2019-09-02

B diviziono apžvalga: lyderiai sportinės formos neprarado

Po vasaros pertraukos susirinkę MFL lygos klubai praėjusį ketvirtadienį sužaidė keturioliktojo turo rungtynes. Pirmasis trejetas parodė, kad jų sportinė forma gera ir jie šventė pergales. Svarbius taškus iškovojo ir FK „Alytis“ bei šiek tiek žemiau esančios kelios ekipos. Apie visas 14-ojo turo aktualijas – turo apžvalgoje.

 

B diviziono XIV-ojo turo rezultatai:

 

Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai Rezultatas Stadionas
163 14 2019-08-29 19:40:00 FK Eksperimentas FK Volcano 7:2 IV "Fanų" ketvirtis
164 14 2019-08-29 19:40:00 VU MIF FK Alytis 1:2 III "Fanų" ketvirtis
165 14 2019-08-29 20:40:00 WorldOne United FC Žalia Raudona 2:4 III "Fanų" ketvirtis
166 14 2019-08-29 20:40:00 SFK Novovileisk FK Barbakanas 1:4 IV "Fanų" ketvirtis
167 14 2019-08-29 21:40:00 FSB Zenitas FK Valčiūnai 4:2 III "Fanų" ketvirtis
168 14 2019-08-29 21:40:00 MSC SIGNALIZACIJA.LT 1:6 IV "Fanų" ketvirtis


36. Tai, kad komandų sportinei formai neigiamos įtakos vasara neturėjo parodo ir turo rezultatyvumas. Iš viso per šešis mačus komandos įmušė 36 įvarčius, o tai net 10 įvarčių daugiau nei paskutiniame ture prieš vasaros pertrauką. Vidutiniškai viename mače buvo galima išvysti net po 6 įvarčius.


Debiutai. Daugiausiai įvarčių šiame ture pelnė ir vieną didžiausių pergalių iškovojo FK „Eksperimentas“, kuris 7:2 sutriuškino FK „Volcano“. Prie šios komandos pergalės svariai prisidėjo ir du ekipos naujokai – Benas Buzevičius (2 įvarčiai) ir Deividas Marcinkevičius (1 įvartis).


Tokiu puikiu įsiliejimu į komandą džiaugėsi ir „Eksperimento“ vadovas Stasys Kvietkauskas.


„Labai laukėme rungtynių, kadangi 2 mėnesiai be varžybų yra nemažas laiko tarpas, per kurį komanda gali išsibalansuoti. Į šias rungtynes susirinkome gausiai ir jau nuo pirmų minučių aktyviai pradėjome spausti varžovus, kas iškart davė rezultatą ir jau po 10 minučių pirmavome 3:0. Atrodė laukia nepadorus varžovų sutriuškinimas, tačiau varžovai atsakė viena rezultatyvia ataka ir tai įnešė šiek tiek ugnelės jų pačių žaidime. Dėl to pačiomis rungtynėmis nesame 100 % patenkinti, kadangi praleisti 2 įvarčiai parodė, kad negalime atsipalaiduoti nei minutei, nesvarbu su kokio pajėgumo varžovu žaistum“, – apie rungtynes kalbėjo S. Kvietkauskas.




„Po vasaros pertraukos į komandą įsiliejo keletas naujokų, kurie pelnė pusę rungtynių įvarčių, tad tai nuteikia optimistiškai. Iki pilnos laimės trūksta tik maksimalaus susikaupimo bei susižaidimo, kas, manau, po kelių rungtynių turėtų atsirasti“, – pridūrė „Eksperimento“ vadovas.


Debiutai 2. Savo komandos debiutantais liko patenkinti ir FC „Žalia Raudona“ ekipa. Vienas iš jų – Tomas Arėška – pelnė įvartį ir prisidėjo prie to, kad „Žalia Raudona“ pergalingai pradėtų antrą sezono dalį ir 4:2 įveiktų „WorldOne United“.


Ši pergalė suteikė ŽR ekipai pasitikėjimo savimi ir puikiai nuteikė artėjantiems turams.


„Labai džiaugiamės rungtynėmis, susirinko ilgas suolas ir žaidėme puikiai. Komandai dar trūksta tarpusavio susižaidimo, bet treniruojamės kartu, tad tą turėtų pavykti pasiekti. Džiugina ir tai, kad labai gerai pasirodė naujai prisijungę mūsų žaidėjai“, – komandos nuotaikas apibūdino „Žalia Raudona“ vadovas Ignas Stasevičius.


Išlaikė. Sportinę formą per vasarą išlaikė ir FSB „Zenito“ kolektyvas ir tai nustebino net juos pačius.


„Zenitas“ 4:2 nugalėjo FK „Valčiūnus“, o vieną iš įvarčių pelnęs komandos vadovas Markas Bogdevičius liko pamalonintas savo komandos žaidimu.


„Šį turą vertiname tikrai labai gerai, nes pergalė visada  yra pozityvus dalykas. Manau, kad rezultatas atspindi rungtynių eigą, nes įmušėme savo įvarčius, pradėjome žaisti nuo gynybos ir praktiškai nieko neleidome sukurti prie savų vartų. Bendrai, po ilgos pertraukos susirinkome vėl kartu ir mūsų žaidimas tikrai buvo labai geras ir geresnis už varžovų. Tiesą pasakius galvojau, kad atrodysime žymiai blogiau po pertraukos, nes ir SFL, ir kitose lygose buvo pertraukos, tai maniau, jog fizinė forma bus prastesnė, tačiau atrodėme tikrai labai solidžiai ir tas žaidimas turėtų tik tobulėti“, – džiaugėsi M. Bogdevičius.




Per šias rungtynes „Zenito“ komandą pasitiko stiprus lietus, tai rungtynes pavertė fiziškai kietomis, tačiau M. Bogdevičiaus teigimu, teisėjas puikiai susitvarkė su šiuo maču.


„Neįprastai didelis lietus prasidėjo prieš porą minučių iki rungtynių, ko pasekoje rungtynės buvo pakankamai kietos. Manau, kad visa komanda sužaidė puikias rungtynes ir išskirti vieną žmogų būtų neteisinga, nes ir įvarčius įmušė skirtingi žaidėjai. Teisėjavimas, mano manymu, buvo geras, nors ir vyko labai kieta kova, bet teisėjas susitvarkė su rungtynėmis ir nepaleido jų“, – geru žodžiu apie teisėjavimą užbaigė M. Bogdevičius.


Pakilo. Po keturioliktojo turo į ketvirtą vietą pakilo FK „Alytis“, kuris šventė labai svarbią pergalę prieš VU MIF, kurią ir nustūmė į penktą vietą.


„Alytis“ po itin sunkios kovos laimėjo rezultatu 2:1, o visi trys mačo įvarčiai buvo pelnyti antrajame kėlinyje. Tiesa, visus juos mušė „Alytis“, net ir į savo vartus.


Prie komandos šią vasarą prisijungęs buvęs FK „Ryto“ puolėjas Aivydas Ruškys po rungtynių pripažino, kad kova buvo labai sunki, bet svarbiausia yra trys taškai.


„Žiūrovams šios rungtynės didelio žavesio turbūt nepaliko. Futbolas nebuvo techniškas, o labiau matėsi kieta kova. Labai gerai, kad pavyko laimėti šias rungtynes ir gerai pradėti antrąją sezono dalį“, – sakė A. Ruškys, kuris taip pat atskleidė, kodėl prisijungė prie „Alyčio“.


„Su „Alyčiu“ bendravau jau nuo sezono pradžios. Vasarą prisijungiau prie jų treniruočių ir ši komanda man paliko tikrai gerą įspūdį. Net nustebau, kodėl jie buvo tik penktoje vietoje. Tikiuosi, kad su šia komanda pavyks pakovoti dėl medalių“, – pridūrė A. Ruškys.


Patirtis. SFK „Novovileisk“ ir FK „Barbakano“ akistata pasibaigė pastarųjų pergale rezultatu 4:1. Tiesa, rungtynės buvo žymiai atkaklesnės nei sufleruoja rezultatas. Pirmasis šių komandų kėlinys pasibaigė lygiu rezultatu 0:0, bet antrajame kėlinyje patyręs „Barbakanas“ kolektyvas geriau išnaudojo savo progas ir galiausiai laimėti.


Šį mačą labai gerai aprašė „Novovileisk“ klubas savo socialiniame tinkle.


„Kalbant apie rungtynes, rezultatas tikrai neatspindi futbolo, kurį rodėme aikštėje. Žaidėme futbolą, laikėme kamuolį, kombinavome. Pirmą kėlinį aikštėje vyko apylygė kova. Kelis pavojingus momentus turėjo mūsų oponentai, kelis pavojingus momentus neišnaudojome ir mes. Turėjome didesnę kamuolio kontrolę. Priešininkų žaidimo strategija buvo ilgas perdavimas į priekį, su viltim, kad vienas iš futbolininku priims kamuolį, bei padarys smūgį į vartus. Pirmame kėlinyje nei vienai iš komandų pasižymėti nepavyko. Tad ilsėtis išėjome sausu rezultatu 0-0.


Antras kėlinys buvo sėkmingesnis FK „Barbakanui:. Nors žaidimo greitis, būdas ir strategija nepasikeitė, rezultatą išsprendė oponentų patirtis bei meistriškumas. 28 rungtynių minutę varžovai pasinaudojo sukurta proga, bei įmušė pirmąjį įvartį. 41 minutę FK „Barbakanas“ padvigubino rezultatą po perdavimo iš kampinio.


47 minutę rezultatą sušvelnino mūsų „Mažasis Halkas“ Lukas Kaziukevičius, kuris rodė puikų futbolą ne tik rungtynėse prieš Barbakaną, bet ir per visą pasiruošimo ciklą.


Likus 3 minutėms iki pabaigos, ėjome „va bank“, norėdami išlyginti rezultatą. Deja, tik pridarėme didesnių bėdų. Per dvi likusias minutes praleidome dar 2 apmaudžius įvarčius. Aišku, buvo daug progų, kuriomis nepasinaudojome, tačiau yra kaip yra“, – rungtynes aprašė „Novovileisk“.


Sustiprėjo. Vasaros pertrauka skirtingos įtakos turėjo MSC ir „Signalizaija.lt“ ekipoms. Pirmoji šių komandų tarpusavio akistata pasibaigė lygiu rezultatu 2:2, tačiau praėjusį ketvirtadienį žymiai geriau atrodė „Signalizacija.lt“ ekipa, taip parodydama, kad ji per vasarą sustiprėjo, o varžovai – ne. Ji net 6:1 sutriuškino MSC klubą, nors žaidė be savo lyderio Simo Sakaičio.


Šiame mače lyderio rolę perėmė Renatas Giriūnas, įmušęs net tris įvarčius. Dar du tikslius smūgius pridėjo Giedrius Lekandra, o patį pirmąjį rungtynių įvartį pelnė Antanas Paulauskas.


Tokia užtikrinta pergalė leido „Signalizacija.lt“ kolektyvui likti trečioje vietoje, o MSC ekipa buvo nustumta į dešimtą poziciją.




Rinktinė. B diviziono keturioliktojo turo rinktinė. Į ją iškart pateko FK „Eksperimentas“ naujokas Benas Buzevičius, taip pat net du atstovus turi FK „Alytis“, o po vieną atstovą –„Signalizacija.lt“, FK „Barbakanas“, FSB „Zenitas“ ir FC „Žalia Raudona“.



Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FC Žalia Raudona210168-23
7FK Dinamika210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: