2018-10-02

A diviziono apžvalga: „Eagle Team“ pakilo į antrą vietą, kitos ekipos sugrįžo į pergalių kelią

Kaip ir B divizione, taip ir A divizione praėjusią savaitę kai kurios komandos nutraukė užsitęsusias pralaimėjimų serijas. Be šių įvykių taip pat buvo užfiksuotas pasikeitimas turnyrinės lentelės viršuje, kadangi į antrą vietą pakilo „Eagle Team - Žibintas“ komanda. Apie viską plačiau – žemiau pateiktoje turo apžvalgoje.


XIV turo rezultatai:


Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai Rezultatas Stadionas
66 14 2018-09-27 19:30:00 Western Union VFM 6:8 II "Fanų" ketvirtis
67 14 2018-09-27 19:30:00 SKK Oniksas FK Riešė 3:1 I "Fanų" ketvirtis
68 14 2018-09-27 20:30:00 FK Rytas Eagle Team - Žibintas 3:7 II "Fanų" ketvirtis
69 14 2018-09-27 20:30:00 FC IndEx El Dorado 1:5 I "Fanų" ketvirtis
70 14 2018-09-27 21:30:00 FK Spartakas FK Fortitudo 3:4 I "Fanų" ketvirtis

 

41. Keturioliktame ture rezultatyvumas kiek sumažėjo, bet tai yra visiškai normalu prisimenant, kad prieš tai ture komandos mušė netradiciškai daug įvarčių. Šįkart per penkis mačus buvo įmuštas 41 įvartis, o tai taip pat yra tikrai neblogai – net 8,2 įvarčio per rungtynes.


Rokiruotė. Iš atostogų grįžęs Aleksandras Dergačiovas pamatė puikų savo komandos žaidimą ir pats prisidėjo prie to, kad „Eagle Team“ 7:3 įveiktų FK „Ryto“ klubą bei pakiltų į antrą vietą.

 

Savo pranašumą aikštėje „Ereliai“ įrodė įvarčiais, o geros sportinės formos nesutrukdė ir sugrįžęs A. Dergačiovas, nes būtent be jo komanda pradėjo demonstruoti geresnius rezultatus.

 

Kalbėdamas po rungtynių A. Dergačiovas juokavo, kad tai buvo jo plano dalis ir komandai suteiktas poilsis nuo vadovo pasitarnavo būtent taip, kaip jis norėjo.



 

„Kiekvienam orkestrui reikalingas vadovas, kiekvienai įmonei reikalingas vadovas, jis yra reikalingas ir komandai. Bet matėme, kad kai tas pagalys, kuris lazdavojo žaidėjus išvažiavo, komanda pradėjo improvizuoti, atsipalaidavo ir žaidimas pagerėjo. Visgi manau, kad jei manęs nebūtų dar vieną savaitę ar dvi, ta žaidimo kokybė kristų. Rezultatų blogėjimą jau buvo galima pamatyti Lietuvos čempionate, kur sužaidėme lygiosiomis su „Orfa“, nors galėjome laimėti ir tapti čempionais. Rungtynėse su „Spartaku“ taip pat pirmi praleidome du įvarčius ir, manau, kad jei manęs nebūtų šiame mače, su „Rytu“ rezultatas galėjo būti visai ne toks, koks yra dabar“, – samprotavo A. Dergačiovas.

 

„Reikėjo padėti komanda iš už šoninės linijos, nes pats dar visa jėga prisibijau žaisti, juk ilsėjausi tris savaites ir nežaidžiau futbolo. Džiugu, kad nugalėjome principinius varžovus dėl antros vietos ir grįžome į sau įprastą vieną iš dviejų vietų. „Rytas“ yra kovinga komanda, bet šįkart jie pešėsi tarpusavyje ir negalėjo rasti bendros kalbos“, – pridūrė A. Dergačiovas.

 

Pakilę į antrą vietą, „Eagle Team“ žvalgosi jau ir pirmosios pozicijos. A. Dergačiovas supranta, kad, norint ją pasiekti, reikia laimėti likusias keturias rungtynes ir tam komanda yra nusiteikusi.

 

„Visada galvojame apie pirmą vietą. Lieka laimėti visas likusias rungtynes ir tada aplenktume „El Dorado“, nes turėtume geresnį tarpusavio rungtynių rezultatą“, – užbaigė „Eagle Team“ vadovas.



Įtampa. Ją jau buvo pradėjęs jausti A diviziono lyderis FK „El Dorado“, kuris po pirmojo kėlinio prieš FC „IndEx“ žaidė lygiai 1:1. 


Visgi iškart po pertraukos Edvinas Mučinis atliko fantastišką reidą ir išvedė „El Dorado“ į priekį, o tai leido komandai pagaliau įsibėgėti. Ypač galingai „El Dorado“ sužaidė mačo pabaigą, kai per paskutines dešimt minučių pelnė tris įvarčius ir galiausiai šventė pergalę rezultatu 5:1.


Tiesa, galbūt tokią rezultatyvią pabaigą lėmė ir tai, kad „IndEx“ žaidė vos septyniese ir komandai tiesiog pritrūko jėgų išlaikyti aukštą varžovų tempą.


„El Dorado“ vadovas Martynas Rašinskas, kuris pelnė pirmąjį mačo įvartį, pripažino, kad po pirmo kėlinio komanda jautė nerimą, o pačios rungtynės tikrai nebuvo gražios.


„Pergalė yra pergalė, džiaugiamės 3 taškais, nors žaidimas ir nebuvo pats gražiausias ar geriausias. Norėjome pasidaryti rezultatą nuo pirmų minučių, bet nepavyko tai, todėl jautėsi toks nervinimasis“, – atskleidė M. Rašinskas.


„Pačios rungtynės buvo negražios. Varžovų vartininkas nuolatos mušinėjo kamuolį į priekį, bet tokia buvo varžovų taktika – mušti ir kabintis už kamuolio, nes jie žaidė be keitimų“, – tęsė „El Dorado“ kapitonas.


Užbaigdamas M. Rašinskas išskyrė ir svarbiausius rungtynių epizodus: „Išskirčiau gražų Nikitos Juščenko smūgį į tolimą vartų kampą nuo virpsto ir Edvino Mučinio reidą prasidėjus antrajam kėliniui nuo pusės aikštės. Tada jis persvėrė rezultatą mūsų naudai“.


Pirma pergalė. FK „Fortitudo“ iškovojo pirmąją pergale antrojo rato varžybose ir tai padarė prieš diviziono autsaiderius FK „Spartaką“. Be savo lyderio Dmitrijaus Raksos žaidęs „Spartakas“ vis tiek kėlė nemažai sunkumų „Fortitudo“ ekipai, bet ši pasiekė revanšą prieš „Spartaką“ ir juos nugalėjo rezultatu 4:3.

 

Komandos vadovas Gabrielius Butkevičius pagaliau galėjo džiaugtis taip senai laukta pergale. Jis pagyrė ir varžovų ekipos žaidimą, o pats mano, kad prie pergalės prisidėjo ir tai, kad šįkart „Fortitudo“ turėjo pakankamai ilgą atsarginių suolelį.


„Nuotaikos puikios, o pačios rungtynės mums buvo gan netikėtai intensyvios. Prieš šį mačą tikėjomės visai ne tokio futbolo ir ramesnio žaidimo. Galvojome, kad rungtynės bus panašios į pirmąsias – lėtos, klampios, bet varžovai mus spaudė, suko kamuolį. Mums tai nepatiko ir šįkart pavyko išplėšti pergalę. Prie to prisidėjo ir keitimai, nes turbūt pirmą kartą turėjome tiek keitimų ir jie visi buvo geri ir lygiaverčiai“, – sakė G. Butkevičius.

 

„Taip pat mūsų vartininkas sužaidė fantastiškas rungtynes, atrėmė tikrai pavojingų smūgių ir jei ne jis, galbūt ir rezultatas būtų ne mūsų naudai“, – komandos vartininką pagyrė „Fortitudo“ vadovas.

 

Nors šiame mače „Fortitudo“ turėjo 11 žaidėjų, tačiau G. Butkevičius negalėjo pažadėti, kad ir kitose rungtynėse jų komanda turės tiek futbolininkų.

 

„To tikėtis tikrai negalime. Bus labai sunku surinkti tiek žaidėjų“, – pridūrė G. Butkevičius.



Chaosas. Dvi iš eilės rungtynes užtikrintai laimėjęs „Western Union“ klubas šios pergalių serijos iki trijų nepratęsė ir praėjusią savaitę krito prieš VFM ekipą rezultatu 6:8.

 

Pats žaisti negalėjęs komandos vadovas Aurimas Andrulis savo ekipos žaidimą stebėjo iš šono ir po rungtynių galėjo pateikti gilesnę analizę. A. Andrulis mano, kad „Western Union“ sužaidė sau nebūdingas rungtynes, o galutinį rezultatą lėmė tai, kad komandos žaidime atsirado chaosas.

 

„Rungtynės buvo įdomios, tikrai daug įvarčių, bet galiu pasakyti atvirai, kad į šias rungtynes nesusirinkome. Turėjome tik vieną keitimą, o žaidėjai į įvairius epizodus reagavo tikrai emocingai. Palyginus šias rungtynes ir praėjusias rungtynes su VFM, tai galiu pasakyti, kad praėjusios rungtynės buvo labiau įtemptos. Šiose rungtynėse visi atrodė labiau atsipalaidavę, o mūsų žaidimas buvo chaotiškas ir mums nebūdingas“, – sakė A. Andrulis.

 

„Po šio mačo tikrai reikės padaryti analizę, pasikalbėti su žaidėjais ir pasidaryti išvadas, nes tikrai neatsimenu, kada paskutinį kartą praleidome tiek įvarčių. Manau, kad pats rungtynių lūžis įvyko, kai rezultatas tapo 1:4. Būtent tada sukilo emocijos ir įsivyravo chaosas žaidime“, – pridūrė WU vadovas, kuris taip pat mano, kad šįkart VFM ekipa sužaidė silpniau nei praėjusiame tarpusavio mače.

 


Nutraukė. VFM ekipa po šios pergalės džiaugiasi tuo, kad buvo nutraukta dviejų iš eilės pralaimėjimų serija. Komanda kiek būgštavo, kad pati praleido tikrai nemažai įvarčių, tačiau šaltakraujiškas komandos puolimas leido pergale džiaugtis būtent jiems.



 

Labiausiai šiame mače sužibėjo Arvydas Veikutis, įmušęs net pusę (visus keturis) komandos įvarčių. Klausimų dėl gynybos VFM dar gali sau kelti, bet kol kas komanda džiaugiasi iškovotais 3 taškais ir šią pergalę atšventė bare!

 

VFM komanda taip pat dar nepraranda šansų užsikabinti už prizinių vietų, kadangi kol kas jie turi 25 taškus ir tik 5 taškais atsilieka nuo „Ryto“ ekipos.

 

Impulsas. SKK „Oniksas“ tiki, kad būtent tai komanda gavo, iškovojusi pergalę po trijų iš eilės nelaimėtų mačų. „Onikso“ vyrai sugebėjo sužaisti puikias rungtynes ir 3:1 nugalėjo FK „Riešę“.

 

Kad ir kaip būtų keista, bet „Oniksas“ pasinaudojo jau kelių komandų išbandytu receptu – rungtynėse nebuvo jų vadovo Edvardo Ruskan. Būtent be savo vadovų komandos sugeba sugrįžti į pergalių kelią ir šįkart tai padarė „Oniksas“.



 

Kadangi nebuvo E. Ruskan, po rungtynių kalbėjo komandos narys Nerijus Masėnas, kuris tikrai džiaugėsi iškovota pergale ir, kaip minėjome, mano, kad ji gali tapti tvirtu pagrindu sėkmingai užbaigti sezoną.

 

„Emocijos tikrai teigiamos ir geros. Jei prisimintumėme praėjusias rungtynes, kai niekas nesisekė ir nieko negalėjome padaryti varžovui, tai šįkart komanda buvo susitelkusi visas rungtynes. Jos pačios buvo sunkios, varžovas žaidžia gerai ir su jais visada kovojame iki paskutinio kraujo lašo, bet mums pavyko iškovoti sunkią pergalę ir tai mus emociškai pakels“, – sakė N. Masėnas.

 

„Gynyboje sužaidėme pavyzdingai. „Riešė“ didelių progų neturėjo, neskaitant paskutinių dviejų šansų mačo pabaigoje, bet iš principo tendencingai gynėmės iki pat galo ir pelnytai laimėjome 3:1. Manau, kad ši pergalė duos mums gerą impulsą, nes vyrai seniai jautė pergalės skonį, todėl tikiu, kad ši pergalė juos pastūmės laimėti ir kitas rungtynes“, – užbaigė N. Masėnas.



#MFL


#JūsŽaidžiate

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FC Žalia Raudona210168-23
7FK Dinamika210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: