2018-10-17

Būsimų turų anonsas: A ir B divizionuose gali paaiškėti visi prizininkai!

Rytoj prasidės dar vienas ketvirtadienis, tačiau MFL lygoje jis nebus eilinis. Priešpaskutiniame ture gali paaiškėti daug nežinomųjų ir abiejuose divizionuose gali paaiškėti ne tik čempionai, bet ir kitos prizinės ir neprizinės vietos. Apie viską plačiau – turų anonse.  


A diviziono XVII-ojo turo rungtynės:

 

 


Centrinė dvikova. Natūralu, kad centrinę dvikovą išrinkome tą, po kurios gali paaiškėti čempionas. Būtent „El Dorado“ ekipa gali jais tapti, o tam jiems reikia iškovoti bent vieną tašką prieš būsimus varžovus – „Western Union“.


Praėjusiose rungtynėse „Western Union“ iškovojo sunkią pergalę, kai paskutinėmis minutėmis 4:3 palaužė FK „Spartaką“, o „El Dorado“ vargo išvis neturėjo – jų varžovai FK „Fortitudo“ neatvyko į rungtynes.


Nepaisant to, „El Dorado“ surengė puikią treniruotę, kadangi į rungtynes buvo atvykę net 14 futbolininkų. Treniruotėse jie išbandė ir naujas aprangas, su kuriomis jie stengsis jau rytoj iškelti čempionų trofėjų.




„Komanda susikaupusi ir laukia šio turo. Tikimės susirinkti dar gausiau nei praėjusią savaitę, o jei tai padarysime, manau, nuotaikos bus geros. Tikrai nenorime užleisti esamos vietos ir ketiname čempionatą užbaigti dvejomis pergalėmis“, – sakė „El Dorado“ vadovas M. Rašinskas.


„El Dorado“ ekipa per istoriją dar nebuvo pralaimėjusi „Western Union“ ekipai MFL turnyruose, o šiais metais juos jau įveikė rezultatu 4:1. Visgi WU nori finišuoti turnyrinės lentelės viduryje, todėl tikrai stengsis pakovoti dėl taškų ir tyčia „El Dorado“ ekipai nepasiduos.


„Norime sezoną užbaigti turnyrinės lentelės viduryje, o tam reikia taškų. Stengsimės jų iki sezono pabaigos surinkti kaip įmanoma daugiau“, – prieš šį mačą kalbėjo WU vadovas Aurimas Andrulis.


Ar „Spartakas“ liks paskutinis? Vos 8 taškus turintis FK „Spartakas“ užima paskutinę vietą, bet dar turi teorinių šansų pakilti į priešpaskutinę poziciją. Visgi, norint tuos šansus išlaikyti, jie turi sulaukti FK „Fortitudo“ nesėkmės, o patys laimėti prieš VFM klubą.


Visgi tai yra sunkiai tikėtina, nes VFM klubas pats negali barstyti taškų, jei vis dar nori pakovoti dėl bronzos medalių. Praėjusią savaitę VFM 5:8 nusileido „Eagle Team“ klubui ir liko ketvirtoje vietoje. Jų situacija yra panaši kaip „Spartako“, jei VFM nori išlaikyti šansus užimti trečią vietą, tik VFM turės melstis, jog FK „Rytas“ pralaimėtų, o patys jie turi įveikti „Spartaką“, kadangi kol kas „Rytą“ ir VFM skiria 5 taškai.


Pats FK „Spartakas“ supranta, kad VFM kovoja dėl aukštesnių vietų, todėl jau yra susitaikę su iškritimu į B divizioną, bet į jį iškristi jie nori garsiai užtrenkdami durimis.


„Mūsų tikslai paprastai – pasistengti garbingai iškristi į B divizioną ir ruoštis žiemos sezonui“, – prieš šį mačą sakė „Spartako“ vadovas Dmitrijus Raksa, kurio ekipa šį sezoną jau kartą pralaimėjo prieš VFM rezultatu 3:6.


Pats VFM klubas šiame sezone sau gali kelti ir dar vieną tikslą – turėti rezultatyviausią diviziono žaidėją. Turėdamas 22 įvarčius Arvydas Veikutis pasivijo „Ryto“ puolėją Valdemarą Šaveiko, bet sužaidus rezultatyviai prieš „Spartaką“, jis gali pabėgti į priekį ir tapti rezultatyviausiu žaidėju. tikslai paprasti,ruoštis žiemos sezonui,pasistengt garbingai iškristi i B diviziona-

 

Ar „Oniksas“ užsitikrins penktą vietą? Tokia situacija yra labai reali. Artimiausi „Onikso“ varžovai šiame ture žais su potencialiai stipresnėmis komandomis, o pačiam „Oniksui“ teks FK „Fortitudo“ iššūkis. Jei artimiausi „Onikso“ persekiotojai („Riešė“, „Western Union“ ir „IndEx“) pralaimės, o „Oniksas“ – laimės, būtent ši ekipa užsitikrins penktąją vietą čempionate.


Po tragiškos sezono pradžios tai būtų visai neblogas pasiekimas. Į šią poziciją „Oniksui“ leido pakilti gera antroji sezono dalis. Jau šiuo metu klubas yra laimėjęs tris rungtynes iš eilės ir sezoną tikrai norėtų užbaigti penkiomis pergalėmis.


„Po trijų pergalių jaučiame pasitikėjimą savimi ir tikrai realu, kad galime tą seriją pratęsti iki penkių. Aišku, niekada negali žinoti, nes čia yra mažasis futbolas, bet norėtume galingai užbaigti šį sezoną“, – sakė „Onikso“ vadovas Edvardas Ruskan.


Praėjusią savaitę „Oniksas“ sunkiai surinko sudėtį, bet sugebėjo 4:2 įveikti FC „IndEx“, o rytoj jie susikaus su praktikos praėjusią savaitę neturėjusią FK „Fortitudo“ komanda. Tarp šių dviejų ekipų yra nemaža istorija ir kai kurios jų dvikovos vis dar kelia priešpriešą vieną kitai, bet bent jau šiais metais stipresnis buvo „Oniksas“.


MFL lygoje jie šventė pergalę 4:3, o MFL Taurėje – 2:1, todėl klubo tikslas bus ir trečią kartą šiais metais įveikti FK „Fortitudo“.


Visgi ir pačiam „Fortitudo“ klubui tai bus svarbi akistata, nes jos baigtis gali lemti tai ar „Fortitudo“ išliks A divizione.


„Likę du turai bus labai įdomus, apačioje kova ganėtinai rimta. Bandysime kovoti dėl išlikimo“, – sakė „Fortitudo“ vadovas Gabrielius Butkevičius.

 

Ar kova dėl antrosios vietos bus baigta ar pratęsta? Priešpaskutiniame ture gali paaiškėti ne tik čempionai, penktos vietos prizininkai, bet ir kitų spalvų medalių savininkai.


Taip jau susiklostė, kad „Eagle Team“ šiame ture gali užsitikrinti sidabrą, o FK „Rytas“ – bronzą. Tiesa, abi šios ekipos žais ne tarpusavyje, o su potencialiai silpnesniu varžovu.


„Eagle Team“ lauks paskutiniu metu stringanti ir be trenerio žaidžianti FK „Riešė“. Dar kai „Riešei“ vadovavo Stanislovas Danisevičius, ši komanda kėlė rimtų problemų „Eagle Team“ ekipai. „Ereliai“ šį sezoną lygoje tik 1:0 įveikė FK „Riešę“, o MFL Taurėje savo pranašumą įrodė tik po baudinių serijos.


Visgi paskutiniai „Riešės“ rezultatai nedžiugina, o komandos vadovas Tomas Guiskis atskleidė, kad jie iš naujo mokosi žaisti futbolą, kai neliko trenerio S. Danisevičiaus.


„Komandai keliami tikslai yra tikrai nedideli. Norėtume laimėti abejus turus ir baigti ši sezoną per lentelės viduriuką“, – sakė T. Guiskis, puikiai suprantantis, kad laimėti prieš „Eagle“ tikrai nebus lengva.

 

Patys „Ereliai“ apie čempionų titulą jau nesvajoja ir labiau yra susitelkę į antrą vietą. Būtent ją klubas ir sieks iškovoti, o tam jiems reikia laimėti ir tikėtis, kad „Rytas“ neiškovos pergalės.


Tačiau kova dėl antros vietos dar gali būti nebaigta, jei „Rytas“ laimės savas rungtynes su FC „IndEx“. Tokiu atveju jie sau užsigarantuos bent jau bronzos medalius, tačiau vis dar galės kovoti dėl sidabro.


Praėjusią savaitę „Rytas“ pagaliau sugrįžo į pergalių kelią, kai 4:1 įveikė jau minėtą „Riešės“ klubą. Komandos vadovas Olegas Miasniankinas jau buvo sakęs, kad klubas stengsis sezoną užbaigti tik pergalėmis, todėl FC „IndEx“ lauks sunki kova.


Ši ekipa išgyvena ne patį geriausią periodą ir nors praėjusią savaitę žaidė pakankamai gerai, bet sėkmė nuo jų nusisuko ir klubas 2:4 pralaimėjo „Oniksui“. „IndEx“ vis dar turi dėl ko kovoti, nes jie dar nėra užsitikrinę to, kad neatsidurs tarp paskutinių dviejų komandų, bet „Rytas“ bent jau šiais metais jiems nebuvo parankus varžovas. Pirmąsias tarpusavio rungtynes „Rytas“ laimėjo rezultatu 7:2.


Nors rezultatų prasme „IndEx“ konkrečių tikslų sau nekelia, tačiau jie yra nusiteikę bent jau pakelti komandos moralę.


„Visiškai jokių tikslų, susijusių su rezultatais MFL nekeliame. Rezultatai mums jau nėra prioritetas, bet kovosime dar tikrai visu 100 % su visais ir visiems duosime kovos. Dabar keliame sau labiau psichologinius tikslus. Nepaisant rezultato, nesipykti aikštėje ir už jos ribų. Palaikyti vienas kitą ir išlaikyti gerą mikroklimatą komandoje“, – sakė „IndEx“ vadovas Eduardas Grudinskij.


B diviziono XXI-ojo turo rungtynės:

 

 

 

Centrinė dvikova. Kaip ir A divizione, taip ir B divizione, centrinė dvikova tapo ta, kurioje gali paaiškėti čempiono likimas. Jau priešpaskutiniame ture šį statusą gali užsitikrinti FK „Polivektris“, kuris kol kas laimėjo visas 20 žaistų rungtynių ir labai tikėtina, kad laimės 21-as, nes būsimas jų varžovas – „WorldOne United“ ekipa.


Antrajame rate ši ekipa iš septynių mačų laimėjo vos kartą, todėl „Polivektris“ yra laikomas akivaizdžiu favoritu. Praėjusią tarpusavio akistatą „Polivektris“ laimėjo rezultatu 5:2 ir šįkart vėl galime tikėtis jų pergalės.


Žinoma, futbolo aikštėje gali nutikti bet kas, tačiau „Polivektris“ yra ne ta komanda, kuri barsto taškus ir tai aiškiai matosi. „Polivektris“ puikiai supranta šių rungtynių svarba ir 99 %, kad jau rytoj ši komanda kels čempionų trofėjų į viršų.

 

Ar paaiškės kiti prizininkai? Rytoj gali paaiškėti ne tik čempionas, bet ir kitų prizinių vietų laimėtojai. Jei „Polivektris“ iškovos bent tašką, taps aišku, kad FK „Rotalis“ šiame sezone liek antroje vietoje ir jų rungtynių rezultatas su FK „Eksperimentu“ tam neturės įtakos.


Vien dėl to bus įdomu pamatyti, kaip šiose rungtynėse žais „Rotalis“, kadangi „Eksperimentui“ tos rungtynės yra svarbios ir pergalės atveju „Eksperimentas“ išliktų ketvirtoje vietoje. Praeitas tarpusavio rungtynes „Eksperimentas“ pralaimėjo 4:10. Tikriausiai „Rotalis“ apsukų nemažins, todėl klubo lauks dar vienos sunkios rungtynės.


„Eksperimentas“ sau kelia tikslą laimėti abejas likusias rungtynes, bet turi ir B planą – laimėti bent jau paskutinį sezono mačą.


„Žaisime su „Rotaliu“, tad nusiteikimas bus maksimalus, kadangi praeitą kartą pralaimėjome nepadoriu rezultatu. Reikia taisyti reputaciją. Maksimalūs tikslai – laimėti abu likusius turus. Planas minimu – užbaigti sezoną pergale prieš „Volcano“, – prieš būsimą akistatą kalbėjo „Eksperimento“ vadovas Stasys Kvietkauskas.




Be FK „Rotalio“ savo galutinę vietą galu sužinoti ir „MSC - Hilltown“ ekipa, kuri tikriausiai užsidės bronzos medalius. Norint tai padaryti, jiems reikia įveikti FK „Alytį“.


MSC bronzą galėjo iškovoti ir praėjusią savaitę, tačiau pralaimėjo FK „Valčiūnams“ ir dabar stengsis reabilituotis. To pačio sieks ir FK „Alytis“, savo debiutiniame sezone kovojantis dėl šeštosios vietos. Praėjusią savaitę „Alytis“ apmaudžiai išleido pergalę iš savo rankų ir pirmaudami 4:0 galiausiai su FC „Žalia Raudona“ sužaidė lygiosiomis 6:6.


Dėl to abi komandos bus ištroškusios pasiekti pergalę, bet MSC ekipai ji yra svarbesnė – tai yra medalių klausimas. MSC taip pat norės pasiekti revanšą prieš „Alytį“, kadangi pirmosios tarpusavio rungtynės pasibaigė taikiai 2:2.


„Norime sezoną užbaigti dvejomis pergalėmis. Taip pat laukiame vartininko Edvino įvarčio, nes taip bus pasižymėję visi komandos žaidėjai“, – kalbėjo MSC vadovas Adomas Kripas.

 

Ar „Valčiūnai“ šoktelės iki ketvirtosios vietos? Kadangi „Eksperimentas“ žais su FK „Rotaliu“ ir jiems tikrai gali pralaimėti, tuo pasinaudoti bandys FK „Valčiūnai“, kurie, pergalės atveju prieš FK „Barbakaną“, pakiltų į ketvirtą vietą.


Tam klubas yra rimtai nusiteikęs ir tai parodė praėjusią savaitę, kai 5:2 įveikė MSC ekipą. Šįkart jie ketins įveikti FK „Barbakaną“, kuris net su sugrįžusiu Audriumi Diliu ir Ramūnu Radavičiumi prieš savaitę 1:3 pralaimėjo FC „Funk Soul Brothers“ ekipai.


„Valčiūnų“ vadovas Dainius Perednis minėjo, kad klubas trečia vieta jau nebetiki, bet supranta, jog turi puikius šansus užimti ketvirtą vietą. Būtent jos „Valčiūnai“ ir sieks.


Praėjusį tarpusavio mačą „Valčiūnai“ prieš „Barbakaną“ laimėjo 7:3, bet varžovai žaidė be R. Radavičiaus. Visgi vienas lauke – ne karys, todėl tikėtina, kad bendromis pastangomis jie sustabdys buvusį profesionalą, o taip pat nuginkluos ir patyrusį vartų sargą A. Dilį.

 

Kas pakils iki lentelės vidurio? Žinant, kad MSC kovoja dėl trečiosios vietos, FK „Alytis“ tikrai gali pralaimėti tas rungtynes, o tuo stengsis pasinaudoti dvi komandos – FC „Funk Soul Brothers“ ir „VSG United“. Šios dvi komandos žais tarpusavyje ir kuri iš jų laimės, pakils į vidurį – šeštą vietą, bet dar turės sulaukti „Alyčio“ nesėkmės.


Po ilgos pertraukos FSB praėjusią savaitę šventė pergalę ir 3:1 įveikė „WorldOne United“. Komandos vadovas Igoris Saksonovas labai tuo džiaugėsi ir tikisi, kad ta pergalė įkvėps klubą gerai užbaigti sezoną.


Pradėti jie gali nuo „VSG United“ ekipos, kurios rezultatai taip pat šlubuoja. Tris paskutinius mačus pralaimėjusi ekipa prieš savaitę į rungtynes susirinko vos šešiese, todėl prieš „Rotalį“ šansų neturėjo ir pralaimėjo 2:9.


Visgi dabar jie supranta, kad turi puikią progą ne tik sugrįžti į pergalių kelią, bet ir pagerinti savo poziciją turnyrinėje lentelėje. Abejoms komandoms šis mačas yra labai svarbus, todėl laukia be galo įdomi kova. Tai parodo ir praėjusi tarpusavio akistata, kurią 3:2 laimėjo VSG.

 

Ar „Žalia Raudona“ pakils per vieną poziciją? Šiuo metu lygos naujokai yra priešpaskutiniai, tačiau į paskutinę vietą jau tikrai nenukris, o dar gali pakilti aukščiau. Jie turi tiek pat taškų (17) kiek „Barbakanas“ ir keturiais taškais atsilieka nuo „WorldOne United“.


Šią savaitę „Žalia Raudona“ žais su FK „Volcano“ komanda ir dar kartą sieks įrodyti, kad jie už juos yra geresni. Praėjusį kartą ŽR laimėjo 5:1, todėl klubas sieks iškovoti antrą pergalę prieš juos.


„Per likusius du turus žaisime tu arčiausiai mūsų esančiais klubais, todėl sieksime pergalių ir tvirtai užbaigti savo pirmąjį sezoną“, – kalbėjo rezultatyviausias komandos žaidėjas Augustinas Trinkūnas.


Būtent jis praėjusią savaitę pelnė tris įvarčius ir padėjo savo komandai 6:6 sužaisti su FK „Alyčiu“. Tačiau neblogai praėjusią savaitę pasirodė ir FK „Volcano“. Nors šis klubas 3:5 nusileido FK „Polivektriui“, tačiau ilgą laiką jiems priešinosi ir dar rungtynių pabaigoje rezultatas buvo 3:3.


Abi šios komandos rodo tikrai geresnį žaidimą nei sezono pradžioje, o mūsų lauks dar vienas įdomus ir principinis mačas!


#MFL 

 

#JūsŽaidžiate

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Eimantas Skendelis Komanda:FK Rytas
0 2
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Deividas Reimaris Komanda:El Dorado
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: