2019-09-04

XV-ojo turo anonsas: po pergalingos pradžios kai kam gali tekti ir nusivilti

MFL lygoje šį ketvirtadienį laukia dar 12 rungtynių. Nemažai iš jų tarpusavyje žais komandos, kurios pralaimėjimu pradėjo antrąjį sezono ratą, tačiau bus ir dvikovų, kur kovos pergales šventusios ekipos, o tai reiškia viena – kažkas tikrai pajus pralaimėjimo kartėlį.

 

Pirmoji banga (19:40)



 

Pirmoje aikštelėje FC „IndEx“ klubas susirems su „Western Union“ ekipa. Abi šios komandos patyrė pralaimėjimus praėjusiame ture, tačiau abi jos nosių nenukabino ir žadėjo atsitiesti būtent šį ketvirtadienį.


Šio sezono pirmajame rate „IndEx“ klubas 6:2 nugalėjo „Western Union“, tačiau abi komandos atrodo apylygės (rodo ir turnyrinėje lentelėje surinkti 19 taškų). Tai pripažino ir „IndEx“ kapitonas Eduardas Grudinskij. 


„Su „Western Union“ bus tikrai nelengva. Tai greitų žaidėjų, aukšto tempo komanda, turinti gerus fizinius duomenis. Su jais kol kas einame taškas į tašką! Bijau net prognozuoti, nes visiems reikalingi taškai kaip oras, jei nori likti kovoje bent dėl 3 vietos MFL’e. Jei pavyks susirinkti, susikoncentruoti ir nedaryti grubių klaidų kaip su „Eagle Team“, tai, manau, mes išnešime tris taškus“, – visgi tikėjimą savo komanda išreiškė E. Grudinskij.


Tikslas reabilituotis po praėjusios savaitės pralaimėjimo sukasi ir WU galvoje. Komandos vadovas Aurimas Andrulis prieš šį mačą sakė: „Bandysime reabilituotis po rungtynių su „Fortitudo“ ir sugrįžti į formą, kurią demonstravome rungtynėse prieš vasaros pertrauką“.


Kitame ketvirtyje „Eagle Team - Žibintas“ susirems su FK „Rieše“. Gal tik pačio susirėmimo nereikėtų tikėtis.


Kol kas „Riešei“ nepavyksta demonstruoti gero žaidimo. Tai rodo ir praėjusią savaitę patirtas pralaimėjimas „Polivektriui“ rezultatu 3:11, tiek praėjusios tarpusavio rungtynėse su „Ereliais“, kuriose „Eagle Team“ triumfavo net 16:1.


Galbūt tokio paties rezultato „Eagle Team - Žibintas“ nepakartos, tačiau pergalė yra arčiau jų nei „Riešės“.


Visgi „Erelių“ vadovas Aleksandras Dergačiovas prieš būsimą dvikovą išliko santūrus: „Laukia „Riešė“, su jais niekada nebuvo lengva, manau reikės gerai pasistengti ir bandyt įsinešti dar 3 taškus į komandos biudžetą“.


B divizione taip pat matysime skirtingo kalibro komandų akistatą. Divizione pirmaujantis FK „Barbakanas“ susigrums su paskutinėje vietoje ir be pergalių esančiu „WorldOne United“.


Šioje poroje favoritas ir vėl aiškus, nors prieš WOU žaisti niekada nėra lengva. Net ir praėjusiose tarpusavio rungtynėse „Barbakanas“ tik 4:1 nugalėjo varžovus.


Praėjusią savaitę „Barbakanas“ būtent 4:1 nugalėjo SFK „Novovileisk“, o „WorldOne United“ 2:4 nusileido FC „Žalia Raudona“. Iš WOU pusės džiugu buvo tai, kad abu įvarčius pelnė puolėjas Ignas Keras, kurio įvarčių komandai šį sezoną trūksta. Galbūt puolėjas po truputį įgauna gerą sportinę formą ir jam pavyks patikrinti patyrusio Audriaus Dilio rankų tvirtumą. Bet kuriuo atveju, abejonių kelia, kad jam pavyktų įmušti daugiau įvarčių nei tai padarys šio sezono lyderiai „Barbakanas“.


Dar kitose rungtynėse pralaimėjimo skonį į pergalės iškeisti bandys MSC arba FK „Valčiūnai“.


Antrasis ratas jiems neprasidėjo sėkmingai ir įgauti daugiau pasitikėjimo savimi tarpusavio dvikovoje yra geras šansas.


Pirmajame rate MSC net 5:1 nugalėjo „Valčiūnus“, bet nuo to laiko nemažai kas pasikeitė. Net ir tai, kad „Valčiūnai“ šiuo metu turi 2 taškais daugiau nei MSC ir juos lenkia turnyrinėje lentelėje.


Visgi ekipos dėl medalių tikriausiai jau nekovos, bet išsiaiškinti tarpusavio santykius ir galbūt pasigerinti poziciją lentelėje yra garbės reikalas. Šiame mače gali tikėtis nuožmios kovos!


Antroji banga (20:40)



 

Antrąją bangą atidarys labai įdomi akistata tarp FK „Rotalio“ ir „Maracana“. Abi ekipos prieš savaitę šventė pergales, bet jos buvo skirtingo pobūdžio.


Visgi abi jos gerai apšilo ir yra pasirengusios susigrumti tarpusavyje. Po 23 taškus turinčios komandos yra tiesioginės konkurentės, todėl šio mačo baigtis gali turėti daug įtakos.


Praėjusį kartą „Rotalis“ 6:2 nugalėjo „Maracaną“, o „Maracaną“ per vasarą pabandė pritaikyti principą „skaldyk ir valdyk“. Iš „Rotalio“ ekipos ji atskėlė puolėją Jevgenijų Učajevą, kuris pelnė vieną iš įvarčių į „Maracanos“ vartus pirmajame rate.


Galbūt toks posūkis įneš daugiau intrigos šiame mače, nei jos buvo pirmose tarpusavio rungtynėse? Juk visi puikiai žinome, kaip kartais gerai sugeba pasirodyti futbolininkai, žaidžiantys prieš savo buvusią ekipą.


Tuo metu kuo mažiau intrigos norės FK „Rytas“. Būtent jis praeitame ture 1:6 nusileido „Rotaliui“. Tada po rungtynių „Ryto“ vadovas Olegas Miasniankinas pažadėjo, kad komanda greitai atsigaus ir turbūt „Spartakas“ yra tinkamas tam varžovas.


Praeitose tarpusavio rungtynėse „Rytas“ net 10:3 įveikė „Spartako“ ekipą, kuri prieš savaitę 0:5 pralaimėjo „El Dorado“ klubui, nors vargo pastarieji turėjo tikrai nemažai.


Įdomu bus pamatyti, ar to vargo turės ir „Rytas“, o galbūt jiems pavyks greitai atsitiesti po praeito turo pralaimėjimo, kaip ir žadėjo Olegas.


B divizione po pergalingo keturioliktojo turo FSB „Zenitas“ lauks FC „Žalia Raudona“ ekipos. „Zenitas“ praėjusį ketvirtadienį 4:2 nugalėjo FK „Valčiūnus“, o ŽR tokiu pačiu rezultatu – „WorldOne United“.


Abi komandos nori išlaikyti pergalingą tempą, todėl „Žalia Raudona“ ruošiasi kietai dvikovai, kurią praeitą kartą „Zenitui“ pralaimėjo 2:5.


„Laukia sunkios rungtynės su „Zenitu“. Jie yra labiau fizinio futbolo šalininkai ir tam reikės ruoštis“, – sakė „Žalia Raudona“ vadovas Ignas Stasevičius.


Tuo metu „Zenitas“ dar praėjusią savaitę stebėjo „Žalia Raudona“ rungtynes ir varžovo tikrai nenuvertina.


„Kaip ir kiekvienos rungtynės, jos turėtų būti atkaklios ir pakankamai sunkios. Prieš mūsų rungtynes kaip tik stebėjome mūsų būsimus oponentus, tai lengva tikrai nebus. Jau viena karta neįvertinome varžovų ir praradome 2 taškus, daugiau to daryti nenorime. Po diskvalifikacijos jau grįš mūsų vienas gynybos lyderių, tai turėtų pagerinti mūsų žaidimą. Bet kokiu atveju aikštelėje bus atkakli kova dėl trijų taškų“, – sakė „Zenito“ vadovas Markas Bogdevičius, kuris turės verstis be diskvalifikuoto savo komandos kapitono  Tomo Rudziavec.


Dar kitame B diviziono mače matysime be galo įdomia FK „Eksperimento“ ir FK „Alyčio“ akistatą. 


„Alytis“ nuo „Eksperimento“ atsilieka 7 taškais, todėl jiems pergalė yra būtina, norint sumažinti atsilikimą nuo antroje vietoje esančios ekipos.


Praėjusią savaitę „Alytis“ jau turėjo stiprų varžovą – VU MIF – ir jį nugalėjo 2:1. Antrą savaitę iš eilės „Alyčio“ lauks pirmosios turnyrinės lentelės dalies ekipa ir su „Eksperimentu“ gali būti net sunkiau.


Prieš savaitę „Eksperimentas“ 7:2 sudorojo FK „Volcano“, o dar gegužės mėnesį 4:0 įveikė tą patį „Alytį“, bet šįkart komandos vadovas Stasys Kvietkauskas tikisi sunkesnio mačo.


„Alytis“ demonstruoja gerą futbolą, tad laukia atkaklios ir įtemptos rungtynės. Manyčiau, kad abi ekipos turi vienodas galimybes iškovoti 3 taškus, tad lemiamą faktorių  gali turėti lyderių susirinkimas į rungtynes ir Fortūna, kuri šypsosi geriausiems. Tikiuosi, jais būsime mes“, – su šypsena veide pasakė S. Kvietkauskas.


Trečioji banga (21:40)

 



Vakarą MFL lygoje užbaigs dar keturi įdomūs mačai. Viename iš jų jėgas patikrins FK „Polivektris“ ir FK „El Dorado“. Abi komandos praėjusį ketvirtadienį šventė užtikrintas pergales, o šis jų susitikimas bus lyg įžanga į Lietuvos mažojo futbolo čempionato penktąjį etapą, kuriame šie du klubai ir vėl susitiks tarpusavyje.


Komandas kol kas skiria 19 taškų, bet praėjusi jų tarpusavio akistata buvo pakankamai intriguojanti. Tada „Polivektris“ vienu metu pirmavo 2:1, bet greitai kelis įvarčius praleidę galiausiai pralaimėjo 2:4.


Per vasarą „El Dorado“ prarado savo lyderį Arturą Juchno, todėl galbūt šįkart „Polivektriui“ pavyks rimčiau įkąsti naujiesiems Lietuvos čempionams „El Dorado“.


„Kadangi teks žaisti su „El Dorado“, tai tikimės labai įdomios kovos. Pirmas ratas parodė, kad mes galime jiems duoti kovą, todėl galvoju, kad ir šį kartą mes neduosime jiems atsikvėpti ir jei jie norės laimėti, tikrai turės įdėti daug pastangų, o mes mėgausimės futbolu“, – kalbėjo „Polivektrio“ kapitonas Valentinas Baranovskij.


Kitose rungtynėse SKK „Oniksas“ sieks po pralaimėjo atsistatyti prieš FK „Fortitudo“, kurios akiratyje – antra/pirma pergalė. Antra pergalė per dvi savaites, o pirma – prieš „Oniksą“ šiame sezone.


Birželio mėnesio pradžioje šių ekipų susitikimas pasibaigė lygiu rezultatu 3:3, o po šio mačo kartėlio jausmą jautė abi ekipos.


Šįkart jos abi nori pakelti pergalės taurę, bet nugalėtoją nuspėti nėra taip lengva, nors „Fortitudo“ ir turi surinkę 10  taškų daugiau nei varžovai.


„Šios rungtynės mums bus dar vienas egzaminas būtent komandiškam žaidimui. Su „Fortitudo“ niekada nebuvo lengvų rungtynių, nematau priežasčių kodėl ir šį ketvirtadienį turi būti kitaip. Šįmet tik gal pirmą kartą per 5 paskutinius metus „Fortitudo" žvalgosi į medalių zoną, o mes jau beveik ruošiamės kitam sezonui“, – kalbėjo „Onikso“ vadovas Edvardas Ruskan, kurio ekipos gretas šią vasarą papildė Simonas Stankevičius.


Kitame divizione VU MIF ir SFK „Novovileisk“ sieks iškovoti pergalę, po patirto pralaimėjimo keturioliktame ture. Tiesa, tai tikriausiai pavyks tik vienai iš šių komandų, nes jos žais tarpusavyje.


Prieš savaitę VU MIF 1:2 pralaimėjo „Alyčiui“, o „Novovileisk“ 1:4 nusileido „Barbakanui“. Abi ekipos, nors ir pralaimėjo, nežaidė blogai, turėjo savų progų ir rungtynės galėjo pasibaigti kitaip.


Šįkart jiems tas progas reikės realizuoti geriau, norint laimėti. Praėjusį kartą VU MIF tas progas realizavo žymiai geriau ir 9:1 nugalėjo „Novovileisk“ ekipą, tačiau pastarieji per vasarą atrodo sustiprėję ir VU MIF ekipai taip lengva žaisti šįkart nebus.


Likusiose rungtynėse „Signalizacija.lt“ dar kartą patikrins „Volcano“ karštį. Gegužės mėnesį „Signalizacija.lt“ kiek apdegė, kadangi rungtynės pasibaigė lygiu rezultatu 2:2.


Visgi panašu, kad šiai dienai „Signalizacija.lt“ yra geresnės sportinės formos. Jie net 6:1 prieš savaitę nugalėjo MSC, o „Volcano“ savo ruožtu 2:7 neturėjo šansų prieš „Eksperimentą“.


Šiuo metu komandas skiria 22 taškai, tad „Signalizacija.lt“ yra šios poros favoritas, bet kartą „Volcano“ jau nustebino, kodėl jie negali padaryti to dar kartą?

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Osvaldas Čipkus Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: