2018-06-12

B divizionas: komandos pasiekė sezono pusiaukelę

Praėjusį ketvirtadienį MFL B diviziono komandos sužaidė 11 turo rungtynes ir perkopė sezono pusiaukelę. Turbūt labiausiai pirmąja sezono puse džiaugiasi FK „Polivektris“ ekipa, kuri laimėjo visas žaistas rungtynes ir dėl to užima pirmą vietą divizione. Nemažiau laimingi gali būti ir FK „Rotalio“ vyrukai, esantys antroje pozicijoje. Įnirtinga kova vyksta ir tarp kitų pozicijų, o apie vienuolikto turo rungtynes plačiau – turo apžvalgoje. 


 

11-ojo turo rezultatai:



46. Vienuoliktame ture rezultatyvumas pakilo labai neženkliai. Iš viso komandos pelnė 46 įvarčius – po 7,66 įvarčio per rungtynes.

 

Tobula. Pirmoji sezono pusė FK „Polivektriui“ buvo būtent tokia, kadangi klubas iškovojo 11 pergalių iš tiek pat galimų ir yra įsitaisę pirmoje turnyrinės lentelės vietoje. Vienuolikto turo rungtynėse „Polivektris“ 5:2 palaužė „WorldOne United“ komandą, o net tris įvarčius pelnė į aikštę po diskvalifikacijos sugrįžęs Ruslanas Tamilinas.

 

Komandos vadovas Valentinas Baranovskij pripažino, kad tokios geros sezono pradžios tikrai nesitikėjo, todėl džiaugėsi esamais rezultatais ir neketina mažinti tempo antroje sezono pusėje.

 

„Nuotaikos tikrai geros, bet tikrai nesitikėjome tokios geros pradžios. Stengsimės tęsti tokį žaidimą ir galbūt pasieksime kokį nors rekordą. Antra vieta galutinėje įskaitoje jau būtų nusivylimas, todėl norime tik pirmos“, – sakė V. Baranovskij.

 

„Rungtynės nebuvo sunkios, varžovas leido improvizuoti kažką įdomesnio ir tuo naudojomės. Kalbant apie Ruslano sugrįžimą, tai pas mus visi sugeba mušti įvarčius, bet jis tikrai gerai užbaigia atakas ir tai pamatėme“, – užbaigė V. Baranovskij.

 


Neįbauginti. Nors „WorldOne United“ 2:5 pralaimėjo diviziono lyderiams FK „Polivektriui“, komandos vadovas Victoras Cachay Grande pabrėžė, kad jo ekipa nebuvo įbauginta ir tikrai stengėsi žaisti pieš „Polivektį“. Nors apie šią komandą V. C. Grande atsiliepė pozityviai, bet jam asmeniškai sunkiai žaisti buvo prieš FK „Rotalį“.

 

„Varžovai buvo tikrai geri, išskyrus vieną jų žaidėją, kuris darė daug pražangų ir netgi vienam mūsų gynėjui čiupo už gerklės ir tempė jį tol, kol jis nugriuvo. Nepaisant to, varžovai gerai valdė kamuolį, žinojo, kur reikia būti ir panašu, kad jie vienas kitą gerai pažįsta arba kartu žaidžia jau kurį laiką. Sunku pasakyti ar tai yra stipriausia komanda, nes man asmeniškai sunkiau buvo žaisti prieš „Rotalį“, kuris mums visiškai neleido kontroliuoti kamuolio, bet „Polivektris“ yra greita ir gera komanda, turinti Valentiną Baranovskij“, – sakė V. C. Grande.

 

„WorldOne United“ vadovas išskyrė ir geriausią dalyką, kas pavyko jo komandai: „Geriausias dalykas buvo tai, kad mes nebuvome įbauginti, bandėme pulti ir stengėmės įmušti. Turėjome daugiau gerų progų, bet jų neišnaudojome. Taigi, geriausias dalykas buvo mūsų nusiteikimas ir bandymas kurti progas“.

 

Abu įvarčius „WorldOne United“ komandai pelnė rezultatyviausias ekipos žaidėjas Ignas Keras, o apie jį W.C. Grande taip pat turėjo ką pasakyti: „Jis visada pasitiki savimi ir visada ieško varžovų vartų“.

 

Pabaigai, V. C. Grande įvertino pirmąją sezono pusę: „Duočiau 7 balus, nes vis dar turime optimizmo žaisti geriau, o kiekvienose rungtynėse tampame vis stipresni“.

 

Susigrąžino. Rezultatyviausių B diviziono žaidėjų sąrašo pirmąją vietą susigrąžino „Rotalio“ puolėjas Paulius Sakalis, kuris įmušė tris įvarčius ir padėjo savo komandai 10:4 nugalėti FK „Eksperimentą“. Su 22 įvarčiais P. Sakalis yra pirmas, bet tik vienu įvarčiu lenkia „WorldOne United“ puolėją Igną Kerą.

 

Visgi pirmąjį ratą jis užbaigė viršūnėje, o „Rotalis“ – antroje vietoje. Po rungtynių prieš „Eksperimentą“ „Rotalio“ vartininkas Paulius Grybauskas džiaugėsi iškovota pergale ir gerai įvertino pirmąją sezono dalį.

 

„Pirmąjį ratą vertinu gerai, praktiškai laimėjome viską, išskyrus dvi rungtynes. Nesitreniruojame, susirenkame tik čia pažaisti, todėl dar tikrai galime tobulėti“, – pirmojo rato vertinimą pateikė „Rotalio“ vartininkas Paulius Grybauskas.

 

„Pačios rungtynės buvo geros, o svarbiausia, kad laimėjome. Varžovai paliko neblogą įspūdį, vaikinai žaidžia ir supranta, kaip reikia žaisti futbolą. Lengva nebuvo, todėl malonu, kad laimėjome“, – apie pačias rungtynes su „Eksperimentu“ kalbėjo P. Grybauskas.


 

Trūksta. „Eksperimentas“ jau ne pirmą kartą meta rimtą iššūkį diviziono lyderiams, bet jiems vis kažko pritrūksta, kad būtų iškovota pergalė. Vienu metu „Eksperimentas“ atsilikinėjo tik 3:4, tačiau tada „Rotalis“ įjungė aukštesnę pavarą, pasinaudojo varžovų klaidomis ir nesuteikė jiems vilčių pagalvoti apie lygiąsias. Komandos vadovas Stasys Kvietkauskas pripažino, kad komandai pritrūko jėgų ir pagyrė puikų „Rotalio“ žaidimą.

 

„Pritrūko fizinių jėgų. „Rotalis“ gerai kontroliuoja kamuolį, turi tą komandinį susižaidimą, kurio mums trūksta, o tai ir neleido mums pakovoti dėl taškų. Padarėme daug klaidų, bet toks klaidos atsirado dėl „Rotalio“ gero žaidimo. Manau, kad šios rungtynės mums buvo sunkesnės nei prieš „Polivektrį“, – kalbėjo S. Kvietkauskas.

 

„Pirmąją sezono pusę vertinu stipriu septynetu, link aštuoneto“, – savo įžvalgas pateikė S. Kvietkauskas, kuris taip pat pripažino, kad jo komandai šiuo metu geriau žaisti B divizione, o ne A.

 


Blogos. Vėl. Antrą kartą iš eilės „MSC – Hilltown“ sužaidė tikrai blogas rungtynes. Šįkart tai padarė prieš „Alyčio“ komandą, o mačas tarp šių ekipų pasibaigė lygiosiomis 2:2. Tiesa, MSC išlyginamąjį įvartį pelnė pačioje mačo pabaigoje ir išplėšė šį tašką. Tas taškas padėjo MSC klubui išlikti trečioje vietoje, bet komandos vadovas Adomas Kripas patvirtino, kad po tokių prastų rungtynių komanda turės padaryti išvadas.

 

„Trūko dviejų pagrindinių žaidėjų – Tomo Tubučio ir Pauliaus Baradinsko, o žaisti be pagrindinių žaidėjų tikrai sunku. Nors kamuolį ir valdėme, bet sukurti praktiškai nieko nepavyko. Pagal tai, kas vyko aikštėje, tai mes išplėšėme lygiąsias, o jie prarado taškus. Jau antros rungtynės iš eilės tokios blogos, todėl reikės daryti išvadas“, – sakė A. Kripas.

 

„Jei sezono pradžioje būtų pasakę, kad būtume treti, tai būtume patenkinti, bet žvelgiant į sezono eigą, tai galėjome būti ir antri. Todėl šią sezono pusę vertinu 8-9 balais“, – pridūrė A. Kripas.


 

Be vadovo. „Alytis“ savo ruožtu iškovojo taškų antrose rungtynėse iš eilės ir abu kartus komanda žaidė be savo vadovo Mykolo Adamavičiaus. Kaip juokavo komandos žaidėjai, be jo jie žaidžia geriau. Pats M. Adamavičius džiaugėsi, kad komandos žaidimas gerėja, tačiau buvo tikras, kad tokios lygiosios, kuomet jie praleido paskutinį įvartį, tikrai daug džiaugsmo nesukėlė.

 

„Pats negalėjau dalyvauti šiose rungtynėse, bet komanda yra tikrai šaunuoliai, bet nesu tikras ar po tokių lygiųjų ekipa liko patenkinta. Pats šią sezono pusę vertinu 5 balais iš 10“, – sakė „Alyčio“ vadovas Mykolas Adamavičius.

 

Vaistai. „Funk Soul Brothers“ vyrukai paragavo savo pačių vaistų. Prieš beveik dvi savaites FSB žaidė be keitimų ir sugebėjo įveikti „MSC – Hilltown“ klubą. Tačiau praėjusią savaitę „Broliai“ turėjo beveik dvi pilnas sudėtis, o žaidė prieš be keitimų buvusią „VSG United“ komandą ir šįkart patys nesugebėjo jos įveikti bei pralaimėjo 2:3.

 

Iš tikro, „VSG United“ į rungtynes atvyko su vienu keitimu, bet rungtynių pradžioje traumą patyrė gynėjas ir VSG liko be keitimų. Tai neišmušė komandos iš vėžių ir po įtemptos kovos jie šventė pergalę. Komandos vadovas Michailas Rukinas džiaugėsi pergale, bet buvo kiek sunerimęs, kad vasaros metu jis sunkiai surenka komandą, kuri jau trečiame mače iš eilės turi žaisti be savo pagrindinio vartininko.

 

„Labai įtemptos rungtynės, traumuotas pagrindinis vartininkas bei vasaros metu labai sunkiai renkasi žmonės, o taip pat 40 minučių žaidėme be keitimų, nes rungtynių pradžioje turėjome tik vieną atsarginį, o iškart po rungtynių pradžios vienas gynėjas patyrė traumą. Tikrai parodėme charakterį, nes varžovas turėjo dvi pilnas ekipas ir tikrai galėjo išnaudoti tą pranašumą, bet mes to neleidome ir kovingai nugalėjome“, – kalbėjo M. Rukinas.

 

„Kaip ir anksčiau, turime problemą su disciplina, dėl gero oro sąlygų daug kas neateina ir jau ne pirmą kartą žaidžiame beveik be keitimų, o trečias rungtynes iš eilės ir be pagrindinio vartininko. Visai tai sako, kad kiekvienos rungtynės bus itin sunkios, kaip ir buvo šįkart“, – toliau kalbėjo VSG vadovas.

 

M. Rukinas pateikė ir pirmojo rato, po kurio VSG užima šeštą vietą, vertinimą: „Duosiu gerą 7, nes tikrai kovojome kiekvienose rungtynėse, ypač smagu buvo pasipriešint lyderiams, tuos 3 balus atimsiu, nes tikrai galėjome būti aukščiau turnyro lentelėje, mažiau praleisti ir daugiau įvarčių įmušti“.

 

Tuo metu FSB, pralaimėję šias rungtynes, nepasinaudojo puikia proga priartėti prie pirmojo ketverto ir su 16 taškų liko penktoje vietoje, tačiau „VSG United“ ir „WorldOne United“ nuo jų atsilieka vos vienu tašku.

 

Krachas tęsiasi. Prasidėjęs FK „Barbakano“ krachas tęsiasi toliau. Komanda pralaimėjo jau penktas rungtynes iš eilės, o šįkart juos net 7:3 sutriuškino FK „Valčiūnai“ klubas. „Valčiūnų“ vadovas Dainius Perednis pripažino, kad „Barbakanas“ jų nenustebino, tačiau, kaip ir kitų komandų vadovai, nerimauja dėl susirinkimo vasaros metu.

 

„Panašių rungtynių ir tikėjomės su „Barbakanu“. Jie bėdų nesukėlė, bet prasidėjo vasarą ir atsirado bėdų dėl susirinkimo į rungtynes. Tai reikės kažkaip spręsti“, – sakė D. Perednis.

 

„Pirmąjį ratą vertinu 5 balais. Tobulėti dar tikrai yra kur“, – savo pirmosios sezono pusės įvertinimą pateikė „Valčiūnų“ vadovas, kurio komanda turi 14 taškų ir užima aštuntą vietą.

 

Stipresni. Tokie buvo FC „Žalia Raudona“ ekipa, kuri autsaiderių dvikovoje prieš FK „Volcano“ juos įveikė rezultatu 5:1. Pamatus šiai pergalei ir vėl paklojo Augustinas Trinkūnas, kuris pelnė pirmus du savo ekipos įvarčius. Ši pergalė leido „Žalia Raudona“ ekipai su 6 taškais įsitvirtinti priešpaskutinėje vietoje, o „Volcano“, esantys vis dar be pergalių, su 2 taškais užima paskutinę vietą.

 

„Žalia Raudona“ vadovas Ignas Stasevičius pripažino, kad pirmoji pasiekta pergalė prieš FK „Barbakaną“ jiems tikrai suteikė pasitikėjimo savimi ir tai padėjo nugalėti „Volcano“ ekipą.

 

„Nesijautėme visa galva pranašesni, bet tikrai žaidėme geriau už varžovus. Pirma pergalė psichologiškai tikrai buvo svarbi, pajutome, kad laimėti galime. Žaidėme savo žaidimą, neskubėjome ir daug dėmesio skyrėme gynybai. Tai ir padėjo laimėti antrą kartą“, – sakė I. Stasevičius.

 

Po šių dviejų pergalių iš eilės I. Stasevičius puikiai įvertino ir savo komandos pirmąją sezono pusę: „Pirmas ratas – 9 balai. Kadangi esame naujokai, pasirodėme tikrai neblogai, ypač antroje pirmojo rato pusėje“.


#JūsŽaidžiate

 

 

#MFL

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: