2019-09-10

B diviziono apžvalga: „Alytis“ sugrįžta į kovą dėl medalių

Praėjusį ketvirtadienį MFL lygos B divizione buvo šiek tiek netikėtų rezultatų. Dvi pirmajame trejete esančios komandos patyrė pralaimėjimus, o jas besivejančios „Alyčio“ ir VU MIF ekipos laimėjo, tad kova dėl medalių dar tik prasideda. Tokiais rezultatais taip pat pasinaudojo pirmaujantis FK „Barbakanas“, kuris dabar savo persvarą nuo antros vietos padidino iki 8 taškų.

 

B diviziono XV-ojo turo rezultatai:


Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai Rezultatas Stadionas

175 15 2019-09-05 19:40:00 MSC FK Valčiūnai 3:6 IV "Fanų" ketvirtis
176 15 2019-09-05 19:40:00 WorldOne United FK Barbakanas 5:10 III "Fanų" ketvirtis
177 15 2019-09-05 20:40:00 FSB Zenitas FC Žalia Raudona 2:3 III "Fanų" ketvirtis
178 15 2019-09-05 20:40:00 FK Eksperimentas FK Alytis 2:3 IV "Fanų" ketvirtis
179 15 2019-09-05 21:40:00 VU MIF SFK Novovileisk 9:1 III "Fanų" ketvirtis
180 15 2019-09-05 21:40:00 SIGNALIZACIJA.LT FK Volcano 0:1 IV "Fanų" ketvirtis


45. Komandų sportinė forma ir toliau gerėja. Rezultatyvumą jos padidino net 9 įvarčiais (keturioliktame ture komandos pelnė 36 įvarčius), lyginant su praėjusiu turu. O tai, kad viename mače buvo įmuštas vos 1 įvartis, iškart pasako, kad kiti mačai buvo sužaisti itin rezultatyviai. Vidutiniškai per rungtynes buvo galima išvysti 7,5 įvarčio, o vienose iš rungtynių jų buvo net dvigubai daugiau – 15.


Darbinė. Jau minėjome apie „Alyčio“ pergalę, o ją jis pasiekė prieš antroje vietoje esantį FK „Eksperimentą“. „Alytis“ laimėjo 3:2 ir nuo trečios vietos juos skiria tik taškas, o nuo to pačio „Eksperimento“ – vos keturi.


Po rungtynių kalbėjęs komandos vadovas Mykolas Adamavičius sakė, kad šios pergalės jo ekipa labai norėjo ir lygių varžovų dvikovoje ją pavyko pasiekti, geriau realizuojant savo progas. Vieną iš tų progų išnaudojo ir Aivydas Ruškys, kuriam tai buvo pirmasis įvartis, vilkint „Alyčio“ aprangą MFL lygoje.


„Džiaugiamės pergale, nes labai norėjome laimėti. Praėjusi pergalė buvo tokia emocinė po pertraukos, o ši jau tokia darbinė. Šaunuoliai vyrai, sužaidė labai gerai, nors neturėjome penkių startinės sudėties žaidėjų. Pabaigoje „Eksperimentas“ mus tikrai spaudė, kelis kartus pataikė į virpstą. Tai buvo lygių varžovų dvikova, bet ją laimėjo ta komanda, kuri geriau realizavo savo progas“, – sakė M. Adamavičius.


„Alytis“ kelia aukščiausius tikslus. Mūsų tikslas – medaliai. Džiaugiamės praėjusiomis rungtynėmis!“, – pabrėžė „Alyčio“ vadovas, pats rungtynių pabaigoje gavęs raudoną kortelę.




Realizacija. Jau „Alytis“ buvo užsiminęs, kad šį mačą laimėjo ta ekipa, kuri geriau išnaudojo savo progas. Tą patį pabrėžė ir „Eksperimento“ narys Edvinas Moroz.


„Rungtynės buvo labai sunkios, matosi, kad „Alytis“ tikrai sustiprėjo ir vaikinai labai gerai kompaktiškai gynėsi. Šiuo metu kol kas mums nepavyksta realizuoti savo progų, nors jų turėjome pakankamai daug – tai „Alyčio“ vartininkas, tai vartų virpstas. Galima tikrai pagirti „Alyčio“ vartininką, kuris sužaidė labai geras rungtynes. Prieš „Alytį“ turėjome geresnį komandinį susižaidimą nei prieš „Volcano“, bet kažko pritrūko, kad pasiektume pergalę arba bent lygiąsias“, – sakė E. Moroz.


Greiti ir nepasiruošę. Tai ne filmo antraštė ir tai ne apie vieną komandą. Greiti šįkart buvo FK „Valčiūnai“, o nepasiruošę – MSC. Tai ir lėmė, kad „Valčiūnai“ tarpusavio dvikovą laimėjo rezultatu 6:3.


Jiems pavyko gan greitai įmušti kelis įvarčius ir tą persvarą išlaikyti iki pačio mačo pabaigos.


„Rungtynės mums prasidėjo nebūdingai, pirmi įmušėme ir net 2 įvarčius. Aišku, čia ne mes tokie geri buvome, o tiesiog pasinaudojome tuo, kad MSC vėlavo. Pavyko realizuoti savo progas ir pavyko pagaliau laimėti! Labai tuo džiaugiamės“, – sakė „Valčiūnų“ vadovas Dainius Perednis.


Tuo metu gimtadienį tą savaitę šventęs MSC vadovas Adomas Kripas pergalės nesulaukė, tačiau savo komandos žaidimu jis liko pakankamai patenkintas.


„Komanda neįteikė dovanos, bet pats ją įsiteikiau, įmušęs įvartį. Nors ir pralaimėjome, bet žaidimas buvo pakankamai geras. Vėlavome į rungtynių pradžią, išėjome galbūt kiek nepasiruošę ir praleidome greitus įvarčius. Antrajame kėlinyje žaidimas jau buvo visiškai lygus, progų turėjome, bet realizacija kiek šlubavo. Manau, kad rezultatas visgi yra teisingas. Varžovai buvo geresni, pasiruošę nuo rungtynių pradžios ir tai atsispindi rezultate“, – sakė A. Kripas.



300. O šįkart tai reiškia filmą. FSB „Zenitas“ atskleidė, kad mače prieš FC „Žalią Raudoną“ jautėsi lyg filme 300, kur būrys spartiečių kovojo prieš žymiai didesnę armiją ir jai galiausiai pralaimėjo rezultatu 2:3.


„Pralaimėjome pelnytai, ŽR stiprūs vyrukai, susirinko taip lyg būtų rungtynės 11 prieš 11 ir dar turėjo keitimų. Mes savo ruožtu išėjome į mūšį 7 ir pasijutome lyg filme 300 spartiečių. Iš pradžių pradėjome daužyti įvarčius, kol užteko jėgų. Bet jau 1 kėlinio pabaigoje pajutau, kad nespėjame paskui žaidėjus, o antrame žaliai raudoni vyrukai darė, ką norėjo mūsų aikštės pusėje. Vienu momentu net pradėjau skaičiuoti žaidėjus, nes pasirodė, kad jie prieš mus žaidžia 8 ar 9“, – įspūdžiais dalinosi „Zenito“ vadovas Markas Bogdevič.


„Jei ne vartininkas Tomas Novoslavskij, būtų kur kas skaudžiau išeiti iš aikštės. Nesakysiu kad ŽR parodė kažkokį stebuklą ar fantastiška žaidimą, bet laimėjo ir tai svarbiausia. Gaila aišku, norėjome mes laimėti ir galėjome, bet žaidėjų diskvalifikacija ir traumos pakišo koją“, – pridūrė M. Bogdevič.




Pagarba. Ją „Žalia Raudoną“ ekipai jau parodė „Zenitas“, bet rungtynės turbūt buvo tokios geros, kad ta pagarba buvo abipusė. Pergalę prieš „Zenitą“ iškovojęs „Žalia Raudona“ kolektyvas gyrė varžovus už parodytą korektišką žaidimą.


„Vyko labai įtempta kova, lygių varžovų dvikova. Šįkart galime pagirti „Zenitą“ už garbingą žaidimą, nes beveik nebuvo grubumo ar nesportiško elgesio is jų pusės, skirtingai nei pirmojo rato rungtynėse. Pavyko išnaudoti ilgą komandos suolelį, nes varžovai žaidė be keitimų. Eksperimentavome su sudėtimi, sėkmingai pavyko laikytis žaidybinio taktinio  plano. Svarbiausia, kad užteko kantrybės pirmame kėlinyje, pralaimint 0:2, nepanikuoti, o žaisti pagal planą“, – sakė „Žalia Raudona“ vadovas Sigitas Stasevičius.


„Antrasis kėlinys buvo ypatingai stiprus mums, vaikinai 100% parodė savo galimybes ir atidavė visas jėgas kovai iki galo. Jei būtų lydėjusi sportinė sėkmė, antrajame kėlinyje galėjome įmušti ne 3, o net 5-6 įvarčius“, – puikiu antruoju kėliniu džiaugėsi S. Stasevičius.


Staigmena. Turbūt didžiausią turo staigmeną pateikė FK „Volcano“. Tik dešimtoje vietoje esanti ekipa sugebėjo 1:0 nugalėti trečioje pozicijoje įsitaisiusią „Signalizacija.lt“.


„Volcano“ atskleidė, kad šį mačą laimėjo dėl pasirinkto tinkamo žaidybinio plano ir parodytos puikios gynybos.


„Šiose rungtynėse komandai vis dar negalėjo padėti eilė svarbių žaidėjų. Žaisdami su trečios vietos komanda, nusprendėme žaisti antru numeriu. Pirmajame kėlinyje varžovai atakavo pavojingiau, ilgiau laikė kamuolį bei sukūrė kelias rimtas progas. Turėjome progą ir mes, tačiau Denis pataikė į virpstą. Antrojo kėlinio pradžioje Jurij pelnė įvartį, tuomet pilnai atidavėme kamuolio kontrolę varžovams. Visa komanda pasiaukojančiai gynėsi, gynėjas Artiom ėmė visus pirmus kamuolius, tai ir neleido varžovams pakeisti rezultato“, – sakė „Volcano“ atstovė spaudai Karina Vičaitė.




Tuo metu „Signalizacija.lt“ vadovas Simas Sakaitas galvojo, kad jo komandai sumokėjo tą nerašytos taisyklės kainą.


„Rungtynės buvo sunkios, nors kontroliavome kamuolį ir pirmame kėlinyje susikūrėme keletą gerų progų, bet, deja, jų nepavyko išnaudoti. Ir kaip sako – neįmuši tu, įmuša tau. Antrame kėlinyje praleidę įvartį bandėme lyginti, bet nieko labai taip ir nebesukūrėme. Buvo daug naujokų tai gal pritrūko ryšio“, – svarstė S. Sakaitis.


Pasiutpolkė. Tikra įvarčių pasiutpolkė. Ją buvo galima išvysti mače tarp FK „Barbakano“ ir „WorldOne United“. Ten buvo įmušta net 15 įvarčių, o pergalę rezultatu 10:5 iškovojo „Barbakanas“.


Po tris įvarčius nugalėtojams pelnė Gailius Lansbergas ir Ramūnas Radavičius, o dubliu pasižymėjo Nerijus Radžius.




„Barbakanas“ pirmus penkis įvarčius pelnė per 13 minučių. Galbūt dėl to komanda kiek atsipalaidavo, tad „Barbakano“ vadovas Romualdas Laurinavičius pripažino, kad šis mačas buvo tiesiog „be gynybos“.


„Pavyko gausiai susirinkti į rungtynes ir įmušti greitų įvarčių. Norėjosi visiems vienodai duoti žaidybinio laiko. Pavyko įmušti daug įvarčių, bet nepavyko – apsiginti. Nusiteikimas nebuvo teigiamas. Sakyčiau, tai buvo rungtynės be gynybos“, – teigė R. Laurinavičius.


Atsirišo. Dar viename mače įvarčiai liejosi laisvai, bet tų įvarčių buvo praktiškai tik į vieną pusę. VU MIF ekipa net 9:1 nugalėjo SFK „Novovileisk“, tačiau rezultatas čia yra labiau klaidinantis nei gali atrodyti.


Savo rungtynes VU MIF apibūdino visai kitaip. Jiems „Novovileisk“ ekipa paliko tikrai gerą įspūdį, o pirmajame kėlinyje ilgą laiką rezultatas buvo 0:0. VU MIF į priekį išsiveržė tik prieš pat pertrauką. Visgi antrajame kėlinyje maišas galiausiai atsirišo ir įvarčiai pasipylė it iš gausybės rago.




„Antrasis kėlinys prasidėjo taip pat – kontroliavome kamuolį, tačiau kažko pavojingo nesukūrėme, kol po kontratakos Danielius įmušė antrą komandos įvartį. Atrodė, kad rungtynėse įvyks lūžis, tačiau jau kitos atakos metu varžovai rezultatą sušvelnino ir grįžome prie lygaus žaidimo. Geros gynybos ir vartininko dėka daugiau įvarčių neprasileidome ir pradėjome įvarčių fiestą, kurioje po du kartus pasižymėjo Adomas ir Deivydas, po vieną uždėjo Ignas, Danielius ir Nedas. Labai svarbi pergalė. Dėkojame SFK „Novovileisk“ už duotą kovą, kurioje didžiąją rungtynių dalį gynyboje žaidėte labai drausmingai ir sukūrėte daug gerų epizodų puolime“, – rašė VU MIF ekipa.


Rinktinė. Penkioliktojo turo rinktinėje dominuoja FK VU MIF, turintis net tris atstovus. Du savo žaidėjus į turo rinktinę delegavo „FK Alytis“, o po vieną vietą liko FK „Barbakano“ ir FK „Valčiūnių“ komandoms.



Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Eimantas Skendelis Komanda:FK Rytas
0 2
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: