2016-10-26

A divizionas: Riešė susigrąžino trečiąją poziciją. Bet ar ilgam?

18-asis turas MFL A divizione staigmenų gerbėjams džiaugsmo neatnešė. Tiesa, abi pirmaujančios komandos pasiekė kuklesnes nei buvo laukta pergales. Lenktynėse dėl "bronzos" medalių iniciatyvą kuriam laikui perėmė "Riešė-Lindab".

REZULTATAI. "FK Riešė-Lindab" - "FK Užupis" 7:4 (6:0); "FK Juventus.lt" - "SKK Oniksas" 2:2 (1:1); "El Dorado" - "FK Fortitudo" 3:2 (3:0); "Eagle Team-Frega" - "Mėgėjų sporto centras" 2:1 (2:0).

NUOMONĖS. 3 iš 4 paskutinių "FK Juventus.lt" komandos rungtynių pasibaigė rezultatu 2:2. Tradicija nebuvo sulaužyta ir 18 ture, kai tokiu rezultatu sužaista su "SKK Onikso" komanda. "Gaila neišnaudotų progų, nes puolime pritrūko sėkmės", - maždaug taip po rungtynių kalbėjo abiejų komandų atstovai.

Puikiai pažįstamų varžovų dvikovoje nustebinti vieniems kitus buvo sudėtinga, tad komandos žaidė be žvalgybos ir atakavo. Atakavo, nes abiem reikėjo tik pergalės. Jonas Šimonis išvedė "Oniksą" į priekį, bet Olego Kricuno šou leido "Juvei" persverti rezultatą dar iki pertraukos. O po jos Almantas Tamulionis pelnė pirmąjį savo įvartį atstovaujant "Oniksui" ir rezultatą išlygino. Tų įvarčių dar galėjo būti ne vienas ir ne du. Tačiau ketvirtadienį puikiai pasirodė abiejų komandų vartininkai - Edvardas Ruskan ("Oniksas") ir Mantas Šumskis ("Juventus"). Vis tik keletą "mirtinų" smūgių patraukė M.Šumskis, tik sau suprantamu būdu užkirtęs kamuoliui kelią į vartus.

Įdomiomis nuomonėmis po lygiųjų pasidalino ir abiejų komandų atstovai.

"Greitos, įdomios rungtynės su daugybe neišnaudotų progų. Nežinau, ką pasakys varžovai, bet manau, kad mes nusipelnėme pergalės", - sakė E.Ruskan.

O čia "Juventus" vadovo Andžejaus Polinskio įžvalgos: "Galiu pasakyti, kad tas rungtynes turėjome laimėti mes. Bet esu tikras, kad ir "Oniksas" pasakys tą patį. Tad rezultatas dėsningas."

"Juventus.lt" komandos padėtis A divizione lieka komplikuota, bet ne tragiška - iki sezono pabaigos likus 3 turams, nuo saugios 6 vietos juos skiria 3 taškai. Vis tik Andžejus pažymėjo, kad komandos žaidimas bei kovingumas nuteikia optimistiškai, todėl pažadėjo kovą iki paskutinės sezono minutės.

Tuo metu "SKK Onikso" lūkesčiai yra trečioji vieta. Siekti jos vis dar trukdo komandos snaiperio Armino Lapinsko trauma, kitų žaidėjų negalavimai. Tačiau "SKK Onikso" vadovas taip pat tvirtino, kad su savo konkurentais lenktyniaus iki finalinio 21 turo švilpuko.

KERŠTAS. Lenktyniauti "SKK Oniksui" teks su "Riešės-Lindab" komanda, kuri vėl susigrąžino trečiąją poziciją. Praėjusiame ture Riešės futbolininkai nesunkiai susitvarkė su "FK Užupiu" - 7:4. Šį kartą "Užupis" grįžo prie blogųjų savo savybių, kai tragiškai pradeda rungtynes ir vėliau neturi šansų išsikapstyti. Sužaidus vos 17 minučių rezultatas buvo net 6:0 "Riešės" naudai ir jokia intriga čia nekvepėjo. Tokią uraganinę pradžią lėmė sportinis pyktis ir keršto troškimas - rugsėjį "Riešė" beviltiškai žaisdama pralaimėjo "Užupiui" rezultatu 0:4.

Vis tik tą kerštą kiek apkartino keista rungtynių pabaiga. Pirmaudama 7:1, "Riešė-Lindab" įstengė praleisti tris įvarčius per keturias minutes ir tenkinosi pergale 7:4. "Pirmaudami 7:1, sugebėjome pradėti pyktis tarpusavyje ir į savo žaidimą įnešėme sumaišties. Tuo varžovai ir pasinaudojo, sumažindami skirtumą" - sakė Tomas Guiskis iš "Riešės".

"Riešė-Lindab" susigrąžino trečiąją poziciją, bet išsaugoti ją bus velniškai sunku, nes jau kitame ture laukia akistata prieš "Eagle Team". Tikriausiai bronzos medalių likimas spręsis tik paskutiniame ture dvikovoje su tiesioginiu konkurentu "SKK Oniksu".

NEPERSISTENGĖ. Diviziono lyderiai "El Dorado" trečią kartą šį sezoną nugalėjo "FK Fortitudo" komandą. Bet jei ankstesnėse dvikovose "El Dorado" absoliučiai dominavo (10:2 ir 7:1), tai šį kartą pergalė atėjo sunkiau - 3:2. Prieš dvikovą "Fortitudo" džiaugėsi gavę slaptos informacijos, kad varžovų lyderis Darius Pupliauskas yra patyręs traumą ir neturėtų žaisti. Tačiau informacija nepasitvirtino. Darius ne tik žaidė, bet 8 min. ir pelnė pirmąjį komandos įvartį. Po dešimties minučių rezultatą padvigubino Deividas Reimanis, o netrukus 9 m baudinį realizavo tas pats D.Pupliauskas ir rezultatas tapo 3:0. Įgiję solidų pranašumą, "El Dorado" nusiramino ir nežaidė pilna jėga. Ignas Kirsnys pirmoje antro kėlinio atakoje rezultatą sušvelnino. Ignas pasižymėjo ir rungtynių pabaigoje (3:2), bet iki finalinio švilpuko jau buvo likusios tik kelios sekundės, tad didesniems žygiams "Fortitudo" tą vakarą nepakako laiko.

ISTORIJA. Šį kartą siūlome iš arčiau susipažinti su "El Dorado" komanda. Jos kapitonas Martynas Rašinskas pasakoja apie komandos įkūrimo aplinkybes, originalaus pavadinimo kilmę, sudėtingą žaidėjų atranką bei komandos laimėjimus.

IR VĖL. "Ir vėl MSC", - praeitą ketvirtadienį tikriausiai pagalvojo "Eagle Team-Fregos" atstovai po dar vienų sunkių rungtynių su "Mėgėjų sporto centru". Na, nesiseka "Ereliams" šiemet prieš "Mėgėjus" - pavasarį pralaimėjo 1:3, rugsėjį vos vos išplėšė pergalę 5:3, o dabar taip pat turėjo vargo - 2:1. "Taip, iš tiesų MSC turi kažką tokio, dėl ko juos galima vadinti neparankiais varžovais. Bet ką tokio - tiksliai pasakyti negaliu. Visgi dažniausiai neparankūs esame patys sau", - teigė "Eagle Team" kapitonas Aleksandras Dergačiovas.

Po sunkios kovos pirmame kėlinyje "Ereliams" prieš pat pertrauką pavyko pelnyti du įvarčius vieną po kito (Osvald Dunovskij ir Artiom Barinov) bei pirmauti 2:0. "Mėgėjai" šį kartą nenuleido rankų ir antrame kėlinyje Airingas Streckis sušvelnino rezultatą. Įtampa išsilaikė iki pat pabaigos, bet "Eagle Team" sugebėjo nugalėti rezultatu 2:1.

Tai buvo jau ketvirtas ketvirtadienis iš eilės, kai "Eagle Team" turėjo bėdų su sudėties komplektacija. Susirinko vien gynėjai, išskyrus A.Barinovą bei Vladimirą Michailovą. Tai ir lėmė gana statišką jų komandos žaidimą.

"Kai A.Barinovas turėdavo kamuolį, jam niekas nesisiūlė į pagalbą. Judėjome prastai, buvo daug techninio broko ir klaidų, nes neturėjome techniškų saugų. Du įvarčiai per trumpą laiką padėjo išmušti varžovus iš vėžių. Patys turėjome dar 4-5 geras progas įmušti, bet dėl minėtų priežasčių kamuolys "nenueidavo" iki paskutinio žmogaus arba skriedavo pro šalį", - pasakojo A.Dergačiovas.

Jis svarstė, kodėl protarpiais solidų žaidimą demonstruojantis "Mėgėjų sporto centras" šiemet taip ir neužsikabino už kovos dėl medalių. "Gal prastai rinkosi, gal trūko dar kažko, bet pirmame rate jie mums tokią kiaulę pakišo, kad ojojoj", - prisiminė pavasario pralaimėjimą jis, galintį turėti lemiamos įtakos galutinei vietai lentelėje. Aleksandras išreiškė viltį, kad MSC gali skriausti ir pirmoje vietoje esančias komandas. To paties palinkėjo ir 20 ture prieš "El Dorado" žaisiantiems "Juventus.lt" vaikinams. Ir pridūrė, kad komandų persirengimo kambariuose kartais nutinka visokių fokusų, kai nei iš šio nei iš to atsiranda alaus.

SINDROMAS. "Pergalės prieš "El Dorado" atveju "Eagle Team" mums pažadėjo tiek alaus, kad jame pakaktų visiems išsimaudyti", - patvirtindamas pastarąjį gandą, juokėsi "Mėgėjų sporto centro" vadovas Adomas Kripas. Jo komanda medalių neiškovos, tačiau užsiima kitais reikalais - praėjusiame ture vos neužgesinę intrigos, kitame gali ją dar labiau paaštrinti.

Vertindamas atkaklių kovų prieš "Eagle Team" priežastis, Adomas svarstė: "Tai yra mėgėjiško futbolo sindromas - prieš stipresnį varžovą nusiteiki rimčiau, prieš potencialiai silpnesnį viskas gaunasi atvirkščiai. "Eagle Team" visada buvo favoritais. Nesvarbu su kuo žaistų. Gal jiems neparankus mūsų žaidimas, ar mums parankesnis jų. Visas trejas rungtynes prieš juos sužaidėme kietai, stengėmės atakuoti, nesulindome į gynybą. Todėl ir rezultatai ne patys prasčiausi. Buvo įdomios kovos."

PERMAINOS. Tikriausiai jau žinote, kad "Eagle Team" komandą praėjusią savaitę palietė permainos - juos paliko treneris Nikolajus Sadovskis, per trejus metus su "Ereliais" laimėjęs net 78 proc. žaistų rungtynių ir atvedęs komandą į EMF Čempionų lygą. Dėl didelio užimtumo Nikolajus nusprendė visą dėmesį skirti vaikų futbolo treniruotėms. Plačiau apie tai galite paskaityti čia.

Naujo trenerio "Eagle Team" ieškoti kol kas neskuba ir šį sezoną baigs turimais resursais. Taip pat neatmetama, kad N.Sadovskis ateityje dar sugrįš prieš šios komandos vairo.

19 TURAS. Taigi, pagrindinė ateinančio ketvirtadienio intriga - ar maudysis "Mėgėjų sporto centras" (17 tšk.) alaus upėje. Bet šioms SPA procedūroms užsitikrinti reikia padaryti kai ką įstabaus - nugalėti "El Dorado" (50 tšk.) komandą. Rugsėjį pergale net nekvepėjo - 2:10. O štai gegužę tarpusavio mače "El Dorado" išplėšė sunkią pergalę 4:3, nors vienu metu atsiliko 2:3. Kokį MSC išvysime šį kartą? Savo ruožtu "Eagle Team" (45 tšk.) taip pat laukia ne pasivaikščiojimas po "Fanų" aikštę - dėl prizinės vietos kovojanti "Riešė-Lindab" (25 tšk.). Ankstesni šių komandų mačai pavasarį vyko labai emocingai ir "Ereliai" tenkinosi kukliomis pergalėmis 3:2 bei 4:2.

Bronzinį rebusą sprendžianti "SKK Onikso" (24 tšk.) komanda susitinka su "FK Užupiu" (12 tšk.). Ir jei ne lyderių traumos, galėtume prognozuoti tvirtą "Onikso" pergalę. Tačiau taip pat galime prisiminti pirmąsias sezono rungtynes, kurioje pernykščiai čempionai netikėtai krito prieš užupiečius 1:3. Vėliau, rugsėjį, revanšavosi 6:4. Kitoje turo dvikovoje "FK Juventus.lt" (14 tšk.) dar kartą mėgins griebtis šiaudo kovoje prieš "FK Fortitudo" (19 tšk.). Nepavykus pelnyti taškų, "Juvei" praktiškai teks atsisveikinti su A divizionu. Veiksmo A divizione pradžia - 20.30 val.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Eimantas Skendelis Komanda:FK Rytas
0 2
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Deividas Reimaris Komanda:El Dorado
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: