2018-11-20

Iš savosios varpinės: B diviziono komandų vertinimas

MFL pirmenybės pasibaigė jau daugiau nei prieš mėnesį, tačiau mes nenorime, kad Jūs taip greitai užmirštumėte 2018 metų sezoną.


MFL žurnalistas Aurimas Adomaitis nusprendė pateikti savo trumpas įžvalgas apie kiekvieną komandą, parašyti savo trumpą nuomonę bei įvertinti visas ekipas balais.


Pradėkime nuo B diviziono komandų.


B divizionas

 

FK „Volcano“

 

MFL divizione trečius metus žaidžiantis FK „Volcano“ klubas šiais metais pasirodė prasčiausiai. Komanda užėmė paskutinę, dvylikta, vietą B divizione ir per visą sezoną iškovojo tik vieną pergalę.


Tokį prastą „Volcano“ pasirodymą galima pateisinti tuo, kad per pirmąją sezono dalį ši ekipa sunkiai surasdavo žmonių, dažnai į rungtynes atvykdavo be keitimų, o tai ir atsiliepdavo jų rezultatams.


Po vasaros pertraukos klubas šią problemą išsprendė, rungtynėse jau būdavo keitimų ir net ne vienas. Tai padėjo „Volcano“ ekipai pagerinti savo žaidimą ir net 4:2 nugalėti „WorldOne United“ klubą. Nors pergalių daugiau komandai iškovoti nepavyko (viena pergalė dar buvo, bet ji anuliuota dėl neregistruoto žaidėjo), bet beveik visose savo antrosios sezono dalies rungtynėse „Volcano“ kovodavo garbingai ir iki pat galo. Per antrąją sezono dalį „Volcano“ niekada nebuvo sutriuškinta, o du įvarčiai, kas mažajame futbole nėra daug, buvo didžiausias įvarčių skirtumas pralaimėtose rungtynėse.


Visgi kažko komandai trūko, kad tų pergalių skaičius bent jau po vasaros padidėtų. Paskutinė vieta yra tikrai nuviliantis rezultatas, todėl šio sezono aukštu balu vertinti negaliu. „Volcano“ ekipai tai buvo trečiasis sezonas MFL pirmenybėse ir pats blogiausias. Jei ne pagerėjęs žaidimas po vasaros, rašyčiau 2 balus, bet kadangi klubas šiltuoju metu prinoko ir tapo sunkiau įkandamu riešutu, jų sezoną vertinu dvigubai geriau – 4 balais. Pagerėjęs žaidimas rezultato visgi neatnešė, todėl daugiau rašyti – negaliu.


Sezono vertinimas: 4 balai

 

FC „Žalia Raudona“

 

MFL naujokai į B divizioną žengė lyg į dar neištyrinėtus tyrus ir empiriniu būdu suprato, kad yra tas MFL. Pradžia jiems buvo be galo sunki. „Žalia Raudona“ pralaimėjo devynias pirmas rungtynes ir daugumai atrodė, kad tai bus visiškas B diviziono autsaideris. Tačiau „Žalia Raudona“ tuos pralaimėjimus pavertė pamokomis, prisitaikė prie lygos komandų žaidimo ir galiausiai pasirinko sau tinkamą taktiką – gynybinį futbolą ir greitus išėjimus į kontratakas.


Pagrindiniu šios taktikos stūmokliu tapo Augustinas Trinkūnas, kuris ir padėdavo savo ekipos žaidėjams greitai pereiti iš gynybos į puolimą. Jis pats įmušė beveik pusę savo komandos įvarčių – 29. 


Taip „Žalia Raudona“ pradėjo rinkti taškus ir sezoną užbaigė su 20 taškų. Nors šis taškų kraitis jiems leido finišuoti tik priešpaskutinėje vietoje, bet nuo 9-os pozicijos juos skyrė tik 1 taškas. Galime tik įsivaizduoti, kiek taškų „Žalia Raudona“ būtų surinkusi, jei nuo pat sezono pradžios būtų žaidę taip, kaip įpusėjus sezonui.


Bet kokiu atveju, klubas sezono eigoje užsitarnavo daug pagarbos iš visų varžovų ir kitais metais ši ekipa jau turėtų kovoti dėl aukštesnių vietų, nes, panašu, kad visas komandos branduolys tikrai išliks.


Pats šios ekipos sezoną vertinu 6 balais. Nors jų užimta vieta nėra aukšta, bet turbūt ši komanda pademonstravo didžiausią progresą sezono metu, o tai tikrai reikia įvertinti. Aukštesnio balo nerašau, nes kelių taškų visgi pritrūko, kad klubas finišuotų arčiau turnyrinės lentelės vidurio.


Sezono vertinimas: 6 balai

 

FK „Barbakanas“

 

Trečią vietą praėjusiais metais užėmęs FK „Barbakanas“ dar prieš šio sezono pradžią bijojo, kad jiems sunkiai pavyks surinkti sudėtį ir abejojo dėl galimybių dalyvauti MFL pirmenybėse. Visgi sudėtis buvo surinkta ir sezono pradžia buvo gera – Ramūno Radavičiaus ir Audriaus Dilio vedamas klubas stabiliai rinko taškus. 


Bet praėjo 7 savaitės ir viskas pasikeitė. R. Radavičius ir A. Dilys išvyko žaisti į „Panerį“, o „Barbakanas“ nebeturėjo pagrindinio puolėjo ir vartininko, kuris, reikalui esant, galėjo pažaisti ir priekyje. Tai skaudžiai atsiliepė komandos rezultatams, tęsėsi labai ilga nelaimėtų rungtynių serija, kai kitos komandos rinko taškus. Taip „Barbakanas“ buvo nustumtas į turnyrinės lentelės apačią, bet priešpaskutiniams jiems finišuoti neleido jau minėti R. Radavičius ir A. Dilys. Artėjant sezono pabaigai, jie sugrįžo į komandą, padėjo iškovoti keturis taškus (įskaitant pergalę paskutiniame ture prieš „Žalią Raudoną“) ir pasiekti 10-os vietos finišą. 


Iš trečios vietos nukritus į dešimtą, natūralu, kad gerai sezono vertinti negali. „Barbakanui“ rašau 5 balus. Kaip pasimatė, komanda buvo per daug priklausoma nuo R. Radavičiaus ir A. Dilio, tačiau džiugino tai, kad sezono eigoje šis legendinis MFL klubas pasipildė naujais veidais, kurie turėtų padėti „Barbakanui“ gyvuoti ir toliau.


Sezono vertinimas: 5 balai

 

„WorldOne United“

 

Legionierių kupina komanda šiais metais surinko net 7 taškais daugiau nei praėjusiais metais, tačiau finišavo vienu laipteliu žemiau – devintoje vietoje. Turbūt toks faktas iškart indikuoja, kad B divizionas tapo stipresnis, bet pati „WorldOne United“ komanda per daug nesustiprėjo.


Praėjusių ir šių metų pasirodymą galime laikyti beveik identišku turnyrine prasme. „WorldOne United“ sunkiai rinko taškus ir beveik juos visus surinko sezono pradžioje, per pirmąją dalį. Būtent tada „WorldOne United“ atrado savo lyderį Igną Kerą, kuris įmušė net 23 įvarčius per 10 rungtynių, nors tiksliau būtų – per 7 rungtynes, kadangi trijuose iš tų dešimt mačų jis nepasižymėjo. Fenomenaliai Ignas pasirodė prieš „Alytį“, kai įmušė net 9 įvarčius, o „WorldOne United“ šventė pergalę 11:3.


Tai buvo turbūt ryškiausias „WorldOne United“ šviesulys, bet nelikus komandoje Igno, dingo ir „WorldOne United“ pergalės. Per likusias 12 rungtynių klubas laimėjo tik kartą, todėl ir šios ekipos bėda buvo per didelė priklausomybė nuo vieno žaidėjo ir tik pradžioje surinktas taškų kraitis jiems leido finišuoti devintiems.


Toks finišas neatspindi ir klubo vadovo keltų tikslų, o net prastesnė vieta nei praėjusiais metais, neleidžia man rašyti aukštesnio balo už 5.


Sezono vertinimas: 5 balai

 

„VSG United“

 

„Ant popieriaus“ ši komanda atrodė tikrai pajėgi. Prieš sezoną galvojau, kad po metų pertraukos į MFL sugrįžusi ekipa bus rimtas riešutėlis visiems, tačiau taip nutikdavo tik retkarčiais.


VSG ne visada surinkdavo pakankamą sudėtį rungtynėms, dažnai žaisdavo be keitimų ar tikro vartininko. Šias problemas ne kartą pabrėžė ir komandos vadovas sezono metu, kai tekdavo teisintis dėl pralaimėjimų.


Žinoma, saldžių pergalių taip pat buvo, bet jų galėjo būti ir daugiau, jei į kiekvienas rungtynes būtų atvykę pakankamai žaidėjų. Ir nors klubas pergalingai užbaigė sezoną, bet jo eigoje patyrė ne vieną skaudžią nesėkmę, praleisdami 9, 10 ar net 11 įvarčių.


VSG prieš šį sezoną galvojo tikrai apie aukštesnę vietą, todėl aštunta pozicija buvo tikrai ne ta, kurios siekė ši Visagino komanda.


Nežinau ar VSG su manimi sutiks, bet klubas tikrai nepasiekė sau keltų lūkesčių, nebuvo išspręstos susirinkimo problemos, todėl skaičius 5 atrodo pakankamai teisingai.


Sezono vertinimas: 5 balai

 

 

FC „Funk Soul Brothers“

 

Praėjusiais metais nuo sezono vidurio prie MFL prisijungę „Broliai“ spėjo surinkti 6 taškus per 9 rungtynes. Šiais metais klubas jau žaidė pilną sezoną ir per 22 rungtynes surinko 26 taškus. Kokybinis šuolis buvo žengtas, o tai parodo ir 7 užima vieta.


Visgi sezonas klubui buvo tikrai nelengvas ir banguotas. Sezono pradžia buvo visai nebloga, klubas susirinko taškus ten, kur juos surinkti turėjo ir net sugebėdavo juos iškovoti pakankamai netikėtai (pavyzdžiui, pergalė 2:1 prieš MSC). Tačiau pabuvojus ant bangos, reikėjo pajusti gožą ir pasivolioti pakrantėje. FSB sunkiai kilo nuo žemės, kelis kartus net praleido po dešimt įvarčių, o vienu metu net komandos nariai nebetikėjo, kad jiems pavyks iškovoti pergalę.


Visgi ilgai trukęs pergalių badas pasibaigė lemiamu momentu. Iškovotos dvi pergalės per paskutines tris rungtynes suteikė šansą „Funk Soul Brothers“ ekipai pakilti turnyrinėje lentelėje ir galiausiai jie liko septinti. Sakyčiau, kad visai neblogai, bet pagal vietą taškų nerašysiu. FSB per ilgai išbuvo duobėje ir nors iš jos išsikapanojo, bet gan vėlai.  Klubas tikrai turėjo šansų pakovoti dėl aukštesnės vietos, išbarstė per daug taškų, todėl rašau jiems – 6.


Sezono vertinimas: 6 balai

 

FK „Alytis“

 

MFL naujokai FK „Alytis“ savo pirmu sezonu gali būti tikrai patenkinti. Nors klubas ilgai ieškojo savo optimalios sudėties ir dėl to merkė nemažai taškų, bet pakankamai galingas finišas Alytaus komandai leido užlipti ant šeštojo laiptelio.


Tai, kad „Alytis“ geriau sužaidė antrąją sezono dalį, parodo paprasti skaičiai – per pirmas 12 rungtynių klubas iškovojo 3 pergales, o per likusias 10 rungtynių – lygiai pusę – net 5. Dar kelis kartus po vasaros „Alytis“ sužaidė rezultatyviomis lygiosiomis.


Nors klubo vadovas kėlė tikslą iškovoti medalius, „Alyčio“ pasirodymą savo debiutiniame sezone galime vertinti pakankamai gerai. Klubas yra jaunas, turi daug potencialo ir su kiekvienomis rungtynėmis žais tikrai geriau. 


„Alyčiu“ rašau 7 balus. Tai taip pat smarkiai per antrąją sezono dalį progresavusi ekipa, kurios progresas turėtų tęstis ir kitais metais.


Sezono vertinimas: 7 balai

 

FK „Valčiūnai“

 

Prie MFL šiais metais prisijungę „Valčiūnai“ prieš sezoną kalbėjo nedrąsiai ir aiškiai teigė, kad komandai tai bus pažintinis sezonas su lyga. Iš pradžių taip ir atrodė, nors savo sąrašuose ekipa turėjo ne vieną žinomą žaidėją mėgėjų futbole, todėl pats maniau, kad tai bus viena iš stipriausių lygos komandų.


Iš esmės, per daug neklydau, kadangi „Valčiūnai“ birželio mėnesį įgavo gerą sportinę formą ir ją pratęsė po vasaros pertraukos, o tai leido jiems įsitraukti į kovą dėl medalių, bent jau bronzos medalių.


Galiausiai ta kova baigėsi pakankamai apmaudžiai. Klubas net negavo medinių medalių ir liko penktas, o sezono pabaiga buvo pažymėta dviem pralaimėjimais iš eilės, įskaitant ir paskutines sezono rungtynes, kurias „Valčiūnai“ pralaimėjo 0:10 „Alyčio“ klubui. Sezono pabaigą kiek apkartino ir ilga Viačeslav Rodevič diskvalifikacija. Tai buvo akivaizdus klubo lyderis, įmušęs net 25 įvarčius, todėl be jo „Valčiūnai“ ir nesurinko tiek taškų, kiek galėjo.




Nors „Valčiūnai“ ir liko penkti, bet klubas pademonstravo, kad gali žaisti su visomis komandomis ir kitais metais bus vienas iš lyderių. Dėl to jų pirmąjį sezoną vertinu 7 balais ir esu pakankamai tikras, kad ateinančiais metais tas balas augs.


Sezono vertinimas: 7 balai

 

FK „Eksperimentas“

 

Iš A diviziono į B iškritęs FK „Eksperimentas“ antrajame MFL ešelone demonstravo tikrai gerą futbolą. „Eksperimentas“ buvo ta ekipa, prieš kurią visiems varžovams buvo sunku žaisti (net ir „Polivektrio“ ir „Rotalio“ klubams), bet taip buvo ne visą sezoną. Po vasaros pertraukos „Eksperimentas“ nelaimėjo keturių rungtynių iš eilės, taip gerokai pakenkė savo galimybėms iškovoti trečią vietą.


Šios duobės ir užteko, kad „Eksperimentas“ liktų be medalių, bet reikia paminėti ir įspūdingą klubo sugrįžimą iš tos duobės. Pergalės 8:0 ir 9:0, o taip pat 2:1 įveiktas „Rotalio“ klubas. Tokie rezultatai suteikė „Eksperimentui“ galimybę apie bronzą galvoti iki pat sezono pabaigos ir tik paskutiniame ture paaiškėjo, kad jie visgi lieka ketvirti. 


Nors ir be medalių, bet sezonas komandai buvo tikrai geras. Pasiekta ne viena įspūdinga pergalė, sugebėta nutraukti nemalonią nelaimėtų rungtynių seriją ir įrodyta, kad „Eksperimentas“ ir kitą sezoną kovos dėl medalių. Už tokį sezoną rašau 8 balus, o šis skaičius būtų didesnis, jei ne ta keturių rungtynių duobė.


Sezono vertinimas: 8 balai

 

„MSC - Hilltown“

 

Dar viena iš A diviziono iškritusi ekipa, kuri taip pat įrodė, kad A divizione žaidžiančios komandos yra tikrai stiprios ir B divizione būna vienos iš lyderių. MSC klubas sugebėjo iškovoti bronzą, nors kovą dėl šios spalvos medalių patys ir pratęsė.


Visados pakankamai stabilų žaidėjų skaičių kiekvienose rungtynėse turėjusi MSC komanda trečioje vietoje praleido turbūt didžiąją sezono dalį. Kelis kartus klubas keitėsi pozicijomis su FK „Eksperimentu“, bet galiausiai sugrįžo į trečią vietą ir ją išlaikė iki pat pabaigos. Tiesa, bronzą klubas galėjo užsitikrinti dar likus dviems turams iki sezono pabaigos, tačiau nelaimėjo dviejų rungtynių iš eilės ir visą intrigą perkėlė į paskutinį turą. Visgi jį MSC laimėjo ir iškovojo trečią vietą.




Būti žemiau tik „Polivektrio“ ir „Rotalio“ yra labai rimtas pasiekimas. MSC viso sezono metu išlaikė savo identitetą, žaidė savąjį žaidimą ir tikrai dėl medalių kovos ir kitais metais.


Vieną balą atimu už tai, kad užimta visgi ne pirmą ir antra vieta. Dar kitą balą atimu už tai, kad patys sugrąžino intrigą, kovojant dėl bronzos. Taigi, lieka 8 balai – visai geras pažymys.


Sezono vertinimas: 8 balai

 

FK „Rotalis“

 

Turbūt daugiausiai garsių pavardžių turintis klubas į MFL B divizioną atvyko turėdamas vieną tikslą – pakilti į A divizioną. Jį „Rotalis“ pasiekė pakankamai lengvai, tačiau finišavo ne pirmoje, o antroje vietoje. Vieną gražiausių ir techniškiausių žaidimų demonstravęs klubas savo gretose turėjo ir rezultatyviausią diviziono žaidėją – Paulių Sakalį, įmušusį 36 įvarčius.


„Rotalis“ sužaidė puikų sezoną, bet tikrai ne idealų. Abu kartus „Rotalis“ pralaimėjo čempionams FK „Polivektriui“, o taip pat po kartą nusileido MSC ir „Eksperimento“ klubams. Iš to galime spręsti, kad daugiausiai įvarčių B divizione (143) įmušusi komanda yra pažeidžiama ir ją nugalėti yra įmanoma.


Visgi tai padaryti nėra lengva, todėl į A divizioną „Rotalis“ tikrai atneš naujų vėjų, o šį jų sezoną galime vertinti labai geru balu – 9.


Sezono vertinimas: 9 balai

 

FK „Polivektris“

 

Apie čempionus kalbėti verta mažiausiai, nes jie viską įrodė aikštėje. Kovingas, vieningas ir talentingas kolektyvas, vedamas Valentino Baranvoskij, įsirašė į MFL istoriją, laimėdami visus 22 sezono mačus ir pagerinę laimėtų rungtynių seriją.


Nors „Polivektriui“ ne visos pergalės buvo lengvos, tačiau klubas visuomet kovojo iki pat pabaigos ir kelis kartus savo kailį išgelbėjo paskutinėmis minutėmis. Kaip sakoma – sekasi geriausiems – ir „Polivektris“ šiais metais tikrai buvo geriausi. 


Visus savo varžovus jie įveikė po du kartus, o jų gąsdinantis ūbavimas tapo neatsiejama komandos dalimi tiek prieš rungtynes, tiek po jų įvarčių ar po rungtynių.




Į A divizioną ateina rimta jėga, su kuria MFL senbuviams teks rimtai kovoti. Šį „Polivektrio“ sezoną negaliu vertinti mažesniu balu nei 10, nes jis buvo praktiškai tobulas. „Polivektris“ įrodė, kad jie yra tikra komanda ir nėra priklausoma nuo vieno žaidėjo. Jų gretose kiekvienas narys gali iššauti, todėl bus labai įdomu pamatyti ar taip aukštai kartelę „Polivektris“ išlaikys ir A divizione.


Sezono vertinimas: 10 balų.




#MFL


#JūsŽaidžiate

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Eimantas Skendelis Komanda:FK Rytas
0 2
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Deividas Reimaris Komanda:El Dorado
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: