlaikyta. Po šios pergalės „Eksperimentas“ su 10 taškų yra trečioje vietoje, bet komandos gynėjas Stasys Kvietkauskas pabrėžė, kad apie vietą kol kas nėra ko galvoti ir viską parodys ruduo.


„Šiuo metu šios pergalės duoda tik psichologinį pranašumą, o viskas spręsis rudenį. MFL tuo ir yra įdomi, kad bet kuri komanda gali įveikti bet kurią kitą, todėl tik rudenį galėsime daryti kokias tai išvadas ar galime kovoti dėl medalių“, – teigė S. Kvietkauskas.


Traumos. Dėl jų nuogąstavo FC „Funk Soul Brothers“ vadovas Igoris Saksonovas, kuris pabrėžė, kad ir per dvikovą su „Eksperimentu“ jų išvengti nepavyko.

 

„Labai gaila prarasti taškus prieš „Eksperimentą“, nes tai yra mūsų lygio varžovas. Kažkas komandoje vyksta ne taip, nes žaidėjai negali pasveikti ar gauna traumas lygioje vietoje. Tai labai išmuša iš vėžių. Tuos du įvarčius praleidome po labai didelių klaidų gynyboje, bet tikiuosi, kad mums tai bus pamoka ir ją išmoksime. Patys taip pat turėjome progų įmušti. Gerą šansą turėjo saugas Nikita Virbickij, bet jis pataikė į skersinį. Nemanau, kad pasirodėme silpnesni, bet sekasi geriausiems, o tą vakarą „Eksperimentas“ buvo geriausi“, – kalbėjo I. Saksonovas.


Pirma. Pirmą pergalę šiame sezone iškovojo FK „Alytis“ klubas, kuris 6:3 nugalėjo FK „Volcano“  žaidėjus. Komandos vartininkas ir vadovas Mykolas Adamavičius džiaugėsi, kad ta pirmoji pergalė pagaliau buvo pasiekta ir atskleidė, kad šioms rungtynėms jo žaidėjai buvo labai rimtai nusiteikę.


„Prieš šį mačą sakiau, kad tai yra „gyvenk arba mirk“ rungtynės, nes turėjome tris pralaimėjimus ir tos pergalės labai reikėjo. Pirmasis kėlinys buvo labai sunkus, bet antrajame kėlinyje sustygavome savo žaidimą ir sugebėjome iškovoti tris taškus, kurie tikrai džiugina“, – sakė M. Adamavičius.

#JūsŽaidžiate

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: