2019-05-08

VII-ojo turo anonsas: MFL „El Clasico“ ir B diviziono lyderių akistata

Septintasis turas tiek A, tiek B divizione žada bent jau dvi tikrai labai įdomias akistatas. A divizione lauks vadinamasis MFL „El Clasico“ tarp vis dar pralaimėjimo nepatyrusių „El Dorado“ ir „Eagle Team - Žibintas“ komandų, o B divizione jėgas pasimatuos FK „Barbakano“ ir FK „Eksperimento“ komandos. Apie šias ir kitas rungtynes – turo anonse.

 


Pirmoji banga (19:40)

 



A diviziono dvikovas pradės dvi prieš savaitę laimėjusios ir pralaimėjusios komandos. Tos dvi pralaimėjusios susikaus tarpusavyje – tai yra SKK „Oniksas“ ir FK „Riešė“.


„Oniksas“ net 1:6 nusileido FK „Rytui“, o „Riešė“ čempionams mušė tris įvarčius, tačiau „El Dorado“ ekipai pralaimėjo 3:8.


Šią savaitę apie pergalę galvoja abi komandos, o istorija rodo, kad dažniau laimi „Oniksas“. Iš 15 tarpusavio rungtynių „Oniksas“ pergalę šventė net 9 kartus, įskaitant ir vieną kartą praėjusiais metais, dar keturios akistatos pasibaigė lygiosiomis, o „Riešė“ pergalę šventė vos du kartus.


Tačiau tai „Riešės“ entuziazmo nemažina. Prieš šią akistatą komandos vadovas Tomas Guiskis sakė: „Septintame ture tikimės atsitiesti ir grįžti į pergalių kelią“.


Pergalės labai nori ir „Oniksas“. Šiandien (gegužės 8 dieną) „Oniksas“ švenčia savo dešimtmetį, todėl savo gimtadienį tikrai norėtųsi pažymėti pergale. Galbūt saldus tortas komandai suteiks energijos ir ji sužais unikalias rungtynes bei po jų galės pakelti ir šampano taurę ar alaus bokalą.


Kitose A diviziono rungtynėse FC „IndEx“ pirmą kartą susirems su FK „Rotaliu“. Praėjusią savaitę „IndEx“ 8:3 palaužė kitą A diviziono naujoką FK „Polivektrį“, o šįkart jie sieks pakrikštiti ir „Rotalį“.


Visgi tai padaryti lengva nebus. „Rotalis“ kol kas žaidžia pakankamai gerai ir nors praėjusią savaitę tik 2:1 nugalėjo FK „Spartaką“, „Rotalis“ šiuo metu turi net 13 taškų ir vienu tašku lenkia tą patį FC „IndEx“.


„Prieš septintąjį turą mane lanko visokios mintys. „Rotalis“ labai gera komanda, visi žaidėjai iš sporto mokyklų ir puikiai žaidžia bei išmano futbolą. Prieš tokią komandą reikia gero žaidimo, 100% realizacijos, disciplinos, truputį sėkmės ir susirinkti optimalios sudėties. Deja, optimalios sudėties mums surinkti neišeis, nes nei manęs, nei labai svarbaus komandai gynėjo ir pirmojo vartininko irgi nebus, taigi teks pasikliauti kitais išvardintais dalykais prieš tai. Tikiu savo „IndExu“, – šiek tiek kortų prieš rungtynes atskleidė „IndEx“ kapitonas Eduardas Grudinskij.


Įdomių ir intriguojančių rungtynių laukia ir „Rotalio“ vadovas Dainius Riškus: „Laukia labai įdomios rungtynės, komanda labai užsivedusi ir laukia šio mačo!“.


B diviziono kovas pradės lyderių akistata. Visus šešis mačus laimėjęs „Barbakanas“ susirems su antroje vietoje esančiu ir trimis taškais mažiau turinčiu FK „Eksperimentu“.


Prieš savaitę „Eksperimentas“ šventė didžiausią sezono pergalę ir 9:1 sutriuškino „WorldOne United“, o „Barbakanas“ vos ne vos 5:4 nugalėjo „Valčiūnus“.


Kol kas abi komandos MFL lygoje tarpusavyje žaidė tris kartus ir visus tris kartus pergalę šventė „Eksperimentas“. Tiesa, „Barbakanas“ kartą buvo laimėjęs, bet tą padarė MFL Taurėje 2017 metais.


Nei viena iš šių komandų nebuvo laimėjusi didesniu nei 2 įvarčių skirtumu, todėl ir šį ketvirtadienį galime tikėtis labai įdomaus mačo.


„Žaisime prieš šio sezono lyderius „Barbakaną“, bus daug pažįstamų veidų ir pavardžių, bus labai sunkios rungtynės. Bet mes tikrai būsime pasiruošę šiai dvikovai. Nesitikime lengvų taškų bei pergalės, bet jos tikrai sieksime“, – kalbėjo „Eksperimento“ vadovas Edvin Moroz.


Taškų barstyti nenori ir „Barbakanas“. Šios komandos vadovas Romualdas Laurinavičius trumpai sakė: „Stengsimės kovoti ir nepasiduoti“.


Kitose B divizione rungtynėse susikaus į MFL sugrįžusi „Signalizacija.lt“ ir prie MFL prisijungęs VU MIF klubas. VU MIF po truputį įgauna pagreitį ir žaidžia vis grėsmingiau. Puikiai rungtyniauja ir „Signalizacija“, šiuo metu užimanti ketvirtą vietą.


Prieš savaitę abi šios komandos sužaidė lygiosiomis. VU MIF įmušė net 6 įvarčius, tačiau rungtynės su FSB „Zenitu“ baigėsi 6:6, o „Signalizacija.lt“ paskutinę minutę išplėšė tašką prieš „Žalią Raudoną“ – 3:3.


Komandos tarpusavyje susitiks pirmą kartą, todėl prognozuoti nugalėtoją nėra lengva, o ypač, jei „Signalizacija“ ir vėl sunkiai susirinks į rungtynes.


„Varžovas vėl mums naujas, tai sunku kažką pasakyti. Tikiuosi geresnio komandos susirinkimo ir pergalės, kad nepaleisti lyderių dar labiau į priekį“, – sakė „Signalizacija.lt“ vadovas Simas Sakaitis.


Antroji banga (20:40)



 

Antroji rungtynių bangoje – dar keturios įdomios rungtynės, o pradėkime turbūt nuo tos, kurios tikriausiai sutrauks daugiausiai žiūrovų. Tai MFL „El Clasico“ derbis – nuolat dėl aukščiausių vietų kovojančių „El Dorado“ ir „Eagle Team“ akistata.


Prieš dvejus metus MFL čempionais buvo „Eagle Team“, praėjusiais metais auksu jau pasidabino „El Dorado“, o „Eagle Team“ liko antri.


Šių metų čempionatą abi komandos pradėjo nepriekaištingai ir šventė visas šešias pergales, bet kažkuriai iš ekipų ši serija rytoj greičiausiai pasibaigs.


Abi komandos praėjusią savaitę iškovojo užtikrintas pergales. „El Dorado“ 8:3 įveikė „Riešę“, o „Eagle Team“ net 11:1 sutriuškino „Fortitudo“, todėl komandų ginklai paruošti.


Labai įdomus faktas ir tas, kad prieš tarpusavio dvikovą abi ekipos turi vienodą įmuštų ir praleistų įvarčių skirtumą: +34. Tiesa, kiek daugiau įvarčių pelnė „Eagle Team“, bet jie jų kiek daugiau ir praleido.


Šios dvi ekipos MFL čempionatuose tarpusavyje kovojo begalę kartų. 8 iš jų pergalę šventė „El Dorado“, o „Eagle Team“ triumfavo 7 kartus. Vos viena komandų akistata pasibaigė lygiosiomis, bet tai buvo praėjusiame sezone. Įdomu ir tai, kad „El Dorado“ 2018 metais nei karto neįveikė „Erelių“, o, kaip jau supratote iš istorijos, jų pajėgumas yra labai panašus.




„Mintys paprastos – lygoje liks viena arba neliks komandų, nepraradusių taškų. Laukia turbūt įdomiausios rungtynės pirmajame rate ir su nekantrumu laukiame jų. Šį ketvirtadienį pamatysime, kaip susidėlios kortos turnyro lentelėje“, – prieš šį mačą kalbėjo „Eagle Team - Žibintas“ vadovas Aleksandras Dergačiovas.


Panašiomis mintimis dalinosi ir „El Dorado“ vadovas Martynas Rašinskas: „Žinome koks varžovas laukia, kokia turnyrinės lentelės padėtis. Lieka, kad visi komandos nariai būtų sveiki ir atėję, žinoma, kovosime tik dėl pergalės“.


Tuo pačiu metu, kai vyks „El Clasico“, kitame ketvirtyje žais FK „Rytas“ ir  „Maracana“. „Rytas“ žais po saldžios pergalės praėjusią savaitę, kuomet jie 6:1 sutalžė „Oniksą“, o „Maracana“ rungtyniaus po dramatiškų lygiųjų, kuomet jie patys išplėšė tašką mače, pasibaigusiame 5:5, prieš „Western Union“.


Iš praėjusios savaitės galime spręsti, kad tiek „Rytas“, tiek „Maracana“ savo taikiklius susikalibravo, todėl įvarčių šioje dvikovoje garantuotai bus, žinant ir ne visada tvarkingai dirbančią komandos gynybą.


Abi šios komandos sau kelią tikslą tik laimėti, bet sporte dažniausiai laimėti gali tik viena pusė, o kuriai tai pavyks, sužinosime ketvirtadienį.


B divizione atsitiesti sieks MSC komanda, bet to pačio nori ir FSB „Zenitas“. Penktoje vietoje esantis „Zenitas“ nelaimėjo trijų paskutinių savo rungtynių, bet iš jų du kartus sužaidė lygiosiomis.


Tuo metu vos 5 taškus turinti MSC komanda pergalę šventė tik pirmajame ture, o per kitas penkias rungtynes jiems laimėti nepavyko. Praėjusią savaitę jie gan netikėtai 3:4 nusileido SFK „Novovileisk“ komandai, bet tai lėmė ir faktas, kad komanda neturėjo keitimų.


Taigi, abi būsimos varžovės, kurios praėjusiame sezone pasidalino po pergalę tarpusavio rungtynėse, ir vėl nori pajusti pergalės skonį, bet tam ir vėl įtakos gali turėti susirinkimas į rungtynes.


MSC vadovas Adomas Kripas tikisi, kad šįkart į rungtynes atvyks daugiau jo komandos narių: „Duosiu visiems velnių. Taip negali būti, kad komandos draugai turi žaisti be keitimų. Ir pergalės mums jau verkiant reikia. Kad ir kas būtų mūsų varžovas, jiems bus velniškai sunku“.


Dar kitame B diviziono mače „WorldOne United“ sieks savo pirmosios sezono pergalės. Jų varžovas bus FK „Volcano“ kolektyvas, kuris taip pat pergalę šventė tik pirmose sezono rungtynėse, todėl yra įkandamas varžovas.


Tiesa, „Volcano“ prieš savaitę privertė gerokai pavargti „Alyčio“ komandą, kuri juos nugalėjo tik 2:1. Tuo metu „WorldOne United“ komanda šeštajame ture 1:9 nusileido FK „Eksperimento“ komandai, o po tų rungtynių WOU kalbėjo, kad jiems reikia mokytis iš „Eksperimento“ ir stengtis žaisti būtent taip, kaip tai daro vieni iš B diviziono lyderių.


Ar tos pamokos jau bus išmoktos, dar tikrai neaišku, bet tai paaiškės būtent šį ketvirtadienį.


Praėjusiais metais „WorldOne United“ vieną kartą įveikė „Volcano“ ekipą (4:3), tačiau kitas rungtynes pralaimėjo 4:2.


Trečioji banga (21:40)

 



Vėliausiai A divizione žais FK „Polivektris“ ir „Western Union“ komandos. Šios dvi ekipos tarpusavyje nėra žaidusios, todėl bus labai įdomu pamatyti jų akistata.


Kol kas „Polivektris“ A divizione stringa, o ir prieš savaitę jie 3:8 pralaimėjo „IndEx“ klubui. Jie kol kas yra iškovoję tik vieną pergalę ir su 5 taškais užima devintą vietą. Vienu tašku mažiau turi „Western Union“ komanda, kuri savo ketvirtąjį tašką iškovojo praėjusiame ture, kuomet rungtynės su „Maracana“ pasibaigė 5:5.


Taigi, abi komandos dar neranda stabilaus savo žaidimo ir rungtynės vienai priešais kitą gali būti puiki proga sugrįžti į pergalių kelią.


„Varžovas nėra mums pažįstamas, bet iš turnyrinės lentelės matome, kad laukia tokios pat įtemptos ir sunkios rungtynės“, – teigė „Western Union“ vadovas Aurimas Andrulis.


Tuo pačiu metu žais ir FK „Spartakas“ bei FK „Fortitudo“ komandos. Tai dvi paskutines vietas praėjusiais metais A divizione užėmusios komandos. „Spartakas“ ir dabar kol kas yra paskutinis, bet „Fortitudo“ turi jau 7 taškus ir užima šeštą vietą.


Praėjusiais metais abi komandos pasidalino po pergalę, kurios buvo pasiektos tik vieno įvarčio skirtumu, todėl ir šįkart šių ekipų akistata galime laikyti principine.


Prieš savaitę „Spartakas“ jau patampė nervus „Rotaliui“, kuris tik po sunkios kovos šventė pergalę rezultatu 2:1, todėl nervus jie stengsis patampyti ir „Fortitudo“ kolektyvui, kuriam tikrai norėsis reabilituotis po praėjusios savaitės rungtynių, kai jie net 1:11 pralaimėjo „Eagle Team“ ekipai.


B divizione trečiosios pergalės iš eilės sieks MFL naujokai SFK „Novovileisk“. Šįkart jie bandys palaužti FK „Valčiūnus“, prieš kuriuos taip pat žais pirmą kartą.


„Novovileisk“ prieš savaitę 4:3 palaužė MSC ekipą, kuri į rungtynes susirinko be keitimų.


Ne itin daug keitimų dažnai turi ir „Valčiūnai“, kuriems turbūt dėl to prieš savaitę pritrūko jėgų išlaikyti persvarą prieš „Barbakaną“ ir jie galiausiai pralaimėjo 4:5.


„Valčiūnai“ kol kas turi tik 4 taškus, todėl „Novovileisk“ juos lenkia, bet komandos treneris Artūr Sikorskij to nesureikšmina.


„Kadangi priešininkų kaip ir nepažįstame, o lentelės rezultatais ne visada esu linkęs vadovautis – tai kažkokių didelių minčių nėra. Žinoma, stengsimės siekti pergalės ir vis geriau pasirodyti aikštelėje, bet kaip bus – pamatysime ketvirtadienį“, – filosofiškai kalbėjo A. Sikorskij.


Septintąjį turą užbaigs FC „Žalia Raudona“ ir FK „Alyčio“ rungtynės. Šiame sezone „Žalia Raudona“ gan stabiliai renka taškus, o prieš savaitę buvo arti to, kad jų iškovotų 3, bet paskutinę minutę praleido įvartį ir turėjo tenkintis tik tašku.


Prieš „Alytį“ jiems bus ne ką lengviau, bet „Žalia Raudona“ treniruotėse stengiasi gerinti savo gynybos žaidimą ir prieš „Alytį“ tai patikrinti bus puiki proga.


„Alytis“ turi surinkęs jau 15 taškų ir užima trečią vietą. Šeštajame ture „Alytis“ tik 2:1 įveikė „Volcano“, bet svarbiausia, kad jie sugrįžo į pergalių kelią ir norės jame likti.


Taigi, turas bus pabaigtas tikrai įdomiu maču, kuriame „Žalia Raudona“ ir vėl sieks nustebinti, o „Alytis“ – pateisinti favorito statusą.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado2200112+96
2FK Alytis2200116+56
3FK Eagle Team - Setaltas2200107+36
4FK Fortitudo2101109+13
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FM Vilniaus Vytis210168-23
8FC Žalia Raudona31021013-33
9VU MIF3003712-50
10VRFM2002411-70

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 3

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
5 Varžybų:3
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
4 Varžybų:2
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
3 Varžybų:2
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:3
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
3 Varžybų:3
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Vydmantas Kuzmickas Komanda:FK Fortitudo
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: