2019-05-22

IX-ojo turo anonsas: MFL Supertaurės pakartojimas ir trečias iššūkis iš eilės „Eksperimento“ komandai

Dešimtajame MFL ture įdomių akistatų bus tiek A, tiek B divizionuose. Stipriausiame ešelone lauks MFL Supertaurės pakartojimas, kadangi susirems „El Dorado“ ir „Ryto“ komandos. B divizione turbūt daugiausiai dėmesio sulauks „Barbakano“ ir MSC bei „Eksperimento“ ir „Signalizacija.lt“ komandų mūšiai.


Pirmoji banga (19:40)



 

A divizione pirmieji žais FK „Spartako“ ir „Maracana“ vyrai. Praėjusiais metais abi komandos tarpusavio mačuose pasidalino po pergalę, tačiau šįkart „Maracana“ turėtume laikyti favorite.


Nors „Maracana“ žaidimas kol kas banguoja, o praėjusiame ture jie 4:3 nugalėjo FK „Riešę“, tačiau juos į favorito kėdę sodina pats „Spartako“ klubas.


„Spartakas“ prieš savaitę neužbaigė rungtynių su „Eagle Team“, o du komandos nariai Aleksujus Lukaševičius ir Dmitrijus Raksa gavo po raudoną kortelę bei tikrai nežais prieš „Maracaną“.


Būtent dėl to pats D. Raksa mano, kad „Spartakui“ bus sunku surinkti stiprų sąstatą ir jau prieš rungtynes D. Raksa sako, kad jo komanda jas pralaimės.


„Šį ketvirtadienį tikrai nežaisime taip, kaip žaidėme prieš „Eagle Team“. Paprasčiausiai nebus kam žaisti, todėl šias rungtynes pralaimėsime“, – aiškino D. Raksa.


Kitose A diviziono rungtynėse galime laukti didesnės intrigos. Ten SKK „Oniksas“ susirems su FC „IndEx“ komanda. Abi ekipos patyrė sausus pralaimėjimus praėjusią savaitę, todėl abi jos sieks reabilituotis.


Praėjusiais metais „Oniksas“ laimėjo abi žaistas rungtynes, bet šiame sezone kol kas daugiau taškų turi „IndEx“ klubas, užimantis trečią vietą.


„Mūsų laukia „IndEx“, gerai pažįstama komanda, kuri šiemet jau surinko daug taškų, o žiemą puikiai pasirodė Sportimoje, kur turėjo labai rimtų varžovų, tad galiu numatyti, kad rungtynės bus emocingos, o kam tos emocijos padės, o kam ne, paaiškės tik ketvirtadienį“, – prieš šį mačą kalbėjo „Onikso“ vadovas Edvardas Ruskan.


Sunkių rungtynių tikisi ir „IndEx“ kapitonas Eduardas Grudinskij, kuris kiek baiminasi, kad komanda po patirto pralaimėjimo „Fortitudo“ ekipai neišsibalansuotų.


„Artėjantis turas truputį gąsdina, nes bijau, kad komanda nebūtų praradusi užsivedimo ir užsidegimo. Stengsiuosi pakelti psichologinį nusiteikimą prieš pat rungtynes ir paraginti komandos draugus žaisti aktyviau, nes „Oniksas“ mums nepalankus varžovas. Pagal susitikimus su Oniksu mes pralaimime 1:4). Gal išdrįsiu juos pavadinti rungtynių favoritais nors jie ir truputį žemiau lentelėje, bet mes galime ir norime laimėti! Bus kovos!“, – pareiškė E. Grudinskij.


B divizione MFL naujokai VU MIF išbandys jėgas su dar viena jiems nežinoma komanda – tai FK „Valčiūnai“. Kol kas „Valčiūnų“ komanda tikrai nežaidžia taip, kaip tai darė praėjusiais metais. Per aštuonis mačus jie surinko vos 7 taškus, o praėjusią savaitę net 1:5 nusileido MSC komandai.


Šis pralaimėjimas buvo labai skaudus, todėl „Valčiūnai“ sieks taip blogai daugiau nežaisti, bet jų lauks įsibėgėjanti VU MIF komanda. Ji aštuntajame ture net 9:1 sutriuškino SFK „Novovileisk“ klubą ir sustoti neketina. Bus įdomu!


Dar kitame B diviziono mače FK „Alytis“ po prastai sužaistų rungtynių yra nusimatęs laimėti prieš dar pergalių skonio nepajutusią „WorldOne United“ komandą.


Ji kol kas yra surinkusi tik 2 taškus, o „Alytis“ jų turi net 18. Favoritas kaip ir aiškus? Nebūtinai. Tą „WorldOne United“ jau įrodė praėjusiais metais, kuomet sugebėjo „Alytį“ sutriuškinti net 11:3. Tada 9 įvarčius įmušė Ignas Keras, kuris tikėtina žais ir šįkart. 


Ar galime tikėtis panašaus scenarijaus? O galbūt sustiprėjęs „Alytis“ tam šansų visiškai nesuteiks? Sužinosime ketvirtadienį!


Antroji banga (20:40)



 

A divizione 20:40 laukia tikrai įdomus mačas. Dvi Vilniaus komandos, kurios tarpusavyje varžysis ir Lietuvos mažojo futbolo čempionate, susitiks MFL lygoje. FK „Polivektris“ pasitikrins savo jėgas prieš „Eagle Team - Žibintą“.


„Polivektris“ prieš savaitę pralaimėjo „Ryto“ ekipai 2:5. Apskritai, šis sezonas „Polivektriui“ prasidėjo gan sunkiai, o komanda vis dar ieško, kaip įgauti stabilumą ritmą.


Tą padaryti prieš „Eagle Team“ bus tikrai sunku, kadangi ši ekipa kol kas pralaimėjo tik vieną mačą, o ir tai pačiai pirmaujančiai „El Dorado“ ekipai. Praėjusiame ture „Eagle“ 5:4 įveikė FK „Spartako“ komandą, nors rungtynės ir truko 5 minutėmis trumpiau. Prieš „Spartaką“ jiems lengva nebuvo, todėl prieš „Polivektrį“ gali būti net ir sunkiau.


„Mes tikrai niekada nežiūrime į varžovą ir einame kovoti į kiekvienas rungtynes. Mums visi varžovai vienodi“, – prieš šį mačą pareiškė „Polivektrio“ vadovas Valentinas Baranovskij.


Dar kitame mače savo neblogą tempą sieks išlaikyti FK „Fortitudo“ komanda, kurios lauks dar nepažįstamas varžovas FK „Rotalis“.


Aštuntajame ture „Rotalis“ kiek netikėtai 1:4 krito prieš „Western Union“ komandą. Po pergalės WU ekipa atskleidė, kad jiems buvo parankus „Rotalio“ žaidimas, kuomet jie ilgai kontroliuoja kamuolį ir atlieka daug perdavimų.


Galime neabejoti, kad „Rotalis“ ir toliau išlaikys savo taktiką, o ji „Fortitudo“ komandai taip pat gali būti paranki. „Fortitudo“ mėgsta varžovams atiduoti iniciatyvą ir patys juos užpulti kontratakų metu. Viskas priklausys kaip „Rotalis“ realizuos savo progas ir jei ties tuo strigs, „Fortitudo“ gali iškovoti trečią pergalę iš eilės.


Jau po praėjusios savaitės pergalės prieš „IndEx“ 2:0 „Fortitudo“ pajautė pasitikėjimą savimi.


„Žinoma, kad pergalės suteikia pasitikėjimo savimi. Kol kas pirma sezono pusė klostosi tikrai gerai ir jei tokį žaidimą pavyktų išlaikyti, galbūt galėtume kovoti ir dėl medalių“, – ambicijų neslėpė „Fortitudo“ vadovas Gabrielius Butkevičius.


B divizione FSB „Zenitas“ negalvos apie nieką kitą, kaip pergalę. Jų varžovas bus FK „Volcano“ klubas, kuris taip pat gali nustebinti.


Praėjusią savaitę „Volcano“ buvo arti pergalės prieš „Signalizaciją.lt“, bet galiausiai rungtynės pasibaigė 2:2. Tuo metu „Zenitas“ 5:2 nugalėjo FC „Žalią Raudoną“ ir sieks įgauti pagreitį.


Praėjusiame sezone „Zenitas“ vieną kartą įveikė „Volcano“ (3:1), bet kitos rungtynės baigėsi lygiosiomis 2:2. Visgi „Zenitas“ prieš dvikovą pasitiki savo jėgomis, nors ir laukia nelengvų rungtynių.


„Žinau, kad „Volcano“ yra komanda su charakteriu, lengva nebus, bet mes esame pasiruošę bet kam. Aš pasitikiu mūsų komanda ir didžiuojuosi, kad žaidžiu vienoje komandoje kartu su tikrais vyrais, kurie kovoja iki paskutinio švilpuko“, – kalbėjo FSB „Zenito“ vadovas Mark Bogdevič.


Tuo metu kitose rungtynėse galime laukti įvarčių lietaus. Bent jau to norėtų abi komandos – FK „Barbakanas“ ir MSC. Turbūt visiems praėjusiame sezone įsiminė šių komandų akistata, kuri pasibaigė rezultatu 9:9. Tokį rezultatą komandos norėtų pakartoti ir šiais metais.


Tiesa, dar kitą tarpusavio mačą MSC praėjusiais metais laimėjo 6:1 ir nors abi komandos prieš savaitę šventė pergalę, tačiau šįkart favoritas yra „Barbakanas“, kuris laimėjo visas aštuonias žaistas sezono rungtynes.


„Laukia B diviziono „El Clasico“. Bus sunki dvikova, turbūt visi puikiai pamena pernai pirmo rato rezultatyvias rungtynes 9:9. Tokios dvikovos tik puošia čempionatą ir tokios komandos pavyzdys kitoms tik atsirandančioms. O šiaip jau lyg ir užsikrovėme tą pergalių naštą ant savo pečių, tad bandysimi tempti iki finišo“, – kalbėjo „Barbakano“ vadovas Romualdas Laurinavičius.


Tuo metu MSC vadovas Adomas Kripas pakomentavo trumpai, bet šmaikščiai: „Ką galima galvoti apie „Barbakaną“? 9:9!“.


 Trečioji banga (21:40)




Vakarą A divizione užbaigs tikras saldainis. Be pralaimėjimų žengiantis „El Dorado“ susikaus su FK „Rytu“. Jei šios rungtynės būtų įvykusios prieš mėnesį, akivaizdžiu favoritu vadintumėme „El Dorado“ ir nors ši komanda išlieka favorite, bet nurašyti „Ryto“ jau negalime.


Atrodo, kad praėjusių metų bronzos laimėtojai pagaliau įgavo gerą sportinę formą. Tą parodo trys užtikrintos „Ryto“ pergalės iš eilės ir tą seriją jie tikrai norės pratęsti.

Nors MFL lygoje „Rytas“ pralaimėjo visas žaistas rungtynes „El Dorado“ ekipai, tačiau kituose MFL turnyruose jiems sekėsi ne taip jau blogai.


Praėjusiais metais „Rytas“ MFL taurėje 3:2 įveikė „El Dorado“ ir galiausiai kėlė trofėjų į viršų. Tuo metu šiais metais komandos rimtai kibo viena kitai į atlapus MFL Supertaurės mače. Ten pagrindinis rungtynių laikas pasibaigė lygiu rezultatu 3:3 ir „El Dorado“ šventė pergalę tik po baudinių serijos.


Dėl to „El Dorado“ puikiai supranta, kad su „Rytu“ juokauti nebus galima ir į rungtynes jie rinks stipriausią įmanomą sudėtį.


„Rinksime stipriausią sudėtį, taip pat prisijungti turėtų keletas komandos lyderių, kurie atostogauja ir kovosime tik dėl 3 taškų. Žaisime prieš gerai pažįstamą FK „Rytas“ ekipą, kuri, manau, dar prisimena Supertaurės finalą ir norės atsikeršyti už patirtus pralaimėjimus praeitų metų sezone. Gal žaidėjai tuos pralaimėjimus ir primiršę, tačiau jų vadovas tikrai ne! FK „Rytas“ nors ir sunkiai pradėjo sezoną, tačiau, mano nuomone, bus ta komanda, kuri bus stipriausiųjų ketverte“, – savo mintimis pasidalino „El Dorado“ vadovas Martynas Rašinskas.


Paskutinėse A diviziono rungtynėse susirems „Western Union“ ir FK „Riešė“. „Riešė“ kol kas turi tik 4 taškus, o WU – vos 7. Tačiau neprastos komandos praėjusio turo rungtynės ir padėjo „Western Union“ ekipai įgauti tą 3 taškų persvarą.


„Western Union“ 4:1 nugalėjo FK „Rotalį“ ir komandos vadovas Aurimas Andrulis jaučia, jog pagaliau jo komandos susižaidimas gerėja ir nuo šiol „Western Union“ žais tik geriau.


Praėjusiais metais „Riešė“ taip ir nebuvo įveikusi „Western Union“ komandos, todėl jų ir rytoj lauks nelengvas mačas, tačiau potencialo ši komanda turi ir jo dar tikrai neatskleidė.


Praėjusiame ture „Riešė“ pelnė tris įvarčius ir privertė rimtai sunerimti „Maracana“ klubą. Galbūt jie tą patį padarys ir WU komandai? Ketvirtadienio vakaras tai išaiškins.


B divizione turą užbaigs dvi įdomios rungtynės. FK „Eksperimentas“ tęsia savo maratoną žaisdamas prieš stipriausias diviziono komandas, o šįkart jų kelyje – ketvirtoje vietoje esanti ir trimis taškais mažiau turinti „Signalizacija.lt“.


„Eksperimentas“ jau žaidė ir pralaimėjo pirmaujančiam „Barbakanui“, tačiau nugalėjo turnyrinės lentelės kaimynus „Alytį“. Prieš „Signalizaciją“ jie sieks antrosios pergalės iš eilės bei pasiekti revanšą už 2015 metus, kuomet komandos paskutinį kartą žaidė tarpusavyje. Tais metais „Signalizacija“ laimėjo abi rungtynes (3:1 ir 3:2).


„Eksperimento“ vadovas Edvin Moroz tikisi, kad per tuos metus labiau sustiprėjo jo komanda, o ne varžovai.


„Paskutinį kartą „Eksperimentas“ susitiko su „Signalizacija“ tik 2015 metais ir abu kartus pralaimėjo. Nuo tų metų abi komandos labai stipriai pasikeitė bei susistiprino tad kas laimės šias rungtynes, pamatysime šį ketvirtadienį“, – sakė E. Moroz.


„Signalizacijos“ vadovas Simas Sakaitis tikisi, kad šiose rungtynėse jo komanda sužais geriau nei prieš savaitę, kuomet rungtynės su „Volcano“ pasibaigė lygiosiomis 2:2.


„Žaisime su vienais iš lyderių, „Eksperimentu“, tai manau bus sunkios rungtynės, reikės atidžiai gintis. Jeigu pagerinsime žaidimą, tai kažko bus galima tikėtis“, – kalbėjo S. Sakaitis.


Paskutinėse vakaro rungtynėse naujokai SFK „Novovileisk“ bus egzaminuojami FC „Žalia Raudona“ ekipos.


Praėjusias metais ŽR ekipa buvo naujokė, todėl ji puikiai supranta „Novovileisk“ komandą, bet jokių išlygų jai nedarys ir kovos dėl pergalės.


Jos, žinoma, norėtų ir „Novovileisk“, kuri prieš savaitę pralaimėjo net 1:9, todėl pergalė po tokio pralaimėjimo būtų labai naudinga.


„Žalia Raudona“ tikisi sunkaus išbandymo, nors lengvų kol kas jie ir neturėjo.


„Vėl laukia sunkios rungtynės, nors MFL lygoje lengvų mums dar nebuvo“, – trumpai prieš dvikovą kalbėjo „Žalia Raudona“ vadovas Ignas Stasevičius.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Eimantas Skendelis Komanda:FK Rytas
0 2
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: