2019-06-26

XIII-ojo turo anonsas: vasaros pertraukos belaukiant

Pagaliau! Turbūt šis žodis sukasi komandų žaidėjų galvose prieš paskutinį MFL turą, po kurio seks beveik dvejų mėnesių pertrauka. Poilsio komandoms tikrai reikia, tačiau jį jos nori užsitarnauti ir paskutines rungtynes prieš pertrauką sužaisti pergalingai. Tikėtina, kad beveik pusę komandų to padaryti nepavyks, tačiau dėl trijų taškų kovos tikrai visos.

 

Pirmoji banga (19:40)



 

MFL lygoje ketvirtadienį vieni iš pirmųjų rungtynes žais dvi A diviziono geltonai juodos komandos – tai „El Dorado“ ir „Western Union“.


Abi šios ekipos šventė pergalę prieš savaitę. „El Dorado“ 3:1 įveikė „Rytą“, o WU 2:1 palaužė FK „Riešę“.


Pirmąsias tarpusavio rungtynes „El Dorado“ laimėjo tik 4:2. „Western Union“ sugebėjo jiems mesti rimtą kovą, todėl „El Dorado“ tikisi to paties ir šįkart.


„Norime vasaros pertrauką pasitikti pergalingai, todėl ir vėl stengsimės gausiai susirinkti. A divizione šiais metais visos komandos lygios ir stiprios. „Western Union“ yra viena iš tokių, todėl tikimės sunkių rungtynių, kurias norime laimėti“, – sakė „El Dorado“ vadovas Martynas Rašinskas.


Turbūt šiek tiek lengvesnių rungtynių gali tikėtis FK „Riešė“, jei tik ji susirinks į rungtynes, turėdami keitimų.


„Riešė“ ir „Spartakas“ yra dvi lentelės apačioje esančios komandos, tik „Riešė“ turi vienu tašku daugiau ir tą persvarą rytoj gali padidinti iki keturių.


Būtent „Spartakas“ yra ta komanda, kurią vienintelę „Riešei“ pavyko nugalėti (5:1) šio sezono MFL lygoje ir iškovoti savo vienintelę pergalę.


Panašu, kad jie gali iškovoti ir antrą pergalę, kadangi „Spartakas“ jau gyvena atostogų nuotaikomis ir šiame mače neketina nieko dėl to daryti.


„Šios rungtynės vyks panašiu scenariju, kaip ir prieš savaitę“, – teigė „Spartako“ komanda, kuri prieš savaitę „Maracanai“ pralaimėjo 4:10.


B divizione susirems pasitikėjimą savimi susigrąžinę FK „Valčiūnai“ ir trečioje vietoje esantis „Signalizacija.lt“ klubas.


Praėjusiame ture „Valčiūnai“ 5:2 nugalėjo FC „Žalią Raudoną“ komandą ir užtikrintai pareiškė, kad tikisi žymiai geriau sužaisti antrąjį ratą.


Norint tai padaryti, jie turės įveikti „Signalizacijos“ kolektyvą, kuris prieš savaitę 4:1 nugalėjo „WorldOne United“ klubą.


Praėjusiose tarpusavio rungtynėse 5:1 triumfavo „Signalizacija.lt“, bet šįkart kova gali būti daug aršesnė, o nemažai priklausys nuo to, kaip į rungtynes susirinks komandos.


„Paskutinėse rungtynėse jau tikimės gausesnio būrio žaidėjų, tai privalome laimėti ir išlikti 3 vietoje. Nors tikiu, kad šįkart turėtų būti sunkiau nei pirmame rate“, – prieš dvikovą paatviravo „Signalizacija.lt“ vadovas Simas Sakaitis.


Savo pirmąją pergalę vis dar medžioja „WorldOne United“ klubas, bet labiau tikėtina, kad iki vasaros pertraukos pergalės jie taip ir neiškovos.


Tryliktame ture WOU klubo laukia puikiai žaidžiantis VU MIF klubas. Į ketvirtą vietą pakilęs ir 6:1 prieš savaitę nugalėjęs MSC kolektyvą, VU MIF sieks pratęsti savo pergalių seriją iki šešių, o pirmosios tarpusavio rungtynės, kurios pasibaigė VU MIF pergale 5:2, rodo, kad taip greičiausiai ir nutiks.


Antroji banga (20:40)




Kiek vėliau į aikštę žengs dar aštuonios komandos. A divizione lauks MFL senbuvių FK „Ryto“ ir FC „IndEx“ susitikimas. Abi komandos pralaimėjo paskutines savo rungtynes, tačiau prieš paskutinį mačą jos jaučiasi motyvuotos.


„IndEx“ ekipa 2:3 pralaimėjo „Oniksui“, o „Rytas“ 1:3 nusileido „El Dorado“ klubui. Abejų komandų pralaimėjimai tame mače galėjo virsti ir kitokia baigtimi. „IndEx“ turėjo ne vieną šansą rezultatą išlyginti ar persverti jį savo naudai, o „Rytas“ mačo pabaigoje neišnaudojo dvejų gerų progų, kurios galbūt būtų leidusios prieš „El Dorado“ iškovoti tašką.


Pirmąsias tarpusavio rungtynes šiame sezone „IndEx“ laimėjo net 4:1, tačiau tada „Rytas“ dar žaidė banguotai. Šiuo metu komanda demonstruoja geresnį žaidimą ir, neskaitant dvejų pralaimėjimų „El Dorado“ klubui, „Rytas“ laimėjo kitas penkias žaistas rungtynes.


Taigi, į kovą su „IndEx“ jie eis tik laimėti ir pasiekti revanšą. Tą patvirtino ir komandos vadovas Olegas Miasniankinas.


Kitame A diviziono mače FK „Polivektris“ susirems su FK „Rotaliu“. Dvi praėjusio sezono B diviziono komandos jau kartą aiškinosi savo santykius ir pirmosios šio sezono rungtynės pasibaigė 2:1 „Rotalio“ naudai.


Galime neabejoti, kad rungtynės ir vėl bus atkaklios, o ir komandų sportinė forma yra nebloga. Prieš savaitę abi jos šventė pakankamai užtikrintas pergales, todėl abi jos nori tik vieno – mėgautis savo žaidimu ir taip iškovoti pergalę.


B divizione FK „Barbakanas“ sieks dvyliktos pergalės šiame sezone ir tą darys prieš FK „Volcano“. Ši ekipa prieš savaitę pralaimėjo 1:2 lygos naujokams „Novovileisk“, bet pasiekta pergalė prieš lygos lyderius tai greičiausiai atpirktų.


Nors pirmajame tarpusavio mače „Volcano“ pralaimėjo tik 2:3, šįkart rungtynės gali būti dar sunkesnės.


Nors „Barbakanas“ neseniai patyrė pirmąjį sezono pralaimėjimą, bet po jo pabudo tarsi žvėrys ir sutriuškino „Alytį“ 9:3.


Rimtai jie bus nusiteikę ir prieš „Volcano“, o jų tikslas yra laimėti.


„Būsimose rungtynėse laukiame sunkios kovos ir tikimės, kad atostogauti išeisime su pergale“, – sakė „Barbakano“ vadovas Romualdas Laurinavičius.


Kitose B diviziono rungtynėse pergalingai pertrauką pasitikti nori ir antroje vietoje esantis FK „Eksperimentas“.


Ši komanda prieš savaitę 4:0 nugalėjo FSB „Zenitą“, o dabar bandys įveikti ir „Žalią Raudoną“ komandą, kuri 2:5 pralaimėjo FK „Valčiūnams“ klubui.


Nors „Eksperimentas“ šiame mače yra favoritas, bet užtenkta pažiūrėti į pirmąsias šių komandų tarpusavio rungtynes šiais metais – jas 4:2 laimėjo „Žalia Raudona“.


Taigi, ŽR ir vėl norės pateikti staigmeną, bet „Eksperimento“ noras pasiekti revanšą bus ne ką mažesnis.


„Nuotaikos bus pačios geriausios, jeigu mes pasieksime revanšą prieš „Žalią Raudoną“. Pirmame rate pralaimejome 2:4, kur paskutinę minutę priešininkai įmušė du įvarčius... Sunku žaisti prieš visus, nesvarbu ar komanda yra lentelės apačioje ar viršuje. Mes galime laimėti prieš žymiai stipresnę komandą o pralaimėti silpnesnei. Visko būna“, – sakė „Eksperimento“ vadovas Edvin Moroz.


„Rungtynės bus sunkios, taip pat neturėsime pagrindinio centro gynėjo, tad kas nors kitas užims jo vietą. Bet sieksime tik pergalės! Norime su gera nuotaika išeiti atostogauti!“, – pridūrė E. Moroz.


Trečioji banga (21:40)



 

Paskutinį MFL vakarą iki pertraukos užbaigti padės įdomi dvikova tarp SKK „Onikso“ ir „Eagle Team - Žibintas“ klubų. 


„Eagle Team“ ekipa paskutiniu metu išgyvena ne patį geriausią periodą. Komanda pakankamai sunkiai renkasi į rungtynes ir nelaimėjo jau dvejų mačų iš eilės. Prieš dvi savaitės jie 3:3 sužaidė su FK „Rotaliu“, o prieš savaitę 0:5 pralaimėjo FK „Polivektriui“.


Tuo metu „Oniksas“ antrąjį ratą pradėjo pergalingai ir 3:2 nugalėjo FC „IndEx“. „Onikso“ vadovas Edvardas Ruskan pripažino, kad komandai jau reikia pertraukos, tačiau į ją jie žengti nori pergalingai.


Tai padaryti bus sunku, bet taip pat sunku ir „Ereliams“. Paskutines tarpusavio rungtynes „Eagle Team“ laimėjo tik 3:2.


„Tikimės gero ir korektiško mačo, bet su „Oniksu“ lengva nebūna niekada. Labai tikimės gausaus dalyvavimo, o užbaigę rungtynes, eisime ilsėtis“, – sakė „Eagle Team“ vadovas Aleksandras Dergačiov.


Į ketvirtą vietą užkilęs „Maracana“ klubas sulauks rimto iššūkio iš „Fortitudo“ komandos. Kol kas abi ekipas skiria vos 3 taškai, todėl „Fortitudo“ sieks pasinaudoti proga pasivyti varžovus.


Pirmajame rate „Maracana“ laimėjo pakankamai užtikrintai – 8:2, tačiau MFL taurėje dvikova buvo gerokai atkaklesnė. Ten mačas pasibaigė lygiai 4:4 ir „Maracana“ laimėjo tik po bulitų serijos.


Tokios pat atkaklios kovos galime tikėtis ir antrajame rate. Abi ekipos šiuo metu demonstruoja neblogą sportinę formą, nors „Fortitudo“ ir pralaimėjo paskutines dvi rungtynes, tačiau jas pralaimėjo prieš pirmojo trejeto komandas – „Rotalį“ ir „El Dorado“.


„Maracana“ savo ruožtu laimėjo dvi paskutines rungtynes ir norės vasarą pasitikti su trimis pergalėmis iš eilės, bet „Fortitudo“ taip pat turi aiškų tikslą – į pertrauką išeiti pergalingai. Tai tik dar kartą suponuoja, kad rungtynės bus atkaklios ir labai įdomios.


B divizione iš duobės išlipti sieks FK „Alytis“, kuris susirems su vos dešimtoje vietoje esančiu MSC.


Pirmajame rate „Alytis“ prieš MSC laimėjo 2:1, tačiau „Alytis“ pergalės neiškovojo jau tris rungtynes iš eilės ir komandos nuotaikos nėra pačios geriausios, bet prieš MSC jie stengsis tas nuotaikas pagerinti.


„Antradienį susirinkome į treniruotę, gerai pasiruošėme būsimoms rungtynėms, kuriose stengsimės sugrįžti į kovą dėl medalių“, – sakė „Alyčio“ vadovas Mykolas Adamavičius, kurio ekipa šiuo metu yra nukritusi į penktą vietą.


MSC jiems bandys pastoti kelią, nes ir jie patys nori paskutines rungtynes laimėti.


„Nuotaikos dviprasmiškos. Gaila, kad baigiasi pirmoji MFL sezono dalis, bet tuo pačiu reikia pailsėti ir ruoštis rudeniui. Norime išeiti į atostogas su pergale“, – teigė MSC vadovas Adomas Kripas.


Dar kitose B diviziono rungtynėse dvi pergales iš eilės iškovojęs SFK „Novovileisk“ klubas nori ir trečiosios, bet jų būsimas varžovas jiems nėra parankus – tai FSB „Zenitas“.


„Zenitas“ šiame sezone ne kartą gyrė jaunąjį „Novovileisk“ kolektyvą ir pabrėžė jų energiją bei kovingumą, tačiau kol kas su tuo jie gerai tvarkėsi.


Pirmose sezono tarpusavio rungtynėse „Zenitas“ laimėjo 6:2, o MFL Taurėje – 4:1. Pats FSB „Zenitas“ prieš savaitę skaudžiai pralaimėjo FK „Eksperimentui“ rezultatu 0:4, todėl jų akyse matosi didelis noras sugrįžti į pergalių kelia ir į pertrauką žengti aukštai pakelta galva.


Bus tikrai įdomu pamatyti, kuriai iš komandų pavyks geriau pasitikti pertrauką, bet logika sako, kad daugiau šansų tai padaryti turi FSB „Zenitas“.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado2200112+96
2FK Alytis2200116+56
3FK Eagle Team - Setaltas2200107+36
4FK Fortitudo2101109+13
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FM Vilniaus Vytis210168-23
8FC Žalia Raudona31021013-33
9VU MIF3003712-50
10VRFM2002411-70

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 3

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
5 Varžybų:3
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
4 Varžybų:2
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
3 Varžybų:2
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:3
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
3 Varžybų:3
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Vydmantas Kuzmickas Komanda:FK Fortitudo
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: