2018-10-08

 B diviziono apžvalga: naujas rekordas, beveik aiški trečia vieta ir lyderių pergalės

Praėjusį ketvirtadienį MFL B divizione komandos sužaidė devynioliktąjį turą. Jame pergales iškovojo visi išankstiniai favoritai, tačiau jos nebuvo visiems lengvos. Kai kam teko pavargti, kiti pagerino rekordą, o treti jau mato bronzos blizgį. Apie visą tai – turo apžvalgoje.


XIX-ojo turo rezultatai:


Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai Rezultatas Stadionas
184 19 2018-10-04 19:30:00 FK Volcano FK Valčiūnai 2:3 III "Fanų" ketvirtis
185 19 2018-10-04 19:30:00 FK Rotalis FC Žalia Raudona 8:4 IV "Fanų" ketvirtis
186 19 2018-10-04 20:30:00 VSG United MSC - Hilltown 2:3 III "Fanų" ketvirtis
187 19 2018-10-04 20:30:00 FK Alytis FK Barbakanas 4:0 IV "Fanų" ketvirtis
188 19 2018-10-04 21:30:00 FK Eksperimentas WorldOne United 9:0 II "Fanų" ketvirtis
189 19 2018-10-04 21:30:00 FC Funk Soul Brothers FK Polivektris 2:6 III "Fanų" ketvirtis


43. Praėjusią savaitę B diviziono komandos rezultatyvumą išlaikė praktiškai vienodą, lyginant su dar ankstesniu turu. Iš viso ekipos pelnė 43 įvarčius ir tai yra vos 2 įvarčiais mažiau nei aštuonioliktame ture. Vidutiniškai devynioliktajame ture per rungtynes buvo mušama po 7,17 įvarčio.

 

Nedraugiškai. Centriniame devynioliktojo turo mače susikovė dvi vienas kitą labai gerai pažįstančios komandos – FK „Eksperimentas“ ir „WorldOne United“, tačiau rungtynės tarp draugų nebuvo tokios draugiškos, kadangi „Eksperimentas“ žaidė į vienus vartus ir laimėjo net 9:0. Tai buvo antroji įspūdinga „Eksperimento“ pergalė iš eilės. Prieš tai komanda į pergalių kelią sugrįžo 8:0 sutriuškindama FC „Funk Soul Brothers“ ekipą, o šįkart jie iškovojo dar įspūdingesnę pergalę.

 

Dar prieš šį mačą „Eksperimento“ vadovas Stasys Kvietkauskas minėjo, kad jam bus įdomu pamatyti ar jo ekipa išlaikys parodytą žaidimą prieš FSB. Tą „Eksperimentas“ padarė ir įmušė net vienu įvarčiu daugiau, todėl po šio mačo S. Kvietkauskas buvo tikrai patenkintas.


„Mes norėjome pažiūrėti ar išlaikysime tą pačią bangą kaip ir prieš „Funk Soul Brothers“. Kaip matome, tai pavyko ir sužaidėme dar geriau. Bent jau pradžioje „WorldOne United“ dar kovojo, bet pabaigoje jau pasidavė ir taip nebesistengė“, – sakė S. Kvietkauskas.


S. Kvietkauskas taip pat paaiškino savo versiją, kaip jo komandai pavyko susigrąžinti sportinę formą.


„Manau, kad tiesiog pradėjome žaisti labiau atsipalaidavę, nebeturime to spaudimo, kurį jautėme, kai galvojome apie trečią vietą ir medalius. Dėl buvome įkritę į duobę, bet dabar to spaudimo neliko ir vėl pradėjome žaisti gerai“, – teigė „Eksperimento“ vadovas, kuris taip pat pripažino, kad užėmus ketvirtą vietą sezoną vertintų visai neblogai.



Rekordas. Naujomis aprangomis pasipuošęs FK „Polivektris“ į ją įtraukė dar daugiau tikrų kovotojų motyvų – karinį kamufliažą. Dabar „Polivektris“ varžovus gąsdins ne tik savo ūbavimais, bet ir karinga spartiečių išvaizda.


Naujomis aprangomis „Polivektris“ pasipuošė ne be reikalo. Komanda iškovojo 19 pergalę iš eilės ir taip pagerino MFL rekordą – daugiausiai iš eilės iškovotų pergalių vieno sezono metu. Prieš tai šis rekordas priklausė VDA ekipai, kuri laimėjo visas B diviziono sezono rungtynes, bet jų praėjusiais metais buvo tik aštuoniolika, todėl „Polivektris“ ir pagerino šį rekordą bei jį gali dar padidinti.


Visgi devyniolikta pergalė „Polivektriui“ nebuvo tokia jau lengva, nors jiems teko žaisti prieš vieną iš autsaiderių „Funk Soul Brothers“, kuriuos „Polivektris“ įveikė rezultatu 6:2. Tiesa, dar po pirmojo kėlinio rezultatas buvo 2:2, bet antroje mačo pusėje „Polivektris“ įrodė savo persvarą ir šventė 19 pergalę iš eilės.


„Rungtynės tikrai nebuvo lengvos, varžovai žaidė gerą futbolą ir labai gerai gynėsi. Jie pagavo mus kontratakų metu, bet mes nepasimetėme, kontroliavome žaidimą ir išnaudojome savo progas bei pasiekėme reikiamą rezultatą“, – sakė „Polivektrio“ vadovas Valentinas Baranovskij.


„Dar tikrai nenorime, kad sezonas pasibaigtų. Čia ateiname gauti malonumo, todėl norisi kuo daugiau futbolo, bet tuo pačiu laukiame paskutinių sezono rungtynių ir viso sezono kulminacijos“, – pridūrė „Polivektrio“ lyderis.



Auksinis batelis. Minėtasis V. Baranovskij prie savo komandos pergalės prisidėjo įvarčiu, o net tris juos įmušė Gžegož Vilkinas. Visgi labiau dėmesį reikia atkreipti į dublio autorių Ruslaną Tamiliną. Po šio dublio R. Tamilinas turi jau 31 įvartį ir vos vienu įvarčių atsilieka nuo FK „Rotalio“ puolėjo Pauliaus Sakalio, todėl kova dėl B diviziono auksinio batelio vyksta labai įtempta.




Diskvalifikacijos. Tiesa, kitame ture Ruslanas Tamilinas aplenkti P. Sakalio negalės, kadangi dėl geltonų kortelių jis diksvalifikuotas dvidešimtojo turo rungtynėms. Vieno mačo diskvalifikacijos sulaukė ir FSB narys Markas Bogdevičius, kuris taip pat praleis būsimo turo mačą.


Be penkių minučių. Kaip dažnai sakoma apie būsimus čempionus – be penkių minučių čempionai. Visgi šįkart šią frazę pritaikysime potencialiems bronzininkams – „MSC - Hilltown“ klubui. Būtent ši ekipa yra labai arti to, kad užsitikrintų trečiąją vietą, kadangi praėjusią savaitę iškovojo dar vieną pergalę, kuomet 3:2 palaužė „VSG United“ klubą.


MSC antrą kartą iš eilės VSG klubą įveikė vos vienu įvarčiu (pirmasis tarpusavio mačas pasibaigė 6:5). Po rungtynių MSC vadovas Adoamas Kripas pripažino, kad jo komandą šįkart išgelbėjo standartinės situacijos, po kurių buvo įmušti du įvarčiai. A. Kripas taip pat atskleidė, kad komandos viduje jau kalbama apie trečiąją vietą.




„Rungtynės buvo labai sunkios, labai kovingos. Varžovas žaidžia kietą futbolą, bet mums pavyko iškovoti darbinę pergalę. Atakos sunkiai rezgėsi, bet pavyko kelis įvarčius įmušti po standartinių situacijų – tai mums ir išgelbėjo. Tuo metu gynyba dirbo gerai, nors vieną įvartį patys įsimušėme į savus vartus, bet visko pasitaiko“, – sakė A. Kripas.


„Aš sakyčiau, kad dar per anksti, bet komanda kalbėjo apie tai, kad galbūt kitoms rungtynėms reikia pasiimti šampano ar nuspręsti kur bus švenčiama, bet, nereikia skubėti, nes bronzos dar nesame užsitikrinę“, – pridūrė A. Kripas. 



Patirtis. Šįkart tai lėmė FK „Valčiūnų“ pergalę, kurie gerokai vargo su FK „Volcano“ ekipa, bet ją palaužė rezultatu 3:2. Daugiausiai prie komandos pergalės prisidėjo jos kapitonas Viačeslav Rodevič, kuris pelnė du savo ekipos įvarčius, įskaitant ir pergalingą mačo pabaigoje.


Tuo metu „Valčiūnų“ vadovas Dainius Perednis pripažino, kad rungtynės jiems susiklostė prastai, bet šįkart juos išgelbėjo turima komandos patirtis.




„Sunkios rungtynės ir labai prastos mums. Galime tik pagirti varžovus, kurie tikrai buvo labai kovingai nusiteikę ir žaidė iki paskutinės sekundės. Galima pasakyti, kad šįkart nugalėjo patirtis“, – sakė D. Perednis.


Ginčai. Jų po savo rungtynių turėjo FK „Rotalio“ komanda, kuri, nors ir 8:4 įveikė FC „Žalią Raudoną“, bet galutiniu rezultatu ir savo žaidimu neliko patenkinta.


Vienu metu „Rotalis“ pirmavo 6:1, tačiau po to praleido tris įvarčius iš eilės ir „Žalia Raudona“ priartėjo 4:6. Visgi „Rotalis“ varžovų spaudimą atlaikė ir patys dar įmušė du įvarčius.


Net penkiais įvarčiais prie komandos pergalės prisidėjo Jevgenijus Učajevas, tačiau po rungtynių „Rotalio“ žaidėjai turėjo aptarti, ką šiame mače darė ne taip, kad varžovams suteikė galimybę pagalvoti bent apie tašką.




Tuo metu „Žalia Raudona“ vadovas Ignas Stasevičius tiesiog pripažino, kad „Rotalio“ komanda jiems buvo per stipri, nors ir buvo pavykę prie jų priartėti.


„Rotalis“ yra labai aukšto lygio komanda, kuriai priešintis yra be galo sunku. Antrajame kėlinyje pavyko prie jų priartėti per du įvarčius, bet varžovai tada susiėmė ir įmušė dar du įvarčius“, – trumpai apie rungtynes sakė I. Stasevičius.


Sausi. Antrose rungtynėse iš eilės „Alytis“ išliko sausi ir nepraleido įvarčių, o patys šįkart jų pelnė net keturis. Taip jiems pavyko 4:0 nugalėti FK „Barbakano“ komandą ir po šios pergalės pakilti net į šeštą vietą.


„Barbakanas“ savo ruožtu nelaimi jau ketvirto mačo iš eilės, nors šįkart komandai jau padėjo sugrįžęs vartininkas Audrius Dilys. Visgi ekipai dar trūko Ramūno Radavičiaus, kuris būtų smūgiais grąsinęs varžovų vartams, nes būtent to šįkart „Barbakanui“ ir pritrūko.


„Nesusiklostė mums rungtynės, jau trečios iš eilės. Varžovai laimėjo pelnytai. Mažai smūgių į vartus, kažkaip užstringa kamuolys viduryje aikštės. Daug naujų žaidėjų, tad esame kūrimo stadijoje“, – po rungtynių konstatavo „Barbakano“ vadovas Romualdas Laurinavičius.


#MFL 


#JūsŽaidžiate

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: