2018-10-03

Būsimų turų anonsas: lyderių akistata A divizione ir gerų draugų mūšis B divizione

Liks vos trys turai, kadangi šįvakar visos MFL komandos sužais dar vienas rungtynes ir gerai pažiūrėjus į tolį, matys finišo tiesiąją. Artėjant link jos kiekvienas taškas yra aukso vertės, todėl mūsų ir vėl lauks daug intriguojančių A ir B diviziono dvikovų, o apie tai – turo anonse.


A diviziono XV-ojo turo rungtynės:


Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai
Stadionas
1 15 2018-10-04 19:30:00 FK Fortitudo Western Union I "Fanų" ketvirtis
2 15 2018-10-04 19:30:00 FK Riešė FK Spartakas II "Fanų" ketvirtis
3 15 2018-10-04 20:30:00 El Dorado FK Rytas I "Fanų" ketvirtis
4 15 2018-10-04 20:30:00 SKK Oniksas Eagle Team - Žibintas II "Fanų" ketvirtis
5 15 2018-10-04 21:30:00 VFM FC IndEx I "Fanų" ketvirtis


Centrinė dvikova. Antrą kartą iš eilės į centrinės dvikovos rėmus pateko FK „Ryto“ komanda, kuriai šįkart teks susikauti su dabartiniais diviziono lyderiais – FK „El Dorado“.


Prieš savaitę „Rytas“ skaudžiai pralaimėjo „Eagle Team - Žibintas“ ekipai, kai nusileido 3:7 ir tuo pačiu atidavė jiems antrą vietą. Būtent dabar „Rytas“ rikiuojasi ant trečiojo pakopos laiptelio, todėl norint nuo jo pakilti, būtina įveikti „El Dorado“ komandą. 


Tai „Rytui“ padaryti tikrai nebus lengva. „El Dorado“ jiems visada buvo kietas riešutėlis ir tarpusavio akistatų istorija yra „Aukso miesto“ komandos pusėje.


Šio sezono pirmosiose tarpusavio rungtynėse „El Dorado“ šventė pergalę rezultatu 8:3, bet būtent „Rytas“ pirmąją sezono dalį užbaigė būdamas pirmoje vietoje. Dėl to šiame sezone tarp komandų įsiplieskė nedidelis apsižodžiavimo karas, kuris rytojaus vakaro dvikovai suteiks dar daugiau spalvų.




Spalvų šiai kovai suteiks ir faktas, kad „Rytas“ šiame sezone jau kartą įveikė „El Dorado“ ekipą. Tai buvo padaryta MFL taurės pusfinalyje, kuomet „Rytas“ laimėjo 3:2, pateko į finalą ir galiausiai kėlė MFL taurę į viršų. Reikia priminti, kad tose pusfinalio rungtynėse „El Dorado“ pirmavo 2:0, bet „Rytas“ įspūdingai sužaidė antrąjį kėlinį ir pelnė tris įvarčius be atsako.


„El Dorado“ sieks pasiekti revanšą dėl to pralaimėjimo, bet puikiai supranta, kad „Rytas“ po pralaimėtų rungtynių „Eagle Team“ ekipai stengsis kuo greičiau atsitiesti.


„Varžovas mums žinomas ir esantis pirmajame trejetuke. Pergalė yra privaloma, norint kovoti dėl aukso. Taip pat reikia atsirevanšuoti po MFL taurėje patirto pralaimėjimo, bet „Rytas“ norės atsitiesti po pralaimėjimo prieš „Eagle Team“. Žinau, kad laukia sunkios rungtynės“, – prieš šį mačą sakė „El Dorado“ vadovas Martynas Rašinskas.


Jo komanda antrajame rate laimėjo visas rungtynes, o praėjusią savaitę 5:1 įveikė FC „IndEx“ ekipą, tačiau šį skirtumą susikrovė tik mačo pabaigoje ir tos rungtynės jiems nebuvo tokios lengvos, kaip gali sufleruoti rezultatas.


Tačiau dar sunkesnis mačas buvo „Ryto“ ekipai, kurį, kaip jau minėjome, jie 3:7 pralaimėjo „Eagle Team“ ekipai. Po tokio rezultato „Ryto“ vadovas Olegas Miasniankinas puikiai supranta, kad trauktis ekipa jau neturi kur, todėl bandys prieš „El Dorado“ sužaisti geriausias savo rungtynes ir nekartoti tų klaidų, kurias darė prieš „Eagle Team“ ekipą.


„Bandysime žaisti iš visų jėgų. Rungtynėse su „Eagle“ mums trūko kovingumo. Varžovai per lengvai pelnė pirmus tris įvarčius, o mums po jų tiesiog nusviro rankos. Atrodė, kad mes patys netikėjome, kad galime laimėti. Taip pat nebuvo aiškaus plano. Prieš „Eagle“ bandėme įgyvendinti dvi strategijas ir nei vienos nepavyko. Jei būtume pasirinkę vieną planą, gal būtų buvę geriau. Taip pat mums trūko vartininko Manto, kuris suteikia komandai užtikrintumo ir ramumo“, – sakė O. Miasniankinas.


„Jei nori laimėti prieš top komandas, turi sužaisti savo geriausią futbolą ir prieš „Eagle“ mums nepavyko jo sužaisti. Pasikalbėjome po šių rungtynių, išskyrėme savo padarytas klaidas ir bandysime jas pataisyti. Pirmu numeriu prieš „El Dorado“ nepažaisti, bet kol kas savo strategijos dar neturime ir ją nuspręsime tada, kai susirinksime į rungtynes. Tikrai žinau, kad Mantas jau žais, o tai yra gerai. Esame nusiteikę kovoti ir tikrai žaisime iš visų jėgų“, – pridūrė „Ryto“ vadovas.


Ar VFM laimės antrą kartą iš eilės? Antrąjį ratą VFM pradėjo būtent dvejomis pergalėmis, bet po to sekė du pralaimėjimai, o praėjusią savaitę jiems vėl pavyko laimėti. Jei vadovautumėmės aiškiai matoma seka, rytoj VFM turi laimėti, bet tokius planus sieks sugriauti FC „IndEx“ klubas.


VFM praėjusį ketvirtadienį 8:6 palaužė „Western Union“ ekipą. Klubas yra kiek sunerimęs dėl daug praleistų įvarčių, bet jei muši daugiau – visada laimėsi.


Tai VFM stengsis padaryti ir prieš „IndEx“ ekipą, kuri į aikštę žengs po 1:6 patirto pralaimėjimo „El Dorado“ klubui. Tiesa, tose rungtynėse pirmasis kėlinys pasibaigė 1:1, bet be keitimų žaidusiai ekipai buvo per sunku. Šįkart „IndEx“ klubui vėl galės padėti iš atostogų sugrįžęs kapitonas Eduardas Grudinskij, todėl komanda aikštėje vėl turės vieną iš savo lyderių. Ar jam ir kitiems „IndEx“ žaidėjams pavyks nutraukti VFM seką, paaiškės rytoj vakare! 


Praėjusį kartą „IndEx“ ekipai laimėti nepavyko. Tiek pirmose MFL rungtynėse, tiek MFL taurėje pergalę abu kartus šventė VFM klubas, todėl viena ekipa stengsis pasiekti pergalių „hat-tricką“, o kita – pasiekti revanšą.


Ar impulsą pajutęs „Oniksas“ gali sustabdyti „Eagle Team“? Pralaimėjimų seriją nutraukęs ir pergalę pagaliau iškovojęs SKK „Oniksas“ klubas kalbėjo, kad ši pergalė gali tapti pamatu galingai užbaigti sezoną. Tą pergalę „Oniksas“ pasiekė prieš „Riešę“ rezultatu 3:1, bet šįkart komandos lauks antroje vietoje įsitaisęs „Eagle Team“.


Šiame sezone „Eagle Team“ jau 8:3 įveikė „Onikso“ komandą, todėl ir šįkart „Ereliai“ yra favoritai, bet „Onikso“ žaidėjai yra atsigavę emociškai ir stengsis sužaisti antras geras rungtynes iš eilės.


Tą patį stengsis daryti ir „Eagle Team“, tik tas rungtynių skaičius jau bus didesnis. Komanda yra įgavusi neblogą pagreitį, o praėjusiame ture 7:3 nugalėjo FK „Rytą“.


„Eagle Team“ vadovas Aleksandras Dergačiovas nori tą pagreitį išlaikyti, todėl darys viską, kad prieš „Oniksą“ būtų pasiekta pergalė, o „El Dorado“ jaustų didesnį spaudimą kovoje dėl pirmos vietos. Apie ją svajojantys „Ereliai“ turi gerus šansus ją laimėti, bet tam reikia įveikti visus likusius varžovus ir „Oniksas“ yra vienas iš jų.

 

Ar „Spartakas“ ir toliau išliks be pergalių antrajame rate? Kol kas „Spartakas“ pralaimėjo visas antrojo rato rungtynes, nors prieš savaitę turėjo gerą progą šią nesėkmingą seriją nutraukti, bet 3:4 nusileido FK „Fortitudo“ ekipai.


Visgi tame mače dėl diskvalifikacijos žaisti negalėjo „Spartako“ lyderis Dmitrij Raksa, kuris jau bus pasiruošęs kovai su FK „Riešę“. „Riešės“ žaidimas šį sezoną ir toliau banguoja. Klubas kartais sugeba sužaisti puikias rungtynes, o kartais nieko ypatingo neparodo. Taip buvo ir praėjusią savaitę, kai „Riešė“ 1:3 nusileido „Oniksui“.


Šįkart klubas sieks sugrįžti į pergalių kelią, nors „Spartakas“ jiems nėra parankus varžovas. Dažnai „Riešė“ pralaimėdavo „Spartakui“ paskutinėmis minutėmis, bet šį sezoną jie jau spėjo pakeisti šią tendenciją, kai gegužės mėnesį patys 1:0 įveikė „Spartaką“, įmušdami įvartį 49 minutę.


Galbūt šįkart ekipa sieks netampyti nervų ir iškovoti pergalę didesniu skirtumu, tačiau aiškiu favoritu „Riešės“ įvardinti negalime. „Spartakas“ tikrai gali iššauti ir pasistengti iškovoti antrąją sezono pergalę.


Kokia serija bus nutraukta – pralaimėjimų ar pergalių? Jei tęstume pergalių seriją, vadinasi, laimėti turėtų FK „Fortitudo“, taip automatiškai pratęsdami „Western Union“ pralaimėjimų seriją. Žinoma, tokio scenarijaus „Fortitudo“ norėtų, bet „Western Union“ prieš tai stoja piestu.


Praėjusį ketvirtadienį „Fortitudo“ šventė savo pirmąją pergalę antrajame rate, kuomet 4:3 palaužė FK „Spartaką“. Savo ruožtu WU 6:8 pralaimėjo VFM ekipai. Abiejų rezultatų bendras bruožas yra vienas – susirinkimas į rungtynes.


Tada „Fortitudo“ turėjo kiek neįprastai sau ilgą atsarginių suolelį. Į rungtynes atvyko net 11 žaidėjų. Nors „Fortitudo“ vadovas Gabrielius Butkevičius negalėjo pažadėti, kad ir prieš „Western Union“ susirinks tiek narių, tačiau jis buvo tikras, kad jei ir vėl jo komanda turėtų tiek žaidėjų, jie tikrai galėtų įveikti „Western Union“ ekipą.


Tuo metu WU pralaimėjo VFM ekipai dėl to, kad į rungtynes atvyko ne daug futbolininkų. Komandos gretas išretino traumos ir ligos, todėl rungtynių rezultatą su „Fortitudo“ gali lemti tai, kiek šįkart „Western Union“ žaidėjų bus pasirengę rungtyniauti.


Praėjusias tarpusavio rungtynes WU laimėjo 5:3, pati komanda kovoja dėl penktosios vietos, todėl jie teoriškai turi daugiau motyvacijos pergalei, o ir pats šis mačas jiems yra tikrai svarbesnis turnyrinės lentelės atžvilgiu.


Būtent „Western Union“ galime laikyti poros favoritu, bet viskas iš tikro priklausys nuo to, po kiek žaidėjų šios rungtynėms turės abi komandos.




B diviziono XIX-ojo turo rungtynės:


Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai
Stadionas
21 19 2018-10-04 19:30:00 FK Volcano FK Valčiūnai III "Fanų" ketvirtis
22 19 2018-10-04 19:30:00 FK Rotalis FC Žalia Raudona IV "Fanų" ketvirtis
23 19 2018-10-04 20:30:00 VSG United MSC - Hilltown III "Fanų" ketvirtis
24 19 2018-10-04 20:30:00 FK Alytis FK Barbakanas IV "Fanų" ketvirtis
25 19 2018-10-04 21:30:00 FK Eksperimentas WorldOne United II "Fanų" ketvirtis
26 19 2018-10-04 21:30:00 FC Funk Soul Brothers FK Polivektris III "Fanų" ketvirtis


Centrinė dvikova. Šįkart centrine dvikova išrinkome ne turnyrinės lentelės kaimynų dvikovą, o labai gerai pažįstamų komandų mūšį – tai FK „Eksperimento“ ir „WorldOne United“.


Nors „Eksperimentas“ 7 taškais lenkia savo būsimus varžovus, bet šios rungtynės turėtų būti įdomios vien todėl, kad abi komandos vieną kitą pažįsta kaip nuluptos.


Abiejų ekipų žaidėjai dažnai treniruojasi kartu ar žaidžia vieni prieš kitus draugiškas rungtynes, todėl ši akistata bus principinė.


Abu klubai į aikštę žengs iškovoti antrosios pergalės iš eilės. „Eksperimentas“ praėjusią savaitę 8:0 sudorojo „Funk Soul Brothers“, o „WorldOne United“ 5:3 įveikė FC „Žalia Raudoną“.


Praėjusią tarpusavio dvikovą „Eksperimentas“ laimėjo 6:3 ir nors jis ir šįkart yra laikomas favoritu, bet „WorldOne United“ norės patampyti nervus ir galbūt atimti taškų iš savo gerų draugų.




„Šias rungtynes pavadinčiau „El Clasico“, kadangi „Eksperimentas“ yra geri mūsų draugai ir mes vienas kitą gerai pažįstame. Tai bus labai įdomios rungtynės, kur kiekvienas žaidėjas kovos iki pat pabaigos. „Eksperimentas“ turi tikrai gerų žaidėjų ir bebaimį vartininką. Laukia labai įdomus vakaras“, – sakė „WorldOne United“ vadovas Victoras Cachay Grande.


Panašios nuomonės buvo ir „Eksperimento“ vadovas Stasys Kvietkauskas. 


„Šių rungtynių laukiame dėl kelių dalykų: visų pirmą, įdomu sužinoti ar išlaikysime žaidimo tempą šiose rungtynėse, o visų antrą, žaisime prieš puikiai pažįstamą komandą, todėl tiek jiems, tiek mums tai bus mini „El Clasico“. Varžovai yra verti pagarbos, kadangi yra labai kovingi ir net žaisdami be keitimų sugeba mesti rimtą iššūkį visoms komandoms. Laukia labai įdomi dvikova, bet tikiuosi, kad ją laimėsime mes“, – sakė S. Kvietkauskas.


Kuri ekipa įkąs lyderiams? Šansų tai padaryti turės ne viena komanda, kadangi taip jau susiklostė, kad devynioliktame ture net keturiose rungtynėse tarpusavyje kovos aiškus favoritas ir poros autsaideris.


Pavyzdžiui, vienose rungtynėse jėgas patikrins FK „Polivektris“ ir FC „Funk Soul Brothers“ komanda. Pastaroji ekipa yra patekusi į rimtą duobę, iš kurios jiems sunkiai sekasi išlipti, o „Polivektris“ juos tikriausiai įstums dar giliau. Jau praėjusiose rungtynėse FSB 0:8 nusileido FK „Eksperimento“ komandai, todėl visai realu, kad visus mačus laimėjęs FK „Polivektris“ gali įmušti dar daugiau įvarčių.


FSB vadovas Igoris Saksonovas nežino, kaip prikelti komandą, todėl stebuklo prieš „Polivektrį“ galime nesitikėti. Visas rungtynes laimėjęs klubas praėjusį ketvirtadienį 11:1 sutriuškino „VSG United“, o praėjusį tarpusavio mačą prieš FSB laimėjo 9:2. Todėl, kaip ir sakėme, šios poros favoritas yra nekvestionuojamas.


Labai sunkios rungtynės laukia ir FC „Žalia Raudona“ ekipos. Nors šios komandos žaidimas yra ženkliai pagerėjęs, bet FK „Rotalis“ jiems dar tikrai yra per stiprus varžovas.


Antrajame rate „Rotalis“ skina vien tik pergalės ir nors praėjusiame ture jie tik 4:3 palaužė FK „Valčiūnus“, tačiau tai fakto nekeičia – „Rotalis“ yra akivaizdus favoritas.


Patys „Žalia Raudona“ žaidėjai praėjusią savaitę patyrė nesėkmę, kai 3:5 nusileido „WorldOne United“ ekipai, todėl tikėtina, kad šį ketvirtadienį jie patirs antrą pralaimėjimą iš eilės


Praėjusiose tarpusavio rungtynėse „Žalia Raudona“ 2:11 nusileido „Rotaliui“, todėl komanda sau kelia tikslą bent jau nepraleisti tiek daug įvarčių ir nepabloginti +/- statistikos grafos.


„Prieš „Rotalį“ bus labai sunku, stengsimės smarkiai nesugadinti savo įmuštų ir praleistų įvarčių balanso“, – prieš rungtynes sakė „Žalia Raudona“ vadovas Ignas Stasevičius.


Favorito statusą turės ir FK „Valčiūnai“ ekipa, kuri yra penktoje vietoje, bet dar rimtai kovoja dėl vietos stipriausiųjų trejetuke. Šįkart „Valčiūnai“ žais su diviziono autsaideriais FK „Volcano“ ir nors pirmosios tarpusavio rungtynės pasibaigė 2:2, šįkart „Valčiūnai“ yra favoritai ir jie bandys pasiekti revanšą.


„Valčiūnų“ žaidimas yra žymiai pagerėjęs, lyginant su sezono pradžia. Tai parodo ir komandos rezultatai, kurie jiems leidžia kovoti bent jau dėl bronzos. Tiesa, nuo trečios vietos jie dar atsilieka 8 taškais, tačiau gerai susiklosčius aplinkybėms, jie šį skirtumą galėtų sumažinti ar visiškai panaikinti.


Gerai „Valčiūnai“ sužaidė ir praėjusią savaitę, nors ir pralaimėjo 3:4 „Rotalio“ ekipai. Visgi tos rezultatas prieš vienus iš lyderių yra pagirtinas, todėl „Volcano“ lauks sunki kova, nepaisant to, kad ir „Volcano“ po vasaros pertraukos pradėjo žaisti geriau ir iškovojo savo pirmąją pergalę. Tiesa, praėjusią savaitę jie 0:3 pralaimėjo FK „Alyčiui“.


„Kaip ir kiekvieną kartą stengsimės susirinkti optimaliai ir gerai sužaisti! Antra ratas rodo, kad visos komandos pasitempė gerąja prasme, todėl žaisti bus dar įdomiau“, – nekantriai rungtynių laukė „Valčiūnų“ vadovas Dainius Perednis.


Aiškus poros favoritas yra ir „MSC - Hilltown“ klubas. Į bronzą nusitaikiusi komanda šįkart susigrums su „VSG United“ klubu. Kol kas šias ekipas skiria 13 taškų, todėl ir aikštėje turėtume jausti MSC pranašumą.


Praėjusią savaitę MSC 6:1 įveikė FK „Barbakaną“, o VSG net 1:11 pralaimėjo „Polivektriui“. Nuotaikos komandos stovyklose yra visiškai skirtingos, o pakilimą jaučiantis MSC neturėtų barstyti taškų.


Komandos vadovas Adomas Kripas puikiai supranta, kad FK „Eksperimentas“ ar FK „Valčiūnai“ laukia jų kluptelėjimų, bet A. Kripas nori, kad iki sezono pabaigos komanda sužaistų nesuklupdama. Į rungtynes su VSG jie žiūri labai rimtai ir stengsis antrą kartą įveikti šią ekipą, tik jau didesniu skirtumu. Priminsime, kad pirmosios tarpusavio rungtynės pasibaigė MSC pergale rezultatu 6:5.




Kaip pasikeis „Barbakano“ žaidimas, sugrįžus lyderiams? Šių lyderių pristatinėti nereikia – tai Ramūnas Radavičius ir Audrius Dilys. Du patyrę futbolininkai paliko FK „Panerio“ ekipą ir vėl sugrįžo į mažojo futbolo aikštelę, kur gins „Barbakano“ spalvas. Tą jie darė sezono pradžioje ir  prisidėjo ne prie vienos komandos pergalės. R. Radavičius spėjo įmušti 8 įvarčius, o A. Dilys puikiai saugojo „Barbakano“ vartus ir net sugebėjo įmušti įvartį.


Šių žaidėjų sugrįžimas turėtų iškart pakelti komandos pasitikėjimą savimi, o ne itin patyrusiems ekipos žaidėjams suteikti dar daugiau motyvacijos, žaidžiant šalia tokių futbolininkų kaip A. Dilys ar R. Radavičius.


Pakelti komandos ūpa tikrai reikia, kadangi praėjusį ketvirtadienį „Barbakanas“ 1:6 pralaimėjo MSC ekipai ir realių šansų iškovoti bent tašką neturėjo. Komandos vadovas Romualdas Laurinavičius guodėsi, kad tose rungtynėse jo ekipa per mažai smūgiavo į varžovų vartus, todėl sugrįžus R. Radavičiui tai turėtų pasikeisti.


Šiuo atveju turėtume užjausti FK „Alyčio“ ekipą. Ji praėjusią savaitę 3:0 įveikė FK „Volcano“ klubą ir prieš „Barbakaną“ tikriausiai būtų taip pat laimėję, bet situacija keičiasi iš esmės, kai į varžovų gretas sugrįžo du minėti futbolininkai.


Juos „Alytis“ puikiai prisimena iš praėjusių tarpusavio rungtynių. Būtent prieš „Alytį“ R. Radavičius ir A. Dilys sužaidė savo paskutinį mačą MFL lygoje. Tada R. Radavičius pasižymėjo du kartus, o A. Dilys pelnė savo vienintelį įvartį. Pats „Barbakanas“ tada laimėjo 6:3. Simboliška, kad būtent prieš „Alytį“ šie du veteranai turėtų vėl sugrįžti į MFL, o ar taip įvyks – pamatysime jau rytoj.


Kad ir kaip ten būtų, R. Laurinavičius laukia sunkių rungtynių. Jis sakė: „Varžovas yra techniškas ir daugelis iš ten yra baigę vaikų futbolo mokyklas, bet mes nepasiduosime ir kovosime“.


#MFL

 

#JūsŽaidžiate

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FC Žalia Raudona110062+43
2FK Fortitudo110064+23
3FK Dinamika110042+23
4FM Vilniaus Vytis00000000
5El Dorado00000000
6FK Eagle Team - Setaltas00000000
7FK Alytis00000000
8FK Grija100146-20
9VU MIF100124-20
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 1

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:1
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:1
Deividas Maculevičius Komanda:FK Fortitudo
1 Varžybų:1
Daniel Šaputko Komanda:VU MIF
1 Varžybų:1
Benas Lučiūnas Komanda:FK Fortitudo
1 Varžybų:1
Svajūnas Čyžas Komanda:FK Grija
1 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: