2017-04-17

MFL OlyBet supertaurę nusinešę "Egle Team" turi rimtesnių planų

Pirmasis MFL 2017 metų sezono trofėjus - OlyBet supertaurė - atiteko "Eagle Team-Žibinto" komandai. Minifutbolo rinktinės trenerio Stanislovo Danisevičiaus padedami "Ereliai" nugalėjo principinius savo varžovus "El Dorado" komandą.

OlyBet supertaurės rungtynės prasidėjo "garbės koridoriumi", kai abi stipriausias praėjusio sezono ekipas į aikštelę palydėjo kitų MFL komandų nariai ir žavi asistentė.

O tuomet po trumpo apšilimo aikštėje užvirė kieta kova. "Eagle Team-Žibinto" ir "El Dorado" rungtynės vėl pasižymėjo ne tik didesniais nei įprasta mums matyti MFL varžybose greičiais bei techninėmis galimybėmis, bet ir kibiu futbolu, žaidėjai negailėjo vienas kito, čia netrūko kontaktinės kovos, kaulų tvirtumo patikrinimo. Šios kovos akimirkas užfiksavo MFL fotografas.


Po trumpos abipusės žvalgybos, sužaidus apie 10 minučių į priekį išsiveržė "Eagle Team-Žibinto" komanda. Pasižymėjo jos naujokas, "legionierius" iš III lygos "Akto" komandos Svajūnas Savickas. Jis užsiėmė tinkamą poziciją prie vartų, sulaukė perdavimo iš krašto ir nukreipė kamuolį į vartus.

Po šio epizodo aikštėje toliau vyravo apylygė kova su nedideliu "Eagle Team" teritoriniu pranašumu.

Antrą supertaurės rungtynių dalį "El Dorado" pradėjo kur kas aktyviau ir jau vienos pirmųjų savo atakos metu pataikė į virpstą. Tačiau, kaip dažniausiai nutinka, oponentai netrukus padvigubino savo persvarą - 29 min. įmušė Arturas Plešakovas.

"El Dorado" stengėsi kaip galėjo, bet žaidimas tą vakarą jiems visiškai nesiklijavo. O kai Edvinas Mučinis aikštės viduryje "nupjovė" Nerijų Budraitį ir gavo antrąją geltoną kortelę, tapo aišku, kad kova tądien baigta. Besibaigiant mačui antrą kortelę gavo ir "Eagle Team" narys Viačeslavas Rodevičius, tačiau jokios įtakos mačo baigčiai tai neturėjo.

"Eagle Team-Žibinto" kapitonas Aleksandras Dergačiovas sutiko, kad ši pergalė prieš principinius varžovus jo komandai svarbi psichologiškai, nors ir neliko patenkintas saviškiais. Jis pasigedo norimo žaidimo braižo, nebuvo išpildytas nurodymas spausti varžovus visą laiką.

"Ereliai" sezoną pradėjo puikiai. Laimėti supertaurę prieš "El Dorado" nepraleidžiant įvarčių yra solidu. Tačiau "Eagle Team" kapitonas turi rimtesnių planų: "Sezono metu potencialiai galime susitikti 5 kartus ir jei visas rungtynes baigsime nepraleidę įvarčio - bus geras pasiekimas".

Daugiau A.Dergačiovo įžvalgų ir įmonės "Promaksa-Get the Best" dronu užfiksuotos supertaurės rungtynių akimirkos.


"Kas nutiko "El Dorado" komandai?", - po supertaurės rungtynių klausė MFL žiūrovai. Vieno ir tiesaus atsakymo čia nerasime. Bet viena iš priežasčių galėtų būti futbolo persisotinimas arba nuovargis, nes komanda žiemą rungtyniavo uždarų patalpų pirmenybėse. O "El Dorado" suolas nėra ilgas, todėl nuovargis anksčiau ar vėliau atsiliepia. Komandos kapitonas akcentavo ir "Sportimos" maniežo bei "Fanų" stadiono dangos struktūrą. Manieže ji minkštesnė ir labiau primena natūralią veją. Stadione - kietesnė, todėl čia ir kamuolys kitaip atšoka, tenka prisitaikyti prie skirtingų trajektorijų, greičių ir t.t. Galų gale svarbus ir susižaidimas. Anot kapitono, žiemos turnyre "El Dorado" vertėsi be vieno savo nario. Sugrįžus jam nėra paprasta greitai atgaivinti tarpusavio ryšius aikštėje. Taigi, "El Dorado" sezoną pradėjo stipriai buksuodami ir kol kas gerokai atsilieka nuo pagrindinių savo konkurentų.

"Sveikinimai varžovams su pirmu sezono titulu, o dėl kitų mes dar pakovosime! Priešakyje MFL, Baltijos taurė, Lietuvos čempionatas, EMF Čempionų lyga", - nosies nenukabino "El Dorado" atstovai.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL Supertaurė
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FK Grija00000000
2FK Eagle Team - Setaltas00000000
3El Dorado00000000
4FC Žalia Raudona00000000

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL Supertaurė
Sezonas
Turas 1
DataŠeimininkaiRSvečiai

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL Supertaurė
Sezonas
FotoInformacija
Artur Juchno Komanda:El Dorado
5 Varžybų:2
Ignas Raštutis Komanda:El Dorado
3 Varžybų:2
Svajūnas Čyžas Komanda:FK Grija
3 Varžybų:2
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
3 Varžybų:2
Utku Boyra Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:1
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
2 Varžybų:2
Kasparas Naskauskas Komanda:El Dorado
2 Varžybų:2
Osvaldas Čipkus Komanda:El Dorado
1 Varžybų:2
Arnas Valvonis Komanda:FK Grija
1 Varžybų:2

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL Supertaurė
Sezonas
FotoInformacija
Karolis Ingaunis Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: