2019-11-14

Apžvelkime 2019 metų sezoną: B divizionas

2019 metų MFL sezonas jau baigėsi prieš kurį laiką. Kai kurios komandos jau pradėjo žiemos sezoną, žaisdamos futsalo čempionatuose. Kitos laukia SFL 7x7 žiemos čempionato pradžios, o dar kitos (pavyzdžiui „Maracana“) ne taip seniai tik uždarė savąjį MFL sezoną, sudalyvaudami vidinėje apdovanojimų ceremonijoje ir išsidalindami medalius, kurių negavo MFL sezono pabaigos šventę praleidę vyrukai.


Visgi MFL nepamiršo įvertinti visų komandų pasirodymų ir keliais sakiniais išreikšti nuomonę apie kiekvienos ekipos žaidimą šiame sezone bei paliktą įspūdį.


Pradėkime nuo B diviziono…


Vieta Komanda Varžybos Pergalės Lygiosios Pralaimėjimai Įmušta Praleista Skirtumas Taškai
1 FK Barbakanas 22 20 1 1 99 44 +55 61
2 FK Eksperimentas 22 17 1 4 88 43 +45 52
3 FK Alytis 22 14 1 7 75 69 +6 43
4 VU MIF 22 13 1 8 92 48 +44 40
5 FSB Zenitas 22 11 3 8 72 62 +10 36
6 SIGNALIZACIJA.LT 22 9 7 6 65 49 +16 34
7 FC Žalia Raudona 22 10 2 10 66 71 -5 32
8 FK Volcano 22 6 4 12 57 74 -17 22
9 SFK Novovileisk 22 7 1 14 60 90 -30 22
10 FK Valčiūnai 22 6 1 15 61 97 -36 19
11 WorldOne United 22 3 2 17 58 102 -44 11
12 MSC 22 3 2 17 48 92 -44 11


12 vieta: MSC (11 tšk.)


MFL spėjimas prieš sezono pradžią: 2 vieta


Tai komanda, kurios rezultatai turbūt yra didžiausia staigmena visiems, įskaitant ir mane. Prieš sezono pradžią į MSC dėjau didelis viltis, bet, kaip pasirodo jos nebuvo pagrįstos.


Jau ir sezono pradžioje MSC sunkiai rinko taškus ir visus savo 11 taškų jie praktiškai ir surinko per pirmąją sezono dalį. Komandos žaidimas buvo išsibalansavęs, praėjusio sezono veidas, atnešęs bronzos medalius, buvo pamestas ir nesurastas iki pat sezono finalo.


Neigiamos įtakos turėjo ir vieno iš lyderių Tomo Tubučio išvykimas į „El Dorado“, tad MSC neturėjo ryškaus vedančio žaidėjo, sugebėjusio į priekį vesti visą komandą.


Tai, kad sezonas buvo tragiškas, pripažino ir pats MSC vadovas Adomas Kripas: „Blogiausias ever sezonas aikštėje. bet komanda išliko stipri viduje“.


Už tą stiprumą ir susirinkimą kiekvieną ketvirtadienį, nepaisant blogų rezultatų, komandos sezonas galime vertinti minimum 5 balais. Tačiau prasti rezultatai to balo pakelti neleidžia net per nago juodimą, tad aš MSC sezoną ir vertinu 5 balais.


11 vieta: „WorldOne United“ (11 tšk.)


MFL spėjimas prieš sezono pradžią: 10 vieta


Jau ir sezono pradžioje spėjau, kad „WorldOne United“ liks turnyrinės lentelės gale. Taip ir nutiko, kad ši komanda nei per daug nustebino, nei per daug nuvylė.


Buvo tik gan keista, kad pirmosios savo pergalės WOU ieškojo tiek ilgai. Per pirmąjį ratą ji pergalės nepasiekė, nors kelis kartus galėjo tai padaryti, bet nesugebėdavo išlaikyti savo persvaros. Vos 2 taškai per pirmąjį ratą – tragiškas rezultatas.


Po vasaros pertraukos klubas kiek pasistiprino, bet nugalėtojų mentaliteto dar trūko. Visgi jis atsirado, bet tik likus mėnesiui iki sezono pabaigos. Neaišku, ar tada jau kitos komandos buvo pavargusios, ar joms pritrūko motyvacijos, o gal tikrai WOU pagaliau suprato, ko jiems reikia pergalei?


Trys pergalės per paskutines keturias rungtynes leido „WorldOne United“ sezoną užbaigti ne su 2, o su 11 taškų ir pakilti iš paskutinės į priešpaskutinę vietą. Sezono finišas įspūdingas, bet šiek tiek per vėlai buvo pabusta.


Už tą sezono pabaigą būtų galima rašyti aukštą balą, bet vertinant visą sezoną, ranka nekyla rašyti dagiau nei 5. Žinant tai, kad ir praėjusiame sezone buvo užimta 9 vieta (21 tšk.), o dabar tik 11, paliekama tuos pačius 5 balus.


10 vieta: FK „Valčiūnai“ (19 tšk.)


MFL spėjimas prieš sezono pradžią: 3 vieta


Kaip ir su MSC, taip ir su „Valčiūnais“ prašauta gan smarkiai. Taikyta aukštai, o finišuota gerokai žemiau.


Panašu, kad kitos komandos prisitaikė prie „Valčiūnų“ žaidimo ir jau iš po praėjusių metų žinojo, kas tai per komanda ir kaip reikia prieš ją žaisti.


Sinergijos komandos viduje taip pat trūko, o ne tokie geri rezultatai tik dar labiau prisidėjo prie vidinio disbalanso. Kartais „Valčiūnams“ pavykdavo sužaisti gerai ir iškovoti puikią pergalę, bet ant bangos keteros viršaus komanda atsidurdavo labai retai ir daugiau laiko praleisdavo bangos pursluose.


Pasitikėjimas savo jėgomis irgi nebuvo didžiausia šio sezono puošmena, tad „Valčiūnų“ finišas dešimtoje vietoje yra visa to pasekmė. 


Prieš tai šią komanda laikiau viena iš favoričių, bet po praėjusio sezono iškilimo sekė duobė. Taip jau būna, tad aukšto balo rašyti jiems negalime. Manau, tai puikiai supranta ir „Valčiūnai“, kuriems į pažymių knygelę parašome 5 balus, kaip ir šiek tiek žemiau likusioms komandoms.


9 vieta: SFK „Novovileisk“ (22 tšk.)


MFL spėjimas prieš sezono pradžią: 11 vieta


Jau sezono pradžioje, pateikdamas savo spėjimus, rašiau, kad „Novovileisk“ į 11 vietą įrašau tik dėl to, kad apie šią komandą nieko nežinau. Mano prognozes ji paneigė ir užėmė 9 vietą, o po sezono apie šią komanda aš jau žinau žymiai daugiau.


Kelis kartus buvau rašęs, kad ši komanda man šiek tiek primena FC „Žalią Raudoną“ ekipą, kuri praėjusiais metais buvo MFL naujoke, bet jos progresas sezono metu buvo akivaizdus, o šiame sezone jau matome ir geresnius rezultatus.


Neabejoju, kad taip bus ir su „Novovileisk“ komanda kitais metais – ji tik augs ir tobulės.


Jau šiais metais „Novovileisk“ parodė, kad tai rimtas kolektyvas, turintis savo viziją. Aukščiausioje Lietuvos futsal lygoje žaisti svajojanti Naujosios Vilnios ekipa turi ne tik nemažai perspektyvių ir jaunų žaidėjų, bet puikiai dirba socialinėje erdvėje ir turi reiklų trenerį. Panašu, kad tai šis projektas ne vienadienis, o MFL’e mes matome jo pradžią.


Tą pradžią kol kas ir galime vertinti.  Komanda nauja, užimta devinta vieta, bet rašant balą, tą devynetą apsuku aukštyn kojomis ir lieka – šeši balai.


8 vieta: FK „Volcano“ (22 tšk.)


MFL spėjimas prieš sezono pradžią: 12 vieta


„Volcano“ – dar viena komanda, kuri paneigė prognozes ir tai padarė iš gerosios pusės. Prieš sezono pradžią aš jai rašiau 12 vietą, nes praėjusių metų sezone ji liko paskutinėje vietoje. 


Tada spėjau, kad „Volcano“ nebus labai sustiprėjusi, bet klydau. „Volcano“ šiais metais žaidė tikrai geriau, pridarė daugiau vargo varžovams ir su jais kovoti sunku buvo praktiškai visiems. Geresnis žaidimas atsispindi ir galutinėje vietoje – iš lentelės dugno pakilta iki aštuntosios vietos.


Įspūdingiausią seriją „Volcano“ turėjo antrajame rate, kuomet sugebėjo švęsti keturias pergales iš eilės, tačiau per paskutines keturias sezono rungtynes „Volcano“ nelaimėjo nei karto. Geresnis sezono finišas būtų leidęs finišuoti dar aukščiau, bet ir dabar, vertinant šį „Volcano“ sezoną ir praėjusį, komandai turiu rašyti pakankamai aukštą balą – renkuosi septynis.


7 vieta: FC „Žalia Raudona“ (32 tšk.)


MFL spėjimas prieš sezono pradžią: 8 vieta


Tai, kad „Žalia Raudona“ turės geresnį sezoną nei praėjusiais metais, spėjau jau sezono pradžioje. Ir vietą beveik pataikiau.


„Žalia Raudona“ finišavo septintoje pozicijoje, nors nuo penktosios pozicijos juos skyrė vos keturi taškai. Tokie rezultatai ir pergalės prieš aukščiau finišavusias ekipas rodo, kad „Žalia Raudona“ tikrai pagerino savo žaidimą. Galbūt taškai prarasti prieš žemiau likusias komandas lėmė finišą arti turnyrinės lentelės vidurio, o ne aukščiau jo.


Smagu buvo ir tai, kad komanda šiais metais sustiprino savo gretas naujais žaidėjais, kurie tikrai pakėlė komandos lygį, o aikštėje atsirado daugiau futbolininkų, kurie gali imtis lyderio vaidmens ir mušti įvarčius.


Už septintą vietą komandos sezoną vertinu septyniais balais, bet „Žalią Raudoną“ verta pagyrimų, nes tos žalios spalvos lieka vis mažiau!


6 vieta: SIGNALIZACIJA.LT (34 tšk.)


MFL spėjimas prieš sezono pradžią: 6 vieta


YRA! Pirmoji komanda, kurios galutinę vietą atspėjau jau sezono pradžioje. Po metų pertraukos į MFL sugrįžusi „Signalizacija.lt“ liko turnyrinės lentelės viduryje, nors po pirmojo rato atrodė, kad „Signalizacija“ gali užsikabint ir už medalių.


Tačiau viską pakeitė antrasis ratas. Per paskutines aštuonias sezono rungtynes „Signalizacija“ neiškovojo nei vienos pergalės ir taip iš galimų prizininkų nusileido kiek žemiau.


Nepaisant tokios prastos sezono pabaigos, kuri tęsėsi net du mėnesius, „Signalizacijos“ sugrįžimą į MFL vertinu 7 balais. Septynios lygiosios, daugiausiai divizione, taip pat turi simbolikos šiam vertinimui. Juk būtent ši komanda yra vienintelė, kuri ne  tik nepralaimėjo čempionams „Barbakanui“, bet ir sugebėjo juos kartą įveikti! Tai parodo, kad viso savo potencialo „Signalizacija“ šiais metais nepademonstravo.


5 vieta: FSB „Zenitas“ (36 tšk.)


MFL spėjimas prieš sezono pradžią: 7 vieta


Atsinaujinę „Funk Soul Brothers“ tapo FSB „Zenitu“, o atsinaujinimas padėjo komandai pagerinti praėjusių metų rezultatus.


„Zenitas“ paneigė išankstines prognozes ir užėmė aukštą, penktą vietą. Tiesa, komanda visą laiką sukosi arti prizinių vietų, bet pati nepasinaudojo turėtais šansais pakovoti dėl trečiosios vietos ir užėmė penktąją poziciją.


Kietą futbolą mėgstanti komanda tapo kietu riešutu visoms lygos komandoms, bet kartais riešuto kevalas įskildavo ir tada varžovai „Zenitą“ nugalėdavo.


Įskelti tą kevalą nebuvo lengva, tad aš asmeniškai FSB „Zenito“ komandos sezoną vertinu septyniais balais. Tobulėti dar yra kur, bet savo jėgą protarpiais parodyti pavykdavo.


Komandos kapitonas Tomas Rudzianiec sezoną vertina panašiai: „Komandos nuotaikos smagios, bet kas liečia čempionatą, turėjome dvi realias galimybes užimti 3 vietą, bet patys kalti, nepasinaudojome… Sezoną vertinčiau 6,5 balo...Daugeliui žaidėjų šitoje komandoje tai buvo pirmas sezonas. Antrame rate pradėjome įgauti optimalią formą, bet vasara, atostogos, sunku buvo surinkti visus komandos narius. Likome 5 vietoje, bet čia tik pradžia, manau, kitam sezonui patobulėsime ir būsime dar geresni“.


4 vieta: FK VU MIF (40 tšk.)


MFL spėjimas prieš sezono pradžią: 9 vieta


Su šiuo spėjimu taip pat smarkiai prašoviau, bet VU MIF atsargiai vertinau dėl to, kad nežinojau šios komandos. Dabar jau ją žinau – tai energinga ir stipri ekipa.


Jaunų studentų pagrindu sudaryta VU MIF komanda sezoną pradėjo ne itin lengvai, bet po to įsivažiavo ir rimtai kabinosi į medalius.


Galbūt debiutas ir galėjo būti pažymėtas bronzos medaliais, bet pralaimėjimai antrajame rate prieš „Žalią Raudoną“ ir FK „Eksperimentą“ lėmė debiutinio sezono finišą ketvirtoje vietoje.


Kaip debiutui tai tikrai nėra prastas rezultatas. Sakyčiau – net geras. Žinoma, pati komanda turėtų jaustis kiek apmaudžiai, kad liko taip arti medalių, bet pagarbos VU MIF yra tikrai verti už tokį debiutą. Komandai rašau 8 balus, nors ir 9 nebūtų labai jau pervertintas balas, kadangi komanda savo gretose turi ir vieną rezultatyviausių lygos žaidėjų Danielį Šaputko (29 įvarčiai).


3 vieta: FK „Alytis“ (43 tšk.)


MFL spėjimas prieš sezono pradžią: 4 vieta


Prieš sezono pradžią spėjau, kad „Alytis“ užims ketvirtą vietą, bet Alytaus dvasią į sostinę atgabenusi ekipa pasidabino trečios vietos medaliais.


Apie medalius „Alytis“ kalbėjo nuo pat sezono pradžios ir savo kalbas įrodė darbais. Prie to svariai prisidėjo ir po vasaros pertraukos atvykęs pastiprinimas – puolėjas Aivydas Ruškys.


Tačiau pats „Alytis“ demonstravo komandinį žaidimą, vyrai buvo nusiteikę rimtai ir pasiekė to, ko labiausiai ir norėjo – medalių.


Rimta paraiška ateinančiam sezonui ir dvigubai aukštesnė vieta nei 2018 metais.


Pastabų „Alyčiui“ galime pateikti tik dėl to, kad taip ilgai tempė užsitikrinti tą trečią vietą. Sezono gale buvo pralaimėta „WorldOne United“ ekipai, o po to ir neįveiktas FK „Volcano“ klubas, tačiau bronza pamesta nebuvo ir „Alytis“ galiausiai ją užsitikrino.


Medaliai yra, tai mažu balu „Alyčio“ vertinti negaliu. Rašau 9 balus, o su tuo sutinka ir „Alyčio“ vadovas Mykolas Adamavičius.


„Nuotaikos puikios, sezoną vertinu 9 iš 10. Galvoju, kad galėjome kabintis ir aukščiau“, – sakė M. Adamavičius.


2 vieta: FK „Eksperimentas“ (52 tšk.)


MFL spėjimas prieš sezono pradžią: 1 vieta


FK „Eksperimentą“ laikiau ta komanda, kuri turi didžiausius šansus tapti čempionais. Per daug galbūt ir neapsirikau, nes į nugalėtojų titulą jie bandė kabintis, bet galiausiai liko antri.


Sezonas tikrai geras, vicečempionų vardas iškovotas, bet nuo nugalėtojų atsilikta 9 taškais. Tiek pat taškų buvo aplenkta ir trečioji vieta, tad „Eksperimento“ pranašumas prieš žemiau likusias komandas aiškiai matomas. Visgi matoma ir „Barbakano“ persvara…


Tačiau sezonas „Eksperimentui“ buvo puikus, iškovota vieta A divizione, o su tokiu žaidimu jie tikrai nebus pastumdėliai.


„Eksperimentui“ aš rašau 9 balus, tiek pat jų komandai rašo ir vienas jos vadovų Edvin Moroz.


„Na aukso nėra, tai -1 balas. Taigi, sezoną vertinčiau rimtu 9. Visi komandos vyrai sulošė super visose rungtynėse ir dabar turime galimybę kilti į A divizioną“, – sakė E. Moroz.


1 vieta: FK „Barbakanas“ (61 tšk.)


MFL spėjimas prieš sezono pradžią: 5 vieta




Jei prieš sezono pradžią būčiau žinojęs, kad į „Barbakano“ rungtynes Ramūnas Radavičius ir Nerijus Radžius vaikščios nuolatos, būčiau jiems spėjęs prizinę vietą. Tada to nežinojau, bet taip ir įvyko…


Kiekvienose rungtynėse „Barbakanas“ turėjo pakankamai daug žaidėjų, nuolatos žaidė ir jų lyderiai, o treneris Nerijus Vasiliauskas puikiai naudojo rotaciją.


„Barbakanas“ buvo visa galva pranašesnis, žaidė labai stabiliai, nors apie čempionų titulą kalbėjo nedrąsiai. Taip kukliai jie ir atsisėdo ant čempionų sosto, o kitos komandos „Barbakanui“ gali tik paploti.


Per 22 rungtynes laimėta 20 rungtynių, o lygiosios ir pralaimėjimas patirtas prieš šio sezono „Barbakano“ kriptonitą – SIGNALIZACIJA.LT.


Tačiau kitos komandos vaistų nerado ne tik prieš visą „Barbakano“ kolektyvą, bet išskirtinai prieš Ramūną Radavičių, kuris taip pat pelnė 29 įvarčius ir su D. Šaputko tapo rezultatyviausiais sezono žaidėjais.


Čempionų negali vertinti mažiau nei 10. Taigi, dešimt balų ir dar kartą garsus VALIO!

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Deividas Reimaris Komanda:El Dorado
0 2
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: