2019-09-12

XVI-ojo turo anonsas: svarbūs mūšiai kovoje dėl medalių

Jau rytoj MFL lygoje bus sužaistas 16-asis turas, kuriame išvysime įdomių A ir B divizionų akistatų. Keliose iš jų rungtynių svarba bus tikrai didelė, nes rezultatas gali turėti tiesioginės įtakos, kovojant dėl vietos ant prizininkų pakylos.


Pirmoji banga (19:40)




A divizione pirmieji susirems „El Dorado“ ir FC „IndEx“ vyrai. Prieš savaitę „IndEx“ šventė pergalę rezultatu 5:0, o „El Dorado“ prarado du taškus, kuomet lygiosiomis 2:2 sužaidė su FK „Polivektriu“.


Nors pirmąją tarpusavio akistatą „El Dorado“ prieš „IndEx“ laimėjo rezultatu 5:1, komandos vadovas Martynas Rašinskas laukia rimtos kovos.


„Čia viskas aišku, „IndEx“ – rimta kapela! Žiūrėsime, kaip susiklostys pirmos rungtynių minutės, taip ir žaisime. Žinome, kad bus sunku“, – sakė M. Rašinskas.


Tuo metu „IndEx“ kapitonas Eduardas Grudinskij neturėjo ko slėpti ir pasakė, kad jo komanda žais antru numeriu.


„El Dorado“ yra komanda su kuria mes tikrai bandysime pirmiausia apsiginti. Jie yra aiškūs MFL favoritai. Atskleisiu visas kortas varžovams, bet manau, jie ir taip žinos mūsų strategiją. Žaisime tikrai antru numeriu ir jei pavyks apsiginti, tai gal pavyks juos pagauti ant kontratakų“, – prieš dvikovą kalbėjo E. Grudinskij.


Kitame mače „Western Union“ susitiks su FK „Spartaku“. Šiuo metu komandų nuotaikos skirtingos. WU praėjusiame ture 0:5 nusileido FC „IndEx“, o „Spartakas“ 3:2 įveikė FK „Rytą“. 


Tokiu pačiu rezultatu „Spartakas“ buvo įveikęs „Western Union“ ekipą pirmajame rate, tačiau prieš artėjančią dvikovą „Spartakas“ taip savimi nepasitiki, o gal naudoja atvirkštinę psichologiją?


„Viskas priklauso nu susirinkimo, o jis tikrai nepagerės. Manau, „Western Union“ laimės, nepadarys sau gėdos“, – į varžovų pusę psichologinį spaudimą perstūmė „Spartako“ vadovas Dmitrijus Raksa.


B divizione susitiks antroje turnyrinės lentelės pusėje esančios ekipos. Tai „Volcano“ ir FK „Valčiūnai“. Pastarieji turnyrinėje lentelėje turi keturių taškų pranašumą prieš savo buvusius varžovus, tačiau praėjusiame ture abi komandos šventė pergales.


„Volcano“ gan netikėtai 1:0 palaužė „Signalizacija.lt“, o „Valčiūnai“ 6:3 nugalėjo MSC.


Po šios pergalės „Valčiūnai“ tikrai džiaugėsi, tačiau jų lauks tikrai sunkus iššūkis. Jau praėjusį kartą šių komandų tarpusavio akistata pasibaigė lygiu rezultatu 1:1.


„Pirmojo rato rungtynėse tik paskutinėmis minutėmis išlyginome rezultatą, nors atakavome aštriau ir sukūrėme daugiau progų. Šį kartą pasistengsime nekartoti praeities klaidų ir geriau išnaudoti savo šansus“, – patikino „Volcano“ klubas.


Apie „Signalizacija.lt“ pralaimėjimą jau buvome užsiminę ir po jo komanda sieks atsigauti prieš FK „Alytį“, ekipą, kuri laimėjo dvi svarbias rungtynes iš eilės ir sugrįžo į kovą dėl medalių.


„Alytis“ vos tašku atsilieka nuo „Signalizacijos“, todėl šios dvikovos kaina labai svarbi. Tai supranta tiek pats „Alytis“, kuris garsiai deklaruoja, kad kovos dėl medalių. Tą žino ir „Signalizija.lt“ ekipa. Jos vadovas Simas Sakaitis prieš šį mačą sakė: „Šios rungtynės bus vienos iš svarbesnių, kovojant dėl medalių. Šiame mače turėsime pagerinti progų išnaudojimą“.


Šiais metais „Alytis“ jau du kartus spėjo nugalėti „Signalizaciją“. Lygoje „Alytis“ laimėjo 3:2, o MFL taurėje – rezultatu 4:1. Galbūt galime laukti trečiosios jų pergalės iš eilės? Bent jau to tikisi pats „Alytis“.


„Prieš „Signalizaciją“ tikimės gerų rungtynių. Norime ir toliau kovoti dėl medalių“, – sakė „Alyčio“ vadovas Mykolas Adamavičius, kurio paties aikštėje dėl diskvalifikacijos nebus.


Antroji banga (20:40)

 



Dėl medalių kovojantis FK „Fortitudo“ klubas nori išlaikyti pergalingą tempą, kurį demonstruoja pastaruoju metu. Tą jie tikrai galės padaryti, kadangi žais su stipriai buksuojančiu ir paskutinėje vietoje esančiu FK „Riešės“ kolektyvu.


Pirmoje tarpusavio dvikovoje „Fortitudo“ triumfavo rezultatu 5:3, tačiau šis mačas gali būti principinis.


Abi komandos pirmadieniais kartu treniruojasi ir gerai pažįsta vienas kitą, todėl galbūt „Riešė“ žino, kokios yra „Fortitudo“ silpnos vietos.


„Riešė“ yra mūsų treniruočių partneriai, tai mus labai puikiai pažįsta. Norėtųsi nesuklupti ir nebarstyti taškų. Todėl bandysiu vyrus nuteikti, kad susikoncentruotų visu 100 %“, – prieš šį mačą sakė „Fortitudo“ vadovas Gabrielius Butkevičius.


Viename iš ketvirčių į aikštę žengs „Maracana“ ir FK „Polivektrio“ ekipos. Po puikios derbio pergalės prieš „Rotalį“, „Maracana“ įgavo daugiau pasitikėjimo savimi, bet tą patį būtų galima pasakyti ir apie „Polivektrį“, kuris sužaidė lygiosiomis su A diviziono lyderiais „El Dorado“.


Vieną kartą šiame sezone „Maracana“ jau spėjo nugalėti „Polivektrį“. Sezono pradžioje „Maracana“ laimėjo 3:1, bet vadinti juos akivaizdžiais favoritais būtų neteisinga.


„Polivektris“ tradiciškai aikštėje sieks gerai praleisti laiką, o tai jiems dažnai atneša ir teigiamus rezultatus.


„Mes, kaip visada, eisime į aikštę gauti malonumo, o rezultatas priklausys nuo to, ar tą malonumą mes pajausime, ar ne“, – samprotavo „Polivektrio“ vadovas Valentinas Baranovskij, kuris šiame mače turės verstis be trijų svarbių savo žaidėjų, sulaukusių vienerių rungtynių diskvalifikacijos.


Bus įdomu pamatyti ar tai turės įtakos jo ekipos žaidimui ir ar „Maracana“ gretose toliau pirmuoju smuiku grieš puolėjas Jevgenijus Učajevas.


B divizione laukia itin rezultatyviai žaidžiančios komandos. 9 įvarčius prieš savaitę įmušęs VU MIF susitiks su 10 įvarčių penkioliktame ture įmušusiu FK „Barbakanu“.


VU MIF dar nepraranda noro kovoti dėl medalių, o „Barbakanui“ tai bus vienas iš tų varžovų, kurį įveikus, komanda žengtų dar vieną didelį žingsnį link B diviziono titulo.


Balandžio mėnesį pirmą kartą susitikusios ekipos aršiai kovojo, bet rezultatu 3:1 laimėjo „Barbakanas“. Tada VU MIF dar nebuvo įgavusi tiek patirties, kiek spėjo šiame MFL sezone, todėl šįkart „Barbakanui“ gali būti dar sunkiau.


„Stengsimės nedaryti tokių klaidų gynyboje, kaip darėme su WOU. Dabar mūsų laukia 3 kertinės rungtynės iš eilės su pirmo penketuko komandomis ir labai svarbu šią seriją pradėti pergalingai“, – sakė „Barbakano“ vadovas Romualdas Laurinavičius.


Dar kitose rungtynėse FK „Eksperimentas“ sieks atsigauti po patirtos nesėkmės prieš FK „Alytį“, bet tokį tikslą turės ir SFK „Novovileisk“ klubas, kuris sieks įrodyti, kad praleisti 9 įvarčiai prieš „Barbakaną“ buvo ne tendencija, o išimtis iš taisyklės.


„Novovileisk“ jaučiasi patobulėję ir turbūt negalime tikėtis, kad FK „Eksperimentas“ vėl švęstų lengvą pergalę. Antroje vietoje esanti ekipa pirmajame rate sugebėjo 5:1 nugalėti savo būsimus varžovus


„Žaisime prieš vienus iš šio sezono debiutantų. Komandą papildė nemažai naujų žaidėjų. Kaip komanda ji treniravosi visą vasarą, komanda patobulino savo susižaidimą, manau, kad tikrai bus sunku su jais kovoti dėl taškų ir ji nenorės jų taip lengvai atiduoti. Jie pralaimėjo negražiu skirtumu prieš VU MIF 1:9, tad bus labai pikti. Mes tikrai būsime pasiruošę sužaisti šias rungtynes ir pasiekti pergalę. Taip pat tikimės geresnio susižaidimo komandoje, ko pritrūko praėjusią savaitę“, – prieš šį mačą kalbėjo „Eksperimento“ vadovas Edvin Moroz.


Trečioji banga (20:40)




Kitame A diviziono mače po patirtų pralaimėjimų penkioliktame ture atsigaus arba FK „Rotalis“, arba SKK „Oniksas“. Būtent šios komandos susirems tarpusavyje.


Tai bus trečioji jų tarpusavio dvikova šiame sezone. MFL lygoje „Rotalis“ laimėjo 1:0, o MFL Taurėje – rezultatu 6:3. Taigi, kol kas pranašumas yra „Rotalio“ pusėje.


Apie konkrečius rezultatus nekalba ir „Onikso“ vadovas Edvardas Ruskan, kuris pirmiausia norėtų, kad nemenkai pasikeitęs jo kolektyvas kuo greičiau susižaistų.


„Laukia susitikimas su patyrusia ir susižaidusia komanda, o mes, kaip ne kartą minėjau dar ankščiau, turime po pertraukos faktiškai atnaujintą komandą, todėl pirma mūsų užduotis – kuo greičiau susižaisti“, – tikslą savo ekipai iškėlė E. Ruskan.


Kitame ketvirtyje į aikštę žengs jau du pralaimėjus iš eilės patyręs FK „Rytas“. Komandos nuotaikos turbūt nėra pačios geriausios, o šįkart jų lauks „Eagle Team - Žibintas“.


Penkioliktame ture „Eagle Team“ vadovas Aleksandras Dergačiovas neliko patenkintas savo ekipos gynyba, o „Ryto“ vadovas Olegas Miasniankinas apskritai buvo išvytas iš aikštės.


„Ereliai“ pirmajame tarpusavio mače triumfavo net 10:4, o daug įvarčių jie muša ir paskutiniu metu, tad „Ryto“ laukia labai sunkios rungtynės.


B divizione FSB „Zenitas“ norės reabilituotis po pralaimėjo FC „Žalia Raudona“ ekipai. Jų akiratyje – pergalių dar neturintis „WorldOne United“ klubas.


Nors pergalių WOU taip ir neturi, bet būtent „Zenito“ ekipa buvo viena iš dvejų, prieš kurią „WorldOne United“ sužaidė lygiosiomis.


Prieš šias rungtynes „Zenitas“ atskleidė, kad WOU ekipa treniruotėse dažnai prieš juos laimi, tačiau FSB kolektyvas apie tai negalvoja ir tiesiog nori mėgautis futbolu.


„Apie būsimas rungtynes nieko negalvojame, bus, manau, jau visi žaidėjai, kurių trūko prieš „Žalią Raudoną“. Tikiuosi maloniai pažaisime su „WorldOne“, gausime malonumą žaidžiant ir pasisemsime teigiamų emocijų. Atskleisiu tokį faktą, kad dažnai žaidžiame draugiškas su „WorldOne“ ekipa pirmadieniais ir jie dažniausiai laimi prieš mus. Bet pažiūrėsime, kas bus ketvirtadienį“, – įdomų faktą prieš šį mačą atskleidė „Zenito“ vadovas Mark Bogdevič.


Ketvirtajame ketvirtyje paskutiniai žais MSC ir FC „Žalia Raudona“ komanda.


ŽR į rungtynes pradėjo rinktis itin gausiai, puikiai į kolektyvą įsiliejo nauji komandos nariai, o tai atneša ir pergales.


Tai turbūt atvirkštinis MSC ekipos atvejis, kuri jau senokai nelaimėjo, nors komandos vadovas Adomas Kripas yra tikras, kad tos pergalės ateis.


Į septintą vietą pakilęs „Žalia Raudona“ klubas pirmajame rate su MSC sužaidė lygiosiomis 2:2, tačiau dabar komanda daug labiau pasitiki savimi.


„Su MSC žaisime atsipalaidavę nuo psichologinės įtampos, nes komandos susižaidimas vis gerėja, esame puikios sportinės formos ir pasiruošę kovoti su kiekvienu varžovu. Silpnų komandų net B divizione MFL nėra. Būtent kas gali pakišti koją – tai tik varžovo neįvertinimas. Tikimės tai neįvyks, nes jau kelis kartus gavome tokias pamokas“, – sakė „Žalia Raudona“ vadovas Sigitas Stasevičius.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: