2019-10-28

B diviziono apžvalga: visos komandos pasiekė finišą

Praėjusį ketvirtadienį visos MFL B diviziono komandos sužaidė paskutiniojo, 22-ojo, turo rungtynes ir užbaigė 2019 metų sezoną. Visos trys prizinės vietos jau buvo aiškios prieš šį turą, tad pagrindinė kova vyko dėl kitų pozicijų ir net dėl to, kas liks paskutinėje vietoje. Kaip viskas susiklostė, parašysime žemiau – turo apžvalgoje.


B diviziono XXII-ojo turo rezultatai:


Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai Rezultatas Stadionas
259 22 2019-10-24 19:40:00 FC Žalia Raudona FK Barbakanas 3:6 III "Fanų" ketvirtis
260 22 2019-10-24 19:40:00 SFK Novovileisk FK Alytis 2:3 IV "Fanų" ketvirtis
261 22 2019-10-24 20:40:00 VU MIF FK Volcano 5:1 III "Fanų" ketvirtis
262 22 2019-10-24 20:40:00 WorldOne United FK Valčiūnai 6:4 IV "Fanų" ketvirtis
263 22 2019-10-24 21:40:00 FSB Zenitas SIGNALIZACIJA.LT 3:3 III "Fanų" ketvirtis
264 22 2019-10-24 21:40:00 FK Eksperimentas MSC 4:3 IV "Fanų" ketvirtis


43. Paskutiniame ture komandos įmušė 6 įvarčiais daugiau nei priešpaskutiniame. Iš viso buvo įmušti 43 įvarčiai, o tai yra po 7,17 įvarčio per rungtynes.


Čempionai. FK „Barbakanas“ sezoną užbaigė pergalingai ir vos vieną vieną pralaimėjimą šiame sezone patyręs klubas paskutiniame savo mače 6:3 nugalėjo FC „Žalia Raudoną“ ekipą.


Įdomu tai, kad po pirmojo kėlinio rezultatas dar buvo lygus 3:3, bet per paskutines 8 mačo minutes B diviziono čempionai pelnė net tris įvarčius ir galingai užbaigė sezoną.


Tačiau po šio pralaimėjimo turėtų neliūdėti ir „Žalia Raudona“ ekipa. Ji šiame sezone surinko net 32 taškus, finišavo septintoje vietoje ir ženkliai pagerino praėjusio sezono rezultatą. Vadinasi, komanda tobulėja ir auga.


Labai gražu prieš šį mačą buvo ir tai, kad „Žalia Raudona“ varžovams padarė garbės tunelį ir nuoširdžiai paplojo naujiesiems B diviziono čempionams.




Nuskandino. Vicečempionų medalius iškovojęs FK „Eksperimentas“ nuskandino MSC ekipą į paskutinę čempionato vietą.


Nors „Eksperimentas“ ir vėl nesurinko pajėgiausios sudėties, tačiau po įnirtingos kovos, kurioje MSC buvo ir arti lygiųjų, „Eksperimentas“ laimėjo 4:3.


„Mūsų susirinko labai mažai, turėjome tik vieną keitimą ir vėl pats turėjau žaisti. Tad MSC ilgiau kontroliavo kamuolį ir turėjo progų net laimėti, bet mes gerai gynėmės ir laimėjo, kaip sakant, stipresni“, – sakė vėl į aikštę žengęs „Eksperimento“ vadovas Edvin Moroz.


Po šio pralaimėjimo MSC nukrito į paskutinę vietą, kadangi tuo puikiai pasinaudojo „WorldOne United“ ekipa.


Ji 6:4 nugalėjo dešimtoje pozicijoje likusius FK „Valčiūnus“, iškovojo vos trečią sezono pergalę (antrą iš eilės) ir sezoną užbaigė su 11 taškų. Su tiek pat taškų sezoną užbaigė ir praėjusiais metais trečioje vietoje likęs MSC, tačiau dėl geresnės statistikos WOU ekipa sezoną užbaigė ne paskutinėje, o priešpaskutinėje vietoje.


Tuo metu MSC vadovas Adomas Kripas apie šį sezoną nieko gero pasakyti negalėjo, nors apie pačias rungtynes minčių buvo pozityvesnių.




„Panašu, kad abi komandos sezoną norėjo baigti geru futbolu ir išeiti į žiemą išsilakstę. Ačiū varžovui, kurie užsitikrinę antrą vietą, į paskutines rungtynes atėjo kovingai nusiteikę, taip kaip ir mes. Rungtynės geros, emocingos, įvarčiai gražūs. mums, kaip visą šį sezoną, trūko sėkmės atakų užbaigime. Esu dėkingas komandos vyrams, kad po tokio šūdino antro rato vis tiek atėjo, žaidė ir atidavė visas jėgas. Kad išliko komanda iki paskutinio švilpuko. Pagarba.“, – sakė A. Kripas, šį komandos sezoną taip pat pavadinęs pačiu blogiausiu istorijoje.

 

Nepasikeitė. Prieš šį turą FK VU MIF ekipa buvo ketvirta, FSB „Zenitas“ – penktas, o „Signalizacija.lt“ – šešta. Po šio turo niekas šioje vietoje nepasikeitė ir komandų rikiuotė liko ta pati.


Ketvirtą vietą VU MIF ekipai lėmė puiki pergalė prieš aštuntoje vietoje likusį FK „Volcano“ rezultatu 5:1, o kitos dvi komandos žaidė tarpusavyje, bet tas mačas pasibaigė lygiu rezultatu 3:3, tad ir tai neleido įvykti pokyčiams turnyrinės lentelės viduryje.




Tačiau tos lygiosios nebuvo tokios jau taikios. Kaip atskleidė „Zenito“ kapitonas Tomas Rudzianiec, kova aikštėje vyko iki pat galo ir net ne daug trūko iki muštynių, bet džiugu, kad jos neįvyko.


„Rungtynes pradėjome pakilia nuotaika, nes tai buvo paskutinės sezono rungtynės. Mačas prasidėjo apylygiai, apsikeitėme pavojingais smūgiais. Rungtynės nurimo, bet tiki iki momento, kol į aikšte įėjo mūsų Big BOSS Markas. Greitas įvartis, geltona kortelė ir pirmo kėlinio pabaiga. Antrą kėlinį pradėjom esu degančiomis akimis, norėjome įmušti kuo daugiau įvarčių. Vieną įmušėme, tada du prasileidome. Pyktis, intriga, gaunam trečią įvartį… bet tada mūsų legionierius  Arnoldas Beperšč nusprendė išlyginti rezultatą ir jam pavyksta“, – rungtynių eigą pristatė T. Rudzianiec, kuris taip pat pabrėžė, kaip paskutinę minutę pergalę išplėšti galėjęs minėtasis Markas smūgiavo „Dievui į langus“.


„Norėčiau paminėti mūsų vartininką Tomaša Novoslavskį, kuris parodė esąs tikras profesionalas. Rungtynės buvo įtemptos, įdomios, vos nekilo muštynės, bet rezultatas yra dėsningas“, – pridūrė „Zenito“ kapitonas.




Patirtis. Paskutinėse šio turo rungtynėse trečią vietą iškovojęs FK „Alytis“ sezoną taip pat baigė pergalingai ir 3:2 nugalėjo MFL naujokus SFK „Novovileisk“.


Nors „Alyčio“ vadovas Mykolas Adamavičius galvoja, kad jo komanda šiame sezone galėjo sužaisti dar geriau, po paskutinių sezono rungtynių jis buvo laimingas.


„Nuotaikos tikrai puikios!“, – sušuko M. Adamavičius.




Tuo metu „Novovileisk“ ekipa savo facebook profilyje pabrėžė, kad šiame sezone buvo įgauta labai daug naudingos patirties ir džiaugėsi tuo, kad paneigė išankstines komandai parašytas prognozes.


„Ketvirtadienio vakarą sužaidėme paskutines šio sezono MFL B diviziono rungtynes. Pergalės arba lygiųjų atveju buvo tikimybė užimti 8 vietą. Pralaimėjimo atveju 9 arba 10.


Į kovą stojome prieš bronzinius prizininkus - FK „Alytis“ komandą. Žinojome, kad mūsų lauks sunki dvikova, tačiau jai buvome pasiruošę.


Mačo pradžia buvo labai gera. Laikėme kamuolį, atakas pradėdavome nuo gynybos, be jokių ilgų perdavimų. Su „Alyčiu“ apsikeisdavome pavojingomis atakomis ir smūgiais.


Antroje pirmo kėlinio pusėje tarėme savo pirmą žodį. Jauniausias žaidėjas aikštėje, Denis Aksionov, gavęs perdavimą po kamuolio išmetimo, smūgiu galva pasiuntė kamuolį į viršutinį dešinį „Alyčio“ vartų kampą.


Po įvarčio, aikštėje ir toliau vyko apylygė kova. Sukūrėme dar kelias progas, kurios nebuvo realizuotos. Deja, priešpaskutine kėlinio minutę atsakas atėjo iš varžovo pusės. Po greitos kontratakos, FK „Alytis“ išlygino rezultatą.


Pagal žaidimo greitį, kokybę ir emocijas, antras kėlinys nesiskyrė nuo pirmo. Skyrėsi tik realizuotų progų skaičius. Deja, geriau sekėsi priešininkams.


Sužaidus 6 minutes, po standarto „Alytis“ išsiveržė į priekį. Dar po 3 minučių atsilikinėjome jau dviem įvarčiais. Tačiau, praleidę trečią įvartį, po švilpuko iš karto organizavome rezultatyvią ataką.


Per likusias 15 minučių ir toliau vyko apylygė kova. Tada, paskutinę kėlinio minutę mes gavome galimybę išlyginti rezultatą: baudos smūgis prie „Alyčio“ vartų. Dabar arba niekada.


Prie kamuolio atsistoja mūsų treneris, Artūr Sikorskij, kuris dėl 2 pagrindinių puolėjų netekties, visas 50 minučių dalyvavo žaidime.


Teisėjo švilpukas, smūgis.... ŠTANGA... rungtynių pabaiga. Sveikinimai varžovui!


Deja, nepasisekė. Tačiau, po rungtynių liko malonus poskonis. Žaidimas tikrai atrodė gerai. Darėme, ką galėjome ir ko išmokome per pastaruosius 7 mėnesius.


Šis sezonas - SFK „Novovileisk“ kelio pradžia. Dalyvavome tam, kad susižaistume, kad taptume komanda, kad sužinotume/išmoktume daugiau apie šį sportą, bei kad apie mus sužinotų daugiau žmonių.


Mums pranašavo 11 vietą iš 12. Užėmėme 9. Ar galėjome geriau? Tikrai taip. Tačiau ne tai svarbiausia. Svarbiausia patirtis.


Pradėti - visada sunku. Juolab, kai dirbi su žmonėmis (ypač jaunais žmonėmis). Startavome su vienais žaidėjais, finišavome visai su kitais. Tačiau tai buvo neišvengiamas procesas. Turėjome išsiaiškinti, kieno tikslai sutampa su komandos vizija. Išsiaiškinome“, – savo sezoną įvertino ir paskutines sezono rungtynes plačiai aprašė „Novovileisk“ ekipa.


Rezultatyviausi. Paskutinis turas lėmė ir tai, kad B divizione turime net ne vieną, o du rezultatyviausius žaidėjus. Vieną įvartį šiame ture įmušęs Ramūnas Radavičius finišavo su 29 įvarčiais, tačiau „Barbakano“ lyderį pasivijo dublį už FK VU MIF pelnęs Danielis Šaputko, tad abu vyrai pasidalino rezultatyviausio B diviziono žaidėjo apdovanojimą.




Rinktinė. Šįkart 22-ojo turo rinktinė išrinkta nebuvo, o jos vietoje – viso sezono geriausia B diviziono rinktinė, kurią galite pamatyti žemiau.




Apdovanojimai. Jau rašant šią apžvalgą, šeštadienį sporto bare „Juoda Raudona“ buvo įvykusi iškilminga sezono apdovanojimų šventė, kurioje komandos galėjo pasidžiaugti trofėjaus ir gera kompanija.



Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Eimantas Skendelis Komanda:FK Rytas
0 2
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: