2019-09-19

XVII-ojo turo anonsas: kai kurioms komandoms prasidės išbandymų metas

Šįvakar „Fanų“ stadione bus sužaistas septynioliktasis turas, kuris kai kurioms komandos žymės išbandymo meto pradžią. Pavyzdžiui, puikią sportinę formą rodantis FK „Fortitudo“ turės susiremti su MFL bizonais, skinančiais medalius, o B divizione dėl medalių kovojančio „Signalizacija.lt“ kolektyvo ateinančias savaites lauks susitikimai su B diviziono lyderiais, pradedant nuo pirmaujančio FK „Barbakano“.

 

Pirmoji banga (19:40)



 

A divizione pirmojoje dvikovoje susirems FK „Polivektris“ ir FC „IndEx“. Abi ekipos praėjusią savaitę pralaimėjo ir šiuo metu yra turnyrinės lentelės kaimynės, užimdamos šeštą ir septintą vietas.


Tokie rezultatai komandų itin netekinta, bet „IndEx“ treneris Olegas Romanovskis pripažino, kad dabartinėje vietoje „IndEx“ yra dėl savo pačių klaidų, nes prarado nemažai svarbių taškų.


O. Ramanovskis paragino savo ekipą kovoti ir gerai užbaigti sezoną, o kaip nugalėti „Polivektrį“ jie jau žino – pirmąją tarpusavio dvikovą laimėjo 8:3. 


Tačiau tas nemalonus pralaimėjimas ir skatins „Polivektrį“ siekti revanšo. Nors jų žaidimas banguoja, tačiau švęsti pergalę jie tikrai yra pajėgūs ir dėl to mes galime tikėtis labai įdomios kovos.


Kitoje aikštėje tuo pat metu „Western Union“ po lygiųjų prieš „Spartaką“ susirems su tris pergales iš eilės pasiekusia „Maracana“ ekipa.


Kaip rašė pati „Maracana“, viščiukus reikia skaičiuoti rudenį ir panašu, kad tų viščiukų „Maracana“ užsiaugino nemažai.


Komandos gretas papildęs Jevgenijus Učajevas tapo labai svarbiu nariu, padedančiu skinti tas pergales.


Todėl „Maracana“ ir yra laikoma favorite, nors pirmosios šių komandų rungtynės ir pasibaigė lygiosiomis 5:5.


B divizione po skaudaus pralaimėjo atsitiesti bandys FK „Valčiūnai“. Praėjusią savaitę jie net 2:11 pralaimėjo FK „Volcano“, o po tokio pralaimėjo atsigauti gali padėti tik vienas vaistas – gerai sužaistos rungtynės.


Tai puikiai supranta jų būsimas varžovas FK „Eksperimentas“. Ši ekipa nesiruošia nuvertinti varžovų ir ruošiasi rimtai kovai.


„Žaisime prieš „Valčiūnus“. Pirmąsias rungtynes laimėjome 5:3. Nors varžovai susirinko tik septyniese, jie neatsipalaidavo ir vos, vos nepridarė mums bėdų. Tad žaisime griežtai ir atsakingai bei tikimės gausiai susirinkti. Dabar kiekvienas taškas yra svarbus, todėl tikimės tik pergalės, nors ją pasiekti nebus lengva. Vien dėl to, kad „Valčiūnai“ 2:11 pralaimėjo „Volcano“ ekipai, jie norės prieš mus laimėti ir išeiti su geromis nuotaikomis“, – svarstė „Eksperimento“ komunikacijos vadovas Edvin Moroz.


Tuo metu jau minėtas „Volcano“, kuris pirmą kartą šiame sezone iškovojo dvi pergales iš eilės, nori šią seriją pratęsti.


Apie tai kalbėjo komandos vartininkas, kuris yra tikras, kad sunkus darbas treniruotėse jau duoda vaisių ir tuos vaisius „Volcano“ taip pat norės skabyti prieš MSC.


Praėjusį kartą pergalės skonį visgi pajuto MSC komanda, kuri laimėjo 5:4. Tokį patį tikslą ji turi ir šįkart.


„Tikslas aiškus – mušti daugiau, praleisti mažiau“, – tiesiai šviesiai pasakė MSC vadovas Adomas Kripas.


Antroji banga (20:40)



 

Antrojo ekipažo rungtynes A divizione pradės SKK „Onikos“ ir FK „Ryto“ ekipos. Abi komandos kol kas pralaimėjo visas tris žaistas antrojo rato rungtynes rudenį, todėl labai realu, kad kažkuri iš šių komandų šįvakar švęs pergalę po gan ilgos pertraukos.


Šių metų gegužės mėnesį „Rytas“ jau spėjo 6:1 nugalėti SKK „Oniksą“, kurio vadovas pripažino, kad komanda trūksta laiko susižaisti.


To laiko jai vis dar gali trūkti rungtynėse prieš „Rytą“. Ši ekipa savo ruožtu pademonstravo atsigavimo ženklus praėjusią savaitę prieš „Eagle Team“ komandą ir nors jai pralaimėjo, bet „Ereliai“ dėl pergalės turėjo pavargti.


Todėl „Rytas“ sieks bet kokia kaina pagaliau sugrįžti į pergalių kelią ir tai padaryti prieš „Oniksą“ yra pakankamai realu.


Kitose rungtynėse keturias pergales iš eilės iškovojusio FK „Fortitudo“ klubo lauks antroje vietoje esantis „Eagle Team - Žibintas“.


„Erelių“ vadovas Aleksandras Dergačiovas pripažino, kad „Fortitudo“ jiems nėra itin parankus varžovus ir visai nesvarbu, kad pirmose tarpusavio šio sezono rungtynėse „Eagle Team“ šventė pergalę rezultatu 11:1.


„Bus nelengva, varžovai turi 4 laimėjimų seriją iš eilės, pasitikėjimo savimi jiems tikrai netrūksta. Tai viena neparankiausių mums komandų, bet eisime kautis tik dėl pergalės“, – sakė A. Dergačiovas.


Pasiekti tą pergalę nebus lengva, nes, kaip sakė A. Dergačiovas, „Fortitudo“ pasitiki savimi, o komandinė dvasia yra tiesiog puiki.


„Fortitudo“ vadovas Gabrielius Butkevičius puikiai supranta, kad komandai atėjo lemiamų išbandymų metas.


„Šis sezonas MFL lygoje turbūt yra pats konkurencingiausias istorijoje. Dar daug komandų kovoja dėl medalių, o mūsų dabar laukia sunkus periodas, prasidėsiantis rungtynėmis su „Eagle Team“. Esu tikras, kad galime kovoti dėl medalių, bet tai reikės parodyti prieš būsimus varžovus“, – sakė G. Butkevičius.


B diviziono lyderiai FK „Barbakanas“ šiame sezone yra patyrę vieną pralaimėjimą ir juos nugalėjo „Signalizacija.lt“. Būtent su šia komanda „Barbakanas“ žais septynioliktajame ture, kuriame jie ir sieks revanšo.


Birželio mėnesį „Signalizacija“ pateikė staigmeną ir įveikė „Barbakaną“ rezultatu 5:1. Taigi, iš vienos pusės „Signalizacija.lt“ jau žino, kaip reikia nugalėti lyderius, bet iš kitos pusės galime būti tikri, kad iš tų rungtynių „Barbakanas“ bus pasimokęs ir tikėsis kitokios rungtynių baigties.


„Tikimės atsirevanšuoti už vienintelį pralaimėjimą šį sezoną“, – aiškų tikslą prieš šį iškėlė „Barbakano“ vadovas Romualdas Laurinavičius.


Dar kitame mače FC „Žalia Raudona“ ekipa po puikaus rudeninio periodo sulauks dar rimtesnio varžovo – ambicingosios VU MIF ekipos.


Penktoje vietoje esanti VU MIF ekipa šiame sezone „Žalią Raudoną“ buvo įveikusi 5:2, tačiau nuo to laiko ŽR jau spėjo sustiprinti savo gretas puikiai pritapusiais naujokais, kurie ir padeda skinti pergales komandai.


„Jaučiame, kad turime potencialo būti net aukštesnėje vietoje, nei esame dabar. Finišas lentelės viduryje būtų pakankamai geras rezultatas, bet dėl to dar reikės pasistengti. Esame įgavę gerą sportinę formą ir sieksime tai išlaikyti bei kovosime dėl pergalės“, – sakė „Žalia Raudona“ vadovas Ignas Stasevičius.

 

Trečioji banga (21:40)



 

Vėliausiai rungtynių bangą pradės FK „Riešė“ ir FK „El Dorado“ ekipos. Šioje poroje favoritas yra aiškus – tai lygoje pirmaujantis „El Dorado“.


„Riešė“ šiame sezone yra surinkusi vos 4 taškus ir aiškių prošvaisčių šiai ekipai nesimato, o ypač prieš „El Dorado“. Šiais metais lygoje „El Dorado“ jau 8:3 nugalėjo „Riešę“, o MFL Taurėje pergalė buvo dar lengvesnė – net 10:1.


Nors „El Dorado“ vadovas Martynas Rašinskas buvo kiek sunerimęs dėl komandos žaidimo šešioliktame ture, o taip pat ne kartą minėjo, kad žaisti prieš „Riešę“ nėra lengva (tą rodo ir praėjusių metų rezultatai), bet jei „Riešė“ ir vėl turės mažai ar išvis neturės keitimų, o „El Dorado“ susirinks gausiai – nugalėtojas kaip ir aiškus.


Kitose rungtynėse intrigos gali būti kiek daugiau, nors iš pirmo žvilgsnio to gal ir nepasakytum. Patirties kupinas FK „Spartakas“ susirems su puikiai kamuolį sukančiais „Rotalio“ vyrais.


„Spartakas“ rudens ratą pradėjo visai neblogai. Jau spėta iškovoti pergalę, o praėjusiame ture sužaista lygiosiomis 3:3 su „Western Union“. 


Neblogą pergalę prieš savaitę pasiekė pats „Rotalis“, kuris 4:1 įveikė SKK „Oniksą“, tačiau tai, kad šios rungtynės su „Spartaku“ gali būti sunkesnės rodo ir praėjusios tarpusavio rungtynės.


Pirmajame rate „Rotalis“ vargo ir tik 2:1 įveikė „Spartaką“, kurio tikslas bus ir dar kartą pasipriešinti varžovams ir nors jei tai nepavyktų, žinant „Spartaką“, jie per daug nenusimintų.


B divizione po trijų pralaimėjimų iš eilės atsitiesti norės SFK „Novovileisk“ klubas ir jų varžovas tai tikrai gali leisti, nes „Novovileisk“ žais prieš pergalės šiame sezone dar neturintį „WorldOne United“ klubą.


Pirmajame rate „Novovileisk“ jau sugebėjo 6:3 nugalėti savo būsimus varžovus, todėl sunku įžvelgti priežasčių, kodėl to jie negalėtų padaryti dar kartą.


Paskutiniu metu „Novovileisk“ gretose šlubuoja progų realizacija, dėl ko jiems ir nepavyko laimėti jau kurį laiką. Tą komandai būtina pataisyti prieš „WorldOne United“, jei jie nori laimėti.


Tačiau lazda turi du galus. „Novovileisk“ yra MFL naujokai ir galbūt turima WOU patirtis gali jiems pagaliau leisti iškovoti tą pirmąją sezono pergalę. Būtent trys taškai bus abiejų komandų tikslas, bet jį pasieks tik vienas klubas.


Paskutiniame ketvirtyje septynioliktąjį turą pabaigs tris pergales iš eilės šventęs FK „Alytis“ ir į pergalių kelią praėjusią savaitę sugrįžęs FSB „Zenitas“.


Šių komandų akistata turėtų būti įdomi. Birželio mėnesį FSB „Zenitas“ pasinaudojo prastu „Alyčio“ periodu ir įveikė juos 4:3, tačiau dabar „Alytis“ atrodo atsigavęs, o garsiai deklaruojamas tikslas kovoti dėl medalių tarsi įpareigoja „Alytį“ siekti revanšo prieš varžovus.


Kol kas „Alytis“ visas tris pergales iš eilės iškovojo vos vieno įvarčio skirtumu. Tikėtina, kad atkakli kova lauks ir su FSB „Zenitu“, todėl šis turas turėtų užsibaigti labai kovingai.


„Norime medalių. Toks yra mūsų tikslas ir jo mes sieksime“, – dar kartą pasikartojo „Alyčio“ vadovas Mykolas Adamavičius, kurio ekipa šiuo metu ir užima trečią vietą.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FC Žalia Raudona110062+43
2FK Fortitudo110064+23
3FK Dinamika110042+23
4FM Vilniaus Vytis00000000
5El Dorado00000000
6FK Eagle Team - Setaltas00000000
7FK Alytis00000000
8FK Grija100146-20
9VU MIF100124-20
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 1

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:1
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:1
Deividas Maculevičius Komanda:FK Fortitudo
1 Varžybų:1
Daniel Šaputko Komanda:VU MIF
1 Varžybų:1
Benas Lučiūnas Komanda:FK Fortitudo
1 Varžybų:1
Svajūnas Čyžas Komanda:FK Grija
1 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: