2022-09-13

A divizionas. Pergalingas lyderių duetas, sustabdyta Dinamika ir vidutiniokų mišrainė

Po 18 turo A divizione liko tik viena dviženklė pergalių serija. Jos autoriais tapo El Dorado futbolininkai, įveikę Dinamiką ir laimėję 11-as rungtynes iš eilės. Mažesnes, bet vis tiek – pergalių serijas nūnai turi tris kart iš eilės laimėjusi GREEN TOWN – FK Eagle Team ir du kart ant baltų žirgų Fanų stadioną palikę Ryto futbolininkai.

REZULTATAI.



CENTRINIS. Pagrindinėse turo rungtynėse akis į antakį susitiko karščiausios diviziono ir visos lygos komandos – 10-ies laimėjimų seriją atsinešusi El Dorado ir ant 9-ių pergalių bangos atūžusi Dinamika. Kadangi komandos paskutinį kartą matėsi dar prieš šių pergalingų serijų pradžią, buvo labai smalsu pastebėti, kaip pakeitė jėgų santykį ir žaidimo pobūdį pergalingos serijos.

Atsakymas išryškėjo nuo pirmų minučių. El Dorado atidavė kamuolį Dinamikai, pagrindines jėgas sutelkė savo ketvirčio pusėje, kompaktiškai gynėsi ir nevengė spustelėti varžovų aikštės viduryje, tačiau į Dinamikai parankų spaudimą visame aikštės perimetre nesivėlė. Tokiu būdu dinamiškieji prarado pagrindinį savo ginklą – meistrišką kamuolio įžaidimą nuo savo vartų, su žaibiškais išėjimais į ataką. 

Be abejo, žaidimo piešinį stipriai pakeitė ir ankstyvas El Dorado įvartis. Jau 5 min. Artūras Juchno tolimu perdavimu iš savo aikštės pusės surado sėkmingai nuo varžovų globos atitrūkusį Paulių Obolevičių, ir pastarasis galva nukreipė kamuolį į vartus. Tai suteikė eldoradininkams galimybę pasimėgauti žaidimu antru numeriu be papildomos įtampos. 

Kai 13 min. varžovų pamirštas Giedrius Šablinskas komandos draugo iš už šoninės linijos išmestą kamuolį pavertė efektingu įvarčiu – atrodė, kad Dinamikos laukia kankinančiai ilgas vakaras Fanuose. Tiesa, jau po minutės Dariuš Jankovskij pasinaudojo reta El Dorado gynėjų klaidele ir iš kelių metrų rezultatą pašvelnino, tačiau žaidimo tendencijų tai nepakeitė. O kai baigiantis kėliniui Arnoldas Kunigėlis pelnė trečią įvartį – lažybininkų kontorose Dinamikos akcijos nusmuko žemiau plintuso.

Antras kėlinys nestipriai skyrėsi nuo pirmo: El Dorado gynėsi, Dinamika desperatiškai ieškojo spragų gynyboje, nerado – ir traukėsi kamuolius iš tinklo. 32 min. G. Šablinskas smūgiu nuo savo vartų pelnė toliausią eldoradininkų įvartį šį sezoną, o dar po kelių minučių Justinas Baltrimavičius pasinaudojo nuostabiu Dariaus Pupliausko perdavimu ir įkalė dar vieną – penktą golasą.

5:1 – viskas aišku ir baigta? Galimai taip ir pasirodė El Dorado ekipai, tačiau Dinamika baltos vėliavos nekėlė. Paskutinės 15 minučių priklausė dinamiškiesiems, jie pagaliau pagavo savo žaidimą, prispaudė priešininkus prie vartų, 38 ir 42 minutėmis įmušė du įvarčius ir turėjo progų ir ketvirtam. 

Bet progos liko progomis, eldoradininkai atstovėjo, pasiėmė 3 taškus ir pratęsė savo pergalių seriją iki 11-os.


KOMENTARAI. „Nesužaidėm savo žaidimo. Gal perdegėm, gal kažkokios kitokios problemos, bet šį kartą nežaidėm taip kaip galim ir mokam. Tik antro kėlinio pabaigoje pagaliau pradėjome judėti be kamuolio, įkirtinėti, parodėme, kad mokame žaisti, tačiau jau buvo per vėlu. Nors, jei būtume pabaigoje įmušę dar vieną, gal ir būtume pasiviję El Dorado“, – pastebėjo Dinamikos vadovas Sergej Viliavin.

„O jei mes būtume įmušę vieną-kitą iš daugybės turėtų progų, tai jokios intrigos rungtynėse nebūtų likę“, – neakivaizdžiai į šį pastebėjimą atsakė El Dorado kapitonas Martynas Rašinskas. 

„Aišku, sunku žaisti, kai jie techniški ir dar pajungia į žaidimą septintą aikštės žaidėją. Tikrai buvo reikalų, stipriai gynėmės, rotavome, pabaigoje tikrai pametėme discipliną. Kai praleidome trečią, sužinojome, kad mes įmušėme ne šešis, kaip galvojome, o penkis. Tada jau ir lengva panikėlė atsirado. Bet viskas gerai kas gerai baigias“, – konstatavo El Dorado el-kapitonas.
FESTIVALIS. Tuo metu kitame ketvirtyje Eagle Team ir TEC surengė tikrą įvarčių fiestą. Aišku, matant pirmų dviejų šių komandų dvikovų rezultatus (14:2 ir 11:2) Erelių pergalė 14:6 neturėtų stebinti. Bet visgi 20 įvarčių per abi komandas – tai jau labai rimta pretenzija į rezultatyviausias sezono rungtynes.

Įdomiausia, kad šią karuselę užsuko ne Eagle Team, o TEC. 4 min. po Tomašo Gulbickio ir Igno Griškonio įvarčių tecininkai pirmavo 2:0. Ereliai į šį akibrokštą atsakė trimis Gedimino Skrocko, Nikitos Juščenko ir Dariaus Olechnovič tiksliais pataikymais, bet 12 min. I. Griškonis rezultatą palygino – 3:3.

O tada jau prasidėjo tikrasis Erelių šou. Per likusias 13 pirmo kėlinio minučių jie pelnė 4 įvarčius, per pirmas 5 minutes antrame kėlinyje pridėjo dar 3 – ir 30 minutę pirmavo 10:3.

Ir tai dar buvo ne viskas. Numojusios ranka 5 gynybą abi komandos atsidavė atakų malonumams – ir nuo 32 iki 47 minučių bendromis pastangomis sumušė dar 7 įvarčius. 

Iš viso rezultatyviais pataikymais abiejose komandose atsižymėjo 11 futbolininkų, o didžiausią puokštę komplimentų gavo TEC ekipos numylėtinis Tadas Švaikevičius.

Apie Tado ir TEC romaną užsiminė net ir Eagle Team Facebook paskyra: „Priešininkas nenustebino nuo praeitų kartų, kažkaip matome tendenciją jog jie mums parankiausias varžovas visoje lygoje – laimėjome 3/3 šiame sezone, o visose varžybose mušėme po 10+ įvarčių. Šįkart atseikėjome 14, varžovai mums 6. Nors liekame ištikimi sau ir pradžioje atsilikinėjome 0:2. Juokaujame jog jei TEC nebūtų mūsų divizione tai Tadas nebūtų net arti rezultatyviausiųjų sąrašo pradžios“.


Juokai juokais, o faktai byloja, kad T. Švaikevičius šį sezoną per trejas rungtynes į TEC vartus suspardė 16 įvarčių. Visoms kitoms A diviziono komandoms teko 12. Čia tikrai meilė. Nekitaip.

NORAS. Antroje turo dalyje susitiko turnyrinės lentelės viduriuose esančios komandos. Ir abi akistatas laimėjo žemesnes pozicijas tuose viduriuose užėmę Vilniečiai bei Rytas. Ir abiem atvejais pagrindinis žodis buvo – NORAS.

Tik savo malonumui pasižaisti susirinkę Vilniečiai 4:2 nugalėjo Fortitudo ekipą. Aišku, reikia pastebėti, kad Vilniečių gretose šį kartą buvo 3 FK Ataka atstovais, o Fortitudo neturėjo net 4 pagrindinės sudėties žaidėjų: vartininko Tito Vitkausko, gynėjo Mato Venslausko, puolėjo Lauryno Danieliaus ir žmogaus-orkestro Arno Levonausko.

Tačiau net ir be savo lyderių Fortitudo turėjo visus šansus kabinti į taškus. Jie ir pirmi įmušė, ir po pirmo kėlinio pirmavo 2:1, o net ir prasileidę du įvarčius per 38-39 minutes kapojosi iki galo, tikrino Vilniečių vartų konstrukciją ir vartininką. Bet patys neįmušė, o ant finalinio švilpuko išsitraukė ketvirtą – ir tiek žinių.


Vilniečių vadovas Tomas Rudzianiec po rungtynių teigė, kad pergalę lėmė didesnis noras. „Susirinkom neblogai, turėjom net ir vieną keitimą. Nors atėjom pažaisti tiesiog „for fun“, bet gavosi, kad padarėm gerą rezultatą, norėjom parodyti visiems, kad galim dar laimėti – ir mums tai pavyko“, – konstatavo Tomas.

Tuo metu kitame ketvirtyje Rytas 6:2 sudaužė Alytį. Nors alytiškiai surinko beveik dvi sudėtis, o Ryto pusėje buvo tik startinis 7-ukas ir Oleg Miasniankin, tačiau dar pirmame kėlinyje rytiečiai Edvinas Laurinavičius, Viliam Novicki ir Dominik Stankevič įkalė į Alyčio vartus 4 vinis, ir nors antrame kėlinyje Paulius Sakalis skirtumą pašvelnino, bet paskutinėmis rungtynių minutėmis Rytas pridėjo 2 savo įvarčius, o Alyčiui beliko guostis paskutiniu tiksliu Arnoldo Arbočiaus pataikymu.

„Pralošėme Rytui fiziškumu. Jie nebuvo geresni, neparodė geresnio žaidimo, bet pranoko mus fiziškumu. O bene labiausiai pranoko noru laimėti. Jie labiau norėjo laimėti, o mums to noro labiausiai ir trūko, pas juos buvo daugiau. Turime mokytis kovingumo, privalome suprasti, kad laimėti galime tik kovodami dėl kiekvieno kamuolio, kiekviename aikštės centimetre. Bet nieko tokio. Alyčiui tai pirmas sezonas A divizione, reikės išmokti dar daug dalykų norint siekti aukščiausių vietų“, – pastebėjo Alyčio puolėjas Paulius Sakalis.

LENTELĖ. El Dorado ir Eagle Team pergalės iš esmės nutiesė kelią klasikiniam MFL sezono finišui. Komandas skiria tik 3 taškai, o paskutinės rungtynės turėtų pateikti atsakymą, kas labiau norės aukso, o kam visai nieko ir tas sidabras.

Alyčio ir Fortitudo pralaimėjimai nutiesė lygų kelią į bronzą ir Dinamikai. Aišku, teoriškai į bronzą kabintis gali ir Alytis, ir Fortitudo, ir net Rytas. Bet su sąlyga, kad Dinamika pralaimės likusias rungtynes, o pagrindiniai jos persekiotojai surinks bent po 7 taškus iš 9.

Minimalius šansus išlipti iš paskutinės vietos turi ir TEC. Jei ji laimėtų visas likusias rungtynes, o Vilniečiai viską pralaimėtų – TEC finišuotų 7-oje pozicijoje. Bet yra vienas bet. Kitame ture tecininkų laukia akistata su El Dorado. Tai va.



STATISTIKA. Ketverios rungtynės – ir 42 įvarčiai (vidurkis – 10,5 per rungtynes).

Kaip senais gerais laikais driokstelėjo Eagle Team – 14 įmuštų ir absoliučiai rezultatyviausia turo komanda. Po 6 sumušė TEC ir Rytas, 5 – El Dorado.

Mažiausiai – po 2 mušė Alytis ir Fortitudo, su 3 turą baigė Dinamika, su 4 – Vilniečiai.

Geriausia gynyba pasižymėjo Vilniečiai ir Rytas, prasileidę po 2 kamuolius. 3 išsitraukė El Dorado, 4 – Fortitudo.

Visai dėl gynybos galvų nesuko 14 prasileidę TEC'ininkai, po 6 išsitraukė Eagle Team ir Alytis, 5 – Dinamika.

Įvarčių fontanu išsprogę Ereliai susigrąžino rezultatyviausios diviziono komandos marškinėlius. Nūnai jų sąskaitoje 98 įvarčiai, El Dorado turi 93, Dinamika – 83.

SNAIPERIAI. Įvarčiais išsprogo Eagle Team, o ant tos bangos sužibėjo ir Erelių atakų lyderis Tadas Švaikevičius. Kelis paskutinius turus iš techninės zonos patarimais asistavęs Tadas grįžo aikštėn – ir į TEC vartus sukalė pokerį.

Po 3 įvarčius pelnė antrasis Erelių puolimo mohikanas Gediminas Skrockas, 3 kartus pasižymėjo ir TEC atstovas Tomaš Gulbicki.

Net šeši futbolininkai padirbėjo su dubliais. Po 2 įvarčius pelnė Giedrius Šablinskas (El Dorado), Ignas Griškonis (TEC), Nikita Juščenko (Eagle Team), Eimantas Skendelis (Vilniečiai), Viliam Novicki ir Dominik Stankevič (abu – Rytas).

Snaiperių rikiuotėje pakitimų nenutiko, bet atstumas tarp lyderių šiek tiek sumažėjo. Dinamikos atakantė Darjuš Jankovski turi 34, o T. Švaikevičius – 28 įvarčius. Alyčio forvardo Pauliaus Sakalio sąskaitoje – 17 tikslių smūgių, jį aktyviai presinguoja Arnoldas Kunigėlis (El Dorado, 16 įvarčių) ir G. Skrockas (15).

DRAUSMĖ. Vos 2 įspėjimai – ir abu Ryto komandoje. Po geltoną kortelę iš arbitro išprašė Ryto vadovas Oleg Miasniankin ir žaidėjas Vitalijus Viršilo.

PROGNOZĖS. Apžvalgininkas gal ir prašovė pro šikšnelę taikydamas į Fortitudo pergalę prieš Vilniečius, ar spėdamas Ryto – Alyčio lygiąsias. Tačiau visu 100 proc. pataikė numatydamas El Dorado pergalę 5:3 prieš Dinamiką. 

Biškutį prasčiau gavosi su TEC ir Eagle Team rungtynių baigties spėjimu, nes per apmaudų neapsižiūrėjimą buvo įrašyta pergalė TEC ekipai, nors visi adekvatūs MFL mėgėjai puikiai supranta, kad Apžvalgininkas sveikame prote tokio akibrokšto sau nebūtų leidęs. 

Iš tiesų, pirminė mintis buvo, kad Eagle Team laimės 6:2. O gavosi net 14:6. 

Žodžiu, sumoje turą Apžvalgininkas laimėjo 4:2, o po 18 turų pirmauja – 46:30.

TURO RINKTINĖ.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FC Žalia Raudona110062+43
2FK Fortitudo110064+23
3FK Dinamika110042+23
4FM Vilniaus Vytis00000000
5El Dorado00000000
6FK Eagle Team - Setaltas00000000
7FK Alytis00000000
8FK Grija100146-20
9VU MIF100124-20
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 1

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:1
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
1 Varžybų:1
Deividas Maculevičius Komanda:FK Fortitudo
1 Varžybų:1
Daniel Šaputko Komanda:VU MIF
1 Varžybų:1
Benas Lučiūnas Komanda:FK Fortitudo
1 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: