2018-11-23

Iš savosios varpinės: A diviziono komandų vertinimas

MFL pirmenybės pasibaigė jau daugiau nei prieš mėnesį, tačiau mes nenorime, kad Jūs taip greitai užmirštumėte 2018 metų sezoną.


MFL žurnalistas Aurimas Adomaitis nusprendė pateikti savo trumpas įžvalgas apie kiekvieną komandą, parašyti savo trumpą nuomonę bei įvertinti visas ekipas balais.


Trečiadienį apžvelgėme B diviziono komandas, o šįkart atėjo eilė A diviziono ekipoms.


A divizionas

 

FK „Spartakas“

 

FK „Spartakas“ praėjusiais metais sugebėjo surinkti 26 taškus ir finišuoti šeštoje vietoje, bet šiame sezone klubas iškart įsitaisė į autsaiderio vietą ir šios pozicijos nepaliko. „Spartakas“ per 18 rungtynių laimėjo vos tris kartus ir dar du kartus sužaidė lygiosiomis.


„Spartakas“ po kartą įveikė „Riešę“ ir „Fortitudo“ klubus, bet labiausiai visus nustebino jų fantastiška pergalė 7:4 prieš VFM pačioje sezono pabaigoje. Taip spartakiečiai užbaigė VFM žygį link bronzos ir šiuos medalius įteikė bei skolą grąžino „Ryto“ komandai.




Už tas trys pergales galime parašyti po tašką, dar tašką pridėti už dvi lygiąsias ir gausime jau 4 balus. Būtent tiek „Spartakui“ ir rašau. Ši komanda jau nebeatlaikė pastiprėjusio A diviziono ritmo ir patys nelabai tikėjo savo galimybėmis likti tarp stipriausių MFL ekipų. „Spartakas“ tikrai šiais metais buvo silpniausia A diviziono ekipa, bet jų patirtis bus naudinga B divizionui.


Sezono vertinimas: 4 balai

 

FK „Fortitudo“

 

FK „Fortitudo“ prieš metus liko aštunti, o šįkart – devinti ir yra priversti atsisveikinti su A divizionu. Jaunas „Fortitudo“ kolektyvas sezono pabaigoje kaip reikiant pabandė pakovoti dėl išlikimo, bet kapituliavo paskutinėse sezono rungtynėse prieš FC „IndEx“.


Šiais metais „Fortitudo“ pagrindinė problema buvo žaidėjų susirinkimas į rungtynes. Didžiąją sezono dalį klubas turėjo su tuo nemažai bėdų ir tikrai išbarstė daug potencialų taškų. Nepaisant to, „Fortitudo“ sugebėjo ir stebinti. Jie įveikė „Eagle Team“ klubą, sužaidė lygiosiomis su „El Dorado“, tačiau krisdavo prieš kitas ekipas, kartais praleisdami net po 10 ar 15 įvarčių.




Tik artėjant sezono pabaigai, „Fortitudo“ savo gretas sustiprino naujokais, kurie puikiai įsiliejo į kolektyvą ir klubas per paskutines 5 rungtynes laimėjo net tris kartus. Tačiau dar vienos pergalės jiems pritrūko ir kitais metais „Fortitudo“ žais B divizione.


Galbūt viskas galėjo būti ir kitaip, jei „Fortitudo“ būtų susirinkę į rungtynes prieš „El Dorado“ šešioliktajame ture. Gerą sportinę formą tuo metu įgavęs klubas sulaukė techninio pralaimėjimo. Žinoma, „El Dorado“ nėra tas varžovas, iš kurio yra lengva atimti taškus, bet „Fortitudo“ tam turėjo potencialo.


Dabar tą potencialą jie turės atskleisti B divizione, o šių metų pasirodymą aš vertinu 5 balais. Klubas per vėlai išsprendė pastiprinimo klausimą ir tai jiems ryškiai kainavo vietą A divizione. Kaip sakoma, iš klaidų yra mokomasi ir tikėkimės, kad „Fortitudo“ pasimokys iš šio sezono klaidų.


Sezono vertinimas: 5 balai

 

FK „Riešė“

 

Šios komandos sezoną galime dalinti į dvi dalis – su Stanislovu Danisevičiumi ir be jo. Kai „Riešės“ komandai vadovavo S. Danisevičius, klubas rinko taškus, nors ir ne tiek daug, bet bent jau rinko. Žinoma, „Riešės“ žaidimas nebuvo pats gražiausias, bet iš esmės tai atnešdavo rezultatą.


Rugsėjo mėnesį S. Danisevičius pasitraukė nuo „Riešės“ vairo ir komanda liko be trenerio. Kaip buvo pripažinęs „Riešės“ vadovas Tomas Guiskis, klubas iš naujo mokėsi žaisti futbolą, bet tos pamokos vyko lėtokai.


„Riešė“ pralaimėjo visas paskutines septynias žaistas rungtynes ir jau pradėjo flirtuoti su vieta B divizione, bet būtent „Fortitudo“ pralaimėjimas paskutinėse rungtynėse lėmė, kad „Riešė“ liko A divizione.


Nežinau kokia katė perbėgo tarp S. Danisevičiaus ir „Riešės“, bet be savo trenerio komandos žaidimas buvo padrikas ir tikrai bevaisis. Džiaugtis klubas gali tik tuo, kad prie jų prisijungę puolėjai Robertas Ionescu ir Maksim Afanasjev tapo svarbia ekipos dalimi ir galbūt kitą sezoną bus dar svarbesni.


Praėjusiais metais užėmęs trečią vietą, šįkart klubas finišavo  vos aštuntas, todėl jų sezoną vertinu vos 5 balais. A divizione jie išliko tik dėl taškų, surinktų vadovaujant „Žalgirio“ legendai. Suprastėjusį „Riešės“ žaidimą be S. Danisevičiaus pastebėjo ir varžovai ir bent jau šiai dienai sprendimas atsisveikinti su S. Danisevičiumi atrodo skubotas, bet ilgalaikėje perspektyvoje tai gali pasikeisti. Ar taip ir nutiks, parodys laikas ir kitas sezonas.


Sezono vertinimas: 5 balai

 

FC „IndEx“

 

Nežinau kodėl, bet prieš sezono pradžią į šią komandą dėjau daug vilčių. Man tai atrodė susižaidęs ir daug patirties turintis kolektyvas. Pirmos keturios rungtynės ir 10  taškų sukūrė iliuziją, kad „IndEx“ tikrai gali kovoti dėl medalių, bet ta iliuzija greitai subliuško. Komandos žaidimas ir tuo pačiu rezultatai pradėjo greitai kristi į apačią ir „IndEx“ iš lentelės viršaus atsidūrė jos viduryje, o po to ir žemesnėje pusėje.


Galiausiai klubui sezonas susiklostė taip, kad savo vietą A divizione jie turėjo išsikovoti per paskutines sezono rungtynes. Jos klubui buvo jubiliejinės – 100-osios – ir šį mačą prieš „Fortitudo“ jie laimėjo 3:2. Tai buvo pati svarbiausia komandos pergalė šiame sezone, garantavusi išlikimą.




Visgi, kaip ir minėjau, bent jau mano lūkesčių „IndEx“ nepatvirtino, todėl ir didelio balo šiai ekipai nerašau – 5. Nemanau, kad „IndEx“ yra ta ekipa, kuri turėjo kovoti dėl išlikimo, bet šis sezonas jiems būtent taip ir susiklostė. Klubo žaidėjai buvo patekę į psichologinę duobę ir šiai ekipai reikės daryti viską, kad tas pats nepasikartotų ir kitais metais, nes A divizionas tikrai sustiprės ir čia žaisti bus dar sunkiau.


Sezono vertinimas: 5 balai

 

„Western Union“

 

B divizione „Western Union“ klubas užėmė ketvirtą vietą, bet aplinkybės jiems susiklostė taip, kad ši komanda sulaukė progos pakilti į A divizioną. Vien dėl to buvo galima tikėtis, kad WU ekipai šis sezonas bus labai sunkus ir jai teks kovoti dėl išlikimo.


Visgi „Western Union“ įrodė, kad jie gali greitai tobulėti ir žaisdami su stipresnėmis ekipomis, patys pradėjo žaisti geriau. Nors WU sportinė forma bangavo viso sezono metu, bet klubas tikrai turėjo gerų momentų. Tų momentų dėka „Western Union“ surinko 22 taškus ir finišavo šeštoje vietoje.


Finišas lentelės viduryje tikrai pateisino komandos vadovo lūkesčius, pirmą kartą žaidžiant A divizione. „Western Union“ išsiskyrė ir savo technišku futbolu, dėka komandoje esančių užsieniečių.


Šiai komandai rašau tikrai nemažai – 7 balus. Juk iš B diviziono ketvirtos vietos pakilti iškart į A diviziono šeštą vietą nėra taip paprasta. Šaunuoliai!


Sezono vertinimas: 7 balai

 

SKK „Oniksas“

 

Praėjusiais metais SKK „Oniksas“ A divizione užėmė penktą vietą, šiais metais jų pasiekimas tas pats – penktoji vieta, tik šįkart buvo surinkta trimis taškais mažiau. 2017 metais „Oniksui“ buvo pavykę laimėti MFL Taurę, bet šį sezoną jie šio trofėjaus neapgynė, todėl šiųmetinis sezonas jiems buvo tikrai prastesnis.


Didžioji sezono dalis jiems buvo apskritai tragiška. Klubą kamavo traumos, jiems negalėjo padėti keli praėjusių metų lyderiai, todėl „Oniksas“ labai sunkiai rinko taškus ir ilgą laiką praleido turnyrinės lentelės apatinėje pusėje.


Tryliktame ture „Oniksas“ net 0:11 pralaimėjo „Western Union“ ekipai, bet būtent po šios nesėkmės klubo rezultatai atsigavo ir per penkis likusius mačus jis šventė net keturias pergales, įskaitant ir triumfą 5:2 prieš „Eagle Team“. Toks staigus sportinės formos pagerėjimas ir leido „Oniksui“ paskutiniame ture užkopti ant penktojo laiptelio.


Tačiau, kaip jau buvo minėta, šie metai klubui buvo prastesnis už praėjusius, todėl didelio balo komandai rašyti negaliu. „Oniksas“ per ilgai nesugebėjo surasti ilgalaikio pergalės recepto, kurį pademonstravo per paskutinį sezono mėnesį ir tą viena iš vyriausių čempionato ekipų privalės taisyti ateinančiais metais. Dėl to „Oniksui“ rašau 6 balus.


Sezono vertinimas: 6 balai

 

VFM

 

Dar viena ekipa iš B diviziono pakilusi į A divizioną ir jame pasirodžiusi tikrai gerai. Tikrai gerų futbolininkų savo gretose turintis VFM sugebėjo užimti ketvirtą vietą bei rimtai kovojo dėl medalių.


VFM buvo tas klubas, kuris mušė daug įvarčių, bet nemažai jų ir praleisdavo. Neretais atvejais, jų praleisdavo net daugiau nei įmušdavo, o taip jie ir pralaimėdavo rungtynes. Visgi VFM per 18 rungtynių surinko 28 taškus ir tai leido jiems užlipti ant ketvirtosios vietos.


VFM priešpaskutiniame ture dar turėjo teorinių šansų pakovoti dėl bronzos medalių, bet tada netikėtai 4:7 pralaimėjo „Spartakui“. Paskutinėse sezono rungtynėse jie žaidė prieš trečią vietą užėmusį „Rytą“ ir šiam principiniam varžovui, kuriam pralaimėjo ir MFL Taurės finalą, nusileido 3:7.


VFM lyderiais šį sezoną buvo Gediminas Skrockas ir Arvydas Veikutis, atitinkamai pelnę po 16 ir 22 įvarčius, tačiau komandos žaidime trūkdavo stabilumo ir dažnai po laimėtų rungtynių sekdavo pralaimėjimas. Toks bangavimas ir sutrukdė VFM ekipai užimti bent jau trečią vietą, tačiau po B diviziono iškart šoktelėti į pirmąjį A diviziono ketvertą – rimta paraiška kitam sezonui. Dėl to jiems rašau rimtą balą – 7.


Sezono vertinimas: 7 balai

 

FK „Rytas“

 

Savo dešimtmetį šiais metais šventęs „Ryto“ klubas šį istorinį sezoną pažymėjo tikrai gerai – iškovota MFL Taurė ir ant kaklo užkabinti MFL bronzos medaliai, o taip pat sudalyvauta Lietuvos mažojo futbolo čempionate.


Visgi po pirmojo rato „Rytui“ lūkesčiui natūraliai išaugo, kadangi būtent „Rytas“ prieš vasaros pertrauką buvo pirmoje vietoje, o taip pat į viršų kėlė MFL Taurę. Atrodė, kad „Rytas“ šį sezoną gali paversti tikrai istoriniu, tačiau antrajame rate klubas galbūt pradėjo jausti per didelį psichologinį spaudimą, todėl pradėjo barstyti taškus. „Rytas“ pralaimėjo tiesioginiams savo konkurentams „El Dorado“ ir „Eagle Team“ ir greitai užleido lyderio poziciją. Gan netikėtas buvo ir pralaimėjimas „Onikso“ ekipai, skaudžiai buvo nusileista ir FC „IndEx“ klubui (1:7), bet būtent po to mačo paaiškėjo, kad „Rytas“ užsitikrino bronzą.




Nors lyderio pasiūlyto tempo „Oniksas“ antrajame rate neatlaikė, bet į šį jų sezoną reikia žiūrėti tikrai pozityviai. Savo gretose jie turėjo ir rezultatyviausią čempionato žaidėją Valdemarą Šaveiko, įmušusį net 25 įvarčius per 16 rungtynių.


Visgi aukščiausio balo „Rytui“ rašyti negaliu, nes, kaip jau sakiau, lyderių tempo jie vis tik neatlaikė. Devyneto taip pat pagailėsiu dėl pralaimėjimų prieš „Oniksą“ ir „IndEx“. Bet aštuoneto komanda yra tikrai verta – bronzos medaliai ir MFL Taurė yra tikrai ne juokas.


Sezono vertinimas: 8 balai

 

„Eagle Team - Žibintas“

 

Čempionų titulą gynę „Ereliai“ jo neapgynė ir savo karūną perdavė „El Dorado“ klubui. „Eagle Team“ turėjo tenkintis sidabro medaliais, kaip tą darė ir Lietuvos mažojo futbolo čempionate. Nuo „El Dorado“ ekipos jie atsiliko šešiais taškais, nors šių metų čempionams jie per 2018 metus taip ir nepralaimėjo.


„Eagle Team“ Achilo kulnas buvo ne „El Dorado“, o prastesni rezultatai su kitomis ekipomis. Jau antrose sezono rungtynėse su „IndEx“ jie prarado pirmuosius taškus, kai rungtynės pasibaigė 4:4. Po to buvo pralaimėta „Fortitudo“ ekipai. Po keturių pergalių serijos buvo nusileista VFM klubui, o kiek vėliau neįveiktas ir „Western Union“ kolektyvas. Kertinė nesėkmė buvo prieš „Oniksą“, kai jau artėjant sezono pabaigai, jiems „Eagle Team“ nusileido 2:5.


Būtent po šios nesėkmės „El Dorado“ tapo akivaizdžiais favoritais, o „Eagle Team“ ekipa suprato, kad jie aukso medalius turės iškeisti į sidabro. Galime sakyti, kad „Eagle Team“ ekipai šį sezoną tiesiog pritrūko stabilumo. Nors klubas savo sudėtyje turėjo puikiai žaidžiančius Pavelą Pelakauską, Pavelą Šarynskį ar Marių Linkevičių, tačiau ir jie turėjo savo juodų dienų. Šiais metais jų buvo kiek per daug ir „Eagle Team“ liko be aukso.




Kaip ir sakiau, stabilumas ir išbarstyti taškai prieš potencialus rungtynių autsaiderius buvo „Eagle Team“ pagrindinė problema. Net neabejoju, kad komandos vadovas Aleksandras Dergačiovas ieškos vaistų nuo šių bėdų, bet šiam sezonui jiems rašau aštuonis. Klubas visgi neapgynė trofėjaus ir tikrai pralaimėjo per daug rungtynių, nors ir buvo rezultatyviausia čempionato komanda. Būti antrai stipriausiai lygos ekipai – taip pat geras pasiekimas, bet „Eagle“ visada taikosi aukščiau ir tą tikrai darys kitais metais.


Sezono vertinimas: 8 balai

 

„El Dorado“

 

Po metų pertraukos „El Dorado“ ir vėl tapo stipriausia MFL lygos ekipa. Praėjusiais metais likę antri, šįkart klubas per sezoną pralaimėjo vos kartą ir galime drąsiai teigti, kad jie buvo verti tapti čempionais.


Klubas pademonstravo stabiliausią žaidimą, nors patį sezoną pradėjo nulinėmis lygiosiomis. Po pirmojo rato jie net nebuvo pirmi, tačiau antrajame rate taškų praktiškai nebarstė ir skynė vieną pergalę po kitos.


Po tris taškus į savo kraitį krovęs „El Dorado“ klubas greitai pakilo į pirmąją poziciją ir ją išlaikė iki pat sezono pabaigos. Nors paskutinėse sezono rungtynėse jie su „Eagle Team“ sužaidė 2:2, tačiau tas mačas nieko iš esmės nelėmė, nes „El Dorado“ MFL titulą buvo užsitikrinę jau anksčiau. 




Šiais metais taip pat Baltijos mažojo futbolo taurę laimėjęs, rezultatyviausią visų laikų MFL žaidėją (Martyną Rašinską) turintis „El Dorado“ klubas iš manęs visgi negaus aukščiausio balo.


Vertinu tik MFL sezoną ir galiu pasakyti, kad klubui rašau 9. Nors „El Dorado“ MFL čempionate praleido mažiausiai įvarčių, žaidė tikrai komandinį ir kokybišką futbolą, tačiau vienas dalykas man neleidžia jiems parašyti dešimt. Šio sezono metu „El Dorado“ taip ir nesugebėjo įveikti „Eagle Team“ ekipos ir būtent dėl to jų sezoną vertinu devyniais. Paprasta.

 

Sezono vertinimas: 9 balai



#MFL 


#JūsŽaidžiate

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Deividas Reimaris Komanda:El Dorado
0 2
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: