2018-10-16

A diviziono apžvalga: nežaisdami „El Dorado“ žengė dar vieną žingsnį link titulo

Praėjusį ketvirtadienį MFL A diviziono komandos žaidė jau šešioliktojo turo mačus. Tiesa, šiame ture žaisti nereikėjo pirmaujančiai „El Dorado“ ekipai, kurios varžovai neatvyko į rungtynes. Tokiu būdu „El Dorado“ galėjo čempionais tapti net nežaidę, bet svarbią pergalę iškovojo „Eagle Team“ ir tą triumfą atidėjo bent savaitei.


XVI-ojo turo rezultatai:


Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai Rezultatas Stadionas
76 16 2018-10-11 19:30:00 Western Union FK Spartakas 4:3 I "Fanų" ketvirtis
77 16 2018-10-11 19:30:00 El Dorado FK Fortitudo 3:0 II "Fanų" ketvirtis
78 16 2018-10-11 20:30:00 FK Rytas FK Riešė 4:1 I "Fanų" ketvirtis
79 16 2018-10-11 20:30:00 VFM Eagle Team - Žibintas 5:8 II "Fanų" ketvirtis
80 16 2018-10-11 21:30:00 FC IndEx SKK Oniksas 2:4 I "Fanų" ketvirtis


34. Penkioliktame ture sumažėjęs rezultatyvumas panašus išliko ir šešioliktajame ture. Komandos iš viso įmušė 34 įvarčius (vidutiniškai po 6,8 įvarčio per rungtynes), bet reikia atsižvelgti į tai, kad vienos rungtynės nebuvo sužaistos ir FK „Fortitudo“ ekipai įskaitytas techninis pralaimėjimas.


Imtynės. Taip savo rungtynes pavadino FK „Eagle Team - Žibintas“ komanda, kuri su VFM ekipa kovojo net per daug vyriškai, o šį mūšį rezultatu 8:5 laimėjo „Eagle Team“ klubas.


Taip „Eagle Team“ ekipa neleido jau šešioliktame ture triumfuoti „El Dorado“ ekipai, tačiau „Erelių“ vadovas Aleksandras Dergačiovas mano, kad tai tik laiko klausimas, kada „El Dorado“ pasidabins čempionų medaliais.


„Manau, tik laiko klausimas kada „El Dorado“ taps čempionais, o kas liečia mūsų rungtynes, tai jos labiau priminė prieš du ar tris metus įvykusį mačą su „El Dorado“, kur vaizdas aikštėje labiau priminė imtynes, boksą, bet tikrai ne futbolą. Teisėjai leido žaisti labai grubiai ir kietai ir paleido vadeles. Esame nepatenkinti teisėjų darbu“, – po mačo sakė A. Dergačiovas.




„Kas laimėjo imtynes, tas laimėjo ir rungtynes. Tai buvo darbinė pergalė ir galbūt mūsų didesnis meistriškumas leido ją pasiekti. Ši pergalė mums leis toliau kovoti dėl antrosios vietos ir šiek tiek atitolti nuo ketvirtosios pozicijos, kurioje būtume atsidūrę pralaimėjimo atveju“, – tęsė „Eagle Team“ vadovas.


Prie „Eagle Team“ triumfo keturiais įvarčiais prisidėjo Marius Linkevičius, o apie šį benefisą A. Dergačiovas sakė: „Po rungtynių priėjau prie jo ir pasakiau, kad tą įvarčių lietų jis pas save tikriausiai laikė jau nuo sezono pradžios. Galime sakyti, kad būtent jis ir buvo kertinis žmogus, kuris traukė komandą ir nulėmė rungtynių baigtį“.



Prakeiksmas. Jį pagaliau nutraukė „Western Union“ ekipa, kuri pirmą kartą nugalėjo jiems labai nepalankų varžovą – FK „Spartaką“. Rungtynių pradžia WU ekipai nieko gero nežadėjo, nes komanda greitai praleido du įvarčius. Visgi „Western Union“ išsigelbėjo, o pergalingą įvartį pelnė paskutinę minutę. Šia pergale labai džiaugėsi WU vadovas Aurimas Andrulis.


„Pagaliau pavyko nutraukti „Spartako“ prakeiksmą, bet pačios rungtynės buvo chaotiškos. Praleidome du greitus įvarčius rungtynių pradžioje ir tada teko atlikti besivejančių vaidmenį. Tik antro kėlinio viduryje pavyko išsiveržti į priekį, tačiau varžovai vėl greitai išlygino rezultatą. Išplėšti pergalę pavyko tik per paskutinę ataką“, – rungtynes apibūdino A. Andrulis.


„Spartakas“ yra tikrai patyrusi komanda ir išmano kaip reikia žaisti komandinį futbolą, bet, manau, mums pavyko sužaisti iki galo ir nenuleisti rankų. Tai ir atnešė pergalę. Tikrai džiaugiamės sezono rezultatais. Nesitikėjome tokio gero starto A divizione, kai praeitais metais B divizione likome ketvirti. Komanda labai stipriai patobulėjo ir tai yra labai džiugina“, – pridūrė WU ekipos vadovas.


Liepto galas. Jį priėjo FK „Spartako“ ekipa, kuri greičiausiai liks paskutinė A divizione. Nors jie dar turi teorinių šansų pasivyti FK „Fortitudo“, tačiau net pats „Spartako“ vadovas Dmitrijus Raksa tuo netiki.


„Klostėsi… kaip ir paskutinės visos rungtynės. Pirmaujame 2:0 ir pralaimime vienu įvarčiu, kuris visada būna praleidžiamas paskutinę minutę. Jau net neatsimenu kiek kartų taip buvo. Apmaudu labai, bet jau vis tiek pakilti iš paskutinės vietos vargu ar pavyks“, – po rungtynių sakė D. Raksa.


„Varžovai motyvuoti, varžovai mėgsta kietai o kartais ir negarbingai žaisti, bet čia futbolas, žaidė iki galo ir jiems pasisekė. Nei vieno įvarčio jie neįmušė iš kokios nors kombinacijos – arba mūsų klaidos, arba tiesiog atšoko kamuolys patogiai, bet čia jau daugiau mūsų vidinės daugiau problemos. Geriausios mums buvo pirmosios 15 minučių, kai turėjome įmušti bent 4 įvarčius. Nors antrajame kėlinyje mums žaidimas nelabai sekėsi, bet turėjome dar daugiau progų nei pirmajame kėlinyje. Po rungtynių paskaičiavome, kad turėjome 7 šimtaprocentines progas, o pavyko įmušti tik 1 kartą“, – pasakojo D. Raksa.


„Nepaisant to, kad „Spartakas“ greičiausiai liks paskutinėje A divizione vietoje, komandos vadovas nestokoja geros nuotaikos net ir po tokių rezultatų.


„Nuotaikos tos pačios geros, mūsų juoko neatlaiko nei vienas Čiliakas“, – užbaigė D. Raksa.


Neteisingas. Dar vieną pralaimėjimą patyrė ir FC „IndEx“ ekipa, tačiau jos vadovas Eduardas Grudinskij mano, kad galutinis rezultatas yra neteisingas. Jie 2:4 nusileido SKK „Onikso“ ekipai, tačiau teigia, kad varžovams labiau pasisekė laimėti, o pačios pergalės jie nebuvo verti.


„Rungtynės prasidėjo mums jau įprastu scenarijumi. Prasileidžiame greitą įvartį. Jei tiksliau, tai per pirmą varžovų ataką, gal 25 sekundę. Sakome sau nieko baisaus ir žaidžiame toliau. Per pirmą kėlinį mes turėjome mažiausiai 6 puikias progas įmušti įvartį, bet, deja, progų realizacija vėl stipriai streikavo. Varžovai turėjo per visas rungtynes gal 6 progas ir įmušė 4 įvarčius. Visas rungtynes kontroliavome kamuolį, atakavome ir spaudėme varžovus. Labai gaila, kad ši kartą mes nelaimėjome, nes manau , kad mes tikrai buvome verti pergalės ir trijų taškų“, – teigė E. Grudinskij.


„Su visa pagarba „Oniksui“, tai tikrai stipri komanda, bet jie sugebėjo išnešti 3 taškus iš nieko. Jiems tiesiog pasisekė. Jautėsi, kad komanda turi nuostolių, dėl to ir sakau, kad pasisekė. Mums tikrai pavyko kontroliuoti rungtynes, spausti, žaisti pirmu numeriu, kurti daug progų, bet nepasisekė su paskutinio smūgio tikslumu. Mes daug smūgiavome, bet juos vis kažkas išgelbėdavo, o taip visi matome galutinį rezultatą, palankų „Oniksui“, – komentavo „IndEx“ vadovas, aiškiai pasakęs, kad galutinis rezultatas neatspindi to, kas buvo aikštėje.


„Su nuotaikomis komandoje kol kas dar viskas neblogai. Stengiamės nieko nekaltinti, nesipykti, nors ir nelabai sekasi pastaruoju metu. Ką jau padarysi, jei juodas tarpsnis. Bandome jį praeiti ir draugiškai išgyventi“, – šviesos tunelio gale laukia E. Grudinskij.


Darbinė. Tai, kad komandos pergalė buvo sunki ir prie to prisidėjo sėkmė, pripažino ir „Onikso“ vadovas Edvardas Ruskan. Po rungtynių jis šią pergalę pavadino darbine, tačiau jį džiugino, kad jo ekipa pagaliau sugeba laimėti ir taip.


Darbinės pergalės „Oniksui“ reikėjo dėl traumų, kadangi net 9 ekipos nariai yra traumuoti ir jie vos surinko sudėtį šioms rungtynėms, bet net ir tai nesutrukdė „Oniksui“ iškovoti trečiosios pergalės iš eilės.


„Tik po šio mačo pagalvojome, kad tai buvo trečia pergalė iš eilės, tačiau šios rungtynės, tikriausiai dėl mūsų, nebuvo gražios. Savo gretose turime jau devynis traumuotus žmones, todėl sunkiai susirinkome į rungtynes. Labai džiaugiamės, kad iškovojome tokią darbinę pergalę, nes ją tikrai išvargome. Turėjome labai sunkų sezoną ir mums dažnai nesisekė, todėl labai smagu, kad ir mums pradėjo šypsotis sėkmė. Gaila to pirmo rato, kai praradome daug taškų, bet stengsimės geriau užbaigt sezoną ir galbūt žaisti gražesnį futbolą nei šįkart“, – sakė E. Ruskan.



Neatvyko. Į rungtynes praėjusią savaitę neatvyko FK „Fortitudo“ komanda. Du pastaruosius mačus laimėjęs klubas šįkart nesurinko sudėties rungtynėms ir dėl to komandos vadovas Gabrielius Butkevičius atsiprašė. Visgi komandai jai įskaitytas techninis pralaimėjimas 0:3 ir taip pat skirta 50 eurų bauda.

 

Na, rungtynių nevertinsiu, nes dėl mūsų kaltės jos neįvyko. Atsiprašome tiek lygos, tiek visų varžovų, bet kartais taip atsitinka“, – atsiprašė G. Butkevičius.


Treniruotė. Savo varžovų nesulaukęs FK „El Dorado“ klubas namo neišvyko ir surengė treniruotę. Naujomis aprangomis pasipuošę „El Dorado“ vyrai buvo susirinkę labai gausiai – turėjo net 14 žaidėjų, todėl jiems puikiai pavyko sužaisti tarpusavyje 7 prieš 7.


„Išbandėme naujas aprangas, rimtai pažaidėme tarpusavyje, klausėmės trenerio pamokų. Net neatsimenu, kad būtų praktiškai visa komanda, trūko tik dviejų žaidėjų, o tai reiškia, kad buvome labai motyvuoti ir nusiteikę kovoti, ir bet kokiu atveju pasiekti pergalę“, – sakė „El Dorado“ vadovas Martynas Rašinskas.




„Varžovai nustebino, kad tokia komanda po dviejų sėkmingų turų nesurinktų ir neateitų, nežinau ar yra toks atvejis MFL buvęs. Aišku, galėjo pranešti anksčiau laiko, kad nesusirinks, nes buvo žmonių, kurie net atidėjo dėl šio turo keliones į užsienį“, – varžovų elgesiu ne itin patenkintas buvo „El Dorado“ vadovas.


Mokosi. FK „Riešė“ pralaimėjo jau ketvirtas rungtynes iš eilės, o šįkart 1:4 nusileido į pergalių kelią grįžusiam FK „Rytui“. „Riešė“ šiame mače pirmi pelnė įvartį, tačiau gretai patys praleido du įvarčius ir po jų atsitiesti nesugebėjo.


Komandos vadovas Tomas Guiskis pripažino, kad komanda iš naujo mokosi žaisti futbolą, nes jau trečiose rungtynėse jie rungtyniauja be trenerio Stanislovo Danisevičiaus.


„Šias rungtynes vertinčiau dar vienu eksperimentu. Trečias rungtynes žaidžiame be Stanislovo. Visa komanda nori žaisti su kamuoliu o tai reiškia kad mokomės žaisti iš naujo. Mūsų komanda pelnė greitą įvartį ir tai buvo džiugu. Žaidimas klostėsi gerai, kol negavome atsakomųjų dviejų įvarčių“, – pasakojo T. Guiskis.


Apie varžovus „Riešės“ vadovas sakė: „Ryto“ komanda yra gan patobulėjusi ir su jais žaidžiant kiekvieną kartą darosi vis sunkiau, bet dar kartą pabrėžiu, kad „Riešės“ futbolo komanda mokosi žaisti futbolą iš naujo, tad šis sezonas ir kas iš jo mums liko yra praktikos laikas“.


Užbaigdamas T. Guiskis užsiminė, kad ne itin laukia sezono pabaigos.


„Nuotaikos yra liūdnos, nes baigsis sezonas ir panirsime į žiemos nuotaikas“, – pridūrė „Riešės“ vadovas.


#MFL

 

#JūsŽaidžiate

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: