2018-04-24

A divizionas: kol kas ryškiausiai šviečia „Ryto“ saulė

Kaip ir MFL B divizione, taip ir MFL A divizione situacija po keturių turų yra panaši – taškų nėra praradusi vienintelė komanda, o kitos kelios ekipos yra įkandin jos. Vienintelis be pralaimėjimų kol kas yra FK „Ryto“ klubas, o „FC IndEx“ ir „El Dorado“ nuo „Ryto“ atsilieka vos dviem taškais, todėl kovą dėl pirmųjų vietų stebėti yra labai įdomu.


4-ojo turo rezultatai:



 

35. A divizione rezultatyvumas ir vėl buvo mažesnis nei B divizione, bet 35 įmušti įvarčiai per penkis mačus tikrai nėra mažai – vidutiniškai 7 įvarčiai per rungtynes. Rezultatyviausios buvo „Eagle Team - Žibintas“ ir FK „Spartako“ mūšis, kuriame buvo pelnyta 13 įvarčių, bet užtikrintą pergalę (11:2) šventė „Ereliai“.


Geriausios. Tokias rungtynes sužaidė FK „Rytas“, bent jau jie taip patys teigė. Jie sugebėjo iškovoti ketvirtą pergalę iš tiek pat galimų, kai 5:1 sutriuškino FK „Fortitudo“ ekipą. Kaip ir buvo paminėta pradžioje, „Rytas“ yra vienintelė A diviziono ekipa dar nepatyrusi pralaimėjimo, bet ji kol kas žaidė su turnyrinės lentelės apačioje esančiomis komandomis. Visgi tai yra sveikintina, kadangi kai kurie favoritais laikomi klubai jau nesugebėjo susirinkti visų taškų iš potencialiai silpnesnių ekipų.


Trečiajame ture „Fortitudo“ sugebėjo įveikti „Eagle Team“ klubą, todėl „Rytas“ prieš „Fortitudo“ buvo pasiruošę žaisti labai rimtai ir tai parodė aikštėje.


„Pasiekėme tikrai puikią pergalę. Buvome nusiteikę rimtoms rungtynėms, todėl išpildėme daugelį dalykų, ką buvome suplanavę. Nuo pat pradžių iki rungtynių pabaigos neleidome varžovams žaisti jiems būdingo futbolo ir diktavome savo tempą. Šį kartą puikiai veikė ir komandinis darbas, todėl galiu teigti, kad sužaidėme vieną geriausių sezono mačų. Visi labai stengėsi ir buvo rimtai nusiteikę. Matyt, „Fortitudo“ pergalė prieš „Eagle“ mus tam įkvėpė“, – teigė „Ryto“ vadovas Olegas Miasniankinas.


Rezultatyviausias. Verta išskirti, kad visus penkis „Ryto“ įvarčius įmušė Valdemaras Šaveiko, kuris dabar savo sąskaitoje turi 9 įvarčius ir užima rezultatyviausio žaidėjo vietą A divizione. Visgi O. Miasniankinas pabrėžė, kad V. Šaveiko įvarčių kraitis užaugo ir dėl puikaus komandinio darbo.


„Valdemaras tikrai sužaidė puikias rungtynes tiek priekyje, tiek gynyboje. Komandos draugai jam padėjo realizuoti progas ir jo įvarčiai yra puikus visos komandos darbas“, – teigė O. Miasniankinas.


Trūksta. Tą po pralaimėtų rungtynių gali pasakyti FK „Fortitudo“. Jiems tikrai trūksta komandos kapitono Igno Kirsnio, kuris emigravo ir paliko Lietuvą, o paskutinėse savo rungtynėse prieš „Eagle“ padėjo iškovoti komandai pergalę. Šįkart be Igno „Fortitudo“ nesusitvarkė su „Ryto“ ekipa ir patyrė skaudžią nesėkmę.


„Mes esame ir turbūt dar ilgai būsime priklausomi nuo kapitono. Tai labai jaučiasi per rungtynes. Praradome savo greitį, snaiperį ir pagrindinį žaidėją, kurį pakeisti bus sunku“, – po rungtynių sakė „Fortitudo“ vadovas Gabrielius Butkevičius.


Apie pačias rungtynes G. Butkevičius sakė: „Turbūt nepavyko viskas. Nebuvo tos kibios gynybos, kuri mus traukė į priekį rungtynėse su „Eagle Team“. Praleidome tris greitus įvarčius ir neatsitiesėme. Lieka tik pasveikinti varžovą su užtikrinta pergale“.


Gimtadienis. Praėjusį ketvirtadienį savo gimtadienį šventė „Eagle Team - Žibintas“ vadovas Aleksandras Dergačiovas (dar kartą SU GIMTADIENIU!) ir jam komandos draugai įteikė dovaną – užtikrintą pergalę rezultatu 11:2 prieš FK „Spartaką“.


Visgi A. Dergačiovas tradiciškai nebuvo viskuo patenkintas ir iškart pareiškė: „Jei tokia pergalė būtų pasiekta prieš pirmojo trejeto komandas, dovanėlė būtų buvusi saldesnė“


„Pats „Spartakas“ šiek tiek nustebino. Jie arba kovoja kaip lygus su lygiu arba praleidžia daugybe įvarčių. Šįkart jie žaidė aplaidžiai ir iš jų nebuvo tokio pasipriešinimo, kokio tikėjomės. Aišku, trys taškai yra trys taškai ir džiaugiamės šia pergale. Ji padėjo pakoreguoti įmuštų ir praleistų įvarčių statistiką, bet esu tikras, kad kiti varžovai tiek įmušti įvarčių mums neleis. Žinoma, ši pergalė taip pat padėjo komandai psichologiškai“, – pabrėžė A. Dergačiovas.

Prastas. Pati FK „Spartako“ ekipa po šių rungtynių nulenkė kepurę prieš „Eagle Team“ ir pripažino, kad šį sezoną komanda žaidžia prastai ir kol kas nėra verti laimėti rungtynių.


„Labai norėjome duoti rimtą kovą varžovams, bet, manau, kad šiai dienai „Eagle Team“ sudėtis yra stipresnė už mūsų. Taip pat nebuvo poros pagrindinių žaidėjų, bet ir su jais tikriausiai nebūtume laimėję, nebent rezultatas būtų buvęs padoresnis“, – teigė „Spartako“ vadovas Dmitrijus Raksa.


„Manau, kad šį sezoną žaidimas yra vienodai prastas. Tiesiog „Rytas“, palyginus su „El Dorado“ ar „Eagle Team“, žaidžia žymiai prastesnį futbolą, nors ir yra pirmoje vietoje. Dėl to mums ir buvo su jais žaisti paprasčiau, bet iš esmės šį sezoną dar nesužaidėme gerai“, – užbaigė D. Raksa.


Pirmoji. Ketvirtu bandymu savo pirmąją pergalę pasiekė A diviziono naujokai „Western Union“, kurie po atkaklios kovos ir įvarčio paskutinę minutę laimėjo rezultatu 3:2 prieš SKK „Onikso“ komandą. WU šiame mače pirmavo net 2:0, bet antrojo kėlinio pabaigoje patys praleido du įvarčius ir atrodė, kad komandos pasidalins po pirmąjį tašką, tačiau komandos kapitono Aurimo Andrulio įvartis 50 minutę visus tris taškus atnešė „Western Union“ ekipai.


Po rungtynių taip pat vieną įvartį pelnęs gynėjas Giedrius Kinčius džiaugėsi ta ilgai laukta pirmąja pergale.


„Rungtynės mums prasidėjo tikrai gerai, pelnėme du įvarčius ir neleidome varžovams pulti, bet antroje rungtynių pusėje pasireiškė fizinis nuovargis ir patys praleidome du kvailus įvarčius, bet rungtynių pabaigoje mums pasisekė, išbėgome į greitą kontrataką ir pelnėme įvartį“, – rungtynes  apibūdino G. Kinčius.


„Prieš šias rungtynes žinojome, kad varžovai turi problemų su traumomis, todėl kalbėjomės, kad turime juos spausti ir pasinaudoti šiuo šansu. Džiugu, kad ta pergalė ir buvo pasiekta“, – pridūrė G. Kinčius. 

Skaudžiai. Paskutinę minutę įvartį praleidęs SKK „Onikso“ klubas patyrė tikrai skaudžią nesėkmę ir vis dar yra su 0 taškų, o komandos vadovas Edvardas Ruskan užsiminė, kad ankstesniais sezonais veikę komandos ginklai šiais metais kol kas neišauna.


„Kai pradedi rungtynes rezultatu 0:2, tai labai sunku yra „grįžti“ į jas atgal, ypač kai „Western Union“ labai drausmingai žaidė prie savų vartų. Mums tuose epizoduose pritrūkdavo visko po truputį: koncentracijos nuo pat pirmųjų sekundžių, pagalbos vieni kitiems, kietumo ir agresyvumo, gerąją to žodžio prasme. Vėliau jau buvo vis geriau. Pagaliau prisijungė komandos naujokas Ričardas Jankovskij. Pabaigoje pavyko greitai išlyginti. Labai norėjome pelnyti ir trečią įvartį, bet WU sužaidė kaip mes kažkada – kantriai atsilaikė  ir skaudžiai dūrė pabaigoje“, – apie rungtynes kalbėjo E. Ruskan.


„Daug metų mūsų didžiausiu ginklu buvo koncentruota gynyba ir tikslios kontratakos. Žaidimas antru numeriu buvo nušlifuotas gan gerai, bet šiemet, jau žaidžiant ketvirtą MFL sezoną, nepavyksta taip agresyviai žaisti tiek gynyboje, tiek puolime. Gal tik vieną kėlinį prieš VFM sužaidėme idealiai“, – pripažino „Onikso“ vadovas.


Sunkios. Taip pergalingas rungtynes prieš VFM apibūdino „El Dorado“ vadovas Martynas Rašinskas, kuris džiaugėsi, kad jo komanda nugalėjo rezultatu 3:1. Į pagalbą trenerį pasikvietę „El Dorado“ pirmi praleido įvartį, bet dar pirmajame kėlinyje sugebėjo ne tik išlyginti rezultatą, o ir jį persverti savo naudai, o antrajame kėlinyje tą persvarą dar ir padidino.


„Varžovas buvo nežinomas, bet prieš rungtynes apsitarėme kaip žaisime ir tai pavyko. Po mano klaidos pirmi praleidome įvartį, bet po to viskas sekė tik į mūsų pusę. Turėjome daug keitimų, todėl antrajame kėlinyje už juos buvome fiziškai stipresni. Visgi varžovai yra labai techniški ir šios rungtynės man šį sezoną buvo pačios sunkiausios“, – tikino M. Rašinskas, kurio vedama „El Dorado“ su 10 taškų pakilo į trečią vietą.


VFM ekipai tai buvo antras pralaimėjimas iš eilės ir ši A diviziono naujokė su 6 taškais nukrito į šeštą vietą.

Taktika. 10 taškų taip pat turi FC „IndEx“ klubas, kuris kitame ture ir susitiks su „El Dorado“ komanda, o prieš šią dvikovą komanda įgavo dar daugiau pasitikėjimo savimi, nes ketvirtajame ture net 5:2 palaužė FK „Riešės“ futbolininkus.


„Riešė“ sugebėjo pirma įmušti įvartį jau pirmą minutę, bet „IndEx“ nepalūžo ir atsitiesė su kaupu, įmušdami penkis įvarčius.


Vieną iš įvarčių įmušęs Igoris Kuznecovas atskleidė, kad „IndEx“ prieš „Riešę“ pasirinko jų pačių taktiką – žaidimą gynyboje, o tai visiškai pasiteisino.


„Riešė“ yra žinoma dėl savo gynybos ir atsižvelgiant į tai, buvo nutarta užimti tokią pačią poziciją – koncentruotis į gynybą, o įvarčius stengtis įmušti kontratakų metu. Tokia taktika pilnai pasiteisino ir nors „Riešė“ įmušė greitą įvartį, tačiau mes atsitiesėme ir įmušėme daugiau įvarčių“, – teigė I. Kuznecovas.


„Mes puikiai žinome savo problemas ir šį sezoną stengsimės išlaikyti aukštą futbolo tempą ir žaidėjų lankomumą iki pat sezono pabaigos“, – pridūrė „IndEx“ gynėjas.




#JūsŽaidžiate

 

 

#MFL

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FC Žalia Raudona110062+43
2FK Fortitudo110064+23
3FK Dinamika110042+23
4El Dorado00000000
5FK Eagle Team - Setaltas00000000
6FK Alytis00000000
7FM Vilniaus Vytis00000000
8FK Grija100146-20
9VU MIF100124-20
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 1

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:1
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Dovydas Grėbliūnas Komanda:VU MIF
1 Varžybų:1
Tomas Kaziukevičius Komanda:FK Fortitudo
1 Varžybų:1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
1 Varžybų:1
Deividas Maculevičius Komanda:FK Fortitudo
1 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: