2018-03-21

OlyBet supertaurės anonsas: „Eagle Team“ norą išlaikyti taurę sieks numalšinti „Onikso“ vyrukai

Žiemai pasitraukus iš Lietuvos ir svajingai laukiant pavasario šilumos, MFL sezonas startuos nieko nelaukęs ir jau šį šeštadienį (kovo 24 d.) sezonas bus atidarytas OlyBet supertaurės rungtynėmis, kuriose susigrums šią taurę apginti sieksiantys „Eagle Team - Žibintas“ ir jiems iššūkį mesiantys SKK „Onikso“ vyrai.


„Eagle Team - Žibintas“


Noras atsirevanšuoti


MFL pavasario-rudens lygos čempionais tapusi „Eagle Team - Žibintas“ ekipa turėtų jausti šokią tokią nuoskaudą savo būsimiems šeštadienio varžovams. Būtent SKK „Oniksui“ pavyko išmesti „erelius“ iš praėjusių metų OlyBet taurės, kai ketvirtfinalyje juos įveikė po baudinių serijos. Tas rungtynes „Eagle Team“ puikiai atsimena, bet šeštadienį jų tikslas bus tik vienas – apginti OlyBet supertaurės trofėjų. Visgi SKK „Onikso“ ekipos jie tikrai nenuvertina ir prieš šias svarbias rungtynes išreiškė jiems pagarbą.


„Be abejo norėtume apginti OlyBet supertaurę, bet kamuolys yra apvalus. Galiu pažadėti tik tiek, kad aikštėje atsiduosime 110% ir kovosime dėl kiekvieno aikštelės centimetro“, – teigė „Eagle Team - Žibintas“ vadovas Aleksandr Dergačiov.


Išskirtinio pasiruošimo nebuvo


„Eagle Team“ komanda naujajam sezonui ruošėsi individualiai ir žaidėjai žiemos metu išsibarstė po skirtingas komandas bei sportinę formą palaikė skirtingose lygose. 


„Pasibaigus praėjusių metų sezonui, visa komanda, kaip visuomet, išsilakstė po kitas ekipas, nes mūsų klubas žiemą jokiuose turnyruose nedalyvavo. Tačiau daugelis komandos narių sportinės formos neprarado, nes žiemą žaidė už pajėgias Futsal A ir I lygos ekipas, kiti žaidė SFL 7x7 turnyre. Kažkokio atskiro specialaus pasiruošimo supertaurės rungtynėms neturėjome. Iki OlyBet supertaurės rungtynių būsime sužaidę kelis draugiškus mačus ir tiek. Tačiau nuotaikos yra tikrai geros ir matosi, kad vyrai yra išsiilgę lauko futbolo“, – apie pasiruošimą naujam sezonui kalbėjo A. Dergačiov, kuris taip pat atskleidė, kad SKK „Onikso“ ekipos žaidimo prieš artėjantį mūšį neanalizavo.


„Kaip ir minėjau, kiekvienas iš mūsų dalyvavo skirtinguose komandose ir sekė savo komandos turnyrinę padėtį. Būsimų varžovų analizės nedarėme ir jų rungtynių stebėti nebuvome atvykę. Mes puikiai prisimename „Onikso“ komandą iš praeitų metų MFL čempionato ir taurės rungtynių. Jie mus išmetė ketvirtfinalio etape (šypsosi, – aut. pastaba). Nežinau kokie pokyčiai žiemos metu įvyko jų gretose, bet galiu pasakyti vieną – mes juos gerbiame kaip varžovą“, – lenkdamas kepurę pasakė A. Dergačiov.


Netektys ir pastiprinimas


„Komandos komplektavimo darbai eina į pabaigą. Buvo ir netekčių ir rimtų pastiprinimų. Jei kalbėtume apie branduolį, kuris žaidė kelis pirmus komandos gyvavimo metus, tai tuos vilkus būtų galima suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų, bet tai yra visiškai normalu. Laikas bėga ir komanda privalo keistis tam, kad liktų konkurencinga. Jei kalbėtume apie praėjusius metus – tai didžioji branduolio dalis išliko“, – tokią įžangą apie permainų vėjus davė „Erelių“ vadovas.


Po to A. Dergačiov kalbėjo tiksliau: „Komandą paliko trys valčiūniškiai – jie įkūrė savo klubą, kuris žais B divizione. Taip pat mus paliko ir vienas puolimo lyderių – Paulius Sakalis. Jis persikėlė į B diviziono komandą FK „Rotalis“. Matyt „Rotalis“ sieks aukštų tikslų, nes Paulius, mano nuomone, yra per geras žaidėjas B divizionui“.


„Šių žaidėjų netekome, bet į komandą atvyko buvęs VDA lyderis Pavelas Šarynskis. Džiugu, kad spėjome prigriebti Pavelą. Manau, kad jis tikrai sustiprins mūsų komandą. Taip pat gavome žodinį sutikimą iš kelių Ukrainos pilietybę turinčių žaidėjų. Registruosime juos ir tikimės, kad jie savo meistriškumu prisidės prie mūsų pergalių. Per draugiškas rungtynes vienas iš jų paliko labai gerą įspūdį. Taip pat turime ir dar kelis stiprius naujokus, bet dar nežinome ar galėsime juos registruoti, nes laukiame ar klubai, kuriuose jie taip pat žaidžia, registruosis dalyvauti III Lietuvos divizione. Jei taip atsitiktų, dėl MFL apribojimų jų registruoti negalėtume, todėl dar turime viską susidėlioti“, – išsamiai apie komandos pastiprinimą papasakojo A. Dergačiov.

 

Ties supertaure sustoti neketina


„Eagle-Team“ šiuo metu visą dėmesį skiria OlyBet supertaurės rungtynėms, bet jų ateities vizijoje yra ir daugiau trofėjų. Pagrindinis klubo tikslas tuoj prasidėsiančiame sezone – Lietuvos čempionų vardas.


„Dvejoms komandos šį sezoną galima iškovoti 4 trofėjus, daliai komandų (tos, kurios varžosi Lietuvos čempionate) – 3 trofėjus, o likusioms – 2. Mes stengsimės visur siekti aukščiausių tikslų, bet prioritetas šiais metais – Lietuvos čempionatas. Kodėl? Nes naujojo formato Lietuvos čempionate dar nei karto nelipome ant nugalėtojų pakylos ir tai padaryti visi labai nori“, – užbaigė A. Dergačiov, atskleisdamas pagrindinį sezono tikslą.


SKK „Oniksas“


Baudinių ekspertai

 

Kaip jau rašėme, SKK „Oniksas“ komanda praėjusiais metais kartą buvo įveikę „Eagle Team - Žibintas“ ir tai padarė OlyBet taurės ketvirtfinalyje, triumfuodami po baudinių serijos. Įdomu tai, kad „oniksiečiai“ baudinių techniką turėjo pademonstruoti ir pusfinalyje, o   galiausiai to prireikė net finale, kur jie ir vėl smūgiavo šaltakraujiškiau bei iškovojo OlyBet taurę ir šansą šeštadienį kovoti dėl OlyBet supertaurės.


Galime teigti, kad jei šeštadienio dvikovoje prireiktų baudinių serijos, SKK „Oniksas“ turėtų jaustis savose vėžėse ir tai jiems nebūtų problema.


Žiemą MFL neapleido


Skirtingai nei „Ereliai“, „Onikso“ vyrai žiemą taip pat žaidė MFL pirmenybėse ir Žiemos MFL čempionate palaikė savo sportinę formą. Klubas užėmė antrą vietą, į priekį užleisdami tik FK „Riešė“ ekipą.


„Žiemą jau tradiciškai praleidome „Fanų“ stadione ir matyt nieko geresnio nėra, nei žaisti gryname ore, aišku gal tik ne prie didelių šalčių. Taigi formą tikrai palaikėme, o dėl pasiruošimo – manau visos komandos pasakys, kad visada jis gali būti geresnis. Visada galima sužaisti daugiau kontrolinių rungtynių ir daugiau praleisti laiko treniruotėse. Taigi, kelios treniruotės vyko, komandos nariai palaikė formą ir „Sportimos“ manieže ir salės futbolo rungtynėse“, – apie komandos darbus žiemą kalbėjo SKK „Onikso“ vadovas Edvardas Ruskan.


Naujas puolimo lyderis


„Turime pastovių narių sąrašą, kurie bandys šturmuoti MFL jau ketvirtus metus iš eilės. Po praeito sezono komandą ir Vilnių paliko vienas mūsų pagrindinių žaidėjų Jonas Šimonis, todėl bandysime visų pirmą kompensuoti jo netektį. Galbūt jį pakeis Arminas Lapinskas, kuris žiemą įrodė, kad gali perimti estafetę iš Jono“, – teigė E. Ruskan ir su jo žodžiais negalima nesutikti.


Arminas Lapinskas Žiemos MFL čempionate buvo tikras įvarčių uraganas ir per 10 rungtynių pelnė net 22 įvarčius, taip užtikrintai iškovodamas rezultatyviausio Žiemos MFL čempionato žaidėjo vardą. Galbūt Armino įvarčiai bus užfiksuoti ir supertaurės rungtynės? Tai parodys tik laikas.


Favoritų etiketę kabina varžovams


SKK „Onikso“ vadovas Edvardas Ruskan prieš artėjančią dvikovą su „Eagle Team - Žibintas“ pagarbiai atsiliepė apie varžovus:


„Eagle Team“ komanda yra techniška, visose grandyse turi kelis lygiaverčius žaidėjus, todėl visas 50 minučių gali palaikyti labai aukštą žaidimo tempą, o ypatingai puolime, todėl mūsų taktika supertaurės rungtynėms bus pakankamai pragmatiška. Mūsų varžovai turi didesnę patirtį MFL lygoje, dalyvauja Lietuvos čempionate, Baltijos šalių ir net mažojo futbolo Čempionų lygos rungtynėse, tai komandos CV kaip ir viską pasako (šypsosi, - aut. pastaba). Abi komandos žino  vieną kitą pakankamai gerai, tai manau nustebinti bus sunku, nebent „Eagle Team“ bus sukomplektuota visai kitais žaidėjais. Dar nemačiau jų šių metų žaidėjų sąrašo, bet ir taip manau, kad „Eagle Team“ bus OlyBet supertaurės favoritas, o mes, žinoma, bandysime pasinaudoti savo šansais, tuo labiau, kad mažoje aikštelėje jų tikrai bus. Belieka tikėtis, kad dauguma „oniksų“ prieš šeštadienio mačą bus sveiki ir galės žaisti“, – dėstė E. Ruskan.


Rungtynės vyks naujoje vietoje


Priminsime, kad šeštadienio OlyBet supertaurės dvikova vyks naujoje vietoje – „Fanų“ stadione Žvėryne. Stadiono adresas: Žalioji g. 4. Rungtynių pradžia 17:00.


Abi komandos pripažino, kad žaisti naujoje vietoje gali būti kiek neįprasta, bet MFL pažada, kad sąlygos rungtynėms bus puikios bei kviečia futbolo mėgėjus atvykti ir gyvai stebėti kovą dėl pirmojo sezono trofėjaus!


#JūsŽaidžiate

#MFL

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL Supertaurė
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado00000000
2SFK Novovileisk00000000
3Prima Line00000000
4FK Eagle Team - Setaltas00000000

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL Supertaurė
Sezonas
Turas 1
DataŠeimininkaiRSvečiai

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL Supertaurė
Sezonas
FotoInformacija
Vladislavas Ravdanovičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
4 Varžybų:2
Artur Juchno Komanda:El Dorado
3 Varžybų:2
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
3 Varžybų:2
Nikita Juščenko Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
1 Varžybų:2
Robertas Vrublevskis Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
1 Varžybų:2
Deividas Linauskas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
1 Varžybų:2
Radoslav Rusecki Komanda:SFK Novovileisk
1 Varžybų:1
Vaidas Lileika Komanda:Prima Line
1 Varžybų:1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
1 Varžybų:2
Arsenij Buinickij Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
1 Varžybų:2

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL Supertaurė
Sezonas
FotoInformacija
Radoslav Rusecki Komanda:SFK Novovileisk
0 1
Rafal Rusecki Komanda:SFK Novovileisk
0 1
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: