2018-11-05

Interviu su trečiuoju MFL šimtininku – FC „IndEx“

Prieš daugiau nei savaitę buvo užbaigtas 2018 metų MFL sezonas. Taip jau sutapo, kad paskutines savo šių metų rungtynes žaidęs FC „IndEx“ klubas turėjo dvigubą progą švęsti. Paskutinės sezono rungtynės šiai komandai ne tik išsaugojo vietą stipriausiame A divizione, bet ir tapo jubiliejinėmis – tai buvo šimtosios komandos rungtynės MFL lygoje.


„IndEx“ tapo vos trečiąja komanda, kuri pasiekė triženklį rungtynių skaičių MFL pirmenybėse. Tą šiais metais taip pat jau padarė „MSC - Hilltown“ ir FK „Barbakano“ klubai.


Šimtosios rungtynės „IndEx“ komandai tapo pergalingomis. „IndEx“ vyrukai sugebėjo 3:2 įveikti FK „Fortitudo“ komandą, ją išstumdami į B divizioną, o patys išlikę tarp stipriausių MFL ešelonų.


Prie pergalės šimtosiose rungtynėse dviem įvarčiais prisidėjo komandos kapitonas Eduardas Grudinskij, kuris šio gražaus jubiliejaus proga atsakė į MFL.lt pateiktus dešimt klausimų.


Perskaitę E. Grudinskij atsakymus, geriau susipažinsite su „IndEx“ komanda, jos istorija ir iškart pamatysite šio klubo meilę futbolui.

 

– Kaip jaučiatės, tapę MFL jubiliatais, juk 100 rungtynių tikrai daug! Ar prieš pradedant žaisti MFL tikėjotės, kad čia sužaisite 100 mačų?

 

– Jausmas tikrai nuostabus. Jaučiamės  lyg būtume padarę kažkokį pasiekimą MFL’o platybėse. Esame kol kas tik trečia komanda, kuriai tai pavyko padaryti. Be abejo, jaučiamės pagerbti, kai organizatoriai paskaičiuoja, pasveikina, apdovanoja ir dar apie tai paskelbia! Kai 2013 metais gimė MFL, atėjome žaisti ir mes. Mes tikrai nesitikėjome, kad praleisime tiek daug laiko ir rungtynių kartu. Tačiau šitas rungtynių skaičius dar stipriai paaugs!

 

– Kokios buvo tos 100-osios rungtynės? Ar jos buvo kažkuo ypatingesnės nei kitos?

 

– Futbolo dievai nusprendė suvesti mūsų šimtąsias, jubiliejines rungtynes su rungtynėmis, kurios lėmė mūsų išlikimą A divizione. Jos tikrai įstrigs mano atmintyje ne tik dėl mano pelnyto dublio, bet ir kaip vienos įsimintiniausios MFL lygoje. Po sunkios ir permainingos kovos mes laimėjome jubiliejines ir lemiamas rungtynes 3:2. Jubiliejus pašventintas pergale ir išlikimu stipriausiame divizione!

 

– Kaip per šį laiką pasikeitė Jūsų komanda ir kaip pasikeitė pačios MFL pirmenybės?

 

– Per penkerius metus mūsų sudėtis tikrai keitėsi, nes mėgėjų futbole žaidėjų migracija yra normalu, tačiau pagrindas išliko tas pats. Kiekvienas atėjęs į komandą, atneša kažko savo, dėl to komanda tobulėja ir žaidžia vi kitaip, skirtingai, nestovi vietoje, kaip ir MFL. Prisiminus pirmą sezoną ir dabar, tai yra žemė ir dangus. MFL stipriai patobulėjo. Komandų skaičius išaugo, atsirado jau 2 divizionai. Reikalui esant, rungtynėms skiriami du teisėjai. Prizai, apdovanojimai, asmeniniai ir komandiniai nuopelnai ir rezultatai yra fiksuojami ir pažymimi. Video reportažai, apklausos, statistikos ir taip toliau. Galima vardinti ir vardinti, nes MFL labai greitai tobulėja, kas labai džiugina.

 

– Jei paklausčiau, atsakytumėte, kas iš Jūsų komandos yra sužaidęs daugiausiai rungtynių MFL pirmenybėse?

 

– Prisiminus žaidėjus, kurie nuo pirmos dienos žaidžia, tai turbūt tai būčiau Aš (šypsosi, – aut. pastaba), nes man, kaip komandos kapitonui, priklauso dalyvauti visose rungtynėse.

 

– Kokios buvo pačios įsimintiniausios rungtynės MFL pirmenybėse? Kokia buvo įsimintiniausia pergalė?

 

– Įsimintiniausios?! 2013 metų finalas su FK „Viršuliškės“ komanda. Tai buvo turbūt įsimintiniausia pergalė (skaičiuoju iki 100-ujų rungtynių su ,,Fortitudo”). Pirmas MFL sezonas, daug emocijų, pirmas finalas šioje lygoje, daug žiūrovų, susidomėjimo. Labai norėjosi pašventinti MFL, iškovojus pirmą vietą. Buvo sunkus finalas, bet nuo to pergalė buvo tik saldesnė. Taip! Mes laimėjome 4:3! Taurė, puikūs įspūdžiai ir prisiminimai mūsų!



 

– Kokios buvo pačios sunkiausios rungtynės MFL pirmenybėse?

 

– Vienų sunkiausių rungtynių išskirti  negaliu, nes jų buvo tikrai daug. Kuo toliau tuo daugiau, nes MFL plečiasi ir ateina daug naujų komandų. Su daug komandų ir daugiau sunkumų, o nuo to tik įdomiau. 

 

– Kokios buvo pačios linksmiausios rungtynės MFL pirmenybėse?

 

– Buvo daug pozityvių rungtynių. Kai rungtynės nieko stipriai nelemia ir  žaidi prieš gerai pažįstamą komandą, gerai pažįstamus žmones, tada rungtynės tampa pozityvios, linksmos. Pajuokaudami vienas iš kito, linksmai baigiame rungtynes ir kartu einame į rūbinę rengtis ir toliau traukti vienas kitą per dantį (juokiasi, - aut. pastaba)

 

– Koks buvo pats gražiausias Jūsų komandos įvartis per šiuos 100 mačų?

 

– Per 100 rungtynių buvo tų gražių, svarbių, lemiamų įvarčių. Jų galvoje sukasi labai daug, tačiau išskirti vieno tikrai negaliu, o gal ir nenoriu, nes visi savaip prisidėjo prie mūsų komandos gyvavimo, pergalių ir pasiekimų. Kiekvienas įvartis yra savaip gražus ir svarbus.

 

– Jei eitų atsukti laiką atgal, kurias rungtynes iš to 100 norėtumėte peržaisti?

 

– Jei pavyktų atsukti laiką atgal?! Norėčiau pakartoti praeitų metų  MFL Taurės finalą su SKK „Oniksu“. Man buvo labai apmaudu tiek nueiti ir pralaimėti po baudinių. Dar labiau apkartina visą šitą reikalą tai, kad pats tada neįmušiau baudinio. Truputį jaučiu kaltės jausmą, kuriuo, atsukus laiką, norėčiau atsikratyti ir sužaisti kitaip.

 

– Kokie komandos ateities planai? Ar bus ir antras šimtas, o gal dar daugiau?

 

– Ateities planai labai paprasti. Žaisti MFL mums jau kaip religija. Šitą lygą mes jau skaitome kaip savą, nes mes jau savęs neįsivaizduojame be MFL. Bus dar antras ir trečias šimtas rungtynių, jei tik MFL mus registruos pas save. Komandos planai – išlaikyti komandą, jos pozityvų ir draugišką mikroklimatą, tobulėti ir žaisti MFL lygoje!!! Ačiū MFL!!! MES SU JUMIS!!!




#MFL 

 

#JūsŽaidžiate

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: