2018-06-11

MFL Taurės apžvalga: aukščiau esantys klubai įrodė savo pranašumą

Praėjusį ketvirtadienį aštuonios MFL lygos A diviziono komandos pradėjo ketvirtfinalio kovas ir tą patį ketvirtadienį jas pabaigė, o po šių kovų tapo aišku viena – pirmas keturias vietas A divizione užimančios komandos ten yra ne dėka atsitiktinumo ir šiuo metu yra stipresnės už kitas, kadangi būtent pirmasis ketvertukas ir žengė į MFL Taurės pusfinalį, o apie viską plačiau – MFL Taurės ketvirtfinalio apžvalgoje.

 

Ketvertukas. Kaip ir rašyta įžangoje, pirmasis MFL ketvertukas dar kartą įrodė savo pranašumą ir MFL Taurėje įveikė žemiau esančius klubus. Taigi, FK „Rytas“, „El Dorado“, „Eagle Team – Žibintas“ ir VFM žengė į MFL Taurės pusfinalį.

 

Čempionai – nukarūnuoti. Praėjusių metų MFL Taurės čempionai SKK „Oniksas“ šiame sezone krito jau ketvirtfinalyje, kur po atkaklios kovos 2:3 nusileido MFL A divizione pirmaujančiai FK „Ryto“ komandai.

 

„Oniksas“ šiame mače du kartus švelnino rezultatą ir visomis pajėgomis tai bandė daryti trečią kartą, bet „Rytas“ atsilaikė ir šventė svarbią pergalę, leidžiančią jiems ir toliau kovoti dėl trofėjaus.

 

„Džiaugiamės, kad patekome į pusfinalį. Atrodė, kad kontroliavome kamuolį, tačiau mums vis pritrūkdavo aštrumo. „Oniksas“ pabaigoje mus labai spaudė, todėl labai gerai, kad sugebėjome laimėti, nes šios rungtynės galėjo pasibaigti visaip – baudiniai buvo arti, todėl esame laimingi“, – kalbėjo FK „Ryto“ vadovas Olegas Miasniankinas, kurio kariauna pusfinalyje kovos su „El Dorado“ klubu.


 

Dvi rungtynės. Būtent tiek rungtynių tą vakarą teko sužaisti SKK „Onikso“ klubui, kuris po mačo Vasaros Futbolo Lygoje (VFL) Panerio stadione, skubėjo į „Fanų“ stadioną ir ten dar žaidė MFL taurės ketvirtfinalio dvikovą. Nepaisant to, „Oniksas“ rimtai kovojo su „Ryto“ ekipa, bet galingas „Onikso“ šturmas rungtynių pabaigoje vaisių nedavė ir praėjusių metų čempionai turės užleisti čempionų vardą kitai komandai.

 

„Pirmas sezono rungtynes pralaimėjome „Rytui“ ypač skaudžiai – 1:6 , todėl ketvirtfinalyje, nors ir buvome pavargę po kitų vakaro rungtynių, tikrai niekas iš mūsų nenorėjo pakartoti pirmų rungtynių scenarijaus ir tikrai buvo nuojauta, kad šį vakarą pavyks gerai sužaisti, nepaisant nuovargio. Manau, taip ir pavyko. Likus 5 minutėm iki rungtynių pabaigos pavyko užkurti „pirtelę“ šalia „Ryto“ vartų, bet arba smūgiavome netiksliai, arba kažkokiu mistiniu būdu kamuolį traukė Mantas Šumskis. Visgi pačias rungtynes vertinu teigiamai, nepaisant pralaimėjimo. Neigiamai vertinu savo vadybinį darbą, kad tą dieną turėjome iš eilės žaisti dvejas rungtynes. Manau, būtume dar šviežesni, bet...“, – kalbėjo „Onikso“ vadovas Edvardas Ruskan.

 

Prieš šią dvikovą „Oniksas“ buvo sugrįžęs į pergalių kelią ir tikėjosi jame pasilikti, tačiau dabar kurį laiką oniksiečiams teks nuo MFL pailsėti, o sportinę formą jie palaikys žaisdami VFL lygoje.

 

„Norėjosi pratęsti gerą seriją, todėl emocijos žinoma nėra geriausios, bet galbūt pertrauka MFL bus į naudą. Net pirmaujant 7:0 manau visada galima žaisti geriau. Šiemet bent iki dabar kitų 3 komandų bendras žaidimo lygis yra kiek aukštesnis, tai nemanau, kad atsitiko kažkas blogo. Šiemet Taurės turnyras žaidžiamos yra tik tarp A diviziono komandų, todėl „Rytas“ buvo favoritas, bet mums pavyko įnešti ir jiems intrigos“, – tikino Edvardas.

 

„Jau 9-tą iš eilės vasarą leisime Panerio stadione ir šiemet ginsime VFL 8x8 čempionų titulą, todėl spėju ne tik palaikysime sportinę formą, bet ir daug dirbsime aikštelėje“, – užbaigė E. Ruskan.

 

Revanšas. Jį pasiekė VFM ekipa. Praėjusiais metais savo pasirodymą MFL Taurėje VFM klubas baigė po susitikimo su FC „IndEx“ ekipa, bet šiais metais VFM atsirevanšavo ir šventė pergalę rezultatu 3:1.

 

Tiesa, ji nebuvo tokia lengva, kaip gali atrodyti iš rezultato. „IndEx“ pirmi pelnė įvartį ir iki pertraukos pirmavo 1:0, tačiau VFM geriau sužaidė antrajame kėlinyje, kur per pirmas dešimt minučių persvėrė rezultatą savo naudai, o paskutinę minutę Artūras Jeršovas įtvirtino savo komandos pergalę.

 

„Emocijos tikrai geros. Praėjusiais metais MFL Taurėje pralaimėjome būtent „IndEx“ ekipai, todėl šiais metais norėjosi revanšo ir jį pasiekėme. Žinoma, rungtynės mums ir vėl neprasidėjo gerai, anksti praleidome įvartį, bet gerai, kad viskas gerai baigėsi. Po pertraukos vyrai susikaupė, pradėjo žaisti gerai ir tai lėmė šią gerą, gražią pergalę“, – kalbėjo prie komandos vairo stovėjęs Darius Tamašauskas.

 

„Realizacija pas mus būna nebloga, bet šįkart su tuo turėjome problemų. Galėjome rungtynes užbaigti ramiau, bet tai pavyko padaryti tik pačioje pabaigoje“, – pridūrė D. Tamašauskas.



Trauma. „IndEx“ galingai pradėjo rungtynes ir pirmi pelnė įvartį. Jie turėjo progų įmušti ir daugiau kartų, tačiau neišnaudojo puikių šansų, o po to galėjo kaltinti tik save. Visgi labiausiai komandos žaidimui pakenkė kapitono Eduardo Grudinskij patirta trauma, po kurios jis negalėjo tęsti rungtynių, o „IndEx“ žaidimas pasikeitė į blogąją pusę. Tuo VFM pasinaudojo, pelnė du įvarčius, o pačioje rungtynių pabaigoje padėjo paskutinį tašką.

 

„Rungtynės buvo įtemptos praktiškai iki paskutinės minutės. Įmušėme pirmi greitą įvartį ir įgavome pasitikėjimo. „Lipome“ toliau ir bandėme kurti dar ir dar. Beveik įpusėjus pirmajam kėliniui žaidybinės situacijos metu aš gavau traumą ir, pasak trenerio, tai tikrai paveikė rungtynių baigtį. Paskui prasileidome du įvarčius ir mes jau atsiliekame. Kelios minutės iki rungtynių pabaigos po grubios gynėjo klaidos varžovų puolėjas įmuša trečią įvartį ir galutinis rezultatas  tampa 1:3. Ko pritrūko iki pergalės?! Progų išnaudojimo! Mes turėjome dešimt progų, bet išnaudojome tik vieną. VFM turėjo mažiau, bet išnaudojo tris. Rezultatas prieš jus!”, – po rungtynių sakė E. Grudinskij.

 

„Aišku, emocijos ne pačios geriausios, bet gal ir geriau, kad jau išeiname į pertrauką. Gal per pertrauką kažkas pasikeis mūsų galvose ir mes grįšim su šviežiomis mintimis ir kitomis nuotaikomis.  Liūdna, kad vis  dar negalime nutraukti pralaimėjimų prakeikimo. Mums vis kažkas pakiša koją, traumos, progų neišnaudojimas ir t.t. Aš manau, mes tikrai būtume laimėję, jei būtume išnaudoję nors puse savo progų, kurias turėjome“, – nuogąstavo „IndEx“ kapitonas.

 

„Pertrauka gal čia geriausias variantas šiuo metu mūsų komandai. Reikia gal pailsėti psichologiškai ir fiziškai, nes bus mažiau rungtynių. Sportinę formą palaikyti visi dar galės žaisdami SFL didžiajam futbole. Gal vasarą kur susibursime vienadieniuose turnyruose“, – užbaigė E. Grudinskij.

 

Baudiniai. Juos antrus metus iš eilės teko mušti „Eagle Team – Žibinto“ ir FK „Riešė“ dvikovoje ir antrą kartą iš eilės šioje futbolo loterijoje pranašesni buvo „Ereliai“. Ten pirmasis kėlinys pasibaigė lygiosiomis 2:2, o likus žaisti 9 minutes „Eagle“ jau pirmavo 4:2, bet šios persvaros neišlaikė, „Riešė“ išlygino rezultatą ir viską perkėlė į baudinių seriją. Visgi ten pati „Riešė“ neįmušė dviejų baudinių, o „Eagle“ savo šansu pasinaudojo, tiksliai realizavo abu smūgius ir sunkiai, bet žengė į MFL Taurės pusfinalį.

 

Kaip juokavo „Eagle Team“ vadovas Aleksandras Dergčiovas, jo komanda MFL Taurės pusfinalį ne pasiekė, o nusirideno iki jo. „Erelių“ galvą nustebino ir tai, kad rungtynės pasibaigė rezultatyviomis lygiosiomis, nes dažniausiai šių komandų akistatos pasibaigia arba nerezultatyviai, arba užtikrinta „Eagle Team“ pergale.

 

„Rungtynes pradėjome ne pilnos sudėties, kai kurie žaidėjai vėlavo, o ir po grubios klaidos praleidome pirmą įvartį. Visgi greitai jiems atsilyginome tuo pačiu, o po idealios atakos įmušėme ir antrą įvartį. Antro kėlinio pradžioje „Riešei“ jau pradėjo trūkti jėgų, todėl įmušėme dar du įvarčius, bet po to vėl po grubių klaidų praleidome du kartus ir turėjome mušti baudinius. Juos mušdami nesijaudinome, nes buvau labai nusivylęs savo komandos žaidimu ir galvojau „kas bus, tas bus“. Ši pergalė buvo tikrai darbinė – mūsų padarytas klaidas ištaisė sėkmė ir vartininkas, – sakė A. Dergačiovas.


 

Treniruotė. Taip savąsias rungtynes pavadino „El Dorado“ kapitonas Martynas Rašinskas, kurio vedama komanda neturėjo vargo ketvirtfinalyje ir net 8:2 sutriuškino FK „Spartako“ klubą. „Spartakas“ žaidė be savo lyderio Dmitrijaus Raksos ir M. Rašinskas pripažino, kad šio žaidėjo varžovams tikrai trūko, o pačiai „El Dorado“ buvo žaisti lengviau ir tai leido mušti daug įvarčių.

 

„Rungtynės buvo lengvos, pažaidė visi, kas norėjo, sakyčiau – lengva treniruotė. Kai rezultatas buvo 1:1, pradėjome žaisti aukštesne pavara, pasiekėme sau tinkamą rezultatą ir tada tiesiog laukėme varžovo klaidų bei bandėme įmušti daugiau įvarčių“, – po rungtynių sakė M. Rašinskas.

 


Pusfinalio poros. Burtai lėmė, kad MFL Taurės pusfinalyje susikaus FK „Rytas“ ir „El Dorado“ bei „Eagle Team – Žibintas“ ir VFM.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1WorldOne United00000000
2FK Eagle Team - Setaltas00000000
3SFK Novovileisk00000000
4VRFM00000000
5FK Riešė00000000
6El Dorado00000000
7FK Fortitudo00000000
8FM Vilniaus Vytis00000000
9MSC00000000
10FK Eksperimentas00000000
11FK Dinamika00000000
12FK Rytas00000000
13FK Tornado00000000
14VU MIF00000000
15FK Alytis00000000
16Prima Line00000000
17FK Grija00000000
18FC Žalia Raudona00000000

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
Turas 1
DataŠeimininkaiRSvečiai

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
10 Varžybų:4
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
7 Varžybų:4
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
5 Varžybų:3
Artur Juchno Komanda:El Dorado
5 Varžybų:4
Deividas Reimaris Komanda:El Dorado
5 Varžybų:4
Matas Gudaitis Komanda:FM Vilniaus Vytis
4 Varžybų:2
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
4 Varžybų:3
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
4 Varžybų:2
Karolis Leonavičius Komanda:FK Riešė
3 Varžybų:1
Ugnius Vainevičius Komanda:FK Alytis
3 Varžybų:2

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
FotoInformacija
Ihor Polovenchenkov Komanda:FK Dinamika
0 1
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
0 1
Giedrus Šablinskas Komanda:El Dorado
0 1
Ugnius Vainevičius Komanda:FK Alytis
0 1
Domantas Bitaitis Komanda:FK Grija
0 1
Rimas Ramonas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Edas Lakavičius Komanda:VU MIF
0 1
Gustas Gutkovas Komanda:MSC
0 1
Pavel Pelakauskas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Robert Šuškevič Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: