2019-05-07

A diviziono apžvalga: lyderių tarpe nieko naujo bei ilgai laukta „Ryto“ pergalė

A diviziono šeštasis turas itin didelių staigmenų neatnešė. Lyderiai šventė užtikrintas pergales, o po ilgos pertraukos pergalės skonį pajuto ir „Ryto“ ekipa. Plačiau apie šį turą – turo apžvalgoje.


A diviziono VI-ojo turo rezultatai:


Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai Rezultatas Stadionas
31 6 2019-05-02 19:40:00 FC IndEx FK Polivektris 8:3 I "Fanų" ketvirtis
32 6 2019-05-02 19:40:00 FK Rytas SKK Oniksas 6:1 II "Fanų" ketvirtis
33 6 2019-05-02 20:40:00 FK Rotalis FK Spartakas 2:1 I "Fanų" ketvirtis
34 6 2019-05-02 20:40:00 Eagle Team - Žibintas FK Fortitudo 11:1 II "Fanų" ketvirtis
35 6 2019-05-02 21:40:00 Maracana Western Union 5:5 I "Fanų" ketvirtis
36 6 2019-05-02 21:40:00 El Dorado FK Riešė 8:3 II "Fanų" ketvirtis


54. Šeštasis turas A divizione buvo be galo rezultatyvus. Šiame ture buvo įmušti net 54 įvarčiai, o tai net 16 įvarčių daugiau nei penktajame ture. Vidutiniškai per rungtynes buvo mušama po 9 įvarčius.


Tikėjosi. Praėjusių metų čempionai „El Dorado“ šeštajame ture 8:3 nugalėjo FK „Riešės“ kolektyvą.


Nors „El Dorado“ šiame mače praleido daugiausiai įvarčių iš kol kas sužaistų rungtynių, tačiau pačios rungtynės jiems nebuvo sudėtingos. Komandos vadovas Martynas Rašinskas būtent tokio mačo ir tikėjosi.


„Rungtynės nesudėtingos, kažko panašaus ir tikėjomės. Vietomis patingėjome gintis ir dėl to praleidome daugiausiai šį sezoną. Bet tikiuosi, tai atsipalaidavimas kontroliuojant žaidimą ir turint rezultatą“, – savo mintimis apie rungtynes dalinosi M. Rašinskas.


„El Dorado“ vadovas taip pat pagyrė varžovus, kurie pakeitė savo žaidimo filosofiją: „Varžovas pagaliau pradėjo žaisti futbolą, o tai džiugina. Atsisakė kamuolio spardymo į priekį, o ten jau kaip bus. Matėsi, kad vyrai motyvuoti, kovojo. Sėkmės jiems toliau!“ 




Klaidos. „Riešė“ savo ruožtu mėgavosi žaidimu prieš tokį stiprų varžovą, o kaip pralaimėjimo priežastį komandos vadovas Tomas Guiskis įvardino labai didelį klaidų skaičių, po kurio ir krisdavo įvarčiai.

 

„Rungtynės buvo labai įdomios. Priešininkas kaip visada techniškas, greitas. Stengėmės įkąsti čempionams, bet pačių klaidos neleido to padaryti, o varžovai už klaidas baudė. Darėme tikrai daug klaidų! Dar yra kur tobulėti“, – sakė T. Guiskis


Patampė. Penktajame ture savo pirmą pergalę iškovojęs „Spartakas“ šiame ture taip pat patampė nervus. „Rotaliui“ teko gerokai pavargti, kad iškovotų pergalę. Visi mačo įvarčiai buvo įmušti tik rungtynių pabaigoje, bet galiausiai „Rotalis“ laimėjo rezultatu 2:1.


„Džiaugėmės, kad laimėjome. Tikėjomės lengvesnių rungtynių, bet sunkiai sekėsi įmušti įvartį, tad nustebino mūsų pačių kantrybė rungtynėse, kurios buvo klampios ir sunkios“, – teigė „Rotalio“ vadovas Dainius Riškus.

 

Išnaudojo. Pergalę identišku rezultatu kaip ir „El Dorado“ iškovojo FC „IndEx“ komanda. Ji 8:3 įveikė FK „Polivektrį“. Šiose rungtynėse „Polivektris“ turėjo tik vieną keitimą o tai pamatę „IndEx“, stengėsi tai išnaudoti ir jiems – pavyko!


„Vertinčiau rungtynes teigiamai. Visi žaidėme ramiai, tikrai nebuvo tikslo įmušti greito įvarčio ir žaidėme dažniau pasikeisdami. Matėme, kad varžovas turi tik vieną keitimą, norėjome šitą momentą išnaudoti savo naudai ir laukėme savo progos. Tačiau su tokiu stipriu varžovu ramiau pasijusti pavyko tik po dviejų Eriko Milašausko įvarčių 39 ir 40 minutėmis, kai rezultatas tapo jau 6-2.  Trys taškai kišenėje ir važiuojame toliau“, – sakė „IndEx“ vadovas Eduardas Grudinskij.


Nors „Polivektris“ ir pralaimėjo penkių įvarčių skirtumu, tačiau E. Grudinskij apie varžovus atsiliepė teigiamai: „Tikrai nieko negalėčiau išskirti šiose rungtynėse, nes žaidimas vyko apylygiai, visi turėjo momentų ir galimybių įmušti. Visi, kaip ir „IndEx’iečiai“ ir „Polivektrio“ žaidėjai, žaidė gerai, kovojo, bėgo ir dėjo visas pastangas, tačiau mums labiau pasisekė ir, manau, mums pavyko išnaudoti jų keitimų trūkumą. Varžovas tikrai geras, išmanantis futbolą ir jo gudrybes.  Turi keletą lyderių komandoje, kurie kuria ir veda visą žaidimą. Manau, jei būtu susirinkę pilnesnės sudėties tai nežinia kaip būtų viskas pasibaigę“.




Dominavo. Taip pat be pralaimėjimų žengiantis „Eagle Team - Žibintas“ šeštajame ture visiškai dominavo. Jiems pavyko net 11:1 sutriuškinti FK „Fortitudo“ komandą, todėl „Erelių“ vadovas Aleksandras Dergačiovas liko patenkintas tiek rezultatu, tiek nuolatos gerėjančiu žaidimu.


„Rungtynės geros, praleidome tik 1 įvartį, o pelnėme net vienuolika. Mūsų komanda dominavo 100 % rungtynių metu, priešininkams neleidome net pagalvoti apie teigiamą rezultatą jų naudai. Bet noriu pagirti juos už kovingumą, ypač vartininką, kuris gelbėjo juos mažiausiai 10 kartų“, – sakė A. Dergačiovas.


„Džiugina mūsų vis gerėjantis žaidimas. Mūsų kombinacinio futbolo greitis greitėja, lemiamose atakų stadijose žaidžiame 1 lietimu, labai malonu žiūrėti į tokį futbolą. Aišku, kartais reikėtų tiesiog pelnyti įvartį, kai tam yra puikus momentas, o ne bandyti metro atstumu „stumdyti“ tą kamuolį toliau. Hat-tricku rungtynėse pasižymėjo mūsų „tankas“ Martynas, noriu ji pasveikinti su puikiu žaidimu, taip pat Pavelą Pelakauską, kuriam vis labiau patinka asistento vieta – 4 rezultatyvūs perdavimai ir 1 įvartis. Jei būtų statistika pagal perdavimus, manau, Pavelas butu pirmas lygoje šiuo metu“, – tęsė „Erelių“ vadovas.


„Ne neigsiu. Su „Fortitudo“ mūsų rungtynės visada klostydavosi labai sunkiu scenarijumi arba laimėdavome atsiplėšę. Šįkart buvo antrasis variantas. Tai kovojanti komanda, kuri tikrai gali atimti taškų, kai jiems viskas gaunasi ir lydi truputį sėkmės“, – užbaigdamas dar varžovus pagyrė „Eagle Team“ komandos veidas.


Sekundė. Paskutinę sekundę tikrai atsimins „Western Union“ ekipa.  Šeštajame ture ji galėjo 5:4 nugalėti „Maracana“ ekipą, bet paskutinę sekundę išlyginamąjį įvartį pelnė Artūras Jeršovas nuo 9 m. žymos ir komandos pasidalino po tašką.


„Rungtynės buvo kietos ir labai permainingos. Padarėme gerą pradžią, tačiau varžovai sugebėjo prisivyti ir aplenkti. Poto visas žaidimas vyko labai įtemptai, daug emocijų. Intriga buvo iki pačio galo, labai apmaudžiai suklydome baudos aikštelėje paskutinę sekundę ir dėl to varžovai nusinešė lygiąsias. Tą paskutinės sekundės įvartį dar ilgai prisiminsime“, – sakė WU vadovas Aurimas Andrulis.


Planas. „Maracana“ prieš rungtynes su „Western Union“ turėjo planą laimėti. Visgi, tas planas nepavyko, todėl iš dalies komanda yra nusivylusi, bet iš dalies ir džiaugiasi, jog pavyko išplėšti bent tašką.


„Apmaudu dėl traumų. Dar du žaidėjai iškrito ir tas labiausiai užknisa. O dėl rungtynių… šiaip prieš rungtynes planavome laimėti, tad nusivylimo turiu“ – sakė „Maracana“ kapitonas Artūras Žarnovskis. 


Jam pritarė ir „Maracana“ narys Denisas Biveinis: „Sutinku, kad tikėjomės laimėti, bet porą kartų taip degėme, kad vienas taškas tikrai nėra blogiausia, kas galėjo nutikti. Blogai, kad prasileidę įvartį iš karto krentame į nokdauno būseną. Kol susivokiame, kas čia darosi, tampame visiškai neįgalūs. Bet momentais gerai judėjo kamuoliukas, primušėme gerų įvarčių“. 


Skonis. Po ilgos pertraukos pergalės skonį vėl pajuto FK „Rytas“, kuris sužaidė puikias rungtynes ir 6:1 įveikė SKK „Oniksą“. Net keturis įvarčius komandai atnešė sugrįžęs Aivydas Ruškys, o taip pat puikiai pasirodė į vartus stoti turėjęs Albertas Šaveiko.

 

„Labai geros nuotaikos. Šaunuoliai vyrai! Prieš rungtynes padarėme susirinkimą, pakalbėjome kas pas mus negerai ir kas gaunasi. Reikėjo stengtis nekartoti klaidų iš praėjusių rungtynių ir pagerinti nusiteikimą šiam mačui. Prieš rungtynes komandai pristačiau prezentaciją, kaip mes atrodome dabar ir kuo norime būti. Panašu, kad visi tai suprato ir šiose rungtynėse viskas klojosi gerai. Iki pirmojo įvarčio komandos dar atrodė apylygiai, bet po to krito daugiau įvarčių, atsipalaidavome ir žaisti pasidarė lengviau“, – kalbėjo „Ryto“ vadovas Olegas Miasniankinas.


„Gaila, kad nebuvo vartininko Manto, bet jam radome pamainą iš vidinių rezervų (Albertas Šaveiko) ir džiugu, kad Aivydas Ruškys sugrįžo į aikštelę ir vėl mums galėjo padėti. Jis pelnė keturis įvarčius ir svariai prisidėjo prie pergalės“, – užbaigė „Ryto“ vadovas Olegas.




Savo mintimis apie mačą pasidalino ir „Onisko“ vadovas Edvardas Ruskan. Jis buvo kiek nusiminęs dėl tokio skaudaus pralaimėjimo, nors iki pirmojo įvarčio į sutriuškinimą šiame mače nebuvo panašu.


„Pralaimėjimas 5 įvarčių skirtumu, nors ir žaidėme su praeitų metų medalininkais, vertinu blogai. Ir mes, ir „Rytas" nebuvome optimaliai susirinkę ir, atrodo, nei mes nei jie nesame pačios geriausios formos. Iki pirmojo įvarčio, drįstu teigti, jog žaidimas buvo apylygis. Mes net turėjome kelis pavojingesnius smūgius, bet kai po dviejų klaidų rezultatas tapo 0:2, buvome priversti jau žaisti patogų „Rytui“ žaidimą, tai yra rizikuoti ir atakuoti, paliekant 1 ar 2 žmones, dėl ko praleidome šiemet nebūdingai daug. Gaila, bet jų 77 numeris (Aivydas Ruškys) irgi padarė nebloga „performensą“, matyt, tai irgi buvo vienu iš faktorių. Išskirčiau visgi mūsų klaidų skaičių: kamuolio  atšokimai, vėlavimai, netikslūs perdavimai aišku, galima kiek kaltinti slidžią aikštelę, bet „Rytas“ žaidė irgi tokiomis pat sąlygomis“, – sakė E. Ruskan.


„Rytas visada žaidė agresyviai ir nusiteikęs pulti, naudojant flangus ir centro puolėją. Mačiau, kad nebuvo jų kelių žaidėjų ir net etatinio vartininko Manto, bet mes tuo nepasinaudojome. Gaila, kad „Rytui" sugrįžti į pergalių kelią padėjome mes, galėjo jie tą padaryti ir kitą savaitę“, – šypsodamasis užbaigė E. Ruskan.


Rinktinė. Savo atstovų turo rinktinėje turi „IndEx“, „Ryto“, „El Dorado“, „Eagle Team“ ir „Maracana“ ekipos, tačiau tik „El Dorado“ ir „Eagle Team“ jų turi po du.



Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Osvaldas Čipkus Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: