2019-09-11

A diviziono apžvalga: „Eagle Team“ sumažino atsilikimą nuo pirmaujančio „El Dorado“

Praėjusį ketvirtadienį A divizione buvo užfiksuotą įvairių rezultatų. Turbūt daug ką nustebino tai, kad „El Dorado“ nelaimėjo prieš „Polivektrį“, o tuo pasinaudojęs „Eagle Team - Žibintas“ priartėjo prie varžovų per tris taškus. Apie tai ir kitas rungtynes – turo apžvalgoje.


A diviziono XV-ojo turo rezultatai:


Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai Rezultatas Stadionas
85 15 2019-09-05 19:40:00 Eagle Team - Žibintas FK Riešė 11:4 II "Fanų" ketvirtis
86 15 2019-09-05 19:40:00 FC IndEx Western Union 5:0 I "Fanų" ketvirtis
87 15 2019-09-05 20:40:00 FK Rotalis Maracana 2:5 I "Fanų" ketvirtis
88 15 2019-09-05 20:40:00 FK Rytas FK Spartakas 2:3 II "Fanų" ketvirtis
89 15 2019-09-05 21:40:00 FK Polivektris El Dorado 2:2 I "Fanų" ketvirtis
90 15 2019-09-05 21:40:00 SKK Oniksas FK Fortitudo 1:5 II "Fanų" ketvirtis


42. Po rezultatyvaus keturiolikto turo – rezultatyvumas kiek sumažėjo penkioliktame. Komandos įmušė 17 įvarčių mažiau nei prieš savaitę, bet vis tiek vidutiniškai per rungtynes buvo galima išvysti po 7 įvarčius.


Pjautynės. Tokį žodį rungtynėms apibūdinti parinko „El Dorado“ vadovas Martynas Rašinskas. Jo komanda su FK „Polivektriu“ sužaidė lygiosiomis 2:2.


Po pirmojo kėlinio „El Dorado“ pirmavo 2:0, tačiau jau antrojo kėlinio pradžioje „Polivektris“ rezultatą sušvelnino.


Šiame mače buvo daugybė geltonų kortelių ir viena raudona. Galbūt tai ir parodo, kad aikštėje buvo žaidžiamas be galo kietas futbolas.


„Vienas žodis – šlykštu. Greitai du įmušėme pirmame kėlinyje, o antrame du greitai praleidome. Pjautynės, keiksmai, futbolo mažai. Matomai abi komandos norėjo labiau daužytis, o nežaisti, tai rezultatas gavosi lygus. Turbūt tai buvo įsimintiniausios rungtynės. Jose labai įstrigo vienas epizodas: po varžovų suoliuko šūksnių „pjauk, kirsk“, vejantis mūsų žaidėją, mes likome kalti ir vos nesusimušėme su varžovų žaidėjais ir fanais. Ne daug trūko, bet patirties dabar turėsime. Labai patiko kai kurių jaunų varžovų pasitikėjimas savimi, ypatingai kalbų atžvilgiu, bet nieko naujo neišgirdome.“, – ne itin patenkintas mačo atmosfera liko M. Rašinskas.


„Mes taip pat ne stebuklus kūrėme, bet burtu lazdele, kurią turėjo teisėjas, galėjo į abi puses padalinti po antrą geltoną, ar net tiesiogines raudonas, tai gal būtume bent 10 minučių pažaidę futbolą. Nereikia to bijoti, suolus ilgus turime, būtų buvę kam žaisti 16 turą. Dar norėčiau išskirti gražų varžovų antrąjį įvartį. Varžovai parako turi, tai tikiuosi, jie taip žais ir toliau bei atims taškų iš priešininkų arba bent jau duos jiems kovą. Sėkmės jiems!“, – kiek pozityvesne gaida užbaigė M. Rašinskas.




Tuo metu FK „Polivektrio“ vadovas Valentinas Baranovskij tiek daug grubumo mače neįžvelgė ir labiau tai pavadino kovingomis rungtynėmis.


„Buvo labai įdomios ir įtemptos rungtynės, su daug geltonų kortelių. Kova vyko nuo pirmos iki paskutinės minutės,  todėl ir rezultatas yra dėsningas. Kažkokio epizodo iš šio mačo negaliu išskirti, rungtynės buvo tiesiog labai kovingos“, – sakė V. Baranovskij.


500. „El Dorado“ lygiosiomis pasinaudojo ir užtikrintą pergalę iškovojo „Eagle Team“ ekipa, kuri net 11:4 sutriuškino FK „Riešę“.


Jau per pirmą kėlinį „Eagle Team“ pelnė 6 įvarčius, o jiems reikėjo 5, kad pasiektų 500 įvarčių ribą MFL’e. Ją „Ereliams“ pavyko gerokai perkopti, o po rungtynių „Eagle Team“ vadovas Aleksandras Dergačiovas atskleidė, kad tikrai nežinojo, kiek jo ekipai trūksta įvarčių iki 500-ojo. Tiesa, Aleksandras neliko patenkintas pirmu kėliniu ir apskritai pavadino šį mačą blogiausiomis rungtynėmis, nors jo ekipa ir pelnė dviženklį įvarčių skaičių.


„Tikrai nežinojome, kiek įvarčių mums trūko iki 500, todėl tyčia daug įvarčių įmušti nesistengėme. Manau, kad šios rungtynės buvo tokios kvailos. Prastai žaidėme gynyboje, įvarčius mušė tiek jie, tiek mes, o ir puolime buvo klaidų. Turbūt tai buvo prasčiausios sezono rungtynės. Apie pirmąjį kėlinį norėtųsi patylėti, o antrajame kėlinyje varžovai jau pavargo ir mums pavyko įmušti daug įvarčių, iš kurių nemažą dalį pelnė Marius Linkevičius“, – sakė A. Dergačiovas.


Rezultatyviausias. Išskirti M. Linkevičiaus žaidimą ir norėtume. Prieš „Riešę“ jis pelnė net penkis įvarčius ir dabar jo sąskaitoje – 25 tikslūs smūgiai vos per 10 rungtynių. Tai leidžia Mariui užtikrintai pirmauti rezultatyviausių žaidėjų sąraše.


Įgėlė. FK „Spartakas“ kiek netikėtai 3:2 nugalėjo FK „Rytą“. „Ryto“ žaidimas turbūt netenkino komandos vadovo Olego Miasniankino, kurį teisėjas už emocijų nevaldymą išvarė iš aikštelės.


Taigi, „Spartakas“ nusprendė dar daugiau įgelti „Ryto“ ekipai. „Spartako“ vadovas Dmitrijus Raksa tradiciškai pateikė šmaikštų ir tuo pačiu kandų komentarą bei pagyrė puikiai žaidusį vartininką bei po ilgos pertraukos į aikštelę grįžusį Sergejų Podubną, kuris ir pelnė pergalingą įvartį.


„Pavyko susirinkti, netgi ištraukti iš namų žaidėją, kuris nežaidė jau pusantrų metų. Ir taip išėjo, kad jis pelnė lemiamą įvartį. Varžovai spaudė, lakstė, bet pamiršo mušti įvarčius. Nepasakyčiau, kad gynyba žaidė nepriekaištingai, bet Maksas atstovėjo vartuose tobulai. Turbūt irgi labai pasiilgo futbolo ir, aišku, Mūsų“, – sakė D. Raksa.




„Iš šio mačo įsiminė labai jau nekorektiškas „Ryto“ trenerio Olego elgesys. Jau rungtynių metu jis buvo išvarytas už tinklo, o po rungtynių į mano pasiūlymą pasitreniruoti daugiau mano draugui Grigorijui Kisel, siuntė mane labai toli, taip, kad turbūt girdėjo ir žmonės Naujininkuose. Galbūt nenori žmogus susitaikyti su tuo, kad pralaimėjo „Spartakui“ su 0,5 keitimų. Iš tikrųjų, ir man būtų gėda pralaimėti „Spartakui“. Baigčiau karjerą ir daugiau visai neičiau į aikštę. O Olegui siūlau gerbti visus varžovus, nes „Karma is a bitch“, – gan aštriai ir dar pildamas druskos pabėrė D. Raksa.


Barikados. Sezoną „Rotalio“ gretose pradėjęs Jevgenijus Učajevas pakeitė barikadų pusę ir persikėlė į „Maracana“ ekipą. Ten perėjęs jis iškart padėjo „Maracanai“ laimėti derbį prieš „Rotalį“ ir išlikti trečioje vietoje. Prie tos pergalės svariai prisidėjo ir J. Učajevas, kuriam pagyrų negailėjo „Maracana“ kapitonas Artūras Jeršovas.


„Laimėjome derbį, tai emocijos labai teigiamos. Po pirmų tarpusavio rungtynių turėjome tokią nuoskaudą, kas pasirinkome ne tokį žaidybinį planą, tai šįkart pavyko išpildyti visus trenerio nurodymus ir labai dėl to džiaugiamės. Tempą išlaikėme visas rungtynes, o Jevgenijus Učajevas buvo geriausias rungtynių žaidėjas – du įvarčiai ir rezultatyvus perdavimas. Jam rungtynės prieš jo buvusią komandą buvo emocingos, bet džiaugiamės dėl to. Turbūt jis buvo trūkstama mūsų komandos detalė“, – sakė „Maracana“ kapitonas A. Jeršovas.


Pripažino. SKK „Oniksas“ penkioliktame ture 1:5 nusileido FK „Fortitudo“ ekipai ir „Onikso“ vadovas nulenkdamas savo kepurę pripažino, kad „Fortitudo“ buvo tikrai stipresni. 


„Kaip įprastai, laukėme įnirtingos ir kietos kovos su „Fortitudo“, tik, deja, sukovoti pavyko kelias minutes. Galima sakyti, nepavyko niekas, nei primesti savo žaidimą, nei apsiginti. „Fortitudo“ tiesiog žaidė kiečiau, greičiau ir tiksliau. Neturėjome savo įprastų „playmakerių“ aikštelės viduryje ir tas pasijautė, nors klaidų skaičius savo pusėje irgi buvo didelis“, – varžovų pranašumą pripažino E. Ruskan.


Nustebino. Geras „Fortitudo“ žaidimas nustebino net jų vadovą Gabrielių Butkevičių. Po šios pergalės „Fortitudo“ jau turi 26 taškus ir užima ketvirtą vietą bei toliau kovoja dėl medalių.


„Šį kartą vyrai sužaidė beveik idealiai. Drausmė buvo kaip pas vokiečius. Be kelių nerealizuotų progų pirmame kėlinyje ir vienos klaidelės, už kurią iš karto buvome nubausti, drįsčiau teigti, kad rungtynių planas buvo išpildytas 99 procentais. Nustebino tokia komandos drausmė. Klaidų buvo iš esmės labai mažai. Perdavimai racionalūs, nebuvo skubotų sprendimų, gynyboje drausmė geležinė. Taipogi, dauguma žaidėjų, kurie sezono pradžioje atrodė dar pusėtinai, tai dabar yra pasigavę tikrai gerą formą. Labiausiai mane nustebino Mantas, kuris sužaidė, mano galva, geriausias savo rungtynes“, – pats savo komandos žaidimu liko nustebintas G. Butkevičius.




Sausai. Emocingos ir kovingos rungtynės vyko tarp FC „IndEx“ ir „Western Union“ ekipų, tačiau „IndEx“ ekipai jas pavyko laimėti sausu rezultatu 5:0.


Du greitus įvarčius įmušęs „IndEx“ tą persvarą ilgą laiką išlaikė, o rungtynių pabaigoje pasinaudojo „va bank“ žaisti praėjusiomis varžovų klaidomis bei įmušė dar tris įvarčius.


„Buvo tikrai kovingos, labai, labai emocingos rungtynės. Emocijos liejosi per kraštus abejose komandose. Kalbos, kortelės ir taip toliau. Džiaugiuosi, kad pavyko išnešti 3 taškus. Kažko stipriai išskirti negaliu, nes buvo eilinės kovingos rungtynės iki paskutinės sekundės“, – sakė „IndEx“ kapitonas Eduardas Grudinskij.




Diskvalifikacijos. Jų po penkioliktojo turo yra tikrai daug. Ernestas Komarovas, Ruslanas Tamilinas, Vitalij Verbovič (visi trys FK „Polivektris“), Povilas Lazdauskas, Ignas Griškonis (abu „Western Union“) ir Martynas Rumkis („Eagle Team“) – visi jie turės praleisti šešioliktojo turo rungtynes.


Rinktinė. Šįkart A diviziono rinktinėje dominuoja „Maracana“, turinti net tris žaidėjus. Tuo metu po vieną savo atstovą į rinktinę išsiuntė FK „Fortitudo“, FC „IndEx“, „Eagle Team“ ir „Spartakas“.



Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Deividas Reimaris Komanda:El Dorado
0 2
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Eimantas Skendelis Komanda:FK Rytas
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: